Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@00:49:12 GMT

راههای درمان تیک عصبی

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۱۰۷۷

انواع مختلفی تیک عصبی وجود دارد. برخی از آنها حرکات بدن را تحت تأثیر زیادی قرار می‌دهد. به این تیک‌ها، تیک عصبی حرکتی گفته می‌شود. برخی دیگر نیز روی صدای افراد تأثیر می‌گذارند. ناطقان: از انواع مختلف تیک‌های صورت می‌توان به پریدن پلک‌ها، چپ شدن چشم‌ها، برافروخته شدن پره‌های بینی، تکان‌های زبان، مکیدن دندان‌ها، بالا پریدن ابروها، باز و بسته شدن دهان، فشرده شدن پره‌های بینی و جمع شدن دهان و تیک عصبی گردن اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این تیک‌های عضلانی برخی افراد ممکن است تیک‌های صدایی مانند صاف کردن گلو یا خر خر کردن گلو را تجربه کنند. هرچند افراد می‌توانند با برخی راه حل‌ها تیک‌ها را به طور موقت سرکوب کنند اما در نهایت این تیک‌ها باز می‌گردند.

 

انواع مختلفی تیک عصبی وجود دارد. برخی از آنها حرکات بدن را تحت تأثیر زیادی قرار می‌دهد. به این تیک‌ها، تیک عصبی حرکتی گفته می‌شود. برخی دیگر نیز روی صدای افراد تأثیر می‌گذارند.


 

از انواع تیک های عصبی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تیک عصبی حرکتی

چشمک‌زدن و به‌هم‌خوردن پلک‌ها، اخم غیرارادی و چروک‌شدن مدام بینی(تیک چشم)

تکان‌های سریع ناحیه‌ی سر

تماس انگشت‌ها به حالتی شبیه بشکن‌زدن

لمس غیرارادی اجسام و افراد

آب بینی را بالا کشیدن و خرخر کردن

تکرار حرف یا عبارت‌ها که گاهی آزاردهنده و از نظر دیگران توهین‌آمیز تلقی می‌شود

چین انداختن بینی و شکلک درآوردن

گاز گرفتن لب ها یا تکان دادن زبان ها

تکان دادن سر

چرخاندن گردن

چمباتمه زدن، خم شدن برای لمس کف اتاق

گاز گرفتن انگشت ها

بالا انداختن شانه ها

انجام حرکات و ژشت های خاص

 

تیک های صدایی یا صوتی:

مثال های معمول تیک های صوتی شامل موارد زیر هستند:

سرفه

خر خر کردن

سر و صداهای حیوانات از قبیل واق واق کردن،

خرناس

فیش فیش کردن

گلو را صاف کردن

جیر جیر کردن

تکرار یک صدا یا عبارت

استفاده از کلمات و عبارات زننده و توهین آمیز (این امر غیر معمول است)

 

گاهی اوقات جریان عادی گفتار ممکن است قطع شود، یا تیک عصبی ممکن است در آغاز یک جمله به روش مشابه با لکنت رخ دهد.

 

علت‌ تیک عصبی:

زماني اعتقاد بر اين بود كه تيك‌ها علائم بيروني احساسات سركوب شده و كشمكش‌هاي دروني‌اند. امروزه در بسياري از نقاط جهان آن را تركيبي از عوامل محيطي و زيستي مي‌دانند.

 

تيك‌ تقريباً در يك سوم موارد، پايه ژنتيك دارد، اما در برخي حالات ممكن است اين عادت از طريق تقليد به دست آيد.همچنين، مشخص شده است كه رفتارهاي تيكي در زمان فشارهاي عصبي افزايش مي‌يابد كه اين امر به "تيک عصبی" منجر مي‌شود.

 

درمان تیک‌های عصبی صورت بسته به نوع و شدت تیک متفاوت است. بسیاری از تیک‌ها از جمله تیک‌های گذرا بدون مداخله با گذر زمان از بین می‌روند. اما تیک‌هایی که در عملکرد فرد و زندگی او اختلال ایجاد می‌کنند ممکن است به درمان‌های جدی‌تر نیاز پیدا کنند.

 

- درمان دارویی: داروهای تجویزی جهت درمان تیک‌های عصبی شامل داروهای اضطراب آلفا آدرنرژیک، داروهای ضد روان پریشی و مسدود کننده‌های دوپامین می‌شود. در موارد تکرار تیک‌ها پزشک ممکن است تزریق بوتاکس را توصیه کند تا بدینوسیله عضلات صورت تا چند ماه فلج شده و از بازگشت تیک‌ها به صورت جلوگیری کند. این داروها همچنین می‌توانند به درمان هر گونه از بیماری‌های زمینه‌ای که به تیک منجر می‌شوند از جمله سندروم توره یا اختلال کم توجهی – بیش فعالی (ADHD) کمک کنند.

 

- روان درمانی: پزشک می‌تواند جلسات منظم روان درمانی که به شخص راه‌هایی را برای تغییر یا حذف تیک‌ها نشان می‌دهد تجویز کند. اصلاحات رفتاری و تکنیک‌های ترک عادت می‌تواند در از بین بردن این تیک‌ها موثر واقع شود. طی این فرآیند درمانگر به فرد کمک می‌کند زمان هایی که تیک اتفاق می‌افتد را تشخیص دهد. در این روش فرد تشویق می‌شود تا هنگامی که تیک اتفاق می‌افتد به جای تیک رفتار دیگری را جایگزین کند. با گذر زمان فرد به عملی عادت می‌کند که نسبت به تیک اختلال کمتری در زندگی او به وجود می‌آورد.

 

- جراحی: بعضی از روش‌های جراحی می‌تواند در موارد شدید تیک‌های صورت مانند سندروم توره مفید باشد. یکی از این عمل‌های جراحی تحریک عمقی مغز (DBS) نامیده می‌شود. برخی دانشمندان بر این باورند که با اعمال الکترودها در مغز، جریان الکتریکی می‌تواند به بخش‌های خاصی از مغز برسد که ممکن است به تنظیم امواج مغزی و کاهش تیک‌ها کمک کند. یک مطالعه نشان داد که تحریک عمقی مغز به کاهش علائم سندروم توره کمک می‌کند اما تحقیقات بیشتری برای تعیین بهترین مناطق مغز جهت تحریک مورد نیاز است.



از آن جایی که استرس در ایجاد و تداوم تیک نقش دارد، درمان‌های طبیعی شامل کاهش استرس در زندگی فرد می‌شوند. از جمله اقدامات و فعالیت‌های کاهش دهنده استرس می‌توان به ورزش‌های سبک، بازی‌های خلاقانه، یوگا و مدیتیشن . همچنین استراحت کافی و خواب کامل شبانه برای رفع استرس از اهمیت زیادی برخوردار است.


تقویت کننده عصبی مانند سنبله طیب با عسل یک قاشق چایخوری صبح زود و گل بهار نارنج با عسل یک قاشق چایخوری اول مغرب هم در کاهش تیک عصبی مفید می باشد .چیزهای ترش و تندو تیز برایشان سم است و نباید مصرف شود.
برچسب ها: تیک عصبی ، درمان ، سلامت ، سرکوب ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تیک عصبی درمان سلامت سرکوب ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۱۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سکته گوش چه می‌دانید؟

آفتاب‌‌نیوز :

محمد اجل لوئیان با بیان اینکه سکته گوش یک نامگذاری غلط است، افزود: همین بیماری برای چشم هم وجود دارد، یعنی سکته چشم هم داریم. آنچه که مردم را نگران می‌کند و ناراحت کننده است سکته مغز یا قلب است. این کلمه، سکته گوش با سکته مغز و قلب، خیلی فاصله دارد. سکته مغز و قلب مغایر حیاتی دارد؛ اما سکته گوش خیلی ترسناک و نگران کننده نیست. ولی واقعیت امر این است که بنا بر دلایلی گوش به یک مرتبه شنوایی را ازدست دهد که این اصطلاح را سکته گوش می‌گویند.

وی ادامه داد: وقتی این اتفاق افتاد، بیمار باید در ظرف یک الی دو هفته اول به پزشک مراجعه کند. پزشک متخصص ارزیابی می‌کند و اگر به طور ناگهانی شنوایی، از دست رفته باشد و به اصطلاح سکته گوش رخ داده باشد که البته سکته گوش هم ممکن است نصف نیمه و ناقص باشد، اگر زود مراجعه کنند، درمان‌ها جواب می‌دهد و نصف بیمار‌ها خوب می‌شوند و شنوایی بر می‌گردد.

به گزارش مهر، این متخصص گوش و حلق و بینی افزود: در مورد کسی که بعد از سکته گوش، سوت گوشی پیدا کرده است، پزشک باید ارزیابی‌ها و درمان‌ها را کرده باشد، شنوایی سنجی می‌خواهد. حتماً ام آر آی می‌خواهد. اگر این آزمایش‌ها انجام شده و مشخص شده است که عارضه جدی نیست؛ بنابراین این عارضه خیلی مهم نیست. سوت ممکن است خوب شود و ممکن است ادامه داشته باشد، آن سوت را می‌شود برایش کاری کرد. سوت گوش ممکن است به رغم درمان‌ها بهبود پیدا نکند و یا ممکن است خوب شود بنابراین اگر سوت کشیدن برای فرد ناراحت کننده است باید مجدداً به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که سطح شنوایی که بعد از سکته گوش کاهش پیدا می‌کند ممکن است باعث از دست رفتن کامل شنوایی شود و آیا سمعک تنها راه درمان است، گفت: ممکن است نیاز به سمعک نباشد. تعریف‌های علمی برای سکته ناقص گوش وجود دارد. اگر احیاناً سکته گوش در حدی باشد که مریض نتواند زندگی عادی اش را داشته باشد می‌تواند از سمعک استفاده کند و شنوایی بهبود پیدا کند. باید یک شنوایی شناس ارزیابی کند که آیا این فرد با سمعک بهبود پیدا می‌کند یا خیر.

عجلوییان با بیان اینکه تأثیر استفاده از هندزفری به مدت طولانی در گوش بر روی سکته گوش از نظر علمی ثابت نشده است، افزود:، ولی اصولاً صدا‌های بلند و طولانی مدت روی شنیداری تأثیر می‌گذارد. افرادی که در محیط‌های شلوغ صدایی کار می‌کنند، در معرض کاهش شنوایی قرار دارند. اگر هندزفری را با صدای ملایم در مدت کوتاه‌تری بشنویم مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما بعد از مدتی باید به گوش استراحت دهیم. گذاشتن هندزفری در طولانی مدت با صدای بلند، کاهش شنوایی ممکن است ایجاد شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • درمان بی‌اختیاری ادرار در سالمندان
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • معاون وزیر راه: ۴۷۵ نقطه پرتصادف در راههای کشور داریم
  • مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای راههای آذربایجان شرقی