Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@01:51:01 GMT

یک انتخابات، چند ابهام؛ لطفا مهندسی نکنید

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۰۸۸۳

یک انتخابات، چند ابهام؛ لطفا مهندسی نکنید

اتفاقات رخ داده پیرامون انتخابات فدراسیون همگانی، لزوم ورود وزارت ورزش به این ماجراها و زدودن هر شائبه‌ای را ضروری نشان می‌دهد.

به گزارش مشرق، اتفاقات فدراسیون همگانی و تحرکات موجود در آن در آستانه برگزاری انتخابات، شبهات فراوانی را به همراه داشته و با اعتراض برخی کاندیداها روبرو شده است. حضور دو نفر در انتخابات، در حالیکه هنوز در این فدراسیون و وزارت ورزش مسئولیت مرتبط دارند و از سمت خود استعفا نکرده اند، شائبه هایی را به همراه داشته و این ذهنیت را متبادر می کند که قرار است این فدراسیون بین خودی ها تقسیم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست سابق فدراسیون و یکی از اعضای هیات رئیسه در حالی در انتخابات فدراسیون همگانی کاندید شده اند که از سمت خود در این مجموعه یا وزارت ورزش کناره گیری نکرده اند. همین هم با اعتراض سایر کاندیداها روبرو شده و در نامه ای به وزیر ورزش و جوانان این رویه را دور از عدالت و خلاف قانون و آیین نامه انتخابات می دانند.

در این نامه اشاره شده که این دو کاندیدا، هنوز از مسئولیت کناره گیری نکرده اند که این خلاف گفته های وزیر ورزش در سال های اخیر و رویه انتخاباتی اخیر است. این دو با توجه به مسئولیت و جایگاه خود، با اعضای مجمع و روسای هیات های استانی ارتباط نزدیکی دارند و با توجه به رایزنی و لابی، مساوات و عدالت صراحتا زیر سئوال رفته.

از سوی دیگر این دو کاندیدا، اخیر به همراه معاون ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان سفری به یکی از استانها داشته و در همایش همگانی شرکت کرده اند که این اقدام، نشان دهنده مهندسی آشکار در انتخابات است. آیا این موارد، سلامت انتخابات را زیر سوال نمی برد؟

بیشتر بخوانید:

اعتراض کاندیداها به اتفاقات فدراسیون همگانی/ انتقاد از نامزدهای فدراسیون نشین و برگزاری مجمع عمومی+سند

از سوی دیگر، برگزاری ناگهانی و غیرضروری مجمع عمومی در این مقطع از سال و در آستانه انتخابات، شبهات دیگری را بوجود آورده است. مجمعی که ظاهرا قرار است در چند روز آینده و در آستانه انتخابات برگزار شود، عجیب و دور از انتظار است و این شائبه را بوجود می آورد که این مجمع اهدافی غیرمتعارف دارد؛ به ویژه اینکه دو نفر از کاندیداها کماکان در فدراسیون و وزارت ورزش مسئولیت داشته و در مجمع حاضر خواهند بود. 

*سکوت وزارت ورزش و شائبه مهندسی در انتخابات

این شبهه بزرگ در آستانه انتخابات فدراسیون همگانی این پرسش کلیدی را مطرح کرده که چرا وزارت ورزش و جوانان در قبال شبهات موجود و عدم رعایت بی طرفی، تا این اندازه منفعل و خنثی عمل می کند. آیا این رفتارشناسی منتهی به زیر سوال رفتن سلامت و صحت انتخابات نمی شود؟

افراد مسئول در فدراسیون ها یا وزارت ورزش، در صورت تمایل به حضور در گردونه انتخابات، باید برای پرهیز از ایجاد برخی شائبه ها و رعایت اصل عدالت و بی طرفی، از مسئولیت های خود کناره گیری کنند؛ اتفاقی که بیش و کم تقریبا در همه فدراسیون ها رخ داده. به عنوان مثال، افشین داوری سرپرست وقت فدراسیون والیبال که سودای ریاست بر این فدراسیون را داشت، از سرپرستی مجبور به کناره گیری شد اما در فدراسیون همگانی این قانون به هیچ انگاشته شده و مدیرکل ورزش همگانی وزارت ورزش و یک عضو هیات رئیسه در حالی کاندیدا هستند که در سمت هایشان همچنان فعالیت می کنند. این رفتار سبب شده تا اصل عدالت و مساوات در انتخابات زیر سئوال برود اما در کمال تعجب، وزارت ورزش و جوانان در قبال این شبهه بزرگ انفعال و سکوت را در پیش گرفته. آنچه به شائبه مهندسی در انتخابات دامن می زند.

نکته عجیب تر اینکه وزارت ورزش حتی به نامه سایر کاندیدا در گلایه از تبعیض بوجود آمده و زیر سوال رفتن سلامت این فرآیند، سکوت اختیار کرده و همین، نگرانی ها را بیشتر می کند. رفتار منفعلانه دستگاه ورزش در قبال انتخابات این فدراسیون به این نگاه بدبینانه دامن می زند که وزارت ورزش و جوانان قصد دارد تا این فدراسیون در دست خودی ها باقی مانده و از مجموعه مدیران ستادی و غیرستادی خارج نشود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق سلبریتی ها سهمیه بندی بنزین مهندسی فدراسیون همگانی وزارت ورزش انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۰۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟

به گزارش خبرآنلاین در حال حاضر انتخابات شخصیت‌محور و حول دو شخصیت کاملا متفاوت می‌چرخد. بایدن، کاندیدای حزب دموکرات شخصیتی است که تجلی و تبلور نظام ایالات متحده در تمامیت آن است. او با توجه به مراحل گوناگونی که در زندگی سیاسی خود داشته، محصول نهایی نظام (Establishment) آمریکا و نخبگان حاکم بر آنهاست.

هرچند که ترامپ یک دوره رئیس‌جمهور آمریکا بوده، اما نسبت به نظام سیاسی و مخصوصا نخبگان حاکم آن نه فقط خودی محسوب نمی‌شود، بلکه تمایلات خاصی بروز داده و می‌دهد که همگی نشانه‌هایی از شک و تردید او درخصوص نهادها و نخبگان حاکم است. نمی‌توان او را ضدنظام خواند؛ ولی به راحتی می‌توان او را بی‌ایمان و بی‌باور به کارآیی مخصوصا جنبه‌های سیاسی نخبگان حاکم دید.

همچنین روشن است که در تحلیل بایدن و ترامپ از نظر روان‌شناختی با دو تیپ شخصیتی روبه‌رو هستیم. البته هر دو قدرت‌طلب و قدرت‌پرست هستند؛ اما شخصیت ترامپ، توده‌گرا، پرخاشگر، ناامن، توطئه‌اندیش و البته توانا در ایجاد ارتباط با مردم و اقشار عادی اجتماعی است.

بایدن، نخبه‌گراست و با اقشار فرادست اجتماعی بهتر می‌تواند ارتباط برقرار کند. او اهل سازماندهی و اجماع‌سازی است. بایدن ایدئولوژیک و با چارچوب‌های شناختی مشخص نسبت به آمریکا و جهان است و در مقابل، ترامپ، اهل معامله و در حوزه مسائل کلان و استراتژیک دیدگاه‌های سیالی دارد.

روشن است که از این بعد، حملات بایدن و ترامپ به شخصیت، هویت و پندار و گفتار یکدیگر در کانون مبارزات انتخاباتی قرار خواهد گرفت .نوع و درجه و شدت حملات به یکدیگر، متفاوت و بی‌تردید حملات از این به بعد بی‌رحمانه‌تر خواهد بود. ترامپ با توجه به مهارت‌های پیشین رسانه‌ای، در پردازش عبارت‌ها و واژگان کوبنده توانایی بیشتری از بایدن دارد. نقدا ترامپ بایدن را با عنوان عامه‌پسند «جو خواب‌آلود» (Sleepy Joe) یاد می‌کند. به سن بالای او و نسیان‌ها و فراموشی‌های متعدد او می‌تازد و بایدن بر کاستی‌ها و کژی‌های رفتاری ترامپ خرده می‌گیرد. واضحا حملات این دو به یکدیگر بسیار شخصی و بسیار بی‌رحمانه خواهد بود.

همچنین روشن است که این انتخابات، حول دو هویت و جهت‌یابی در سیاست داخلی و خارجی آمریکا می‌چرخد که البته بخشی از این نبرد هویتی، کهن و با پیشینه طولانی در حیات سیاسی آمریکاست. تفاوت نگرش بین طرفداران دولت حداقلی که جمهوری‌خواهان هستند و دولت غیرحداقلی که دموکرات‌ها در پی آن هستند، ریشه‌ای گسترده در تاریخ اندیشه و عمل سیاسی آمریکا و فراتر از آن در غرب دارد. کشمکش سوسیال دموکراسی و لیبرال دموکراسی پدیده‌ای فراگیر در کلیت غرب است. بایدن یک سوسیال دموکرات و ترامپ یک لیبرال افراطی مخصوصا در کاهش مالیات‌هاست، فراتر از این زیرساخت اندیشه‌ای، روشن است که آمریکا دوقطبی‌شده و قطب‌بندی‌ها حول مسائلی چون هویت آمریکایی، مهاجرت، تجارت، مذهب، آزادی‌های اجتماعی، مالیات، رابطه با دنیای خارج، تعلیم و تربیت و در یک کلام نگرش آمریکا به خود و به دیگران می‌چرخد.

با دو آمریکا روبه‌رو هستیم؛ ترامپ آمریکای باز از نظر اقتصادی (نه البته در تجارت) و بسته از نظر فرهنگی و اجتماعی را نمایندگی می‌کند و بایدن اقتصاد باز ولی با مقررات و ضابطه‌مند و تا حدودی بسته درباره ایجاد برابری اجتماعی همراه با آزادی‌های گسترده ذهنی را دنبال می‌کند. نژاد و فرهنگ در میان موضوعاتی عمیقا جداکننده هستند.

آنچه ذکر شد، روشنی‌ها به‌طور نسبی و اجمالی بودند. اما هر انتخابات، ازجمله انتخابات آمریکا، مخصوصا در این مقطع زمانی با ابهامات متعددی روبه‌رو است.

جمع‌بندی حدود هفت نظرسنجی آن است که در سطح ملی بایدن ۴۵درصد و ترامپ ۴۴درصد از آرا را در موقعیت کنونی به خود اختصاص داده‌اند. ولی این جلو بودن بایدن ممکن است پایدار نباشد. ابهامات در این میان نقش دارند.

ابهامات داخلی برای هر دو طرف کم نیستند. ابهام در سرنوشت نهایی پرونده‌های حقوقی ترامپ را نمی‌توان دست گرفت. ابهام دیگر ظرفیت مالی و توان پشتیبانی اقتصادی از اردوگاه‌های انتخاباتی است. ترامپ در این حوزه عقب‌تر است و از همه جالب‌تر برای آمریکایی‌ها که البته برای کسانی که در خارج از آمریکا هستند، حساسیت و هیجانی دربرندارد؛ پویایی بحث آزادی سقط جنین است. توضیح آنکه اکثر اعضای دیوان عالی کشور، نگرش دست‌ راستی و محافظه‌کارانه داشته و چندی پیش یکی از رای‌های صادرشده در دهه۷۰ میلادی آن دیوان را که متضمن آزادی سقط جنین بود، لغو کردند.

دموکرات‌ها آزادی سقط جنین را در زمره آزادی‌های طبیعی و مشروع و جمهوری‌خواهان به دلایل مذهبی و فرهنگی با آن مخالفند. این موضوع برای ترامپ دردسرساز شد و در این اواخر اعلام کرد که مساله سقط جنین را باید بر عهده ایالت‌ها گذاشت و در این میان ایالت آریزونا به قانون ممنوعیت مصوبه۱۸۶۰ برگشت و به معنای دقیق کلمه غوغایی در چند روز گذشته در فضاهای رسانه‌ای آمریکا ایجاد کرده که نتایج آن مبهم است.

در بعد خارجی، ابهام‌ها نیز قابل توجه است؛ ولی مهم‌ترین آنها تاثیر بحران غزه بر رای‌دهندگان، مخصوصا دموکرات‌ها است. اغراق نیست، اگر گفته شود که در میان بحران‌های خاورمیانه‌ای هیچ بحرانی مانند غزه در سیاست داخلی آمریکا اثرگذار نبوده و مخصوصا اثرات آن در ایالت‌هایی که به ایالت‌های چرخشی (Swing States) شناخته می‌شوند، جدی است. توضیح آنکه برخی از ایالت‌ها، به‌طور سنتی و پایدار به یک حزب رای داده‌اند و هویت حزبی مشخصی دارند؛ ولی برخی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان با آرای هرچند کم در چرخش هستند. ایالت میشیگان با حدود ۲۰۰هزار آمریکایی عرب‌تبار و مسلمان از زمره آنهاست. بحران غزه ممکن است پیامدهای ناخواسته و نامشخص عمیق‌تری از درگیری آمریکا در خاورمیانه را دربرداشته باشد که آن هم بر ابهام‌ها می‌افزاید. در تاریک و روشنی انتخابات آمریکا، این گزاره جدی می‌شود که سیاست سرنوشت محتومی ندارد و به متغیرهای متعددی بستگی دارد که برخی شناخته‌شده و برخی نامشخص‌ هستند. 21302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899331

دیگر خبرها

  • یک ایرانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد
  • رضوانی عضو هیئت رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد/ فتاحیان مدیر اجرایی آسیا باقی ماند
  • محسن رضوانی عضو هیات رییسه ورزش‌های آبی جهان شد
  • وزارت ورزش: فعلا این دو مدیر را برکنار نکنید!
  • لطفا خودخواهانه تردد نکنید!
  • تایید صلاحیت ۶ کاندیدای ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • بازگشت حسن یزدانی در هاله‌ای از ابهام
  • تائید ۶ کاندیدا برای حضور در انتخابات فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!