Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@02:58:07 GMT

پژوهش در دانشکده‌های مهندسی و چالش‌های موجود

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۳۴۹۰

پژوهش در دانشکده‌های مهندسی و چالش‌های موجود

بهروز وحیدی، استاد تمام دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشمند یک درصد برتر پراستناد دنیا معتقد است: چنانچه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تداوم رشد تولید علم در ایران علاقمند باشد باید فکری اساسی برای حل مشکلات کند.

به گزارش ایسنا، این دانشمند یک درصد برتر به مناسبت هفته پژوهش یادداشتی در اختیار ایسنا قرار داده که در متن این یادداشت آمده است: «پژوهش در دانشکده‌های مهندسی درسال‌های بعد از انقلاب اسلامی رشد بسیار چشمگیری داشته و باعث افزایش رتبه ایران در تولید علم شده و جایگاه مناسبی از این نظر برای ایران ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تداوم این رشد منوط به توجه ویژه و سرمایه گذاری مناسب در این زمینه است. چالش‌های مهم در این زمینه که باید به آن اشاره کرد را می‌توان: ۱- تخصیص بودجه‌های پژوهشی لازم برای تهیه تجهیزات مورد لزوم و تامین هزینه‌های پژوهشی مربوطه ۲- تامین اساتید دانشگاه برای اینکه بدون دغدغه معیشتی بر روی فعالیت‌های پژوهشی خود متمرکز شوند و همچنین اهمیت دادن به فعالیت‌های پژوهشی اساتید ۳- تامین دانشجویان دکترا برای تمرکز برروی فعالیت‌های تحقیقاتی خود دانست.

اما باید متذکر شد که متاسفانه به هیچکدام از چالش‌های ذکر شده بطور مناسب پرداخته نمی‌شود مثلا بودجه کافی برای خرید تجهیزات در اختیار آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و حتی آموزشی دانشگاه‌ها قرار نمی‌گیرد. روز به روز وضعیت معیشتی اساتید نامناسب‌تر می‌شود و اهمیتی که وزارتخانه برای اساتید نمونه قائل می‌شود برای پژوهشگران نمونه کشوری دانشگاه‌ها قائل نمی‌شود (مثلا برای اساتید نمونه سه سال امکان اضافه خدمت هست ولی برای اساتیدی که پژوهشگر نمونه کشوری هستند چنین امتیازی وجود ندارد). دانشجویان دوره دکترا برای تامین زندگی خود مجبور هستند از وقتی که باید صرف تحقیقات مربوط به رساله ایشان شود، بکاهند و در موسسات مختلف کار کنند.

چنانچه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تداوم رشد تولید علم در ایران علاقمند باشد باید فکری اساسی برای حل مشکلات ذکر شده، بکند تا انشاالله تحقیقات و رشد علمی در دانشکده‌های مهندسی با سرعت مناسب و تداوم کافی ادامه داشته باشد.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: يادداشت دانشمند یک درصد برتر فعالیت های پژوهشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۳۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی

به گزارش خبرگزاری مهر، سجاد میرزاخانی مسؤول امور بین‌الملل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به‌عنوان مهمان ویژه در کنفرانس علمی «توسعه ورزش‌های الکترونیک دانشگاه سینرجی روسیه»، به معرفی ظرفیت‌های صنعت بازی ایران پرداخت.

میرزاخانی مقدم که به‌صورت آنلاین در این کنفرانس شرکت می‌کرد در سخنانی به معرفی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به‌عنوان تنها متولی صنعت بازی در ایران پرداخت و برگزاری دوره‌های بازی‌سازی و برگزاری جشنواره بازی‌های جدی را از زمینه‌های شکل‌گیری همکاری‌های مشترک میان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و دانشگاه سینرجی روسیه دانست.

وی نظام رده‌بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای ایران (اسرا) را یکی از ۷ نظام رده‌بندی سنی دنیا و تنهاترین آنها در میان کشورهای اسلامی دانست و در ادامه گزارشی از روند شکل‌گیری و توسعه همکاری میان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و سازمان توسعه بازی‌های رایانه‌ای روسیه در حوزه‌های پژوهشی، آموزشی، سرمایه‌گذاری، نشر بازی‌های ایرانی در روسیه و نشر بازی‌های روسی در ایران ارائه داد.

نماینده بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با اشاره به برگزار شدن جلسات حضوری و وبیناری میان دو مجموعه در سال گذشته و شکل‌گیری روابط علمی، پژوهشی و تجاری بین شرکت‌های ایرانی و روسی، از طراحی پروژه‌ها و رویدادهای علمی و تجاری مشترک در سال جاری خبر داد.

وی با اشاره به لزوم حمایت دستگاه‌های حاکمیتی مختلف از بازی سازان و ناشران گفت: ایران با وجود ۳۴ میلیون بازیکن، جمعیت جوان و میزان بسیار بالای کاربران اینترنت کشوری دارای ویژگی‌های جذاب برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی حوزه بازی‌های رایانه‌ای است.

مقدم، در جریان برگزاری این کنفرانس نیز به پرسش‌های مطرح شده در خصوص آمارهای مربوط به بازار بازی‌های رایانه‌ای ایران و فعالیت‌های بین‌المللی شرکت‌های ایرانی و حمایت حاکمیت از آنها پاسخ دادند.

در پایان مقدم با قدردانی از میخائیل پیمنوف مدیر بین‌الملل دانشگاه سینرجی روسیه، نسبت به تحکیم روابط علمی و پژوهشی میان اساتید و دانشجویان این صنعت در دو کشور ابراز امیدواری کرد.

کد خبر 6092094 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • استفاده از ظرفیت بانوان فعال برای رفع چالش‌های ملی/ پژوهش‌های دینی، مسئله‌محور باشند
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • (عکس) دانشگاه شیراز در سال‌های قبل از انقلاب
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی