Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شهرام آدم نژاد معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در نشست خبری چهارمین نمایشگاه حمل و نقل با بیان اینکه آزمایشگاه مکانیک خاک راه اندازی شده و از این پس شاهد افزایش کیفیت خاک خواهیم بود، گفت: از لحاظ ذاتی در آزمایشگاه‌ها پروژه کنترل کیفیت صورت می‌گیرد و دراین آزمایشگاه آمار و اطلاعات از خاک به صورت دقیق در اختیار و دسترسی گروه‌ها قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او با اشاره به اینکه در بخش دیپلماسی حمل و نقل اقداماتی را آغاز کرده‌ایم، گفت: کیمیسون مشترکی با ریاست وزیر راه و شهرسازی برگزار شده که برای هر یک از قطب‌های این کمیسیون کتابچه‌ای حاوی راهبرد ایران با آن کشور برنامه ریزی می‌شود که برای ساخت آن با همکاری ۲۷ کشور فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌ایم تا اقدامات ویژه ما با آن رونق بگیرد.

آدم نژاد اظهار کرد: سالیان سال با برخی کشور‌ها مشکلات زیادی وجود داشت که خوشبختانه در حال حاضر این موانع مرتفع شده است.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: دیپلماسی حمل و نقل کشور به کشور انجام می‌شود و بر اساس تحلیلی که همه کارشناسان بین الملل انجام داده‌اند بین سال‌های ۲۰ تا ۲۵ سال دیگر چین به عنوان کریدور اصلی نقش ایفا خواهد کرد و همین موضوع باعث سرمایه گذاری هزاران میلیارد تومان خواهد شد.

او اظهار کرد: کریدور‌های رقیب بسیاری برای کشور‌های دیگر وجود دارد که وظیفه جابجایی را در منطقه بر عهده گرفته است بخشی از جریان کار در افغانستان صورت می‌گیرد که در حال برنامه ریزی برای ایفا نقش در آن هستیم.

آدم نژاد یادآور شد: ایران دارای کریدور‌های مهمی شمال به جنوب و شرق به غرب است که از جمله آن می‌توانیم به افغانستان اشاره کنیم.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: ما در ۲۵ سال آینده جریان انتقال انرژی به سمت اروپا در قالب یک کمربند راه چین انجام خواهیم داد که سرمایه گذاری ۱ هزار میلیارد تومانی را در آن انجام خواهیم داد.

او افزود: کریدور رقیب دیگری هم وجود دارد که در جریان داده کاوی در منطقه در حال انجام است.

آدم نژاد با اشاره به اینکه جریان‌هایی را در منطقه به صورت کامل رصد می‌کنیم، گفت: ایران در تقاطع شمال جنوب و شرق به غرب باید به آن توجه کند.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با اشاره به این که دو ویژگی مهم این کریدور اتصالات از شمال به جنوب و غرب به شرق است، افزود: میزان کالا از افغانستان و صادرات آن به ترکیه سعی کرده‌ایم ویژگی‌های متفاوت ایران را نشان دهیم.

او با اشاره به اینکه ما باید پتانسیل خود را در مرز‌های زمینی افزایش دهیم، افزود: مدیریت واحد بندی هنوز در این بخش‌ها ایجاد نشده و همین موضوع باعث از دست دادن یکپارچگی شده است بنابراین باید میزان تعاملات خود را در این حوزه افزایش دهیم.

آدم نژاد با اشاره به اینکه از هفته گذشته سامانه تخلیه بندر در بندر شهید رجایی راه اندازی شده است، گفت: در حوزه استارتاپ‌ها مشکلات بسیار زیادی وجود دارد.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: با توجه به اینکه تردد در بخش‌های حمل و نقل برون‌شهری گازوئیل است و به دلیل آنکه تغییراتی در قیمت آن انجام نشده ما تغییرات محسوسی را در حوزه قیمت‌ها ندیده‌ایم.


او بیان کرد: طرح جامع حمل و نقل به دولت ارسال شده است و امسال برای اولین بار بودجه سال ۹۹ را بر اساس طرح جامع حمل و نقل طرح ریزی کرده‌ایم.

آدم نژاد اظهار کرد: پنجره واحد صدور مجوز شرکت‌های لجستیک راه اندازی شد و در سبد انرژی کار‌های بسیار زیادی را انجام داده‌ایم.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: هم اکنون مصرف ۵۰ میلیون لیتر گازوئیل در حمل و نقل برون‌شهری، درون شهری و ریل ارزیابی شده است که این رقم بسیار زیادی برای این حوزه به شمار می‌رود.

او تصریح کرد: در شرایط درست باید ۴۰ میلیون لیتر در روز مصرف کنیم بنابراین نظام توزیع کشور باید در این بخش اصلاح شود.

آدم نژاد یادآور شد: نظام توزیع باید درست شود به طوری که از ظرفیت‌های کامل ناوگان در این بخش استفاده خواهد شد وناوگان ریلی به صورت کامل در این حوزه با دقت اقدمات خود را انجام خواهد داد همچنین راهبردی در این بخش در حال طراحی است تا ۱۰ میلیون لیتر مازاد روزانه اصلاح شود و ما این موضوع را در ستاد سوخت دنبال خواهیم کرد.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سعی خواهیم کرد حداقل‌های حقوق مسافران را رعایت کنیم، گفت: باید حقوق مسافران اصلاح شود و تا کنون توانسته‌ایم حقوق مسافران در بخش هوایی را اصلاح کنیم و این حقوق باید مبتنی بر حقوق واقعی مسافر باشد.

او با اشاره به اینکه همه پروژه‌های راهسازی و حمل و نقلی اگر تجاری سازی در پروژه‌های حمل و نقلی انجام نشود نمی‌توان برقی کردن شبکه‌های آزادراهی را مد نظر قرار داد.

آدم نژاد افزود: امسال ۵.۵ درصد حوزه ترانزیت ریلی افزایش یافته که امیدواریم این رقم هر ساله افزایش بیشتری پیدا کند.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: ظرفیت جابجایی ریلی ما ۳۰ میلیون تن است، اما متاسفانه ۱۲.۵ میلیون تن بار در این بخش جابجا می‌شود.


او بیان کرد: کریدور شمال جنوب اساسا وظیفه ترانزیتی دارد و باید ۵.۵ درصد افزایش داشته باشد و اگر بتوانیم در سال‌های آینده فعالیت‌هایی را در این حوزه انجام دهیم می‌توانیم شاهد رشد ۴۵ درصدی باشیم.

آدم نژاد اظهار کرد: در حوزه فرودگاه بین الملل امام خمینی دو هدف دنبال می‌شود که در مرحله اول باید به قطب اول بار تبدیل شویم و در مرحله دوم باید به قطب مسافر برسیم به هر حال فرودگاه بین المللی امام خمینی نقش ترانزیتی دارد و فرودگاه امام این نقش را بر عهده گرفته است.

معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: دو بندر در حوزه خلیج فارس وجود دارد که بندر کوارد پاکستان و بندر چابهار که هر دو بندر مزیت‌های بسیار زیادی دارد و در رقابت ۱۰۰ درصدی با هم هستند بنابرانی باید مسیر‌های تخلیه هر دو بندر سریع و ارزان انجام شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۱۱۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین

  هرساله تلاش زیادی برای افزایش تولید بنزین در کشور می‌شود و به‌واسطه سرمایه‌گذاری‌های گسترده و به‌کارگیری پالایشگاه‌های بیشتر در کشور تولید بنزین افزایش می‌یابد، اما از آنجا که سرانه مصرف بنزین در کشور ایران بالاتر از حد متوسط در دنیاست، همه بنزین‌های تولیدی در کشور می‌سوزد و حتی در برخی از برهه‌های زمانی، دولت‌ها مجبور به واردات بنزین شده‌اند. به گفته کاظم عزیزی، معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های حال حاضر کشور مصرف بی‌رویه انرژی است که این مسأله از یک‌سو به ازدست‌رفتن منابع محدود زیرزمینی کشور منجر شده و از سوی دیگر خروج ارز از کشور را در پی دارد.براساس آمار، مصرف بی‌رویه بنزین در کشور بیشتر از سایر حامل‌های انرژی است، به‌طوری‌که بیش از ۴۰درصد به میزان مصرف این سوخت افزوده شده و هم‌اکنون ۸۵ درصد از سبد سوخت بخش حمل‌ونقل سبک کشور را به خود اختصاص داده است. درحالی‌که سال ۱۳۹۸ مصرف بنزین میانگین ۹۵میلیون لیتر در روز بود، اما امروز این رقم به میانگین ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است؛ یعنی در چهار سال، مصرف بنزین ۲۵میلیون لیتر بیشتر شده است. به بیان دیگر، هر سال ۶ ــ ۵میلیون لیتر به مصرف روزانه بنزین افزوده شده است.
 
بنزین؛ به نام ایران و به کام کشورهای همسایه
قاچاق بنزین اولین و ساده‌ترین مسأله برای افزایش مصرف سوخت است؛ درحالی‌که در دولت نهم و دهم سهمیه‌بندی بنزین اجرا شد و تا حد زیادی جلوی پدیده قاچاق بنزین در کشور را گرفت، دولت یازدهم و دوازدهم سهمیه‌بندی بنزین را حذف کرد؛ به‌این‌ترتیب بنزین ۳۰۰تومانی تبدیل به سودده‌ترین کالای قاچاق شد، چراکه قیمت بنزین در منطقه در آن روزها رقمی بالای ۲۰هزار تومان داشت. این درحالی‌بود که پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس وارد مدار شده بود و ایران را از واردات بنزین بی‌نیاز کرد اما نبود برنامه‌ریزی در زمینه مدیریت مصرف باعث شد شاهد رشد مصرف باشیم. 
 
سبد تک‌محصولی حامل‌های انرژی  در کشور
با بازگشت سهمیه‌بندی بنزین و کاهش سهمیه‌ها، انتظار می‌رفت که مصرف بنزین کاهش پیدا کند اما این کاهش به اندازه‌ای نبود که ناترازی سوخت در کشور برطرف شود. به اعتقاد کارشناسان، یکی دیگر از دلایل مهم افزایش مصرف بنزین، متنوع نبودن سبد سوخت مصرفی و افزایش سهم بنزین در این سبد است. نسبت خودروهایی با سوخت گاز یا CNG در کشور بسیار کم است. از طرف دیگر علی‌رغم وجود گاز مایع فراوان در کشور، از این سوخت در سبد مصرفی حامل‌های انرژی خودروها تقریبا استفاده نمی‌شود. خودروهای برقی هم که سال‌هاست چشم‌انتظار توجه مسئولان هستند و علاوه‌براین، تقریبا جایگاه سوخت برای این نوع از خودرو در کشور وجود ندارد یا بسیار اندک است.
 
خودروهایی که اسقاط نمی‌شوند
روند تولید خودروهای داخلی روزبه‌روز بیشتر می‌شود اما به میزان تولید خودرو، اسقاط انجام نمی‌پذیرد. طبیعتا سالانه هزاران خودرو با مصرف بالاتر از نرخ جهانی در کشور تولید می‌شوند که روزبه‌روز به‌خاطر مشکلاتی که برای آنها به‌وجود می‌آید، مصرف بنزین‌شان افزایش پیدا می‌کند. در همین راستا سالاری معتقد است: روند خروج خودروهای فرسوده از ناوگان در کشور متوقف شده. لازم است سیاست‌های بهینه‌سازی مصرف در بخش حمل‌ونقل و خودرو هرچه سریع‌تر اجرایی شود و در صورت پیاده‌سازی این سیاست‌ها روزانه ۱۶میلیون لیتر سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.به اعتقاد کارشناسان، خودروهای فرسوده نیز سهم پررنگ‌تری در ناترازی بنزین دارند. آن‌طور که ایرج حشمتی، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفته بود، از ۲۵میلیون خودروی در حال تردد در کشور، ۶.۵میلیون خودرو فرسوده هستند، یعنی تقریبا به ازای هر چهار خودرو، یک خودرو فرسوده است که هم مصرف بنزین بالایی دارد و هم آلایندگی آن از خودروهای دیگر بیشتر است.به‌طور خلاصه می‌توان خاطرنشان کرد که از رده خارج‌کردن خودرو‌های فرسوده، توسعه ناوگان حمل‌ونقل همگانی، بهینه‌سازی تقاضای حمل‌ونقل مبتنی بر کاهش ترافیک و کاهش سفر، متنوع‌سازی سبد سوخت با حمایت از سوخت‌های جایگزین ازجمله CNG، ورود خودرو‌های برقی به چرخه ناوگان حمل‌و‌نقل، توسعه شبکه حمل‌ونقل ریلی، آموزش و فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف سوخت، ارتقای استاندارد تولید خودرو و موتوسیکلت را ازجمله راهکار‌ها برای کاهش مصرف سرانه سوخت در کشور هستند که اجرایی‌شدن آنها نیازمند نظارت کامل بر روند اجرای آنهاست.

خودروهای پرمصرفی که جیب ملت و دولت را خالی می‌کنند
یکی از مهم‌ترین مشکلات مصرف بالای بنزین در کشور، خودروهای پرمصرف در کشور است؛ اکثر خودروهای تولید داخلی مصرف بالاتری نسبت به استانداردهای جهانی دارند و حتی گاهی میزان مصرف آنها به دوبرابر نرخ جهانی هم می‌رسد. در همین راستا جلیل سالاری، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی معتقد است که مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است. به‌عنوان‌مثال درحالی‌که مصرف خودروهای خارجی در هر صد کیلومتر ۴ لیتر است، مصرف بنزین خودروهای صفر داخلی در هر صد کیلومتر در بهترین حالت بین ۹ تا ۱۰ لیتر است. به گفته سالاری، در شرایطی که هیچ توجهی به موضوع بهینه‌سازی نمی‌شود و مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است، نمی‌توان با ساخت پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین به تقاضا پاسخ داد. 

دیگر خبرها

  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • کشف ۵ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در ماهشهر/ ۳ نفر دستگیر شدند
  • کشف ۵ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در ماهشهر
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب کشف شد
  • کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب
  • کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب/ جمع آوری ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت+عکس
  • کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب/ جمع آوری ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت
  • کشف بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق و ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت!