Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش روز یکشنبه اتاق تعاون، «عبدالله بهرامی» در نشست تشریح برنامه‌های صنایع دستی برای کاهش وابستگی به نفت با اشاره به سابقه تولید فرش و صنایع دستی در کشور گفت: این بخش ظرفیت بالایی دارد و با یک برنامه‌ریزی صحیح می‌تواند به عنوان جایگزین صادرات نفت شود.

وی افزود: تعداد دو میلیون بافنده فرش در کشور وجود دارند و ظرفیت تولید سالانه ۶ میلیون متر مربع فرش دستباف وجود دارد و می‌توان تا سه میلیارد دلار ارزآوری از محل صادرات فرش ایرانی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره مشکلات فرش دستباف گفت: بی‌توجهی به این هنر موجب تنزل جایگاه جهانی و ارزآوری صادرات فرش شد. 

بهرامی ضمن انتقاد از بانک مرکزی برای پیمان سپاری ارزی فرش دستباف، گفت:‌ ۹۰ درصد تولیدات فرش دستباف صادر می‌شود و با توجه به زمان‌بر بودن صادرات و اینکه درآمد حاصل از صادرات فرش یک سال زمان می برد، اما بانک مرکزی با الزام پیمان سپاری برای صادرکنندگان آنان را ملزم می‌کند که ارز حاصل از صادرات فرش را در سامانه نیمایی عرضه کنند.

وی موضوع حذف بیمه قالیبافان را مورد انتقاد قرار داد و گفت:‌ پیش از این ۲۰ درصد حق بیمه هنرمندان قالیباف از سوی دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شد، اما از سال ۹۲ این کمک قطع شد و سازمان تامین اجتماعی نیز به بهانه مختلف بیمه قالیبافان را قطع کرد و تعداد بیمه شدگان قالیباف از ۴۵۰ هزار نفر به کمتر از ۲۵۰ هزار نفر رسید.

مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف گفت: اکنون دولت برای کمک به بیمه ۲۳ هزار قالیباف تعیین تکلیف نکرده و باید طبق مصوبه سال ۸۸ مقدار ۲۰ درصد از سهم بیمه قالیباف را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد، اما سازمان تامین اجتماعی به قالیبافان گفته از بیمه سایر رشته‌ها استفاده کنید و ماهانه ۳۰۰ هزار تومان بپردازید.

بهرامی افزود: پیش از این صنعت فرش از مالیات بر ارزش افزوده معاف بود، زیرا تولید کنندگان فرش دستباف در شمار سه دهک کم درآمد جامعه محسوب می شوند، اما اکنون فروش و صادرات فرش مشمول ۹ درصد مالیات ارزش افزوده می شود که این امر باعث می‌شود، خریداران فرش را به همان نسبت ارزان‌تر از بافنده خریداری کنند.

به گفته وی، مواد اولیه مورد نیاز فرش دستباف مانند ابریشم و نخ که گاهی از خارج وارد می‌شود به نرخ دلار بازار آزاد تهیه می‌شود در حالی که دلار حاصل از صادرات فرش دستباف را باید در سامانه بانک مرکزی و به نرخ نیمایی ارائه کنیم و از صادرکننده تعهد می‌گیرند که ارز حاصل از صادرات را به نرخ نیمایی در سامانه بانک مرکزی بفروشند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف  مهمترین مقصد صادرات فرش ایران را کشورهای آلمان، امارات متحده عربی، آفریقای جنوبی،‌ژاپن و چین اعلام کرد.

همچنین مدیرعامل تعاونی هنرباستان در این نشست گفت: تولیدات صنایع دستی در کشور بیشتر به شکل خانگی انجام می شود و اکنون ۶ هزار و یکصد کارگاه در کشور فعالیت دارند و بیش از پنح هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند.

«سیدمرتضی مرتضوی» افزود: بنا بر آمار ارائه شده روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر می‌شود که از محل آن ۶ میلیون دلار ارز وارد خزانه می‌شود، در حالی که با ۱۰ هزار قطعه صنایع دستی می‌توان ۶ میلیون دلار درآمد کسب کرد.

وی با بیان اینکه روزانه ۱۸۰ هزار قطعه صنایع دستی تولید می‌شود، که هرکدام از آنها ۲۰۰ تا ۴۰۰ یورو ارزش دارد، گفت: این اعداد نشان‌دهنده این است که ما می‌توانیم ۱۸ برابر صادرات نفت برای کشور ارزآوری داشته باشیم. کشوری مانند هند از محل صادرات صنایع دستی درآمد میلیاردی دارند، این در حالی است که ۴۵۰ میلیون نفر در این حوزه مشغول به کارند و این رقم معادل ۳۴ درصد جمعیت این کشور است.

مرتضوی افزود: بزرگترین انبار صنایع دستی غرب آسیا در ایران است و بدون کمک دولت تا سه سال آینده می‌توانیم معادل فروش نفت، برای کشور ارزآوری داشت.

وی گفت: امروزصنایع دستی ایران به کشورهای اروپایی و کانادا صادر می‌شود و قرار است به زودی نمایشگاه دائمی برای فروش صنایع دستی در افغانستان ایجاد شود. ضمن آنکه برنامه گسترده‌ای برای حضور در بازار آلمان و لهستان پیش بینی شده است.

برچسب‌ها صنایع دستی تعاونی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنایع دستی تعاونی صنایع دستی تعاونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۱۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: فرآیند احیای رشته چادر شب‌بافی از رشته‌های منسوخ شده استان آغاز شده است.
مهراب محمدی افزود: چادر شب‌بافی یکی از صنایع‌دستی سنتی جهارمحال و بختیاری بوده که در گذشته با پارچه‌های رنگارنگ به جنس ابریشم یا پنبه و به شکل چهارخانه بافته می‌شد.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: این در حالی است که سال‌هاست این محصول صنایع‌دستی رونقی نداشت و به دست فراموشی سپرده شده بود.
وی گفت: کارشناسان معتقدند یکی از کاربرد‌های چادر شب‌باف، به‌عنوان روانداز بوده که در شب از آن استفاده می‌‎شده و به‌همین علت با این عنوان نام‌گذاری شده است.
محمدی روپوش برای رختخواب‌ها، ملحفه‌ها، پرده و نورگیر از دیگر کاربرد‌های چادر شب‌باف دانست و یادآور شد: نخستین فرایند برای احیای رشته‌های صنایع‌دستی فراموش شده، برگزاری دوره‌های آموزشی است.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در این رابطه ابتدا مربی مربوط به آن رشته انتخاب، سپس از هنرجویان ثبت‌نام می‌شود.
وی گفت: پس از آن با برگزاری دوره‌های آموزشی افراد می‌توانند با شیوه تولید صنایع‌دستی مربوطه آشنا و در گام بعدی خود اقدام به تولید محصول کنند.
محمدی تأکید کرد: هنرجویان پس از دریافت گواهی می‌توانند از مزایایی مانند بیمه و دریافت تسهیلات برخوردار شوند.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین علاوه‌بر تلاش برای رشته‌هایی مانند چادر شب‌بافی کاربری‌های جدید تعریف می‌شود تا بازاریابی و فروش محصولات هم موفق باشد.
وی گفت: تلاش می‌شود هر سال یک رشته صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری را احیا کرد.

دیگر خبرها

  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و عکس جاذبه‌های شیراز در سئول