Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت اسپیس ایکس برای فرود ایمن بوستر‌های خود در آب نوعی پهپاد دریایی با نام OCISLY طراحی کرده است. از این پهپاد دریایی برای فرود بوستر‌های موشک‌های فضایی فالکون ۹، فالکون هوی، سوپر هوی و موشک فضایی استار شیپ استفاده می‌شود.  
پیشتر شرکت اسپیس ایکس پهپاد دریایی خود را خارج از بندر لس آنجلس در اقیانوس نگهداری می‌کرد تا زمانی که یکی از بوستر‌ها پس از پرتاب موفقیت آمیز موشک در حال بازگشت به زمین  بر روی پهپاد دریایی فرود آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
یکی از مشکل‌های جدید روی داده برای کارشناسان اسپیس ایکس، بروز خشکسالی در بندرلس آنجلس و پایین رفتن سطح آب بود که سبب شد کارشناسان تصمیم به جابه جایی پهپاد آبی بگیرند. پهپاد سفر دریایی خود را از کانال پاناما شروع کرد و پس از طی چند هزار مایل به بندر کاناورال در فلوریدا منتقل شد.  
پهپاد دریایی اسپیس ایکس دارای چندین ژنراتور، کنترل کننده‌های پرقدرت و شش پیشرانه برای انجام مانور‌های سریع در زمان فرود بوستر بر سطح آب به ویژه در زمان وجود موج‌های بلند در اقیانوس است.  
کارشناسان اسپیس ایکس به تازگی نسخه دوم پهپاد دریایی با نام JRTI برای فرود ایمن بوستر‌های موشک‌های فضایی خود را طراحی کرده اند که ابعادی بزرگ‌تر نسبت به نمونه اولیه دارد. در ساخت این پهپاد از فناوری‌های پیشرفته‌ای استفاده شده تا بتواند پشتیبانی مناسبی از بوستر‌ها انجام دهد. بیشتر بخوانید: ۵۰ سال آینده زندگی در فضا دستخوش چه دگرگونی‌هایی می‌شود؟
هر دو پهپاد دریایی اسپیس ایکس اکنون در ساحل دریای شرقی هستند و با توجه به نا آرام بودن نسبی ساحل فلوریدا کارشناسان امیدوار هستند آنها در آب و هوای توفانی بتوانند فعالیت مناسبی داشته باشند. چندی پیش یک بوستر اسپیس ایکس به دلیل برهم خوردن محاسبات به جای سطح پهپاد با آب برخورد کرد و در اقیانوس غرق شد که البته کارشناسان آن را خارج و برای تعمیر به پایگاه اسپیس ایکس در فلوریدا منتقل کردند.  
پهپاد‌های دریایی پس از فرود بوستر برسطح آنها، به سوی مقصد تعیین شده در ساحل حرکت می‌کنند و دیگر نیازی به استفاده از کشتی و چرخبال برای یافت بوستر و انتقال آن به خشکی نیست.
هدف کارشناسان از ساخت پهپاد‌های دریایی، کاهش هزینه‌ها برای ساخت بوستر‌های جدید است. بوستر‌ها بر سطح پهپاد فرود می‌آیند و سپس برای تعمیر و استفاده دوباره در پرتاب‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.  
پهپاد دریایی OCISLY تاکنون در چند ماموریت دچار نقص عملکرد شده است که در اثر آن اسپیس ایکس مجبور به تعمیر و استفاده از سیستم‌های جایگزین شده است.
هدف نهایی اسپیس ایکس از ساخت هر دو پهپاد دریایی و در آینده نزدیک افزودن تعداد بیشتری پهپاد به آنها، توان پرتاب ۲۴ موشک حامل ماهواره‌های طرح استارلینک به فضا در سال ۲۰۲۰ و نیز انجام حداقل ۱۰ پرتاب تجاری در آن سال است.
منبع: teslarati
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۰۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان

گروهی از محققان از سوئیس و سوئد به کشفی پیشگامانه دست یافته‌اند که نور جدیدی را بر اسرار پنهان رعد و برق می‌تاباند و این کشف، مشاهده اشعه‌ایکسی است که توسط یک صاعقه مثبت رو به بالا تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا، موارد کمی می‌توانند به طور مکرر حیرت انسان‌ها را در سرتاسر جهان برانگیزند اما یکی از آن موارد رعد و برقی است که در آسمان شب ظاهر می‌شود. با این وجود صاعقه فراتر از زیبایی مسحورکننده‌ای که دارد، یک پدیده طبیعی قدرتمند و پیچیده است که دانشمندان هنوز در تلاش برای درک کامل آن هستند.

رعد و برق به صورت اشکال مختلفی در می‌آید، اما یکی از جذاب‌ترین آنها رعد و برق به سمت بالا است. همانطور که از نام آن پیداست، رعد و برق به سمت بالا از بالای سازه‌های بلند مانند آسمان خراش‌ها، توربین‌های بادی یا برج‌های ارتباطی سرچشمه می‌گیرد و به سمت ابرها پرتاب می‌شود. این یک پدیده نسبتا نادر است، اما می‌تواند آسیب قابل توجهی ایجاد کند.

به نقل از اس‌اف، یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی توما اورگل-شومونت(Toma Oregel-Chaumont) از موسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان(EPFL) در مرکز تحقیقاتی رعد و برق سنتیس (Säntis) در کوه‌های آلپ آپنزل در شمال شرقی سوئیس به کشف دست یافتند. این مرکز منحصر به فرد در بالای کوه سنتیس، کوهی به ارتفاع ۲۵۰۲ متر قرار دارد که سالانه بیش از ۱۰۰ صاعقه مستقیم به برج ۱۲۴ متری خود را تجربه می‌کند. این برج مجهز به مجموعه‌ای از ابزارهای پیچیده از جمله دوربین‌های پرسرعت، آشکارسازهای اشعه ایکس، حسگرهای میدان الکتریکی و دستگاه‌های اندازه‌گیری جریان است.

با استفاده از این ابزار، محققان چهار رعد و برق مثبت به سمت بالا را ضبط و تجزیه و تحلیل کردند. آنها انتشار پرتو ایکس را در مرحله اولیه هدایتگر منفی رو به بالا که بخشی از رعد و برق است که به صورت پلکانی از برج به سمت بالا منتشر می‌شود، شناسایی کردند. این اولین باری است که چنین انتشاری از اشعه‌ایکس که مستقیما با روند «پلکانی» یک هدایتگر منفی رو به بالا مرتبط است، مشاهده می‌شود.

مکانیسم واقعی که رعد و برق توسط آن شروع و منتشر می‌شود هنوز یک راز باقی مانده است. مشاهده صاعقه به سمت بالا از سازه‌های بلند مانند برج سنتیس این امکان را فراهم می‌کند که ارتباط اندازه‌گیری‌های اشعه ایکس با سایر کمیت‌های اندازه‌گیری شده به طور همزمان، مانند مشاهدات ویدئویی با سرعت بالا و جریان‌های الکتریکی بررسی شود.

تصور می‌شود پرتوهای ایکس مشاهده‌ شده در این مطالعه توسط فرآیندی تولید می‌شوند که زمانی اتفاق می‌افتد که الکترون‌ها به طور ناگهانی کاهش می‌یابند. میدان‌های الکتریکی شدیدی که در جریان تخلیه رعد و برق ایجاد می‌شود، الکترون‌ها را به سرعت‌های بالا شتاب می‌دهند. هنگامی که این الکترون‌ها با مولکول‌های هوا برخورد می‌کنند، به طور ناگهانی کند می‌شوند و انرژی اضافی خود را به شکل اشعه ایکس آزاد می‌کنند.

جالب توجه است که محققان دریافتند که فرکانس و انرژی پالس‌های اشعه ایکس با گذشت زمان کاهش می‌یابد. این نشان می‌دهد که با دور شدن نوک هدایتگر از برج و کاهش قدرت میدان الکتریکی، شرایط برای تولید اشعه ایکس مساعدتر می‌شود.

این مطالعه نه تنها درک اساسی ما از تشکیل رعد و برق را ارتقا می‌دهد، بلکه پیامدهای عملی مهمی نیز دارد. با توجه به اینکه رعد و برق سالانه بیش از ۴۰۰۰ کشته و میلیاردها دلار خسارت در سراسر جهان ایجاد می‌کند و سوئیس به تنهایی ۱۵۰ هزار ضربه سالانه را تحمل می‌کند، درک بهتر نحوه شکل‌گیری صاعقه برای کاهش خطر و طراحی سیستم‌های حفاظتی موثرتر بسیار مهم است.

علاوه بر این، این مطالعه بر اهمیت تحقیقات چند رشته‌ای و مشارکتی در مواجه با سؤالات علمی پیچیده تأکید می‌کند. این گروه از متخصصان، الکتریسیته جوی، فیزیک پرانرژی و ابزار دقیق را برای طراحی و اجرای این آزمایش پیشگامانه گردهم آوردند.

مشاهدات در سنتیس ادامه دارد و دانشمندان قصد دارند یک حسگر مایکروویو را به زرادخانه تجهیزات برج اضافه کنند. این حسگر می‌تواند به تعیین اینکه آیا این فرآیند در رعد و برق رو به پایین نیز رخ می‌دهد یا خیر، کمک کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نجات ۲۹ دریانورد هرمزگان از شرایط اضطرار
  • حمله یک پهپاد انتحاری اوکراینی به حامل موشک یدکی برای سامانه پدافند هوایی بوک روس ها (فیلم)
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان
  • نجات ۲۹ دریانورد در آب‌های هرمزگان
  • نجات ۲۹ دریانورد هرمزگان از شرایط اضطرار/ ۳ فوتی و ۷ مجروح
  • نجات ۲۹ دریانوردی هرمزگانی/ ۳ فوتی و ۷ مجروح در سانحه آتش سوزی لنج
  • نجات جان ۲۹ دریانورد در آب‌های هرمزگان
  • ۲۹ دریانورد در آب‌های هرمزگان نجات یافتند
  • عکس | غریق نجاتی که به سمت شما پرواز می کند