Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-02@04:21:33 GMT

سرباز هخامنشی به برج میلاد می‌رود

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۲۲۶۴۹

سرباز هخامنشی به برج میلاد می‌رود

نقش برجسته سرباز هخامنشی تخت جمشید استردادی از آمریکا فردا (سه‌شنبه، ۲۶ آذر) در موزه مشاهیر برج میلاد به نمایش گذاشته می‌شود.

به گزارش ایرنا به نقل از میراث آریا، بخشی از نقش برجسته سرباز هخامنشی مربوط به سده پنجم پیش از میلاد است. این اثر در فاصله سال‌های ۱۳۱۱ و ۱۳۱۲ هجری شمسی در کاوش‌های موسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو در تخت جمشید توسط ارنست هرتسفلد کشف شد، اما متأسفانه در سال ۱۳۱۶ به سرقت رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سر سرباز هخامنشی یکی از چندین سنگ برجسته منقوش به سربازان هخامنشی از پلکان شرقی کاخ آپادانا مجموعه تخت جمشید است و زمانی که آن را از پله شماره ۱۹ پلکان شرقی کاخ آپادانای تخت جمشید دزدیدند (احتمالا در سال ۱۳۳۶ شمسی) کسی نفهمید چطور، چه زمان و چه کسی آن را ربود. تا اینکه فردی به نام خانم برنت در سال ۱۹۷۴ سر سرباز هخامنشی را از یک حراجی با عنوان حراجی ساتبیز نیویورک خرید و این اثر دزدیده شده را به مدت ۳۰ سال در اختیار خود نگه داشت. او بعد از گذشت ۳۰ سال، در مارس ۲۰۰۵ میلادی تصمیم به فروش آن از طریق حراجی کریستیز کرد و ایران همان موقع متوجه حراج یک اثر تاریخی شد که سال‌ها پیش از تخت جمشید دزدیده بودند.

پیرو آن سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقدامات قضایی خود را توسط وکلای انگلیسی مبنی بر توقیف حراج و طرح دعوی جهت استرداد شی به ایران با اثبات مالکیت ایران درخصوص این اثر آغاز کرد اما دادگاه لندن در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۰۷ میلادی حکم به نفع دارنده فعلی اثر ساکن فرانسه صادر کرد.

سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد آمادگی دارد طی مذاکره با دارنده فعلی اثر و پرداخت هزینه نگهداری، این قطعه سنگ ارزشمند تاریخی که اثری ملی است را به جایگاه اصلی خود (بر پیکر سرباز هخامنشی) بازگرداند. همچنین طبق قوانین بین المللی تمامی هزینه های نگهداری به دارنده کنونی سر سرباز هخامنشی به طور کامل پرداخت شود.

تا اینکه مدتی بعد با وجود واسطه های متعدد بر سر راه مذاکره برای بازپس گیری این نقش برجسته و شفاف نبودن موضوع به طور دقیق باعث شد ارتباطی حاصل نشود، با این حال برای احقاق حقوق ملی ایران شکایتی از فروشنده تنظیم شد گرچه این احتمال وجود داشت که دادگاه به نفع ایران رای صادر نکند اما با وجود استفاده از وکلای زبده و مجرب و پرداخت هزینه ای بیش از ۴۰۰ هزار پوند رای دادگاه لندن به نفع فروشنده صادر شد بعد از آن فروشنده برای مذاکره با ایران ابراز تمایل کرد.

آبان سال ۸۶ خانم برنت فرانسوی پیشنهاد پرداخت هزینه ۵۰۰ هزار پوندی برای نگهداری این شیء طی این سال ها را از سوی ایران نپذیرفت و سر سرباز هخامنشی در انگلیس به حراج گذاشته شد؛ در نهایت به همان قیمت پایه ۵۰ هزار پوندی فروخته شد. بعد از آن کسی نمی دانست که خریدار جدید چه کسی است.

در بهمن سال ۹۲ با کشف نقش‌برجسته یک سرباز هخامنشی در آپارتمان مردی کانادایی در شهر ادمونتون، ماجرای سرقت این کتیبه باستانی وارد مرحله جدیدی شد. وقتی این خبر در رسانه های خارجی منتشر شد، کسی نگفت آیا این همان سرباز هخامنشی است که در انگلیس بود یا نه. با این وجود رسانه ها نوشتند که این اثر تاریخی ارزشمند در سال ۲۰۱۱ در روز روشن از موزه هنرهای زیبای مونترال کانادا به سرقت رفت، سپس در ۲۲ ژانویه ۲۰۱۴ در بازرسی از خانه یک جوان کانادایی به نام «سمون متکی» در استان کبک این کشور پیدا شد. این فرد گفته بود که کتیبه هخامنشی را سه سال پیش از دوستانش به قیمت هزار و ۴۰۰ دلار خریداری کرده و فکر نمی کرده که قیمتی باشد.

از اینجا به بعد دولت جدید روحانی روی کار آمد و روند پیگیری ها برای برگرداندن این نقش برجسته همانند گذشته، ادامه یافت. در این مدت خبری از سرباز هخامنشی نبود تا این‌که در آبان سال ۱۳۹۶، با سوی کمپانی هنرکهن، روبرت ویس پوستری را منتشر کرد که در آن نقش‌برجسته سرباز هخامنشیِ سرقت شده از تخت‌جمشید روی آن حک شده بود.

این موسسه قصد تبلیغ نمایشگاه هنر کهن نیویورک را داشت. سازمان میراث فرهنگی وقت با اطلاع از این اقدام، با همکاری مرکز خدمات حقوق بین‌الملل ریاست‌جمهوری موفق به توقف نمایش و فروش آن در نیویورک شد و در روز نخست آغاز به کار نمایشگاه یعنی شش آبان سال ۹۶ طرح نقش‌برجسته سرباز هخامنشی که قیمتی معادل ۱.۲ میلیون دلار ارزش گذاری شده بود، از بخش معرفی آثار نمایشگاه و در قسمت کلاسیک روی سایتِ این کمپانی حذف شد.

همراه رئیس جمهور به کشور بازگشت

این اثر از همان زمان در اختیار دادستانی امریکا قرار گرفت، پیگیری های حقوقی ایران منجر به برگزاری دادگاه عالی نیویورک و اعلام رأی نهایی به نفع ایران شد و حتی اعتراض به این رای نیز خللی در حکم استردادی که دادگاه عالی امریکا برای ایران صادر کرده بود، ایجاد نکرد و به این ترتیب به طور رسمی تحویل ایران شد و سرانجام در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۳۹۷، در دستان حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی قرار گرفت تا رئیس جمهور را به ایران همراهی کند.

نقش برجسته سرباز هخامنشی تا کنون در استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و هرمزگان نمایش داده شده است، نمایشگاه تک اثر این نقش برجسته با همکاری موزه ملی ایران و برج میلاد از فردا آغاز شده و تا ۲۷ دی در برج میلاد ادامه دارد.

لینک کوتاه: asriran.com/002x6z

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سرباز هخامنشی تخت جمشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۲۲۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برجسته ترین بنیان در ساخت یک جامعه موفق تربیت نسل آینده است

به گزارش خبرنگار مهر، علی احمدزاده در پیامی با گرامیداشت روز معلم آورده است: معلمان گنجینه های ارزشمند کشور هستند زیرا ارزشمندی تعلیم و تربیت در جهان امروز و تربیت نسل آینده آنچنان والا است که باید آن را برجسته ترین بنیان در ساخت یک جامعه موفق دانست.

در ادامه این پیام آمده است: والاترین درودها نثار پیام آوران حقیقی خداوند خاصه آخرین فرستاده الهی حضرت محمد (ص) که پیام عالم تاب و زندگی بخش شناخت و دانایی را به انسان ها بخشید و ظلمت و نادانی را از زندگی بشر پاک نمود، همانا وَ یُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَ الحِکمَة، از جمله‌ی خصوصیّات پیامبران، تعلیم است.

اطلاق روز ۱۲ اردیبهشت ماه به نام روز تجلیل از مقام شامخ معلم، مجالی است ارزشمند برای ارج نهادن به اسوه های فروزانی که چراغ های پرفروغ دانش و معرفت را در مدارس، حوزه های علمیه و دانشگاه ها روشن نموده و در پرورش مردم، همه هستی و حیات خود را هزینه می کند.
انتخاب سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری به عنوان روز معلم انتخابی بسیار شایسته و به جا است؛ استادی بی نظیر که به فرموده حضرت امام خمینی (ره)، خدمتی که مرحوم مطهری به نسل جوان و دیگران کرده است، کم کسی کرده است. آثاری که از او هست، بی استثنا، همه آثارش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم: «بی استثنا آثارش خوب است». ایشان بی استثنا آثارش خوب است، انسان ساز است، برای کشور خدمت کرده است.

اینجانب فرا رسیدن ۱۲ اردیبهشت ماه، روز معلم را به جامعه بزرگ و عزیز فرهنگیان، معلمان فرهیخته و اساتید ارزشمند و مسئولیت پذیر حوزه های علمیه و دانشگاههای استان کهگیلویه و بویراحمد تبریک عرض می نمایم و از زحمات مداوم و گرانبهای معلمان متعهد، اساتید فاضل حوزه های علمیه و دانشگاه ها، که با تهذیب نفس در خط مقدم معرفت افزایی و علم آموزی به جوانان و نوجوانان هستند، صمیمانه تشکر و قدردانی می نمایم.

بی شک اهتمام سودمند و میدان داری توامان شما اساتید علم و ادب، باعث رشد و ارتقای جایگاه استان کهگیلویه و بویراحمد در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی خواهد بود.

کد خبر 6093993

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت، نیاز پیش‌ِ روی ما به حساب می‌آید
  • تجلیل از آیت‌الله جوادی آملی به مناسبت روز معلم
  • برجسته ترین بنیان در ساخت یک جامعه موفق تربیت نسل آینده است
  • کشته شدن ۲ سرباز رژیم صهیونیستی در حمله خودی
  • میانگین مدت خدمت سربازان اعلام شد
  • نقش برجسته کارگران در جهش تولید
  • تصاویر | بلندترین سکوی بانجی جامپینگ دنیا در ایران!
  • کشف گنج هخامنشی و ساسانی در چالوس
  • ۲۴۰ هزار سرباز در کشور مهارت تخصصی فرا گرفتند
  • کشف ۳۰۸ قطعه اشیای تاریخی دوره ساسانی و هخامنشی در چالوس