Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- در حال حاضر مهم‌ترین بخش رونق تولید، تامین مالی بنگاه‌هاست و این در حالی است که بانک‌ها به تنهایی از پس تامین مالی بنگاه‌ها برنمی‌آیند و در این شرایط روش‌های نوین تامین مالی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کنند. در شرایط امروز کشور تامین مالی یکی از مهم‌ترین الزاماتی است که به منظور دستیابی به رونق تولید و همچنین تحقق اقتصاد مقاومتی باید مورد بازبینی واقع شده و در این راستا باید استفاده از روش‌های نوین را برای این امر در دستور کار قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته بسیاری از کارشناسان، اقتصاد ایران بانک محور است و به گفته رییس کل بانک مرکزی ۹۰ درصد تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی توسط شبکه بانکی انجام می‌شود، اما با وجود کمبود نقدینگی در اکثر صنایع کشور و همچنین مشکلات مترتب نظام بانکی و بودجه دولت، اعطای تسهیلات بانکی به تولید با مشکلات عدیده‌ای مواجه است.
بنابراین خدمات مالی سنتی تنها می‌تواند بخشی از طیف گسترده نیازمندی‌های صنایع را پوشش دهد و چنانچه بخواهیم حلقه خدمات تامین مالی را در کشور تکمیل کنیم، باید به سایر روش‌های مرسوم در دنیا متوسل شویم که یکی از کاربردی‌ترین این روش‌ها تامین مالی زنجیره تامین است.
منظور از زنجیره تامین، تمام کارهایی است که باعث می‌شوند تا مواد اولیه به کالاهای نهایی تبدیل شوند و به دست مشتری برسند.
یک زنجیره می‌تواند شامل تامین مواد اولیه، حمل مواد اولیه به محل تولید، انبار کردن مواد، استفاده از مواد اولیه برای ساخت کالاها، توزیع کالاهای تولید شده و در نهایت رسیدن کالا به دست مصرف‌کننده باشد.
با توجه به اینکه چند سالی است که سیاست‌ها و شعارهای اصلی کشور بر پایه رشد اقتصادی است و امسال نیز سال رونق تولید نام گرفته است، توجه به نیازهای بخش تولید برای تامین مالی و رونق این بخش اهمیت بسیاری دارد.
بر اساس آن‌چه در دنیا مرسوم است، در روش تامین مالی زنجیره تامین، معاملات به روش حساب باز Open account  انجام می‌شود. که این روش به خریدار و فروشنده امکان می‌دهد با بهره‌گیری از برات (bill of exchange ) و بدون اتکا به ضمانت شبکه بانکی معامله کرده و بدون بهره‌گیری از اعتبار اسنادی (LC) در زنجیره‌های تامین مالی ورود کنند.
بنا بر گزارشات، در سال ۲۰۱۳ حجم تراکنش‌های حساب باز حدود ۸۰ درصد تراکنش‌های سوئیفت را به خود اختصاص داده است و این نرخ روز به روز افزایش پیدا می‌کند که حاکی از توجه ویژه کشورهای پیشرفته به این روش است.
در ایران نیز سامانه کشوری کسب‌وکار به کسب‌وکار یا سککوک مدتی است که راه‌اندازی شده و یکی از اصلی‌ترین کاربردهای این پلتفرم، تامین مالی زنجیره تامین است.
در این پلتفرم، تامین مالی بر اساس فعل و انفعال تجاری صورت گرفته و از اعتبار به جای پول نقد بهره‌گیری می‌شود و با این شیوه، تامین مالی دقیقا در موضوع استفاده می‌شود و خارج کردن تامین مالی از مسیر هدف‌گذاری شده صرفه اقتصادی خود را از دست خواهد داد.
در طی زنجیره، رونق تولید بنگاه‌های کوچک و متوسط باید از طریق ارتقاء کارایی منابع اتفاق بیفتد، به طوریکه در روش سنتی هر حلقه زنجیره به صورت موازی تامین مالی می‌شد که با شیوه نوین در سککوک یک حلقه تامین مالی شده و اثرات آن تامین مالی در حلقه‌های دیگر بروز می‌کند.
بنابراین این نوع عملکرد در این پلتفرم هم می‌تواند بخشی از بار تامین مالی را از دوش بانک‌ها بردارد و هم موجب می‌شود تسهیلات اختصاص یافته به بنگاه‌ها هدفمند شده و در محل واقعی مصرف شود.
در حال حاضر سککوک اقدامات گسترده‌ای را برای توسعه و گسترش این سامانه و ارائه خدمات مالی از طریق این پلتفرم به فعالان اقتصادی انجام داده‌ که البته با حمایت‌های بیشتر بانک مرکزی به ویژه در زمینه رفع مقررات زائد در این حوزه می‌توان از طرفی شاهد رونق بیشتر تولید و اقتصاد کشور با بهره‌گیری از این روش نوین تامین مالی بود و از سوی دیگر بخشی از بار تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی را از دوش بانک‌ها برداشت.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بانک ها اقتصاد ایران بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۱۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا الله بداشتی پیش از ظهر چهارشنبه در بازدید از یک کارخانه تولید فولاد و آلومینیوم در شهرک صنعتی اشتهارد ضمن تبریک روز کارگر گفت: اگر فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی داشته باشیم و فعل ما می‌توانیم را به درستی صرف کنیم، می‌توانیم بر همه مشکلات کشور فائق بیاییم؛ اصل بر آن است که این تفکر در جامعه حاکم شود.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور مطرح کرد: کارگرانی که در این واحد تولیدی بر همه مشکلات فائق آمده‌اند، به این جهت بوده که توکل به خدا، توسل به شهدا، آرمان خواهی و تلاش مضاعف در قسمت‌های تصمیم گیرنده و عمل کننده به وضوح قابل مشاهده است، یعنی آنچه تفکر است و آنچه اقدام می‌شود.

وی امیدآفرینی را مأموریت ذاتی و رسالت این سازمان دانست و بیان کرد: امروز فرزندان شما در سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور، به عنوان گروه‌های جهادی تحولی هوشمند با بهره گیری از ظرفیت‌های درون سازی، بومی سازی و الگوسازی و بکارگیری متخصصان، محققان، اندیشمندان و جوانان ایران توانسته‌اند تحریم‌ها را بی اثر کنند.

الله بداشتی با اشاره به اینکه تلاش مجاهدانه موجب کسب موفقیت می‌شود و با بیان اینکه امروز تفکر است که می‌تواند تشکل را هدایت کند و این تفکر امروز کارساز است، عنوان کرد: همه در کنار یکدیگر باید راهبرد شعار سال را عملیاتی کنیم. رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از کارگران تکلیف را بر مدیران کشور تمام کردند و امنیت شغلی فصل الخطاب فرمایشات ایشان بود.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور با اشاره به اینکه کارگران ستون فقرات تولید کشور را شکل می‌دهند، مطرح کرد: عایدی سفره‌های کارگران باید با بهره مندی از حوزه تولید رنگین شود. اگر حال کارگران خوب شود حال کشور خوب می‌شود، بنابراین باید اهتمام لازم نسبت به شرایط و وضعیت آنها صورت گیرد تا بتوانند مجاهدانه فعالیت کنند.

وی بیان کرد: امروز دست بر زانوان خود گذاشته و ایستاده‌ایم و فریاد می زنیم که ما می‌توانیم. اگر در صنعت موشکی و بازدارنده دفاعی به موفقیت دست یافته‌ایم، چون شهدایی مانند طهرانی مقدم و حاج قاسم‌ها را تقدیم کرده‌ایم، خون داده و امنیت آفریده‌ایم. اگر در صنعت نیز این اتفاق رقم بخورد، بالنده ترین صنعت، صنعت جمهوری اسلامی خواهد بود.

الله بداشتی اظهار کرد: با تلاش کارگران، محققان و پژوهشگران جوان و درون سازی و داخلی سازی و استفاده از ظرفیت‌های افراد متخصص، متعهد و پای کار می‌توانیم نگاه خود را از عایدی هایی که دشمن قرار است به ما بدهد، برداریم زیرا کسانی که به دشمن پناه می‌برند، زیان دیدگان هستند. سپاه و بسیج همواره در همه شرایط در کنار مردم هستند و مشکلات آنها را رفع می‌کنند.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور گفت: امروز این سازمان به عنوان یک قشر تخصصی در کنار صنعت، تولید و کارگران مطالبه گرانه مباحث آنها را دنبال می‌کند تا راهبرد سال تحقق یابد. جهش تولید زمانی تحقق می‌یابد که تنگناها و مشکلات تولید حل شود و بتوانیم موانع پیش روی عرصه تولید و کارگری را رفع کنیم.

کد خبر 6094282

دیگر خبرها

  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • موضوع ناترازی بانک‌های خراسان شمالی در جلسه هیات دولت مطرح می‌شود
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • افزایش نرخ سود به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس