Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتابخانه عمومی اندیشه سپید زنجان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و بنای آن در زمینی به مساحت ۶۹۰ متر با زیربنای ۲۱۶ متر مربع ساخته شده است.

مسؤول کتابخانه عمومی اندیشه سپید زنجان می گوید: این کتابخانه با توجه به امکانات و قابلیت های موجود برای ارائه خدمات به نابینایان و کم بینایان از طرف انجمن نابینایان ایران به عنوان یکی از پنج مرکز برگزیده در کشور برای ایجاد کتابخانه دیجیتالی گویا برای کودکان و نوجوانان نابینا و کم بینا انتخاب و در مهرماه ۱۳۹۱ همزمان با روز جهانی عصای سفید نخستین کتابخانه دیجیتالی گویا در این کتابخانه راه اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه محسنی با بیان اینکه عضویت در کتابخانه اندیشه سپید برای نابینایان و کم بینایان و همچنین استفاده از تجهیزات آن برای مخاطبان رایگان است، می افزاید: هم اکنون روشندلانی از استان های مختلف کشور از خدمات این کتابخانه بهره مند هستند و منابع درخواستی از طریق پست برای آنان ارسال می شود.

وی با بیان اینکه کتابخانه اندیشه سپید دارای یک هزار و ۵۰۰ نسخه کتاب بریل و بیش از ۱۰ هزار کتاب صوتی در رده سنی کودک، نوجوان و بزرگسال با موضوعات مختلف است، ادامه می دهد: این کتابخانه دارای بخش های مختلف از جمله مخزن کتاب های بریل و گویا، کودک، سالن مطالعه، سمعی و بصری، اینترنت، نشریات و  بخش چاپ است.

محسنی با بیان اینکه کتابخانه اندیشه سپید از نظر منابع صوتی از مراکز غنی کشور است، اظهار می کند: در این کتابخانه با مشارکت گویندگان دواطلب، تبدیل منابع مختلف به کتاب های صوتی نیز انجام می شود.  

محسنی می گوید: این کتابخانه دارای امکانات و تجهیزاتی از قبیل رایانه، چاپگر بریل، برجسته نگارپکتوس مدل ۱،  برجسته نگارپکتوس مدل ۲، نرم افزار نوید مدل ۴و۵، درشت نمای الکترونیک به‌دید ۸ و۵۰ با متعلقات، دستگاه درشت نما، دستگاه سروش، دستگاه زای فیوز، دستگاه ضبط و پخش نوار کاست، ماشین حساب گویا، ماشین پرکینز، دستگاه اسکنر، ذره بین، پکجاز، نوار کاست و هدفون است.

وی می افزاید: ۲ نسخه از روزنامه تمام بریل ایران سپید نیز هر روز به کتابخانه اندیشه سپید ارسال می شود و آرشیو یکساله آن در  این کتابخانه موجود است.

مسؤول کتابخانه عمومی اندیشه سپید زنجان با بیان اینکه این کتابخانه در زمان حاضر ۳۰۲ عضو فعال از سراسر کشور دارد، اظهار می کند: در این مرکز علاوه بر ارائه خدمات کتابخانه ای، برنامه ها و کارگاه های تخصصی ویژه نابینایان از جمله آشنایی با تجهیزات نابینایی وکم بینایی مثل آشنایی با تجهیزات آشپزی برای نابینایان، کارگاه آموزشی آشنایی با برجسته نگار هوشمند و موارد دیگری از این قبیل برای مخاطبان برگزار می شود.

محسنی می گوید: روزهای سه شنبه هر هفته برنامه قصه گویی همراه با نمایش خلاق و مسابقه و بازی و روزهای پنجشنبه نشست معرفی کتاب و نشست کتابخوانی، کلاس های آموزش کامپیوتر، آموزش نرم افزارها و تجهیزات سخت افزاری ویژه نابینایان و کم بینایان برای گروه سنی نوجوانان در کتابخانه اندیشه سپید برگزار می شود.

وی با بیان اینکه این مرکز دارای سرویس رفت آمد در روزهای سه شنبه و پنجشنبه برای گروه سنی کودکان و نوجوانان ساکن در زنجان است، می گوید: همچنین آخرین چهارشنبه هر ماه، نشست دورهمی کتاب و کتابخوانی با حضور نابینایان و کم بینایان در کتابخانه  اندیشه سپید دایر است.

گفتنی است سامانه کتابخانه اندیشه سپید به آدرس http://۱۱۳۰۴۳.samanpl.ir/ و شماره تماس ۰۲۴۳۳۵۵۸۸۸۰ برای کسب اطلاعات بیشتر از این کتابخانه در اختیار مخاطبان است. 

برچسب‌ها نابینایان کتابخانه زنجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نابینایان کتابخانه زنجان نابینایان کتابخانه زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۳۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس

در این مکتوبه که پس از تبعید رضا خان و در ابتدای سلطنت محمدرضا پهلوی نگارش شده است امام با مهیا دانستن شرایط برای قیام اسلامی از حق طلبان درخواست می‌کند که منافع شخصی را رها کنند و به فکر حرکت اصلاحی به منظور اعاده اسلام باشند.

یکی از نکات بسیار مهم این نامه امتزاج دقایق عارفانه و آیات قرآنی به منظور انعکاس وظیفه کنشگری عموم و خواص است. از آغاز که با استناد به آیه "قُلْ اِنَّما اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لله مَثنی وَ فُرادی" کلام پی گرفته می‌شود و با حکایت مبارزات پیامبران ادامه پیدا می‌کند و درنهایت با استناد به آیه " وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً اِلَی الله ِ وَ‏‎ ‎‏رَسولِهِ ثُمَّ یُدرِکْهُ الْمَوتُ فَقَد وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَی الله" سخن پایان می‌پذیرد.

۳۰ سال پس از نگارش این متن توسط امام خمینی در تاریخ ۱۳۵۳/۱/۱۷ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای نیز دست خطی را در این دفتر مرقوم می‌کنند که امروز برای نخستین بار توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر می‌شود.

آیت‌الله خامنه‌ای نیز در یادداشت خود با استناد به آیه " وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِیلًا" از عدم کنشگری متولیان امور دینی و عموم امت اسلامی در قیام برای تحقق اسلام گله کرده و آمدن روزی را آرزو دارد که با کنار رفتن مکاتب مادی و سست پایه، اسلام به عنوان برنامه زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گرفته شود.

متن کامل این نامه بدین شرح است:

 زیارت گنجینه گرانبهائی از کتاب و نوشته‌ی اسلامی که محصول کوششی ارجمند است بیننده را به یاد اقیانوس بیکران فرهنگ عمیق و غنی و عریق اسلام عزیز می‌افکند که در روزگار ترکتازی افکار و مکاتب و فرهنگ‌های سست و بی پایه‌ی بشری و در عهدی که پوشالی‌ترین بنیان‌های فکری را در فکر و دل جهانیان مرتبت‌ها و پایگاه‌هاست همچنان و همچنان در عزلتخانه‌ی کتاب‌ها و کتابخانه‌ها زندانی است و در محوطه ئی بسی دور از زندگی و عمل پیروان اسلامی، تبعیدی؛ و متولیان و منادیان و مدعیانش را چیزی که کمتر به خاطر است و بیشتر در نسیان، رسالت و مسئولیت و تعهد خطیری است که قرآن و اسلام بدوش آنان نهاده که: و اذ اخذ الذین اوتو الکتاب لتبیننه للناس و لا تکتمونه. به امید آن روز که امت عظیم اسلام، قرآن و اسلام را همچون برنامه‌ی زندگی و بنیان اساسی نظام اجتماعی به کار گیرند... به امید بیداری‌ها و درس گیری ها... به امید تجلی حماسه‌ی اسلام و تشیع در زادگاه و پرورشگاه اسلام و تشیع در روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول هزار سیصد و نود و چهار هجری قمری در حضرت مؤسس عالیقدر کتابخانه ادوم الله برکات وجوده الشریف نگاشته آمد

منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • صنایع نفت و گاز را پای کار حوزه فرهنگ می‌آوریم
  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان
  • چرا ساترا به حذف «حشاشین» ورود کرد؟/ ترور را به ایران نسبت دادند!
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • تولید خودرو در نخستین ماه بهار افت کرد
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • ساخت نخستین ابرترانسفورماتور ۵۰۰ مگاولت آمپر کشور در زنجان