Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام‌ حسن درویشیان در این دیدار هدف مشترک دستگاه‌های اجرایی و نظارتی را حسن جریان امور در کشور و انجام مسئولیت‌ها و تکالیف دانست و گفت: سازمان بازرسی تکلیف بر نظارت داشته و مجموعه دستگاه‌ های اجرایی، تکلیف بر انجام وظایف قانونی خودشان دارند.

اکثر پیشنهادهای گزارش سازمان بازرسی درباره دستگاه‌ها، با رویکرد اصلاحی است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر اینکه «نظارت به معنای عدم اعتماد نیست» خاطرنشان کرد: هنگامی‌که یک مسئول انتخاب می‌شود، حتماً اعتمادی به وی وجود دارد که منجر به این انتصاب شده است؛ اما نظارت نسبت به این شخص، لازمه تداوم اعتماد است؛ بنابراین هر کس در هر جایگاهی نیازمند نظارت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر طبق قانون برای قوای سه‌گانه و تمام دستگاه‌هایی که کار اجرایی می‌کنند و حتی برای دستگاه‌های نظارتی و قانون‌گذاری، واحدهایی نظارتی درون دستگاهی پیش‌بینی‌شده است. لذا نظارت یک امر تشریفاتی نبوده بلکه یک امر ضروری است.

وی با بیان اینکه «یکی از رویکردهای ثابت سازمان از گذشته تاکنون و همچنین در دوره جدید، اعمال نظارت و بازرسی باهدف اصلاح است» تصریح کرد: قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور، هدف از نظارت را حسن جریان امور ذکر کرده است؛ یعنی سازمان بازرسی نظارت می‌کند تا حسن جریان امور باشد. لذا اکثر پیشنهادهای گزارش سازمان بازرسی درباره دستگاه‌ها، با رویکرد اصلاحی است.

راهبرد سازمان بازرسی کل کشور، دخالت در امور اجرایی نیست

درویشیان در تشریح برخی از رویکردهای جدید سازمان بازرسی اظهار داشت: رویکرد دیگر سازمان بازرسی که در دوره جدید بیشتر به آن خواهیم پرداخت، تقدم نظارت بر بازرسی و به عبارتی اهمیت بیشتری برای نظارت قائل شدن است. درحالی‌که ما معتقدیم باید حتی قبل و حین امور، نظارت انجام شود تا تخلفی و سوء جریانی واقع نشود، نه اینکه تخلف و سوء جریان واقع شود و بعد ما برسیم به اینکه مثلاً 5 سال قبل چه کسی مسئول بوده و پرونده او به مراجع قضایی ارسال شود. این در حالی است که چه‌بسا خسارت آن تخلف و سوء جریان قابل جبران هم نباشد. لذا در برنامه‌های سال آینده سازمان نیز این موضوع را پررنگ‌تر خواهیم دید. البته تأکید می‌کنم که راهبرد سازمان بازرسی کل کشور، دخالت در امور اجرایی نیست.

پایش و سنجش میزان سلامت دستگاه‌های اداری جزو برنامه‌های سازمان بازرسی در آینده است

وی ادامه داد: رویکرد دیگر سازمان بازرسی نگاه به منافذ و گلوگاه‌ها و علت‌های سوء جریان و فساد و انحراف است. گاهی مسئولیت‌ها با اختیارات متناسب نیست. حتی گاهی قوانین با شرایط فعلی تناسب ندارند. با تمام این اوصاف، ملاک سازمان بازرسی کل کشور، قانون است. اگرچه از طریق ارتباط و تعامل با مجلس شورای اسلامی تلاش می‌کنیم این دست قوانین موردبازنگری و اصلاح قرار گیرند. گاهی اگر یک تبصره به قانون اضافه شود، کل مشکل دستگاه حل می‌شود. همچنین یکی از موضوعاتی که توسط سازمان بازرسی دنبال خواهد شد، بحث پایش و سنجش میزان سلامت دستگاه‌های اداری است که در حال انجام مقدمات آن هستیم و در آینده این کار را انجام خواهیم داد.

آموزش‌وپرورش زیرساخت اصلی تحقق اهداف انقلاب اسلامی است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به اهمیت کار آموزش‌وپرورش، پایه تمام بخش‌های کشور و زیرساخت اصلی تحقق اهداف انقلاب اسلامی را آموزش‌وپرورش عنوان کرد و گفت: ارتباط آموزش‌وپرورش با خانواده، جامعه، حوزه کار و زندگی و ... یک رابطه ناگسستنی و عمیق است که البته آسیب‌ها و ایرادهایی هم دارد. آموزش‌وپرورش یک دستگاه پایه‌‌ای و اصلی کشور است؛ بنابراین همه بخش‌ها و دستگاه‌ها هر کمکی که می‌توانند باید به این مجموعه داشته باشند.

باید برنامه اجرایی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش تعریف گردد

وی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش را حائز اهمیت بسیار دانست و اظهار داشت: در چند سال اخیر نیز هر وزیری که انتخاب می‌شود، مقام معظم رهبری بر اجرای این سند تحول تأکید داشتند. باید اجرای سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش به‌طور جدی دنبال شود.

درویشیان سند تحول آموزش‌وپرورش را یک سند بنیادین و اساسی عنوان کرد و با بیان اینکه حتماً این سند در یک زمان کوتاه قابل‌اجرا نیست و باید برنامه اجرایی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای اجرای آن تعریف کرد، افزود: باید بخش‌های مختلف این سند اولویت‌بندی شود که مثلاً چه بخش‌هایی از آن در زمان کوتاه و با اعتبارات فعلی آموزش و پروش قابل تحقق است. باید کارگروه‌های تخصصی مختلفی برای اجرایی کردن این سند تحول ایجاد شود.

وی یکی از آسیب‌های آموزش‌وپرورش را عدم استفاده کافی از کار پژوهشی دانست و گفت: یکی از انتقاداتی که مطرح است، اینکه تألیف کتب درسی در سال‌های اخیر راهنمای برنامه درسی ندارد و به تصویب شورای عالی آموزش‌وپرورش نرسیده است یا بعضاً بدون کار پژوهشی مدون این کتاب‌ها تألیف شده است. حالا چه‌بسا پژوهشی انجام‌شده ولی آن پژوهش‌ها خیلی موردتوجه قرار نگرفته است.

درویشیان با اشاره به هفته پژوهش و تبریک این هفته به پژوهشگران گفت: پژوهش یک امر ضروری برای همه بخش‌های کشور است ولی متأسفانه خیلی مورد توجه قرار نمی‌گیرد. معتقدم اگر پژوهش‌ها کاربردی باشد، انقلابی در کشور رخ خواهد داد.

ضرورت تحول در بسیاری بخش‌های آموزش‌وپرورش

وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه بازرسان سازمان بررسی کرده‌اند که سالی ۱۴۰ میلیون جلد کتاب چاپ می‌شود و ۴۵ هزار تن کاغذ از خارج وارد می‌شود؛ اما اینکه با این تکنولوژی‌های روز و وسایل کمک‌آموزشی که دنیا از آن استفاده می‌کند، آیا لازم است در کشور ما مثل سابق کاغذ بخریم و کتاب چاپ کنیم؟! مقام معظم رهبری پیش‌تر در دیدار مسئولان آموزش‌وپرورش فرموده‌اند که اصلاً این شیوه حفظی در آموزش‌وپرورش خیلی مناسب نیست و در دنیا تقریباً منسوخ‌شده است. اینکه به دانش‌آموز اجبار کنیم حجم زیادی را حفظ کرده و بعد فراموش کند، به نظر شیوه صحیحی نیست و باید تحولی در این زمینه رخ بدهد. همچنین طبق آمار، ۴۰۸ هزار نفر در طول برنامه ششم بازنشسته می‌شوند و آموزش‌وپرورش سالی حدوداً ۶۲ هزار نفر باید استخدام کند که برای این موضوع باید تدبیری اندیشیده شود.   درباره شهریه مدارس نظارت بیشتری شود   وی مشکل دیگر آموزش‌وپرورش را بحث شهریه‌ها و دریافتی‌های مختلف مدارس برشمرد و گفت: در شرایطی که اقتصاد خانواده‌ها خوب نیست، باید روی این شهریه‌ها نظارت بیشتری صورت گیرد. گاهی مدارس اجبار می‌کنند کتاب‌ها و وسایل کمک‌آموزشی تهیه شود که غیرضروری است. این موارد باید نظارت و مشکلات آن رفع شود.
 

هر کس فساد کند در زمین دشمن بازی کرده و سرباز دشمن است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پایان با تأکید بر تعامل بین سازمان و آموزش‌وپرورش گفت: خط قرمز هر مسلمانی باید فساد باشد. فساد یکی از موضوعاتی است که دشمن‌روی آن متمرکزشده تا نظام را ناکارآمد جلوه داده و اعتماد مردم را سلب کند. ما معتقدیم هر کس فساد می‌کند، چه دانسته و چه ندانسته حتماً در زمین دشمن بازی می‌کند و سرباز دشمن است. مردم در شرایط فعلی اقتصادی، فساد را تحمل نمی‌کنند؛ بنابراین خط قرمز سازمان بازرسی فساد است، اما حتماً از مدیران قانون‌گرا، شجاع و پاک دست حمایت می‌کنیم.

اراده آموزش‌وپرورش حرکت در مرّ قانون و رعایت دقیق ضوابط و مقررات است

در بخش ابتدایی این دیدار، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور و آموزش‌وپرورش یک هدف مشترک دارد و آن انجام درست امور است افزود: عزم و اراده آموزش‌وپرورش این است تا جایی که برای ما امکان‌پذیر است یک کار بدون اشتباه و خطا ارائه کنیم. دوم اینکه می‌خواهیم کارایی بهتری داشته باشیم و عملکرد موفق‌تری ارائه دهیم.

وی خاطرنشان کرد: تمام اراده ما در آموزش‌وپرورش حرکت در مرّ قانون و رعایت دقیق همه ضوابط و مقررات است. وزیر آموزش‌وپرورش همچنین از سازمان بازرسی خواست تا در خصوص اصلاح برخی قوانین مشکل‌ساز برای این وزارتخانه ورود کند.

در بخش دیگر از این دیدار که با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدمهدی عرب‌انصاری سرپرست معاونت نظارت و بازرسی امور فرهنگی و اجتماعی و غلامرضا خدادادی بازرس کل امور آموزشی و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، علی الهیار «معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع»، غلامرضا کریمی «رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور» و منصور اردستانی «مدیرکل دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضائی» وزارت آموزش‌وپرورش نظرات و دیدگاه‌های خود را درباره روابط بین این وزارتخانه و سازمان بازرسی کل کشور مطرح کردند.

 

منبع:روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آموزش و پرورش سند تحول بنیادین سازمان بازرسی کل کشور نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۴۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در این دولت مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم، گفت: دروس و حجم آن‌ها برای اجرای فعالیت‌های ورزشی و پرورشی تغییر می‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضا مراد صحرایی با اشاره به اینکه در این دولت مرگ 2030 را اجرا کردیم، اظهار کرد: در بدنه آموزش و پرورش افرادی بودند که همچنان به سند 2030 اعتقاد داشتند و حتی برای اجرای این سند بودجه و دفتر در آموزش و پرورش وجود داشت اما برای سند تحول بنیادین اعتباری نداشتیم.

وی افزود: برخی به اجرای سند 2030 و پایین آوردن سند تحول بنیادین اعتقاد داشتند.

صحرایی در پاسخ به این پرسش که دلایل بد بودن سند 2030 چیست، گفت: سند 2030 از خارج به ما دیکته شده است و همه بخش‌های آن نگران کننده است با این حال ممکن است، موارد خوبی مانند افزایش کیفیت را داشته باشد اما این موضوع در سند تحول بنیادین هم وجود دارد، وقتی سند داخلی داریم چرا باید از خارج سند بیاوریم.در سند 2030 مواردی وجود داشت که بر خلاف فرهنگ ایرانی بود مانند برابری جنسیتی در حالی که ما به عدالت جنسیتی اعتقاد داریم.

سند 2030 از جریان برنامه‌ریزی کشور حذف شد

وزیر آموزش و پرورش درباره دلایل عدم اجرای سند تحول بنیادین گفت: عدم اجرای سند مربوط به سال‌های گذشته است، هم اکنون سند 2030 به طور کامل از جریان برنامه‌ریزی کشور کنار گذاشته شده است و بهار سند تحول بنیادین را رقم زده‌ایم.

وی افزود: سند تحول به دنبال ایجاد حیات طیبه است و نظریه تعلیم و تربیتی کشور است و باید تمام آن را اجرا کنیم اما تا تحقق اجرای کامل آن فاصله داریم، چون سند به نقشه راه نیاز داشت البته نقشه راه سند تحول در سال‌های 93 و 97 تدوین شد اما از داخل اتاق وزرا بیرون نرفته بود که دلایل مختلفی دارد چون تمرکز بر سند تحول نبود و این سند رقیب دیگری داشت.

نقشه راه سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی

صحرایی بیان کرد: تمام دستگاه‌ها برای اجرای سند تحول بنیادین وظایفی بر عهده دارند، هم اکنون نقشه راه سند را به شورای عالی انقلاب فرهنگی بردیم تا پس از تصویب به عنوان یک قانون تکلیف شده و تمام دستگاه‌های مسئول موظف به همکاری برای اجرا باشند.

وی ادامه داد: نقشه راه سند تحول بنیادین چند ویژگی دارد از جمله شاخص و برنامه سالانه مبتنی بر وضع موجود، از سال 1403 تا 1412را در قالب برنامه ملی شاخص‌گذاری کردیم، سند تحول بنیادین 6 زیر نظام مصوب و 458 برنامه دارد و یکی از اشکالات اجرایی این است که برای اجرای برنامه‌ها اولویت‌بندی نشده است.

خوشبختی این است که رییس‌جمهور بر اجرای سند تاکید دارد

صحرایی گفت: بنده با تمام وزرایی که بعد از تصویب سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش حضور داشتند مشورت و مشاهده کردم که اراده اجرای سند را داشتند اما محیط و شرایط فراهم نبود هم اکنون خوشبختی بنده این است که رئیس جمهور بر سند تحول بنیادین تاکید دارد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: شورای پشتیبانی سند تحول بنیادین به ریاست معاون اول رئیس جمهور و حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی و سایر دستگاه‌ها تشکیل شد و تا کنون دو جلسه آن برگزار شده است، 7 پروژه پیشران ملی را تعریف کردیم که تصویب شد و نخستین آیین‌نامه با عنوان توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزی در هیئت دولت تصویب شد.

2500 هنرستان کد اقتصادی می‌گیرند

وی ادامه داد: طبق این آیین‌نامه، 2500 هنرستان در کشور تولیدی و کارآفرین می‌شوند هم اکنون هنرستان‌ها آموزشی هستند و کد اقتصادی ندارند.

صحرایی گفت: هم اکنون 39.8 درصد دانش‌آموزان در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند و در برنامه هفتم توسعه ذکر شده است که 50 درصد دانش آموزان باید به هنرستان‌ها بروند، هر دانش‌آموز متوسطه یک مهارت در آیین‌نامه مهارت آموزی در هیئت دولت تصویب شد همچنین آمایش رشته‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز بازار کار انجام خواهد شد و کتاب‌های درسی نیز باید تغییر کند.

آخرین وضعیت تغییرات کتاب‌های درسی

وزیر آموزش و پرورش درباره تغییرات کتاب‌های درسی گفت: هم اکنون چهارچوب شایستگی‌های پایه طراحی شده و راهنمای برنامه درسی بر مبنای آن اصلاح شد و هم اکنون نوبت اصلاح کتاب‌های درسی است، کتاب‌های جدید پایه اول ابتدایی به طور آزمایشی اجرا شد که پس از دریافت بازخورد آن را به صورت گسترده در سطح کشور اجرا خواهیم کرد.

تغییر مواد درسی و حجم آن

وی افزود: تفکر و تعقل، هویت ایرانی و اسلامی، خودباوری، استدلال و یادگیری مهارت‌ها در تغییرات کتاب‌های درسی مد نظر است همچنین جدول دروس و جدول زمان در حال تغییر به نفع فعالیت‌های ورزشی و پرورشی است تا ساعت را برای این برنامه‌ها باز کنیم و برای تحقق آن مواد درسی و حجم آن تغییر می‌کند.

امسال نهضت توانمندی معلمان اجرا می‌شود

صحرایی بیان کرد: موضوع مهمتر از کتاب‌های درسی توانمندی معلمان است و امسال سال نهضت توانمندی معلمان است و برای تمام آنها برنامه‌ریزی می‌شود تا دوره‌هایی را برای ارتقای خود داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش درباره کمبود معلم گفت: ناقوس خطر کمبود معلم در آموزش و پرورش سال 1399 توسط مرکز نیروی انسانی به صدا درآمد و در 20 اردیبهشت سال 1400 اعلام کردند که مهرماه امسال 200 هزار نیروی انسانی کمبود خواهیم داشت.

صحرایی با اشاره به اینکه قانون رتبه‌بندی 31 شهریور 1400 اجرا شد و معلمانی که رتبه خود را گرفتند خود را بازنشسته نکردند تا 31 شهریور 1402که ناگهان 80 هزار معلم بازنشسته شدند و با یک سونامی کمبود نیرو مواجه شدیم، گفت: اکنون دانشگاه فرهنگیان طبق برنامه هفتم توسعه باید سالانه 25 درصد توسعه زیرساخت داشته باشد.

وی ادامه داد: مشکل اصلی دانشگاه فرهنگیان، زیرساخت آموزشی است و به لحاظ فضای آموزشی به اندازه 60 هزار دانشجو ظرفیت دارد و در این دولت یک میلیون متر مربع زیر ساخت دانشگاه فرهنگیان افزایش یافت.

30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار گرفت

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: چند روز قبل نزد رئیس جمهور بودیم و نخستین بار بود که رئیس‌جمهور از معلمان تقدیر کردند، در این برنامه رئیس دانشگاه فرهنگیان مشکل فضای آموزشی را با رئیس جمهور مطرح کردند و ایشان به بنده و رئیس دانشگاه گفتند که به همراه او به نهاد ریاست جمهوری برویم، در آنجا جلسه‌ای با حضور مسئولان مربوطه از جمله معاون حقوقی رئیس جمهور برگزار شد و آقای رئیسی پرسیدند که چرا مشکل فضای دانشگاه فرهنگیان حل نشده است و صحبت‌ها را شنیدند، در نهایت در این جلسه مقرر شد در اول مهر 30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار بگیرد و تا 10 روز دیگر هر فضای خالی دیگری که شناسایی کردند باید تعیین تکلیف شود.

وی درباره مشکلات پرورشی در مدارس عنوان کرد: در بحث پرورشی مشکل اصلی نیروی انسانی است و سال‌ها به جز جذب از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام مربی پرورشی نداشتیم، امسال 19 هزار مربی پرورشی و تربیت بدنی برای مدارس استخدام می‌شوند همچنین طرح تحول پرورشی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است و موضوع دیگر جهت گیری است که امسال توجه به آسیب‌های اجتماعی است تا دانش‌آموزان را در برابر آسیب‌ها مصون کنیم و راه آن تبیین است و به همین منظور اردوهای نسل تمدن‌ساز را با حمایت نهادهای دیگر برگزار خواهیم کرد.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پروش یک تکلیف ملی است
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت و بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • اجرای طرح نظارت از تاکسی‌های سطح شهرکرد
  • تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب سند اجرایی تحول بنیادین آموزش‌وپرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی