Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@02:42:58 GMT

پیامدهای ورود نظامیان به سیاست

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۳۶۰۹

پیامدهای ورود نظامیان به سیاست

معضل خودروسازی را در ایران ، واکنش ها به اظهارات جعفری فرمانده سابق سپاه پاسداران و اقتصاد غیرنفتی از مهمترین عناوین روزنامه‌های امروز _ سه شنبه ۲۶ آذرماه_ است.

مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای، از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب می‌شود، لذا خبرگزاری ایمنا، مرور بربخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه آرمان ملی، در صفحه نخست امروز با تیتر «پیامدهای منفی ورود نظامیان به سیاست» به بررسی واکنش ها به اظهارات جعفری فرمانده سابق سپاه پاسداران پرداخت و نوشت: زمان برگزاری انتخابات نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود و برخی جریان‌های سیاسی تلاش می‌کنند با هر وسیله‌ای رقیب را از میدان رقابت بیرون کنند. یک روز رقیب را ضدانقلاب می‌خوانند و روز دیگر تمام مشکلات کشور را به ناکارآمدی رقیب منتسب می‌کنند. از بن‌بست اقتصادی و معیشتی سخن می‌گویند اما در مقابل درباره دو لایحه مهم FATF یعنی CFT و پالرمو، سکوت کرده و نظام بانکی کشور را به دردسر می‌اندازند. از گسترش تولیدملی و صادرات غیر نفتی حرف می‌زنند و با این حال می‌گویند کشور در همین شرایط تحریم قادر است به روال عادی خود ادامه دهد. با این وجود برخی نیروهایی که بر اساس قانون و توصیه رسمی بنیانگذار انقلاب اسلامی در وصیتنامه سیاسی – الهی خود، اساسا حق حضور در انتخابات و دخالت در امور سیاسی را ندارند. درخواستی که از سوی سردار جعفری مطرح شد و صدای علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس را درآورد. مسئول قرارگاه فرهنگی اجتماعی حضرت بقیه‌ا... ضمن ابراز نارضایتی از روند بررسی صلاحیت گلایه کرده بود که چرا شورای نگهبان «مبانی فکری افراد» را بررسی نمی‌کند. او تأکید داشت «در کشورهایی که مهد دموکراسی هم هستند باید نگاه فرد با نگاه حکومت بخواند» و «اینکه صرفا کسی می‌گوید در چارچوب هستم کافی نیست». این فرمانده پیشین سپاه پاسداران حتی مدعی شد در همه کشورها، عقبه فکری افراد را بررسی می‌کنند و شورای نگهبان نباید آنانی را که به علوم انسانی غربی گرایش دارند، برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی تأیید صلاحیت کند.

روزنامه همدلی، در صفحه نخست امروز با تیتر «غول های مچاله» به بررسی معضل خودروسازی را در ایران پرداخت و نوشت: چرا خودروسازان ایرانی نمی‌توانند به سطح مطلوبی از استانداردها برسند؟» این پرسشی است که همیشه مطرح می‌شود و همیشه نیز پاسخی برای آن پیدا نمی‌شود. به نظر می‌رسد باید پذیرفت که خودروسازان ایرانی به استخوانی در گلو تبدیل شده‌اند، چون از یکسو هر وقت کسی می‌خواهد از معایب صنایع انحصاری و تاوانی که آنها روی دوش مردم می‌گذارند، سخن بگوید مثالش می‌شود خودروسازهای ایرانی و از سوی دیگر هر وقت هر صنعتی هم می‌خواهد بگوید مظلوم واقع شده است از خودروسازان حرف می‌زند که به باور بسیاری از فعالان صنعتی طی سالیان گذشته همواره نورچشمی سیاستگذاران اقتصادی بوده‌اند. درواقع کار خودروسازان به جایی رسیده است که از هر طرف به آنها نگاه می‌کنی چیزی جز زیان و تحمیل کالاهای بی‌کیفیت را به ذهن متبادر نمی‌کنند. البته این برداشت می‌تواند بسیار ناگوار باشد، چون به هر حال در دنیایی که چیزی جز صنعت نمی‌فهمد، خودروسازان بخش بزرگی از مدار صنعتی بودن یا صنعتی شدن ایران را در اختیار دارند و جدا از آن‌که تعداد زیادی پرسنل مولد در اختیار دارند، می‌توانستند معیار خوبی برای جهش صنعتی محسوب شوند. اما بدون تعارف نحوه سیاست‌گذاری اجرایی در حوزه اقتصاد طی سالیان متمادی کار را به جایی رسانده است که درست در اوج نیاز به تولید و صنعت در کشور خودروسازان به نمادی برای زورگویی اقتصادی به مصرف کنندگان یا همان تحمیل‌کنندگان کالای بی‌کیفیت تبدیل شده‌اند. البته زورگویانی که ظاهرا ورشکست نیز محسوب می‌شوند. به تازگی مسئولان دولتی راه عبور از این ‌هاله نافرجام را که برای خودروسازان شکل گرفته است، خصوصی سازی معرفی می‌کنند. اما آیا خصوصی‌سازی می‌تواند برای معضل خودروسازی در کشور مفید باشد؟

روزنامه ابتکار، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «چتر شایعات بر سر دلار» به بررسی  تلاش‌های بانک مرکزی برای حفظ ثبات در بازار ارز  پرداخت و نوشت: بازار ارز از آن دسته بازارهایی است که در هیچ زمان از گزند شایعات در امان نبوده، چراکه دلالان و سودجویان با امید به‌جیب‌زدن اندک سودی حرفی را مطرح می‌کنند و برای تماشای نتیجه کار خود یک قدم عقب می‌ایستند. البته در این میان برخی از افراد سوار بر موج شایعات می‌شوند و خود را برای فعالیت در این بازار آماده می‌کنند. البته هستند کسانی که طعم تلخ ضرر را چشیده‌اند و دیگر حسابی بر روی این شایعات باز نمی‌کنند.

بازار ارز از جمله بازارهایی است که به هر رویدادی واکنش نشان داده و به سرعت تیتر خبر رسانه‌ها می‌شود. همانطور که می‌دانیم حاشیه‌های مربوط به بازار ارز طی یک سال گذشته به اوج خود رسید، در آن زمان بسیاری از افراد به دنبال تغییرات در بازار ارز بودند و هر لحظه با بررسی اخبار مربوط به تغییرات نرخ در این بازار به دنبال فرصتی برای خرید و یا فروش در مواقع ضروری بودند. در آن زمان حجم بالایی از ارز بازار روانه خانه‌ها شد و حالا افراد خانه‌دار هم که فعالیت‌ زندگی‌شان با ارز مرتبط نبود، وارد خرید و فروش در این بازار شده بودند. پس از آنکه ارز به شدت و به طرز بی‌سابقه‌ای افزایش یافت تب و تاب برای خروج از بازار به دلیل جلوگیری از ضرر بیشتر در میان معامله‌گران به راه افتاد، در این میان عده‌ای سرمایه‌های خود را به باد داده و از سوی دیگر برخی از افراد قبل از هدر رفتن اموالشان از این بازار کوچ کردند. اما شرایط به آن شکل باقی نماند و با آرام گرفتن جو روانی به وجود آمده و همچنین کنترل‌هایی که در این بازار انجام شد پس از گذشت ماه‌ها آرامش نسبی در این بازار به وجود آمد. البته که با فروکش کردن التهاب به وجود آمده نمی‌توان افزایش نرخ ارز نسبت به گذشته را نادیده گرفت. اما هرچه بود دلار دیگر پرچمدار نوسانات در بازارهای اقتصادی نبود. 

روزنامه دنیای اقتصاد، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «عبور رشد از یخبندان» به بررسی اقتصاد غیرنفتی  پرداخت و نوشت: رئیس‌کل بانک مرکزی می‌گوید در نیمه نخست سال جاری رشد اقتصادی بخش غیرنفتی به نیم درصد رسیده است. رشد اقتصادی بدون نفت نیز در فصل تابستان ۰/۶ درصد گزارش شد. در بهار سال جاری هم رشد اقتصادی محاسبه شده از طرف بانک مرکزی ۰/۴ درصد عنوان شد تا این متغیر در دو فصل متوالی بالای صفر باقی بماند. بنابراین به نظر می‌رسد رشد اقتصادی از وضعیت یخبندان پاییز و زمستان سال ۹۷ عبور کرده است. مهم‌ترین عامل مثبت بودن رشد اقتصادی در نیمه نخست سال، بهبود تولید بخش کشاورزی بوده است. رشد ارزش افزوده گروه کشاورزی در بهار ۶/۵ درصد ثبت شد که این رقم در تابستان سال جاری به ۹/۵ درصد افزایش یافته است. بارش‌های ابتدای سال و انگیزه‌های صادراتی ناشی از نرخ ارز، دو عامل موثر در بهبود تولید این بخش به نظر می‌رسد. از سوی دیگر، گروه صنعت و معدن نیز به یاری بخش کشاورزی آمده و در تابستان سال جاری رشد ۰/۴ درصدی را ثبت کرده است. حال آنکه میزان رشد ارزش افزوده بخش صنعت در فصل بهار نزدیک به صفر ثبت شده بود. نکته قابل توجه گزارش رشد در تابستان، بخش خدمات است که رشد آن منفی ۱/۴ درصد بوده است. این در حالی است که عمدتا رشد بخش خدمات در آمارهای سال‌های اخیر روند مثبتی را طی کرده بود.

کد خبر 401480

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روزنامه اصلاح طلبان علی مطهری روزنامه ابتکار روزنامه دنیای اقتصاد روزنامه آرمان ملی روزنامه همدلی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۳۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار یمن درباره پیامدهای آتش‌افروزی آمریکا

شورای عالی سیاسی یمن با هشدار درباره تحرکات خصمانه آمریکا تاکید کرد که هیچ یک از توطئه‌های دشمنان برای منصرف کردن یمنی‌ها از حمایت از مردم فلسطین نتیجه نخواهد داد و یمن به موضع شرافتمندانه خود در دفاع از غزه مقابل تجاوزات صهیونیست‌ها پایبند است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، شورای عالی سیاسی یمن در نشستی که روز گذشته به ریاست «مهدی المشاط» رئیس این شورا برگزار کرده بود درباره هرگونه تحرک خصمانه‌ آمریکا که ثبات و امنیت یمن را به خطر می‌اندازد هشدار داده و تاکید کرد که پیامدهای این تجاوزات آمریکا تنها محدود به مرزهای یمن نخواهد بود.

این شورا در ادامه به عملیات‌های نیروهای مسلح یمن علیه کشتی‌های دشمن در راستای حمایت از مقاومت و مردم غزه اشاره و اعلام کرد که هیچ یک از تحرکات مشکوک و متجاوزانه دشمن موجب عقب نشینی و تضعیف نقش فعال و موثر یمن در انجام وظیفه دینی و انسانی خود برای دفاع از فلسطین نخواهد شد و همه تلاش‌های دشمن در این زمینه محکوم به شکست است.

در بیانیه شورای عالی سیاسی یمن آمده است که هیچ چیز نمی‌تواند به موضع شرافتمندانه یمن و استواری ملت آن و قهرمانی نیروهای مسلح ما در همه سطوح آسیب بزند .

شورای عالی سیاسی یمن تاکید کرد که موضع قاطع این کشور در حمایت از فلسطین در برابر تجاوزات وحشیانه رژیم اشغالگر علیه نوار غزه که تحت حمایت نامحدود آمریکا و غرب انجام می‌شود ثابت است.

این شورا همچنین با تاکید بر اهمیت حفظ انسجام و ثبات جبهه داخلی یمن در برابر توطئه‌های آمریکا و انگلیس بر لزوم اتخاذ تصمیمات قاطع از جانب مقامات رسمی ذی‌ربط علیه همه طرف‌هایی که به دنبال بی‌ثبات کردن وضعیت یمن هستند تاکید کرد.

محمد علی الحوثی: با آتش بازی نکنیدالحوثی: بندر ایلات در پی حملات یمن به طور کامل تعطیل شده است

در بیانیه این شورا تاکید شده است که همه کشتی‌ها به جز کشتی‌های مرتبط با دشمن اسرائیلی و کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی هنگام عبور از دریای سرخ و خلیج عدن و باب المندب در امان هستند و اقدامات نیروهای مسلح یمن مطابق با قوانین بین‌المللی و بشردوستانه است.

همچنین در این نشست مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن درباره مذاکرات صلح با طرف سعودی به عربستان توصیه کرد که منافع ملی خود را در روند مذاکرات صلح با یمن بر منافع آمریکا ترجیح دهد تا این روند به شکلی مثبت تکمیل گردد.

المشاط تاکید کرد که طرف سعودی باید از روند کاهش تنش به سمت رسیدن به صلح حرکت کند.

شب گذشته نیز «محمد علی الحوثی» عضو ارشد شورای عالی سیاسی یمن در واکنش به تحرکات خصمانه آمریکا و متحدانش علیه یمن، با انتشار توئیتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «با آتش بازی نکنید؛ بسیار بسیار بیشتر از آن‌چه که فکر می‌کنید، ذخایر استراتژیک سلاح‌های بازدارنده را در اختیار داریم؛ بسیار بیشتر از میزانی که فکر می‌کنید از لحاظ تعداد و تنوع و کیفیت».

توئیت این مقام ارشد یمنی پس از آن بود که نیروهای مسلح یمن شامگاه سه شنبه صحنه‌هایی از هدف قرار دادن کشتی « CYCLADES » با پهپاد را در روز دوشنبه که عازم بنادر فلسطین اشغالی در دریای سرخ بود منتشر کرد.

نیروهای مسلح یمن در بیانیه‌ای تاکید کرده بود هدف قرار دادن این کشتی پس از نادیده گرفتن تصمیم ممنوعیت عبور کشتی‌ها به سمت بنادر فلسطین اشغالی صورت گرفته است.

در این راستا وبگاه Tradewindsnews، متخصص در حوزه اخبار اقتصادی و تجارت نوشت: هدف قرار دادن کشتی MSC Orion در اقیانوس هند توانایی یمنی‌ها برای هدف قرار دادن کشتی‌ها از فاصله دور را نشان می‌دهد؛ حمله به کشتی MSC Orion در اقیانوس هند این سوال را ایجاد کرد که چگونه یمنی‌ها توانستند در صدها کیلومتری سواحل یمن حمله‌ای را به یک هدف متحرک انجام دهند».

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار قرار دارد (+تصاویر)
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • هشدار مقام قطری درباره پیامدهای حمله اسرائیل به رفح
  • پیامدهای استفاده از پلاستیک در مزارع
  • هشدار یمن درباره پیامدهای آتش‌افروزی آمریکا
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • کیفی سازی محصولات لازمه ورود به بازار‌های بین الملی