Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@07:55:12 GMT

شیرجه مرگ در تور ماهیگیری

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۹۳۹۷

شیرجه مرگ در تور ماهیگیری

‍‍‍‍‍‍

دریافت 20 MB

هر ساله با شروع فصل مهاجرت شاهد حضور هزاران هزار پرنده از گونه‌های مختلف در کشور هستیم، در واقع ایران به علت موقعیت خاص جغرافیایی و تنوع اقلیمی مکان مناسبی برای زمستان‌گذرانی پرندگان مهاجر است اما برخی شواهد نشان می‌دهد که میزبان خوبی برای این پرندگان نیستیم، شکار بی‌رویه، پهن کردن انواع دام‌های هوایی و زمینی و کشتار بی‌رحمانه پرندگان به ویژه در فریدونکنار دال بر این ادعاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان تور ماهیگیری نیز مزید بر علت شده است به طوری که چندی پیش فیلمی در فضای مجازی منتشر که نشان می‌داد تعداد زیادی از پرندگان ماهیخوار معروف به پرندگان غواص در ساحل جفرود در بخش شرقی ساحل زیبا کنار نزدیک منطقه آزاد انزلی (استان گیلان) تلف و بر روی ماسه‌های نوار ساحلی رها شده‌اند، ابتدا گمان می‌رفت که این پرندگان به علت بیماری آنفلوآنزا از بین رفته‌اند و یا مسموم شده‌اند اما بعد از بررسی مشخص شد که با گرفتار شدن در تور پره ماهیگیران از بین رفتند.

مرغان غواص، پرندگانی مهاجر هستند و در مناطق تالابی زندگی می‌کنند، در بررسی‌ها مشخص شد آنها در حال پرواز از فریدونکنار به سمت ساحل جفرود بودند که در تور ماهیگیران گرفتار شدند، در واقع پره‌های تورها به گونه‌ای است که ماهی‌های کوچک در آنها گیر می‌کنند و زمانی که ماهیگیران در حال بالا کشیدن پره از آب بودند این مرغ‌ها هم سر می‌رسند و برای صید ماهی‌های کوچک در آب شیرجه می‌زنند که با این کار از سر تا بال در تورها گرفتار و در نهایت خفه می‌شوند.

در واقع مرغ‌های دریایی غواص یا همان مرغ دریایی ماهیخوار بدنشان طوری طراحی شده تا به راحتی داخل آب شیرجه بزنند که برای این پرندگان این آخرین شیرجه بود.

مدیرکل دفتر حفاظت و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست دراین باره به خبرنگار علمی ایرنا گفت: این اتفاق هفته گذشته رخ داد و از سوی اداره کل محیط زیست استان گیلان در حال بررسی است، البته کارشناسان محیط زیست یک تا دو ساعت بعد از این اتفاق در محل حاضر شدند و موضوع را پیگیری کردند و دنبال این هستند که اگر تعمد و تخلفی صورت گرفته با آن برخورد کنند.

شهاب‌الدین منتظمی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست به صورت مکتوب از اداره کل محیط زیست استان گیلان خواسته تا موضوع را پیگیری کند، افزود: همچنین کارشناسان دامپزشکی نیز در منطقه حاضر شدند تا لاشه‌ها را از لحاظ بیماری پایش کنند که خوشبختانه آثاری از بیماری در آنها مشاهده نشد و بعد از بررسی مشخص شد که در تورهای ماهیگیری گیر کردند و تلف شدند.

وی ادامه داد: این تخلف است و به محض شناسایی با مرتکبان برخورد خواهد شد، محیط زیست استان با جدیت پیگیر موضوع است اما هنوز متخلفان شناسایی نشده‌اند زمانی که موضوع وارد حوزه شناسایی و قضایی شود دیگر از دست سازمان محیط زیست خارج می‌شود.

منتظمی درباره این روش صید ماهی در دریای خزر توضیح داد: پره، یک روش صید سنتی است و چنین خطاهایی نیز دارد مگر اینکه جمعیت ماهیگیران خودشان مراقب باشند و در صورت بروز چنین مشکلی سریع اقدام کنند و پرندگان گرفتار را نجات دهند و رها کنند، اینکه عملا بگوییم راهکاری فناورانه جایگزین شود، وجود ندارد، تنها راه تکرار نشدن چنین اتفاقی همان مراقبت از سوی ماهیگیران است و اینکه وقتی می‌بینند پرندگان در حال نزدیک شدن به تورها هستند با سر و صدا آنها را دور کنند تا چنین اتفاقاتی نیفتد و شاهد این حجم تلفات نباشیم.

مدیرکل دفتر حفاظت و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با توضیح اینکه با شناسایی متخلفان، پرونده قضایی تشکیل می‌شود تاکید کرد: البته اعتقاد من این است که بیشتر از مباحث قضایی و برخوردی باید به بحث فرهنگی و اطلاع رسانی بپردازیم، وقتی که صیاد اهمیت و ارزش آن پرنده را در حوزه خودش بداند قطعا در مراقبت از آن مشارکت خواهد کرد چون معمولا از برخوردها، بازخورد مناسبی نمی‌بینیم.

وی درباره صدور پروانه شکار پرندگان گفت: پروانه‌ها بر اساس اطلاعات ارسالی از استان‌ها به سازمان حفاظت محیط زیست و طبق ضوابط، صادر می‌شود.

منتظمی درباره شیوع آنفلوآنزا و ربط آن با پرندگان اظهار داشت: بارها اعلام کردم که آنفلوآنزای اخیر ربطی به پرندگان ندارد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آنفلوآنزا را در جمعیت انسان و سازمان دامپزشکی در پرندگان پایش می‌کند و تاکنون گزارشی دال بر وجود و احتمال انتقال بیماری از طریق پرندگان وحشی اعلام نکردند اگر چنین اتفاقی بیفتد قطعا محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها از سوی سازمان محیط زیست به صورت آنی انجام می‌گیرد، بنابراین الان پروانه صادر می‌شود.

وی تاکید کرد: سازمان محیط زیست، مرجع اعلام آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را سازمان دامپزشکی می‌داند و اگر این سازمان سریع هشدارهای لازم را به ما بدهد در هر شرایطی فرایند شکار را پرندگان متوقف خواهیم کرد حتی اعلام کردیم مجوزی که صادر شده و شکارچی هنوز موفق به شکار نشده نیز در این شرایط ابطال و این موضوع در ابلاغیه پروانه‌ها قید می‌شود.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست پرندگان مهاجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست پرندگان مهاجر سازمان حفاظت محیط زیست پرندگان مهاجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۹۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن ابراهیمی با اظهار تأسف از این رویداد ناخوشایند گفت: در پی ارسال گزارشات مردمی و دوستداران حیات وحش شهرستان مبنی بر تلف شدن پرندگان از نوع زنبور خوار در جنگل این شهرستان، دو نفر زنبوردار غیربومی متخلف که با ترفندهای خاص به منظور جلوگیری از خسارت به کندوهای خود با آغشته کردن سم به زنبورعسل وبا خوراندن طعمه‌های آغشته به سم مبادرت به از بین بردن این پرنده‌های زیبا کرده بودند، دستگیر شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان ادامه داد: زنبور داران متخلف اقدام به از بین بردن تعداد ۴۰ قطعه پرنده از نوع زنبورخوار در منطقه ممنوعه کوه سیاه در جنگل بناب و دهنه حسین کشته شهرستان ارسنجان کرده بودند.

به گفته این مسؤول، مأموران اجرایی اداره حفاظت محیط زیست جهت رصد و گشت و پایش و بررسی دقیق موضوع ضمن شناسایی و دستگیری متخلفان در منطقه، مراتب تخلف نامبردگان را صورت جلسه کردند و آثار تخلف و تلفات پرندگان وحشی نیز مستندسازی و پرونده این تخلف به منظور اقدامات و برخورد قانونی به دادگاه ارسال شد.

وی افزود: متخلفان به دلیل کسب درآمد و منفعت شخصی اقدام به کشتار بی‌رحمانه این گونه حیات وحش کرده بودند اما نقش با ارزش و بی‌بدیل اینگونه از پرندگان بر کسی پوشیده نیست.

ابراهیمی تاکید کرد: مأموران این اداره با هدف حفظ حیات وحش و انجام رسالت سازمانی خود در صورت وجود چنین تخلفاتی در حوزه شهرستان بدون اغماض برخورد خواهند کرد و چنین تخلفاتی قطعاً از چشم مأمورین این اداره پوشیده نخواهد ماند.

وی در پایان درخواست کرد کسانی که شاهد بروز این تخلفات و اقدامات غیرانسانی در منطقه هستند در اسرع وقت موضوع را به اداره محیط زیست اطلاع دهند.

ابراهیمی با اشاره به راهکارهای پیشگیرانه برای در امان ماندن کندوهای عسل از هجوم زنبورخواران گفت: پیشنهاد می‌شود زنبورداران با ایجاد سروصدا در اطراف کندوها و برپایی مترسک و یا ایجاد امواج و یا صدای پرندگان شکاری این پرندگان را دور کنند و از وارد آمدن خسارت و زیان به طبیعت بپرهیزند.

کد خبر 6086296

دیگر خبرها

  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند