Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@12:34:40 GMT

اقتصاد ایران و ژاپن مکمل یکدیگرند

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۰۲۶۱

اقتصاد ایران و ژاپن مکمل یکدیگرند

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ علی ماجدی سفیر اسبق ایران در ژاپن، در نشست «توسعه روابط تجاری ایران و ژاپن» در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، تصریح کرد: باوجود عضویت ژاپن در گروه هفت و روابط سیاسی پرتنش ایران با بیشتر اعضای این گروه اقتصادی، ولی کمترین فراز و نشیب در روابط ایران و ژاپن در چهار دهه گذشته را شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در سخنرانی خود با عنوان «درآمدی بر دیپلماسی اقتصادی ایران و ژاپن؛ چشم انداز آینده» کمترین تنش از نظر روابط سیاسی بین تهران و توکیو وجود دارد، جالب است که ژاپن شریک استراتژیک آمریکاست و باوجود خصومت بین تهران و واشنگتن، رابطه ایران و ژاپن با تنش همراه نیست و این امر نشان دهنده شناخت دو کشور از همدیگر است.

ماجدی اضافه کرد:نگه داشتن ثبات در روابط تهران و توکیو نشان می‌دهد که شناخت نسبی بین دو طرف به وجود آمده است، بنابراین نداشتن تنش بین این دو کشور در مقایسه با گروه جی هفت به نظرم نکته مثبت است.

ماجدی با بیان اینکه نبود تنش در روابط تهران_توکیو یک نقطه کلیدی در روابط دوجانبه آنهاست. در حقیقت ایران و چین رابطه اقتصادی درهم تنیده‌ای برقرار کرده اند و تهران می‌تواند روابط مشابهی را هم با ژاپن داشته باشد.

سفیر  اسبق ایران در ژاپن با بیان اینکه روابط اقتصادی ایران و ژاپن مکمل یکدیگر هستند، تصریح کرد: توکیو به منابع انرژی تهران مانند نفت، گاز و پتروشیمی نیاز دارد، همچنین دو کشور می‌توانند در حوزه معدن همکاری تنگاتنگی داشته باشند.

او با اشاره به پیشرفت‌های صنعت خودروسازی ژاپن تاکید کرد: صنعت خودروسازی ایران برای رشد لازم دارد که با یک خودروساز پیشرفته همکاری و شراکت داشته باشد و شرکت‌های خودروسازی ژاپنی از بهترین گزینه‌ها در این رابطه هستند.

سفیر اسبق ایران ادامه داد: ما نباید از کار کردن با اقتصاد جهان بترسیم و در صنعت خودروسازی باید به سمت آلمان و ژاپن برویم.

او تصریح کرد: ژاپن سومین اقتصاد دنیاست، اما این کشور وابسته به غرب است، بنابراین آمریکا همیشه میتواند از توکیو باجگیری کند.

ماجدی با بیان اینکه ضعیف بودن شناخت ژاپنی‌ها از ایرانی‌ها و در مقابل شناخت ایرانی‌ها از ژاپنی‌ها را یکی از موانع توسعه روابط اقتصادی دو کشور است، گفت: باید این موضوع را درک کنیم که بعد از جنگ جهانی دوم، ژاپن به لحاظ امنیتی در سایه آمریکا است و تحت فشار این قدرت قرار دارد.

ماجدی با اشاره به سفر قریب الوقوع رئیس جمهوری ایران به توکیو، تصریح کرد: ژاپنی‌ها بر اساس وفاق جمعی تصمیم می‌گیرند و باید برای توسعه روابط، همه تصمیم‌گیران موثر در این کشور را متقاعد کنیم و تحفظات امنیتی آن‌ها را نیز مدنظر قرار دهیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت خارجه مناسبات اقتصادی سفیر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۰۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، محمد مخبر عصر شنبه در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه های همکاری های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت هم است، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ۱۰ ساله همکاری دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضا شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است