Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفریقای جنوبی با هدف تلاش برای رفع مشکل پسماندها و هم‌چنین بهبود کیفیت جاده‌های خود، در حال جمع‌آوری و بازیافت بطری‌های پلاستیکی شیر در سراسر کشور است.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام فدراسیون جاده‌ای آفریقای جنوبی، خسارتی که چاله‌های جاده‌های این کشور به خودروها وارد می‌کنند، سالانه ۳.۴ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ماه اوت شرکت "Shisalanga " در آفریقای جنوبی برای نخستین بار مرمت جاده‌ای در استان "کوازولو-ناتال" این کشور را با پلاستیک بر عهده گرفت. هم اکنون بیش از ۴۰۰ متر از این جاده با آسفالتی مرمت شده که با معادل تقریبا ۴۰ هزار بطری شیر پلاستیکی بازیافت شده، تهیه شده است.

این شرکت از پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)، پلاستیک ضخیمی که به طور معمول برای ساخت بطری‌های شیر به کار می‌رود، استفاده می‌کند. یک کارخانه بازیافت محلی این پلاستیک‌ها را به صورت قرص‌های درمی‌آورد و آن‌ها را تا ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد داغ کرده تا ذوب شوند و سپس آن‌ها را با مواد افزودنی مخلوط می‌کند. این مواد جایگزین شش درصد از چسب‌های آسفالت می‌شوند، بنابراین هر تُن آسفالت حاوی حدود ۱۱۸ تا ۱۲۸ بطری است.

به گفته شرکت "Shisalanga " روند تولید این نوع از آسفالت نسبت به آسفالت‌های سنتی، فرآورده‌های سمی بسیار کمتری منتشر کرده و ترکیب آن بسیار با دوام‌تر و در برابر آب مقاوم‌تر بوده و هم‌چنین حداکثر دمای ۷۰ درجه سانتی‌گراد و حداقل دمای ۲۲ درجه زیر صفر را تحمل می‌کند.

هزینه تولید این نوع آسفالت با هزینه تولید آسفالت‌های معمول یکسان است اما با توجه به این که از میانگین ملی ۲۰ سال دوام جاده‌ها در آفریقای جنوبی، دوام بسیار بیشتری دارند از لحاظ اقتصادی به صرفه‌تر هستند.

بر خلاف اروپا که به طور معمول پسماندهای پلاستیکی قابل بازیافت مستقیماََ از خانه‌ها جمع‌آوری می‌شود، ۷۰ درصد از این پسماندها در آفریقای جنوبی از سایت‌های دفن زباله جمع‌آوری می‌شود.

شرکت "Shisalanga "با همکاری یک کارخانه بازیافت محلی در نظر دارد جاده‌های بیشتری را در آفریقای جنوبی با استفاده از آسفالت‌های ساخته شده از پلاستیک‌های بازیافتی بازسازی کند و این پروژه را در سراسر این کشور پیاده کند. با توجه به کیفیت بسیار بالای این آسفالت‌ها که موجب شگفتی کارشناسان شده، این شرکت امیدوار است بتواند سخت‌گیرانه‌ترین مقررات و استانداردهای جهانی را پاسخگو باشد.

استفاده از پلاستیک بازیافتی برای بازسازی جاده‌ها برای نخستین بار ۱۷ سال پیش در هند آغاز شد و سپس در مکان‌های مختلفی از جمله سراسر اروپا، آمریکای شمالی و استرالیا مورد آزمایش قرار گرفت. اما نگرانی‌هایی در مورد گازهای احتمالا سرطان‌زایی که در هنگام تولید آن‌ها منتشر شده و آزاد شدن میکروپلاستیک‌ها به دلیل از بین رفتن جاده‌ها وجود دارد.

اما شرکت "Shisalanga " که پنج سال زمان برای تحقیقات درمورد این تکنولوژی صرف کرده، اعلام کرده است که روش ذوب شدن پلاستیک به تعدیل‌کننده‌های چسب آسفالت‌ها، خطر آزاد شدن میکروپلاستیک‌ها را بسیار می‌کاهد.

استفاده از پلاستیک‌های بازیافتی برای بازساری جاده‌ها یکی از خلاقانه‌ترین روش‌های استفاده از پلاستیک‌های بازیافتی است. شرکت‌های محتلفی در سراسر جهان با استفاده از این پلاستیک‌ها به تولید آجر، سوخت یا حتی لباس می‌پردازند.

بنا بر گزارش سی‌ان‌ان‌، برخی از شرکت‌ها حتی از پلاستیک‌های غیرقابل بازیافت برای بازسازی جاده‌ها استفاده می‌کنند اما کارشناسان بر این باورند این روش بسیار خطرناک بوده و منجر به ایجاد میزان زیادی میکروپلاستیک می‌شود. هر چند متخصصان امید دارند در آینده بتوانند پلاستیک‌های غیرقابل بازیافت را نیز در این روند به کار گیرند.

لینک کوتاه: asriran.com/002x6S

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جاده بطری شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۰۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تبریک رئیس جمهور برای روز ملی آفریقای جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهوری اسلامی ایران در پیامی، روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی به «سیریل رامافوزا» رئیس جمهور و مردم این کشور تبریک گفت.

آقای رئیسی در این پیام، ابراز امیداوری کرد با تلاش‌ مقامات عالی‌رتبه آفریقای جنوبی و جمهوری اسلامی ایران، دو ملت شاهد توسعه و تقویت روزافزون روابط دو جانبه و نظرات مشترک در عرصه‌های بین‌المللی باشند.

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • رئیس جمهور روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • رئیسی فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • پیام تبریک رئیس جمهور برای روز ملی آفریقای جنوبی
  • رییسی فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • آسفالت ریزی ۵ کیلومتر از آزادراه زنجان قزوین به اتمام رسید
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • فرود اضطراری بوئینگ ۷۳۷ در آفریقای جنوبی
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان