Web Analytics Made Easy - Statcounter

پخبرگزاری تسنیم: برنامه تلویزیونی جهان‌آرا، شنبه‌شب با حضور سیّد محمّدصادق خرازی، دبیرکل حزب اصلاح‌طلب ندای ایرانیان روی آنتن شبکه افق رفت.

خرازی در پاسخ به سؤالی درباره حمایت اصلاح‌طلبان از دولت روحانی و وضعیت کنونی دولت، گفت: معمولاً دولت‌ها در دور دوم، مقبولیت‌شان کمی خدشه‌دار می‌شود، مخصوصاً اکنون که افکار عمومی به رییس دولت و ارکان آن اعتراض جدی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه وضع دولت در افکار عمومی مناسب نیست، اظهار داشت: به‌رغم احترامی که برای آقای روحانی قائل هستم و انس چهل‌ساله‌ای که با وی دارم، دولت نقاط ضعف جدی دارد.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب، شور و نشاط ایجادشده در انتخابات 96 را مورد اشاره قرار داد و در تحلیل علّت کاهش محبوبیت دولت، به فقدان جوانگرایی و عدم به‌کارگیری نیروهای کارآمد و متخصص از سوی دولت دوازدهم اشاره کرد.

خرازی ابراز امیدواری کرد دولت با به‌کارگیری حداکثر توان خود برای حل مشکلات و اقدامات سنجیده، جلوی ریزش سرمایه اجتماعی خود را بگیرد.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان در پاسخ به سؤالی درباره نسبت اصلاحات و دولت روحانی گفت: در انتخابات 92 سه دیدگاه وجود داشت. جمع کثیری از اصلاح‌طلبان سر سازگاری با روحانی نداشتند. اما در نشست‌هایی که وی با مرحوم هاشمی و خاتمی داشت، خود را به‌عنوان نماد اعتدال‌گرایی جا انداخته بود.

خرازی ادامه داد: از آنجایی که کشور با نوعی بحران اعتدال‌گرایی مواجه بود، درنتیجه با حمایت اصلاح‌طلبان، روحانی پیروز انتخابات شد.

وی در پاسخ به این سوال که شما بین عارف و روحانی، کدام را ترجیح دادید، گفت: من روحانی را به سایر گزینه‌ها رجحان می‌دادم، چرا که او جهان‌دیده و دارای تجربه بود و به سیاست‌خارجه اشراف داشت، اما در مسیر، برخی رفتارهای روحانی، فاصله او با اصلاح‌طلبان را بیشتر کرد.

مشاور رییس دولت اصلاحات درباره علّت فاصله‌ گرفتن روحانی از اصلاح‌طلبان، با بیان اینکه ویژگی‌های شخصیتی افراد مهم است، اظهار داشت: شخصیت کاریزماتیک، می‌تواند همه را به‌سمت خود جذب کند که این جزء نکات مثبت یک رهبر دولت است.

خرازی با بیان اینکه روحانی فاقد این ویژگی‌ها بود تا موقعیت به دست‌آمده را حفظ کند، گفت: پهلوان و قهرمان شدن سخت نیست، بلکه پهلوان و قهرمان ماندن سخت است. آقای روحانی با نخبگان فاصله گرفت. اینکه در ماه رمضان به نخبگان یک شام بدهد و چند اقدام شکلی انجام شود، معنای این کار، بهره‌گیری از جریان‌های سیاسی و نخبگان نیست.

وی در مقایسه روحانی با خاتمی و هاشمی، گفت: زمانی که خاتمی می‌خواست سیاست‌های تعدیل اقتصادی را اجرا کند، با تمام نخبگانی که تعداد زیادی از آن‌ها به خاتمی رای نداده بودند جلسه گذاشت. خاتمی به مدیران اعتماد می‌کرد و به آن‌ها موقعیت می‌داد.

خرازی ادامه داد: هاشمی نیز همواره از عقل جمعی استفاده می‌کرد و در تصمیم‌های بزرگ، مجموع نیروهای کیفی نظام را جمع می‌کرد؛ از ماجرای پذیرش قطعنامه گرفته تا نحوه تعامل با مردم.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب نحوه عملکرد روحانی در اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اینکه گفته شود صبح جمعه در جریان اجرای طرح قرار گرفته‌ام، ریشخند زدن به شعور جامعه است. خیال دارید مردم باور کنند؟ مگر می‌شود روز جمعه از این قضیه باخبر شد؟! بعد هم توجیه می‌کنند و بدتر اینکه می‌گویند روحانی خود را فدا کرده است. روحانی فدای چه شده است؟ این رفتارهاست که آسیب زده است. مگر می‌شود کسی بخوابد بگوید از فلان موضوع بی‌خبر بوده است؟

خرازی با یادآوری سبک مدیریتی شهیدرجایی گفت: وقتی خبر دادند که "کومله" تا کردستان پیش آمده‌اند، شهید رجایی به فرماندار گفت که مگر تو مرده بودی؟ بعد هم فرماندار را توبیخ کرد.

وی ادامه داد: طرح مدیریت مصرف سوخت، می‌توانست حتی به رای مردم گذاشته شود. اما وزیر دولت با غرور می‌آید و آنگونه حرف می‌زند.

در ادامه، مجری خطاب به خرازی گفت: شما سال 94، روحانی را شخصیت استثنایی تاریخ انقلاب نامیدید و اکنون برخی می‌گویند نقد شما به روحانی از سر ناچاری است.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه در جایگاه سال 94، هنوز هم به آن حرف اعتقاد دارم، افزود: روحانی آن زمان 65 ساله بود و ما روحانی 70 ساله را تجریه نکرده بودیم. روحانی در سال‌های قبل، رییس شورای امنیت بود و بحران‌هایی را تجربه کرده بود. ما فکر کردیم چنین فردی، مدیر اجرایی قوی‌ای هم خواهد شد.

خرازی با عذرخواهی از مردم بابت حمایت از روحانی گفت: حمایت‌ها بر اساس شناخت از افراد است. حضرت امام هم از بنی صدر حمایت کردند و بعداً گفتند که اشتباه کرده‌اند. البته مقایسه روحانی با بنی صدر، قیاس مع‌الفارق است، چرا که روحانی از شخصیت‌های تاثیرگذار انقلاب هستند که در اتفاقات کلیدی حضور داشته‌اند.

وی افزود: البته روحانی اول انقلاب با روحانی امروز، و هاشمی دیروز با هاشمی زمان فوت و خاتمی اول انقلاب با خاتمی امروز تفاوت دارند و تکامل یافته‌اند.

سفیر اسبق ایران در فرانسه با بیان اینکه کشور به بن‌بست محض رسیده بود و در چنین شرایطی از روحانی حمایت کردیم، گفت: اینکه اصلاح‌طلبان بابت روحانی به مردم چک سفید می‌دهند، حرف یک نفر بوده است، البته ما اصلاح‌طلبان باید می‌نشستیم و جمع‌بندی می‌کردیم. ما باید بدانیم‌ رییس جمهور، مالک کشور نیست، بلکه مدیر است.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان، فقدان احزاب قدرتمند و با فکر را در کشور مورد انتقاد قرار داد و تصریح کرد: نتیجه چنین وضعیتی این است که ما همیشه‌ صفر یا صد هستیم. اگر ما حزب داشتیم و روحانی و احمدی نژاد و دیگرانی که بعداً می‌آیند، می‌نشستند و به امضای یک قرارداد مشروط برای اداره کشور می‌رسیدند، امروز دولت به بحران مشروعیت نمی‌رسید.

خرازی در ادامه گفت: همین الان اگر به جایگاه سال 92 برگردیم به روحانی رای می‌دهم.

وی پاسخ به این سوال که چرا خاتمی این روزها و در قبال عملکرد روحانی سکوت کرده است، گفت: مگر خاتمی تریبون دارد؟

خرازی که با این واکنش مجری مواجه شده بود که "خاتمی از همان طریقی که تَکرار می‌کرد، می‌تواند این روزها واکنش نشان دهد"، گفت:من سخنگوی خاتمی نیستم، اما وی با همه علاقه‌ای که به دولت دارد، منتقد عملکرد آن است، امّا رعایت مصالح ملی را می‌کند و نمی‌خواهد حرفی بزند که مشکل ایجاد کند.

وی ادامه داد: خاتمی اخیراً به من گفت خدا حفظ کند رهبری را که غایت مردانگی را در حمایت از دولت نشان داد و اگر رهبری نبود معلوم نبود کشور چه می‌شد.

خرازی در واکنش به اظهارنظر یکی از اصلاح‌طلبان مبنی بر اینکه اعتراضات اخیر باعث نارضایتی محرومین شده و برای سبد رای اصلاح‌طلبان که در شمال شهر است مشکلی ایجاد نمی‌کند، گفت: این حرف خوش سلیقگی نبوده و کسی که این را گفته، توهم داشته است.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان در پاسخ به این سوال که اصلاح‌طلبان در کجا اشتباه کرده‌اند، گفت: در برخی امور در سیاست داخلی دچار اشتباه شده‌ایم. مثلاً چرا ما صادقانه به مردم نگفتیم که برخی شعارها از سوی روحانی در پسابرجام، زیبنده نیست؟ اینکه برجام را خدا آورد و آب خوردن ما به برجام بستگی داشت، اینها سخنانی است که ما اصلاح‌طلبان باید همان روز نسبت به آن واکنش نشان می‌دادیم.

وی ادامه داد: من به سهم خودم این حرف‌ها را گفته‌ام، امّا من جزء کوچکی از اصلاحات هستم و حتی برخی اصلاح‌طلبان به خاطر مواضع ارزشی حزب ندا، می‌گویند این حزب، فیک است.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب که کارنامه روحانی را جدا از کارنامه اصلاح‌طلبان می‌دانست، خطاب به مجری گفت: شما چند وزیر اصلاح‌طلب را نام ببرید که در این دولت فعالیت کرده باشند.

خرازی در واکنش به مجری برنامه که از اسحاق جهانگیری، علی ربیعی، عباس آخوندی، بیژن زنگنه، معصومه ابتکار، محمود حجتی و شهین‌دخت مولاوردی به‌عنوان اعضای اصلاح‌طلب کابینه روحانی نام برد، گفت: این‌ها نماد اصلاحات نیستند.

وی در ادامه، بیانیه 77 اصلاح‌طلب که نظام را در حوادث اخیر متهم کرده بودند را "فاجعه" خواند و با بیان اینکه من این بیانیه را قبول ندارم، تصریح کرد: مبنای آن بیانیه اصل نظام را هدف قرار داده بود.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: روح بیانیه 77 نفر، مثل بیانیه‌هایی بود که با عقده‌گشایی، اصل نطام را هدف قرار می‌دهند.

خرازی با بیان اینکه نظام متعلق به ماست، خاطرنشان کرد: من زمان احمدی‌نژاد گفتم بین احمدی‌نژاد و نیروهای آمریکایی ما حاضریم برای دولت احمدی‌نژاد بجنگیم.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه بیانیه 77 اصلاح‌طلب، بوی ترشیدگی سیاسی می‌داد، افزود: این بیانیه، بیانیه نیروهای انقلاب نبود، حتی نیروهای انقلاب سابق. بیانیه کسانی نبود که مدعی استقلال و آزادی این مملکت بودند.

خرازی ادامه داد: این بیانیه مورد وثوق همه نیروهای اصلاح‌طلب نبود و از شخص اول اصلاحات تا پایین، همه نسبت به آن حرف دارند.

وی که معتقد بود نظام با سعه صدر، صادرکنندگان بیانیه 77 اصلاح‌طلب را تحمل کرده، در پاسخ به این سوال که آیا نظام باز هم باید این افراد را تحمل کند، گفت: باید با آنها صحبت کرد و گفت که نقد را با نفی، نظام‌ را با دولت و حاکمیت را با افراد اشتباه نگیرید.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه با بیان اینکه به لحاظ ماهوی با برخی اصلاح‌طلبان اختلاف دارم، گفت: یک زمانی خاتمی حرف اول را در کشور می‌زد، اما چه شد که سال 84 فرد دیگری را انتخاب کردند. آن زمان که دیگر وزارت کشور دست خودمان بود. من حتی نسبت به سال 88 ‌هنوز نمی‌توانم قانع شوم که تقلب رخ داده است.

خرازی به انتقاد از برخی پدرخوانده‌های سیاسی در جریان اصلاحات پرداخت و با بیان اینکه حزب ندا را با جمعی از نیروهای جوان راه‌اندازی کردیم، گفت: بسیاری از این‌ها بعد از وقایع 88 به زندان رفتند و بعد به فعالیت حزبی پرداختند، چون به قانون اساسی اعتقاد دارند، امّا برخی‌ها این جوانان را طرد می‌کنند.

وی افزود: ادبیات برخی‌ افراد در جریان اصلاحات، محترمانه نبود و طوری نبود که در جریان اصلاحات یک وفاق ایجاد شود.

بخش پایانی جهان‌آرا به موضوع برجام و مذاکرات هسته‌ای اختصاص داشت‌.

خرازی در ارزیابی گام‌های ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود گفت: نکته مهمی که وجود دارد، قدرت بازدارندگی کشور است. دولت باید زودتر از این‌ها با طرف مقابل برجام برخورد می‌کرد.

وی با بیان اینکه جزء تیم مذاکره‌کننده نبودم، امّا با همه وجود از برجام حمایت کردم، اظهار داشت: بعد از برجام هم در ارتباط با مدیریت برجام انتقادهایی را مطرح کردم.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان ادامه داد: ما وزیر خارجه را خوب ساپورت نکردیم و حرف‌هایی زده می‌شد که دست ما را برای طرف مقابل، رو می‌کرد. در نهایت با آمدن ترامپ و دولت جمهوری‌خواه معادلات بهم خورد. امّا اگر دولت جمهوری خواه نیامده بود و مثلاً هیلاری کلینتون رئیس‌جمهور شده بود، آیا امروز، وضعیت برجام این بود؟ نه.

خرازی در پاسخ به این سخن مجری که برخی می‌گویند اگر دیگران هم می‌آمدند تحریم‌ها ادامه داشت، همان‌طور که اوباما تحریم ویزا و تحریم آیسا را اعمال کرد، گفت: چند رژیم تحریم در ارتباط با ایران وجود دارد؛ یک رژیم تحریم‌های سازمان ملل، دیگری تحریم‌های اتحادیه اروپا و در نهایت تحریم‌های آمریکا.

وی افزود: آمریکایی‌ها همواره تحریم‌های خود را برای مذاکرات دوجانبه درباره عادی سازی مناسبات ایران و آمریکا نگه می‌دارند و صد دور دیگر هم مذاکره بشود این‌ تحریم‌هه باقی می‌ماند.

خرازی، اولین تحریم سازمان ملل علیه ایران را مربوط به زمان احمدی‌نژاد دانست که مجری برنامه، علت آن را تعلیق داوطلبانه‌ای دانست که دولت خاتمی پذیرفته بود.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: در دوره احمدی‌نژاد، ادبیاتی به کار گرفته شد که ایران را زیر فصل هفت منشور سازمان ملل متحد قرار داد و از محو اسراییل سخن گفته می‌شد.

خرازی در واکنش به این سئوال مجری که مگر اولین کسی که از محو اسرائیل سخن گفت، حضرت امام نبود؟ گفت: ‌به‌یاد دارم وقتی "میتران" رئیس‌جمهور وقت فرانسه، پس از پیروزی شهید رجایی در انتخابات طی پیامی به او تبریک گفت، شهید رجایی پاسخ تندی به او داد. امام فردای آن روز، رجایی را خواست و به او گفت که این حرف‌ها چیست؟ رجایی در پاسخ گفت که شما این حرف‌ها را گفتید و ما هم از شما یاد گرفتیم. امام در جواب گفت که من آخوند هستم که این حرف‌ها را می‌زنم، تو باید مملکت را اداره کنی.

وی ادامه داد: اگر امام و رهبری بر اساس گفتمان جهانی اسلام سخنی مطرح می‌کنند این بدان معنی نیست که روسای جمهور هم همان حرف را بگویند، رییس دولت باید به فکر معیشت مردم باشد.

خرازی در واکنش به اینکه بحث هولوکاست را خود رهبری مطرح کردند، گفت: سخن ایشان درباره هولوکاست کاملا درست است و سیاست‌های ایشان، بازدارندگی منطقه را تقویت کرده است.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه سال 85 برای بزرگان نظام نوشتم که این مسیر ما را زیر فصل هفت سازمان ملل می‌برد، گفت: خدا پدر سردار سلیمانی را بیامرزد که قدرت مقاومت ما را به‌جایی رسانده بود که آن‌ها نتوانستند دست از پا خطا کنند، چرا که می‌دانستند اگر وارد درگیری با ایران شوند، از منجلاب خون خارج نمی‌شوند.

خرازی با بیان اینکه راه‌اندازی سانتریفیوژها کار احمدی‌نژاد بود نه روحانی، اظهار داشت: این سانتریفیوژها بازدارندگی ما را افزایش داد که نتیجه آن را در مذاکرات سیاسی دیدیم. اگر آلمان و فرانسه هم فکر می‌کردند چاره دارند حاضر نبودند توافق کنند. آن‌ها دیدند چاره‌ای ندارند.

سفیر اسبق ایران در فرانسه با اشاره به بدعهدی اروپایی‌ها پس از خروج آمریکا از برجام گفت: اروپایی‌ها با ما بازی کردند. مثل کسی که تا زمانی که دوستش پول دارد، او را می‌خواهد. اینجا دو جریان وجود داشت؛ یکی می‌گفت باز هم تعامل کنیم، دیگری می‌گفت که قدم به قدم از برجام عقب بنشینیم. ما می‌گفتیم اگر محکم بایستیم، مصداق "فاستقم کما اُمرت" است.

خرازی در پاسخ به این سوال که شما با این اعتقادات، چرا به روحانی رای دادید؟ گفت: ایشان در مذاکرات چیزی می‌گوید امّا عقیده‌اش طور دیگری است. روحانی ناچار است برای اینکه یک بستر برای قدرت مانور داشته باشد، تمام حرفهایش را یک جا به زبان نیاورد وگرنه از بازی‌ای که اروپایی‌‌ها سر او درآورده‌اند، بسیار ناراحت است.

وی در پاسخ به این سوال که شما که تجربه "مک فارلین" را دیدید چرا به آمریکایی‌ها در برجام اعتماد کردید، به مشی رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در هر دوره‌ای به عقل جمعی تکیه می‌کنند و تصمیم می‌گیرند. در دوره خاتمی نیز در بحث مذاکرات به دولت گفتند که اگر این نگرانی‌ها را برطرف کنید من قبول دارم.

خرازی ادامه داد: رهبر انقلاب با اینکه همانطور که خودشان گفتند، انقلابی هستند، اما ایشان دیپلماتی است که چهل سال تجربه کار سیاسی دارد. بسیاری از موفقیت‌های ما در سیاست‌خارجه، مرهون رهبری است. بسیاری از پیام‌ها را ایشان در جریان مذاکرات برای ظریف می‌فرستاد و او گوش می‌داد.

دبیرکل حزب ندای ایرانیان در پاسخ به این سوال که آیا متن کامل برجام را خوانده‌اید؟ گفت: هزاربار آن را خوانده‌ام.

مجری پرسید: پس چگونه می‌گویید تحریم‌های اتحادیه اروپا طبق برجام لغو شده؟ همچنین ما ذیل بند 41 فصل هفت بوده‌ایم نه بند 42 که مربوط به جنگ است و اکنون نیز طبق قطع‌نامه‌ای تحریم می‌شویم که دولت به آن افتخار می‌کند.

در ادامه، ثابتی، مجری برنامه در واکنش به سخن خرازی مبنی بر اینکه رهبری، قدم به قدم برجام را تایید کردند، گفت: رهبری گفتند که برخی خط قرمزهای ما رعایت نشده است.

خرازی در پاسخ گفت: شما قسمت‌هایی را از سخنان رهبری که می‌پسندید، مطرح می‌کنید و قسمت‌های دیگر را نادیده می‌گیرید.

مجری در پاسخ گفت: ما به همه سخنان رهبری استناد می‌کنیم.

خرازی با بیان اینکه کشور در بحران سنگین سیاسی بود و برجام تصمیم همه بود، اظهار داشت: در عین حال، ما می‌گوییم در بحران‌ها باید واقعیت‌های کشور را به طرف خارجی نشان دهیم. نمی‌توانیم بگوییم نان مملکت به برجام بستگی دارد.

مشاور رییس دولت اصلاحات با بیان اینکه در جریان توافق هسته‌ای، روحانی به من زنگ زد و از به‌خاطر مصاحبه‌هایی که کرده بودم تشکر کرد، گفت: من آن ‌مواضع را به‌خاطر روحانی اتخاذ نکرده بودم، بلکه اعتقادم را گفته بودم. با این حال، می‌گویم چرا ما به مذاکره‌کننده‌ها به‌طور آشکار، سکه و مدال دادیم؟ این کار، نشان‌دهنده دست باز ما برای دشمن است.

خرازی افزود: ارزش ظریف، خیلی بیشتر از این مدال‌ها است، اما باید به‌طور پنهانی از او تقدیر می‌شد. چرا باید بگوییم حیات و ممات ما به برجام وابسته است؟ این‌ها اشتباه بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا متن توافق برجام را متنی قوی می‌دانید؟ گفت: اگر موقعیت‌مان طور دیگری بود، نه. امّا با توجه به موقعیت ما در آن برهه، خوب بود.

سفیر اسبق ایران در فرانسه افزود: من اگر ناچار باشم، خانه پانصدهزارتومانی را به قیمت پنجاه هزار تومان می‌فروشم.

خرازی در ارزیابی سفر روحانی به ژاپن گفت: من به این سفر امیدوار نیستم و این سفر، تامین‌کننده باورهایی که دوستان دارند نخواهد بود. آنچه ژاپن و آمریکا دنبال می‌کنند تامین کننده منافع ملی ما نیست.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خاتمه، انتخابات مجلس یازدهم را یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین انتخابات‌ها دانست و گفت: اگر کسی سخن از تحریم به میان آورد، خادم کشور نیست. هم صاحب‌نظران و هم مردمی که از حوادث اخیر آسیب دیده‌اند، برای تامین امنیت ملی و نفی دخالت خارجی، آگاهانه رای دهند. نمی‌گوییم به ما رای دهند؛ به هرکسی که فکر می‌کنید مناسب است رای دهند.

منبع: فردا

کلیدواژه: دبیرکل حزب ندای ایرانیان خرازی روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۰۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزیده خطبه های ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد ، تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع)، اهمیت رونق مساجد و لزوم پرشور بودن ویژه برنامه‌های مساجد، تبریک هفته معلم و  کارگر، تاخیردر بازپرداخت تسهیلات بانکی بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشور از مهمترین گزیده خطبه های ائمه جمعه استان بود. 

لیکک

امام جمعه لیکک در جمع نمازگزاران این شهر با اشاره به آیات اخلاقی قرآن کریم که می‌فرماید؛ از آنچه به آن علم و آگاهی ندارید پیروی نکنید گفت: در نقد دولت و مسئولان باید نهایت انصاف را به خرج داد و از تهمت و بی آبرو کردن شخصیت افراد خودداری کرد.
حجت الاسلام اسماعیل صلواتی با اشاره به اهمیت رونق مساجد و لزوم پرشور بودن ویژه برنامه‌های مساجد گفت: احیای وضعیت موجود مساجد نیازمند حضور افراد مجاهد است و این مشارکت عمومی مردم وهمه نهاد‌ها را می‌طلبد، زیرا راه تقویت ایمان‌ها و باور‌ها مساجد هستند.
وی با اشاره به شهادت حضرت امام صادق(ع) به بیان اینکه، انبیاء و اولیاء الهی برای حاکمیت دین مجاهدت کردند پرداخت و گفت: زیربنای قیام حضرت امام خمینی ره، مکتب امام صادق است و جمهوری اسلامی ایران هم این همه شهید را در راه نظام، انقلاب و اسلام تقدیم کرده است که این موضوع برای حاکمیت الله، دین، توحید و اسلام بود و این همه سختی و مشکلات را به خاطر حاکمیت دین تحمل می‌کند.
امام جمعه شهر لیکک با اشاره به در پیش رو بودن رویداد ملی کنگره و اجلاسه شهدای استان و شهرستان، بر حضور پرشور مردم ولایتمدار در این مراسمات و برگزاری برنامه‌های در خور و شان شهدا تاکید کرد.

سرفاریاب  امام جمعه سرفاریاب در ابتدا با بیان حدیثی از امیرالمؤمنین علی (ع) که فرموده است «سروران اهل بهشت تقوا پیشگان نیکو کار هستند» خود و همه نمازگزاران و برادران و خواهران دینی را به رعایت تقوا و پرهیز از معصیت، توصیه و سفارش کرد. حجت الاسلام زارعی پور، اختلاف میان اهل خانواده را یکی دیگر از عوامل فروپاشی کانون خانواده عنوان کرد و گفت: زن و مرد یا دیگر اعضای خانواده که بر سر موضوعی اختلاف پیدا کرده اند با عذرخواهی و دلجوئی از همدیگر می‌توانند به اختلاف پایان دهند و مانع از ادامه دار شدن اختلاف شوند و در آیات و روایات بر این رفتار درست (عذرخواهی) نیز تأکید شده است. وی با اشاره به اینکه افراد یک خانواده ممکن است دارای روحیات و ظرفیت‌های متفاوتی باشند، افزود: پذیرفتن اشتباه لازمه عذرخواهی است و عذر خواهی به عنوان یک مهارت و ارزش و نشانه شخصیت والای انسانی است که در حل اختلافات پیش آمده در هر مجموعه و اجتماع کوچک یا بزرگی می‌تواند بسیار مؤثر و کمک کننده باشد. خطیب جمعه سرفاریاب به موضوع جنبش دانشجوئی در امریکا و غرب در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین و حمله و سرکوب دانشوجویان توسط دولت‌ها و سران این کشور‌ها اشاره داشت و گفت: همین دولت‌ها در جریان تخریب بیت المال و ناامنی توسط عده‌ای فریب خورده در سال ۴٠۱ در ایران، از آنها دفاع و حمایت می‌کردند که این رفتار موجب رسوائی آنان شده است. حجت الاسلام زارعی پور ضمن تحسین موفقیت زنان مؤمن و با حجاب ایرانی در عرصه‌های مختلف ورزشی و علمی، تلاش چندین ساله غرب برای رواج بی حجابی و ایجاد چالش در این زمینه در میان جامعه اسلامی ایران را بیهوده و باطل دانست و بر ضرورت حمایت از طرح نور و مجریان این طرح در زمینه حجاب به ویژه نیرو‌های نظامی و انتظامی تأکید کرد. وی با عرض تسلیت به مناسبت ۲۵ شوال سالروز شهادت امان صادق (ع)، گفت: طبق اسناد معتبر موجود، با وجود مقارن بودن دوران حیات طیبه آن حضرت با حاکمان طاغوت اموی، سیاست مبنای کار‌های فرهنگی آن حضرت بود و برای تشکیل حکومت اسلامی که هدف اصلی ایشان بوده است، علاوه بر تربیت شاگردان دینی، با حاکمان جور زمان نیز مبارزات جدی سیاسی داشت. چرام حجت الاسلام فرهمند امام جمعه‌ی موقت شهر چرام ضمن عرض تسلیت به مناسبت سال روز شهادت امام ششم شیعیان امام جعفر صادق (ع) گفت: امام صادق (ع) بین امامان معصوم (ع) فرصت پیدا کرد با تعلیم و تربیت و کار‌های فرهنگی و علمی اسلا م را دوباره زنده کنند چیزی که مقام معظم رهبری در جهاد تبیین به مسئولان و مردم تاکید کنند. امام جمعه‌ی موقت شهر چرام گفت:یکی از فعالیت‌های امام صادق (ع) روایت هزاران حدیث و کتب دینی و همچنین تربیت هزاران شاگرد که بسیاری از انان علمای اهل تسنن شدند. وی گفت:یکی دیگر از مهمترین مواردی که مقام معظم رهبری بر انجام ان تاکید جدی دارند انجام کار‌های فرهنگی است که باید این مهم در دستور کار مسئولان قرار گیرد. لنده حجت الاسلام سید هدایت محمودی اصل در خطبه‌های نماز جمعه شهر لنده با اشاره به مشکلات معیشتی مردم گفت:امروز مشکلات معیشتی مردم را در یک شرایط سختی قرار داده است هرچند دولتمردان در حال تلاش هستند ولی وقتی در حوزه مسائل دفاعی این همه توانمندی داریم چرا نتوانیم در حوزه اقتصادی موفق باشیم.  امام جمعه لنده افرود: در عملیات وعده صادق جبهه عبری عربی به زانو درآمدند و اقرار به شکست تاریخی کردند و وقتی می‌توانیم این چنین موفق باشیم چرا قوای سه گانه ننشینند و از ظرفیت‌های کارشناسان و سرمایه گذاران برای ارتقای سطح معیشتی مردم بهره بگیرند.  محمودی اصل با اشاره به مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور گفت: بانک‌ها با تاخیر خود در بازپرداخت تسهیلات بزگترین ضربه را به اقتصاد وارد می‌کنند و برخی شرکت‌ها و دلالان حوزه خودرو و سایر حوزه‌ها باعث تنگ شدن معیشت مردم شده است.  امام جمعه لنده گفت: در امتداد جنایات صهیونیستی‌ها و موج بیداری جهانی شاهد جهت گیری دانشجویان بیدار برای حمایت از ملت مظلوم غزه و فلسطین هستیم که با سرکوب دولت و پلیس امریکا مواجه شده است که نشان از خلق موازنه‌ای جدید در جهان است.  وی در ادامه افزود: این اقدام نشان داد که اگر اخبار به خواسته امریکایی‌ها و امپراتوری رسانه‌ای آنان سانسور نشود شاهد موجی از بیداری در جهان هستیم و امروز شاهد دستگیری دانشجویانی هستیم که به صورت آرام اقدام به حمایت از مظلومان عالم پرداخت با عیان شدن چهره خشونت بار پلیس مواجه شدند.  محمودی اصل با تبریک هفته مقام معلم به همه معلمین انقلابی و یاد و خاطره شهید مطهری گفت: معلم آینده ساز است و جامعه می‌تواند به پیشرفت برسد که معلمینی دارای شخصیت‌های ایمانی و معتقد به اصول انسانی و ایمانی باشد ومعلم نباید نسبت به مسائل جامعه بی طرف باشد و باید برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه تلاش مضاعفی داشته باشد مارگون حاج آقا خواجه پور به حب و دوست داشتن دنیا اشاره کرد و گفت:از بزرگترین خطا‌ها واشتباهات انسان در دنیا دل بستن و دوست داشتن دنیای مادی است واگر دنیا را دوست دارد باید بخوبی از نعمت‌های خداوند استفاده کند. وی هوای نفس را دومین آفت دانست و افزود: همین عامل باعث دوری انسان از خداوند و اهل بیت می شود و عامل مهم دیگر شیطان است که باعث دوری انسان ازخداوند میشودو بیشترین مسیر‌های انحرافی را شیطان به انسان یاد می دهد . وی درخطبه دوم باتبریک هفته معلم و کارگر به این دو قشر زحمت کش گفت:معلم با روح و جان انسان سر و کار دارد و کارگر در زمینه برآورده نمودن مایحتاج خانواده خود مشغول فعالیت است . دیشموک امام جمعه دیشموک در خطبه‌های نماز این هفته برگزاری بزرگترین رویداد اقتصادی در حوزه صادرات و برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی این روز‌ها درتهران بین ایران و آفریقا با حضور تجار و بازرگانان و شرکت‌های تجاری از ۵ قاره جهان را یادآور شد و گفت: طبق گفته مسئولان این نمایشگاه با حضور بی‌سابقه مقامات تجاری از ۷۰ کشور دنیا برگزار شد که هتل‌های مستقر در پایتخت توان پاسخگویی همه ثبت نام کنندگان در این رویداد بین‌المللی را نداشتند. حجت الاسلام راوند این نمایشگاه را فرصت مناسبی برای رشد اقتصادی و تعمیق روابط اقتصادی و سیاسی ایران و کشور‌های آفریقایی برآورد کرد و افزود: قاره آفریقا با داشتن منابعی نزدیک به نیمی از معدن طلای جهان و یک سوم مواد معدنی دنیا و سفر رئیس جمهور بعد از ۱۱ سال به این قاره می‌تواند منشا خیرات و برکات زیادی برای رشد و توسعه اقتصادی نظام جمهوری اسلامی باشد. وی در ادامه اعتراضات دانشجویی دانشجویان اروپایی و آمریکایی را که دامنه وسیعی پیدا کرد حرکت غیرتمندانه دانشجویان بیدار علیه جنایات رژیم منحوس اسرائیل در نوار غزه بیان کرد و افزود: یقیناً موازنه جدیدی را بر اساس قدرت آگاه‌سازی جهان ایفا می‌کند و وقتی دانشجویان بیدار شوند جامعه بیدار خواهد شد وقتی دانشجویان اعتراض کنند و حمایت خود را از مظلومان عالم و فلسطین مظلوم اعلام کنند به خصوص حمایت دو حزب معروف دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکایی و حتی احزاب پر ادعای اروپایی از سرکوب اعتراضات دانشجویی اعلام انتظار خود را اعلام کردند. خطیب جمعه دیشموک اقدامات تنبیهی آمریکا و اروپا به جای اقناع فکری و ذهنی دانشجویان را نشانه عدم وجود موضوعیت اقناع فکری در ساختار غربی دانست و افزود پدیده کنونی نشان می‌دهد که آگاهی ملت‌ها و جوانان در سراسر دنیا حتی نسبت به وقایعی که فرسنگ‌ها دورتر از آن کشور است در حال رخ دادن است و این نشانه بیداری ملت‌هاست. حجت الاسلام راوند نامه ۱۰ سال پیش مقام معظم رهبری به دانشجویان و دانشگاه‌های اروپایی را یادآور شد که رهبر حکیم و با تدبیر انقلاب اسلامی دشمنان بشریت و انسانیت را به آنها گوشزد کرد را یادآور شد و گفت: اگر بیداری اسلامی در بین جوانان اروپایی و دانشجویان به معنای واقعی شکل بگیرد منافع این رژیم‌ها به خطر خواهد افتاد که به همین خاطر اقدام به آزار و اذیت و زندانی کردن دانشجویان می‌کنند تا جلوی صدای بیداری آنها را بگیرند. وی ۱۲ اردیبهشت سالروز شهادت مغز متفکر جهان اسلام استاد علامه شهید مرتضی مطهری و روز معلم را یادآور شد و ضمن تبریک به معلمان و تشکر از زحمات یک ساله معلمان عنوان کرد: شهید مطهری نه یک فرد بلکه یک نهضت و یک مکتب و یک انقلاب و یک انسان جریان ساز بود که برای خواص باید درس و الگو باشد. حجت الاسلام راوند وظیفه آموزش و پرورش را انتقال معارف دین به نسل جوان و نوجوان خواند و تصریح کرد شهید مطهری در زمان خود جهاد تبیین و جهاد فکری و جهاد معنوی و جهاد در برابر تحریف نادرست از دین راه انداخت. خطیب جمعه دیشموک ساخت ۱۷ مدرسه در طول ۲ سال و چندین میلیارد تجهیزات آموزشی در منطقه را از خدمات بی‌نظیر نظام و دولت به منطقه برآورد کرد و افزود: اجرای رتبه بندی که در کلام مقام معظم رهبری علاوه بر رفع مشکلات معیشتی رسیدن آموزش و پرورش به جایگاه واقعی آن است از خدمات دولت به فرهنگیان است. وی تکمیل نبودن خوابگاه دانش آموزی دخترانه دیشموک را یادآور شد و افزود: این ساختمان که اکنون نزدیک به ۹۰ درصد پیشرفت کاری دارد اگر تکمیل شود و در اختیار دانش آموزان قرار گیرد، دانش آموزان روستایی که به دلیل نبودن مدرسه در روستای خود ترک تحصیل کردند به مدرسه و چرخه آموزش باز خواهند گرداند که از مسئولین انتظار داریم جهت تسریع در راه‌اندازی خوابگاه تلاش مضاعفی نمایند. امام جمعه دیشموک با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر معلمان زیادی در بخش استخدام شدند و مشکل نیروی انسانی تا حدود زیادی برطرف شد تصریح کرد: نکته مهم در آموزش و پرورش شهر دیشموک کمبود فضای آموزشی است تا جایی که حدود ۷۰۰ دانش آموز در یک مدرسه تحصیل می‌کنند که جای حرکت کردن در فضای مدرسه را ندارند که لازم است مسئولان استانی از جمله استاندار، اداره کل نوسازی و آموزش و پرورش به منظور جلوگیری از بحران فکری به حال فضای آموزشی شهر دیشوک کنند. حجت الاسلام راوند با اشاره به تصویب قانون منع حجاب در کشور‌های غربی به خصوص فرانسه و جلوگیری از ورود دانشجویان محجبه به دانشگاه‌ها و افزایش موج میل به حجاب در دانشگاه‌ها را یادآور شد و خاطرنشان کرد مطرح شدن با این موضوع به اهداف خود برسند و باید بدانیم که حجاب واجب عقلی و سیاسی و تکلیف دینی است. وی اجرای طرح نور توسط نیروی محترم انتظامی را طرحی به منظوری جلوگیری از اشاعه بی‌حجابی و برخورد با هنجار شکنان برآورد کرد و افزود: ما باید از این عزیزان حمایت کنیم که من از این تریبون به نمایندگی از شما مردم حمایت قاطع خود را از نیروی مقتدر انتظامی در اجرای طرح نور اعلام می‌کنیم و از مسئولین اجرا کشور انتظار داریم که نیروی انتظامی را در این طرح همکاری و حمایت کنند. پاتاوه امام جمعه پاتاوه در بخش دوم خطبه سیاسی نماز با تسلیت «۲۵ شوال» سالروز شهادت حضرت امام صادق علیه السلام گفت:بی شک، حماسه طوفان الاقصی فلسطینی و استمرار آن در حماسه وعده صادق ثمره آموزه‌ی قیام الهی است، که امام خمینی «ره» به همه آزادگان عالم یاد داده اند.
حجت الاسلام سیادت از زبان مقام معظم رهبری گفت: تمام زجر و مصیبت‌های ائمه اطهار علیهم السلام، به ویژه مظلومیت حضرت امام صادق علیه السلام، به خاطر این بود که دنبال حاکمیت الهی بودند..
خطیب جمعه پاتاوه دربخشی دیگر از خطبه سیاسی با طرح این سوال که (چرا حملات علیه پایگاه‌های آمریکا در منطقه دوباره شروع شد؟ وبه چرایی وچیستی ودلایل قیام و جنبش دانشجویی در آمریکا و اروپا) اشاره و عنوان کرد:درهفته گذشته، پایگاه‌های آمریکا، درسوریه و عراق با ده‌ها موشک و پهپاد توسط جبهه مقاومت عراق و سوریه به چندین دلیل هدف قرار گرفتند: انتقام از آمریکایی‌ها علیه مقاومت عراق انجام شد،واکنش به عدم اخراج نظامیان آمریکا توسط دولت عراق، درمذاکرات با آمریکا به نتیجه نرسیدند، نقشه جدید آمریکا در سوریه از جمله، قاچاق منابع نفتی و حمایت از مخالفین دولت سوریه و ناامن کردن سوریه، عراق و حمایت همه جانبه آمریکا، ازرژیم صهیونیستی.
سیادت با استناد به سخنان رهبری معظم یادآورشد:نحوه رفتار آمریکا، در مسئله غزه، اثبات حقانیت موضع ایران و جبهه مقاومت در بی‌عتمادی به آمریکا است و باعث قیام دانشجویی آمریکا و اروپا، بلکه بیداری مردم جهان شده است.

دیگر خبرها

  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • گزیده خطبه های ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد
  • دولت گرفتاری اقتصادی مردم را کاهش دهد‌
  • مسئولان به وعده صادق اقتصادی خود عمل کنند
  • پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است