Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

داستان تحریم‌های ظالمانه غرب و در رأس آنها آمریکا مدت زیادی است که بخش‌های مختلف تولیدی و خدماتی کشور را تحت تأثیر قرار داده است و در این میان تهیه دارو و تأمین مواد اولیه آن نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ به شکلی که امروز بیماران بسیار زیادی در تأمین داروهای خود دچار مشکل شده اند؛ مشکلاتی که یا در زمینه وارد کردن مواد اولیه برای تولید این داروها در داخل است یا خرید داروهای اساسی بیماری‌های مختلف.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحریم‌ها در شرایطی اتفاق افتاده است که همواره تأمین غذا و دارو بدون هیچ مانعی از سوی کشورها بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی مورد تأکید بوده است. سازمان جهانی بهداشت نیز بارها بر ارتباط میان حق بر سلامتی با حق بر غذا، آب آشامیدنی سالم، محیط زیست سالم و... تاکید کرده است.

حق بر سلامتی در اسناد بین‌المللی مختلف مورد شناسایی قرار گرفته است. علاوه بر اساس‌نامه سازمان جهانی بهداشت و ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر، در میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و در ماده ۲۴ کنوانسیون حقوق کودک و در سطح منطقه‌ای منشور اجتماعی اروپا و در کشور خودمان در اصل ۲۹ قانون اساسی مورد شناسایی قرار گرفته است.

*سابقه آمریکایی‌ها در تحریم دارو و تجهیزات پزشکی

این در حالی است که سردمداران آمریکا مزورانه ادعا می‌کنند که به سبب اهداف انسان دوستانه، بسته تحریمی ظالمانه‌شان علیه ایران، شامل اقلام غذایی، دارویی و پزشکی نمی‌شود؛ در حالی که این ادعا سرشار از گزافه گویی و دروغ است و مصادیق و شواهد فراوانی وجود دارد که آمریکایی‌ها در تحریم علیه ایران، علاوه بر موارد زیاد تحریم، با هدف آسیب رساندن به مردم ایران، اقلام پزشکی، دارویی و غذایی را هم در فهرست تحریم‌های خود قرار داده‌اند.

البته تحریم واردات دارو و تجهیزات پزشکی به ایران توسط آمریکا، امری مسبوق به سابقه است؛ اواخر بهمن سال ۹۵ در شرایطی که چند روزی بیشتر از به روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید نمی‌گذشت، وزارت خزانه داری آمریکا در اطلاعیه‌ای، ۴۰ قلم دیگر از تجهیزات پزشکی را به لیست ممنوعیت فروش به ایران اضافه کرد.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا نیز چندی قبل در توئیتی مدعی شده بود، تحریم‌های آمریکا علیه ایران، شامل فروش غذا، محصولات کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی نمی‌شود اما این ادعا به فاصله تنها ۷۲ ساعت بعد باطل شده و در مصاحبه با شبکه ضدایرانی بی بی سی فارسی، صریحا اعلام کرد: «اگر مقامات ایران می‌خواهند مردم این کشور، غذا برای خوردن داشته باشند، باید دست از فعالیت‌های منطقه‌ای بردارند.»

*تحریم‌های آمریکا تهدیدی علیه سلامت ایرانیان

سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز در مراسم افتتاح اجلاس وزاری بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی اظهار داشت: تحریم‌های ظالمانه آمریکا و ممانعت از دسترسی مردم ایران به دارو ، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی تهدیدی برای سلامت ایرانیان و جنایت علیه بشریت است.

نمکی با بیان اینکه آمریکایی‌ها اعلام می‌کنند که غذا و دارو تحریم نیست، عنوان کرد: در این اجلاس مدارکی را در اختیار داریم که نشان دهنده اثرات تحریم بر حوزه سلامت است و آنها ارائه خواهیم کرد.

همچنین وزیر بهداشت در نشست اخیر خود با برخی تشکل‌های دانشجویی گفت: با توجه به تحریم‌ها، سال بسیار سختی را می‌گذرانیم و تهیه دارو، تجهیزات پزشکی و رسیدگی به بیماران به ویژه بیماران خاص و صعب العلاج، کار فوق‌العاده طاقت فرسایی است.

در کنار اظهار نظرهای مسئولان ارشد کشور درباره اثرات سوء تحریم‌ها بر سلامت مردم، مدیران انجمن‌های بیماری‌های مختلف نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار سلامت فارس با ابراز نگرانی از وجود تحریم دارویی و غذایی از محدودیت‌های درمانی بیماران خود گفتند.

با توجه به تحریم‌ها، سال بسیار سختی را می‌گذرانیم و رسیدگی به بیماران به ویژه بیماران خاص و صعب العلاج، کار فوق‌العاده طاقت فرسایی است

 

حسن ابوالقاسمی، رئیس انجمن خون و سرطان کودکان ایران در گفت‌گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره «اثرات تحریم‌ها بر تامین داروهای بیماران سرطانی»، اظهار داشت: داروهایی که برای این بیماران تهیه می‌شود بخش عمده آن وابسته به خرید خارجی و کمپانی‌های برند است.

وی ادامه داد: طبیعتا به دلیل اینکه انتقال پول برای شرکت های دارویی برند امکان پذیر نیست، آنها داروهای برند را به سختی در اختیار ما قرار می‌دهند؛ لذا مجبوریم از کشورهایی که تولید کننده داروهای ژنریک هستند دارو را بخریم که کیفیت آنها به اندازه داروهای برند نیست.

رئیس انجمن خون و سرطان کودکان اضافه کرد: مسئله‌ این است که آمریکا بیماران را هدف قرار داده و برنامه‌ریزی آنها به گونه‌ای است که کسانی که مصرف کننده دارو هستند، تحت فشار گیرند؛ لذا ویتامین‌ها و داروهای معمولی آنها در بازار ما فراوان است اما داروهایی که جنبه حیاتی داشته و برای بیماران سرطانی ضروری است به هر وسیله‌ای تلاش می‌کند تا ما نتوانیم آن را خریداری کنیم که این هم از جهت انتقال پول و هم از نظر خرید دچار مانع هستیم.

وی تاکید کرد:‌ جنایتی که آمریکا اکنون در این خصوص انجام می‌دهد، بدتر از جنایتی است که در هیروشیما انجام داد و کاملا بیماران را هدف گیری کرده است.

آمریکا به هر وسیله‌ای تلاش می‌کند تا ما نتوانیم داروهایی که جنبه حیاتی داشته و برای بیماران سرطانی ضروری است را خریداری کنیم

*تحریم‌ها جان بیماران تالاسمی را هدف قرار داده است

یونس عرب، مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس گفت: از سال 88 که تحریم‌های امریکا آغاز شد شرکت‌های دارویی با مشکل نقل و انتقالات مالی مواجه شدند و با شیب خزند‌ه‌ای بیماران تالاسمی با کمبودهای دارویی مواجه شدند اما در حال حاضر این تحریم‌ها به اوج خود رسیده و مستقیما جان بیماران را هدف قرار داده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 90 بیمار تالاسمی به دلیل در دسترس نبودن داروها و این تحریم‌ها ظالمانه جان خود را از دست داده‌اند، گفت: امسال نیز 60 بیمار جوان ما فوت کرده‌اند که ا گر داروها تحریم نبود، اکنون زندگی طبیعی داشتند.

*تحریم‌های آمریکا عامل معلولیت هزاران نفر از بیماران خاص

احمد قویدل، رئیس سابق انجمن هموفیلی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره تاثیرگذاری تحریم‌ها بر سلامت بیماران هموفیلی، توضیح داد: اساسا آنچه از سوی کشور آمریکا رخ داده به نوعی جنایت جنگی است؛ به طوری که آمریکایی‌ها اعلام می‌کنند که دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست اما آنچه در عمل مشاهده می‌کنیم تحریم شدیدی در دارو و تجهیزات پزشکی است.

وی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها اطلاعیه‌ای را روی سایت وزارت خارجه قرار داده‌اند، اظهار داشت: سیاست‌مداران آمریکایی با این اقدام به دنبال این هستند که برای اقدامات غیرانسانی خود دلیل و توجیه بیاورند و پاسخگوی افکار عمومی نباشند.

در حال حاضر بیماران هموفیلی با مشکلات زیادی در زمینه تامین دارو مواجه هستند؛ داروهایی که اگر به موقع به دست آنها نرسد باعث معلولیت آنها خواهد شد

قویدل با بیان اینکه تحریم‌های آمریکا عامل معلولیت هزاران نفر از بیماران خاص است، تصریح کرد سازمان‌های مردم نهاد از جمله انجمن هموفیلی ایران، سازمان دولتی نیستند و حتی بودجه‌ای از دولت دریافت نمی‌کنند؛ لذا تحریم کردن بیماران تحت پوشش این سازمان‌ها بازی با جان آنهاست و ما امیدواریم سازمان‌های بین‌المللی صدای این بیماران را بشنوند؛ به طوری که در حال حاضر این بیماران با مشکلات زیادی در زمینه تامین دارو مواجه هستند؛ داروهایی که اگر به موقع به دست آنها نرسد باعث معلولیت آنها خواهد شد.

*تحریم باعث عرضه محدود دارو به بیماران ام پی اس

سارا نوری، مدیرعامل انجمن بیماران ام‌پی‌اس ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره «تاثیرگذاری تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه بیماران ام‌پی‌‌اس»، اظهار داشت: از اسفند ماه سال گذشته با تشکیل تحریم‌ها مشکلاتی در زمینه واردات داروهای این بیماران ایجاد شد؛ به طوری که شرکت‌های وارد کننده نیز اعلام کردند که توانایی واردات داروهای این بیماران با ارز دولتی را ندارند؛ به دلیل اینکه شرکت‌های فروش دارو با ارز بیشتری این داروها را در اختیار ایران قرار خواهند داد.

وی با بیان اینکه تاکنون 300 بیمار ام‌ پی‌اس در کشور شناسایی شده‌اند، بیان داشت: برآورد ما این است که آ‌مار این افراد به هزار نفر برسد. در حال حاضر افراد شناسایی شده از انجمن ما خدمات دارویی دریافت می‌کنند که مهمترین داروی آنها آنزیمی است که باید به صورت هفتگی در اختیار بیماران قرار بگیرد.

مدیرعامل انجمن بیماران ام‌پی‌اس ایران افزود: به طور مثال اگر بیماری باید برای یک دوره 50 عدد دارو دریافت کند، به دلیل مشکلات ناشی از تحریم تنها 5 الی 10 عدد دارو دریافت می‌کند که همین موضوع صدمات جدی به سلامت بیمار وارد کرده است.

کاهش عرضه دارو به بیماران ام پی اس باعث وارد شدن صدمات زیاد به آنها شده است

نوری تاکید کرد: ما از نهادهای بین‌المللی تقاضا داریم صدای بیماران ما را بشنوند؛ به دلیل اینکه مقامات آمریکایی برخلاف شعارهای بشر دوستانه‌شان سلامت بیماران خاص را هدف قرار داده‌اند.

*تحریم باعث اختلال در تولید داروهای صرع

داریوش نسبی‌تهرانی، رئیس انجمن صرع در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره «اثر تحریم‌ها بر تامین داروهای بیماری صرع»، اظهار داشت: برخی داروها به خاطر تحریم در تولید آن توسط شرکت‌ها اختلال ایجاد شده و بیماران مجبورند داروی شرکت‌های دیگری را استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: برخی داروهای خارجی که این بیماران استفاده می‌کنند با توجه به کمبود و گرانی امکان تهیه آنها وجود ندارد؛ برای نمونه بیمارانی هستند که برای تهیه داروهای خود 400 هزار تومان هزینه می‌کنند.

رئیس انجمن صرع تصریح کرد: تحریم‌ها این بیماران را به دلیل اینکه نگران داروهای خود و کمیاب شدن آن هستند، آشفته و نگران می‌کند و بیماران صرعی باید از جهت تامین داروهای خود اطمینان خاطر داشته باشند.

کلام آخر

بارها ماهیت آمریکا در قبال ملت‌های مختلف دنیا به خوبی آشکار شده است و این ماهیت استعمارگرانه و عدم پایبندی به معاهدات و تعهدات بین‌المللی درباره ایران نیز به دفعات از سوی سردمداران این کشور تکرار شده و اعمال تحریم‌های غذایی و دارویی علیه کشورمان نیز در ادامه عهد شکنی‌های مستمر آنهاست؛ اما نکته بسیار مهم در این خصوص توجه به توانمندی‌های شرکت‌های دارویی و به ویژه توان متخصصان جوان ما در قامت شرکت‌های دانش بنیان است که می‌تواند از این تحریم‌ها پلی برای رسیدن به خودکفایی کامل در زمینه تولید داروهای مختلف و به ویژه داروهای بیماران خاص باشد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: تحریم های آمریکا معلولیت بیماران خاص آمریکا سلامت صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۳۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدحسین نیکنام، دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاری‌های بین الملل که در این همایش ریاست پنل سلامت را برعهده داشت، ضمن اشاره به توانمند‌های حوزه سلامت و فرصت‌های تجاری و سرمایه گذاری در آفریقا، اهمیت گسترش تعاملات با کشور‌های آفریقایی را تشریح کرد.

در این پنل، مدیران ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، مدیران سندیکا‌های دارو، انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، مدیران شرکت‌های دارو سازی، رئیس انجمن بیمارستان سازی و میهمانانی از کشور‌های زیمباوه، مالی، اتیوپی و الجرایر حضور داشتند.

اعضای پنل ایرانی از حوزه‌های دارو، درمان و گردشگری سلامت، تجهیزات پزشکی، آموزشی، توسعه، جمعیت هلال احمر، سازمان سازمان انتقال خون، انستیتو پاستور ایران، ضمن توضیح درباره توانمندی صادراتی حوزه کاری خود، خواستار افزایش سطح تعلامات با کشور‌های آفریقایی شدند.

درادامه، میهمانان آفریقایی با تمجید از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت، علاقمندی خود را جهت گسترش همکاری تجاری با حوزه سلامت ایران اعلام کردند.

نیکنام در پایان گفت: گسترش همکاری ایران و آفریقا در حوزه سلامت قابل پیگیری است و انتقال تجارب و خدمات سلامت به این کشور‌ها وجود دارد.

به گزارش آنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) از روز شنبه  ۸ اردیبهشت با حضور رئیس جمهور افتتاح و به مدت پنج روز ادامه دارد. این نمایشگاه میزبان ۲۰۰۰ صاحب نظر از ۸۰ کشور می‌باشد و ۸۰۰ شرکت ایرانی در این نمایشگاه توانمند‌های خود را به نمایش می‌گذارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • این داروها عامل میگرن هستند
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • آغاز زندگی مشترک دو زوج ناشنوا در سلامت شهر
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری