Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – اکرم شعبانی؛ دو شرکت معدنی عناصر نادر یو‌اس‌ای و منابع معدنی تگزاس برای ساخت نخستین کارخانه آزمایشی فرآوری عناصر نادر خاکی در ویت‌ریج کلرادو همکاری می‌کنند. قرار است در این کارخانه عناصر نادر خاکی، لیتیوم و سایر مواد معدنی مهم با هدف کمک به واشنگتن در تامین امنیت داخلی فرآوری شود؛ گفتنی است این عناصر معدنی در ساخت اسلحه‌های نظامی وسایل نقلیه برقی و تلفن کاربرد زیادی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اعلام شرکت‌های همکاری کننده در این پروژه شرکت راند تاپ Round Top سنگ معدن فرآوری شده را از پروژه سنگین عناصر نادر و مواد معدنی فراهم می‌کند که در خارج از ال پاسو تگزاس واقع شده است. گذشته از غلظت قابل توجه عناصر نادر خاکی سنگین (HREE) و لیتیوم، این کانسار همچنین شامل اورانیوم، بریلیوم، گالیوم، هفنیوم و زیرکونیوم است که همه این مواد معدنی در لیست مواد معدنی مهم دولت آمریکا قرار دارند.

پینی آلتوس مدیر اجرایی شرکت معدنی عناصر نادر یو‌اس‌ای در این باره گفت:‌ کارخانه آزمایشی کلرادو به عنوان نخستین مرکز فرآوری عناصر نادر خاکی در خارج از کشور چین با توانایی جدا سازی طیف وسیعی از عناصر نادر شامل سبک، متوسط و سنگین، کار خود را آغاز می‌کند.

آلتوس همچنین خاطرنشان کرد: در کنار یکدیگر، شرکت راند تاپ و این کارخانه آزمایشی پیوندهای اساسی در بازگرداندن زنجیره تامین منابع نادر خاکی در ایالات متحده، استخراج زمین‌های حاوی این ماده معدنی و پردازش آنها به اکسیدهای REE برقرار می‌کنند.

این شرکا که برای ساخت این کارخانه آزمایشی رقمی معادل ۱۰ تا ۱۲ میلیون دلار پیش‌بینی می‌کنند انتظار دارند که تا اواسط سال ۲۰۲۰ مقادیر کمی از عناصر نادر خاکی مورد نیاز آمریکا را – بر اساس اعلام‌های انجام شده تقریبا ۱۰۰ کیلوگرم و معادل ۲۲۰ پوند به صورت سالانه- تولید کنند.  

این شرکت‌ها در نظر دارند که تا سال ۲۰۲۱ این کارخانه آزمایشی را به تگزاس منتقل و تا سال ۲۰۲۳ تولید در مقیاس کامل داشته باشند.

انتشار این خبر در حالی انجام شده است که طبق اخبار و گزارش‌های پیشین ارتش آمریکا برای سرمایه‌گذاری و تامین بودجه و نیز ساخت تاسیسات فرآوری عناصر نادر خاکی اعلام آمادگی کرده است. این نخستین سرمایه‌گذاری مالی ارتش آمریکا در مساله تولید عناصر نادر در مقیاس تجاری از زمان پروژه منهتن در زمان جنگ جهانی دوم است که طی آن بمب اتم ساخته شد.

لازم به توضیح است که کارخانه کلرادو یک شرکت مشترک میان لیناس استرالیا Lynas Corp و شرکت خصوصی بلو لاین Blue Line Corp است که در میان داوطلبان انجام این پروژه قرار دارند و بیشترین احتمال بر روی گزینش آنها وجود دارد و ارتش ایالات متحده بر روی این پروژه مشترک سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

در طی سه ماه گذشته، دولت ترامپ تلاش‌هایی به منظور تامین برخی مواد مهم معدنی که پیش از این از سوی چین تامین می‌شد انجام داده است. به عنوان بخشی از این ابتکارات دولت ایالات متحده اخیرا یک تفاهم نامه همکاری با گرینلند به منظور انجام بررسی فوق طیفی برای انجام نقشه‌برداری زمین شناسی از آمریکا به امضا رسانده است.

واشنگتن در این زمینه همچنین موفق به کسب حمایت استرالیا شده که در این زمینه تعهد داده تا به منظور تسهیل سرمایه‌گذاری‌های مشترک بالقوه برای بهبود ظرفیت فرآوری عناصر نادر خاکی و کاهش وابستگی به این ماده معدنی صادر شده از سوی چین - که ۷۰ درصد تولید جهانی را شامل می‌شود- همگام با دولت ایالات متحده عمل کند. بر این اساس آژانس‌های معدنی هر دو کشور ماه گذشته توافقنامه تحقیقاتی برای تعیین کمیت ذخایر معدنی بحرانی به امضا رساندند.

در پایان گفتنی است، سال گذشته چین حدود ۱۲۰ هزار تن عناصر نادر خاکی تولید کرد در حالی که مجموع تولیدات دو تولیدکننده برتر بعدی یعنی استرالیا و ایالات متحده آمریکا به ترتیب تنها ۲۰ هزار و ۱۵ هزار تن بوده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: معدن مواد معدنی ذخایر معدنی اکتشاف معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۲۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق خراسان جنوبی دارد

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق این استان دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، مهدی جعفری، امروز_ پنجشنبه ششم اردیبهشت _ در جلسه‌ای که برای بررسی و رفع موانع تولید در کارخانه چدن خوسف صورت گرفت، اظهار کرد: کارخانه چدن با تولید چهار محصول کک، آگلومره، شمش چدن و فولاد، نقش مؤثری در تولید و رفع نیازهای کشور دارد.

وی با اشاره به اینکه این واحد تولیدی، زمینه اشتغال بیش از ۳۰۰ نفر از جوانان بومی را فراهم آورده است، افزود: هیچ مسئله‌ای نباید مانع فعالیت در این کارخانه شود.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه کارخانه چدن با تولید روزانه ۲۰۰ تن شمش چدن از واحدهای تولیدی مطرح کشور بوده است، تأکید کرد: به جهت اهمیت موضوع و نقشی که این واحد در فرآوری ذخایر معدنی استان دارد، طرح‌های توسعه آن باید با جدیت دنبال شود.

وی با اشاره به زیرساخت‌هایی که برای فعالیت این کارخانه در شهرستان خوسف فراهم شده است، تصریح کرد: این واحد تولیدی از پشتیبانی‌ها و حمایت‌های دولت بهره‌مند بوده است.

به گزارش ایمنا، ساخت کارخانه چدن کویر خاوران خوسف با حضور سرمایه‌گذاران چینی از سال ۹۳ شروع شد و در سال ۹۷ به فاز اول و تولید رسید و سپس با اضافه شدن سرمایه‌گذار بومی به مجموعه به کار خود ادامه داد.

کد خبر 747786

دیگر خبرها

  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • «نوچاد»، دریچه نوآوری در چادرملو
  • گشایش نخستین دوره المپیاد فرهنگی، ورزشی و علمی شهید عجمیان + فیلم
  • شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • آغاز نوبت اول کنکور ۱۴۰۳/ رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در نخستین روز