Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@14:10:53 GMT

گلایه مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۵۵۹۵

گلایه مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان

ایسنا/قزوین مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: در نهادهای دولتی نگاه تخصصی در خصوص شرکت‌های دانش بنیان محدود بوده و اغلب نگاه‌ها علمی نیست؛ دولت باید با گماردن بازرسانی دلسوز و دریافت بازخورد از شرکت‌های دانش‌بنیان نقاط ضعف را احصا و برای رفع آن اقدام کند.

سیدبابک حسینی‌مقدم، مدیرعامل شرکت دانش بنیان پالایش صنعت هیراب با داشتن مدارک کارشناسی مکانیک از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد مکانیک از دانشگاه علم و صنعت، کارشناسی ارشد عمران و محیط‌زیست از دانشگاه سراسری محیط‌زیست و رتبه هفت دکترا در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سال ۸۹ بعد از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد به دوره سربازی اعزام شدم و در ماه‌های پایانی این دوره در یک شرکت واردکننده تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب مشغول به کار شدم؛ بعد از مدتی دیدم که بسیاری از تجهیزات وارداتی را می‌توان احداث کرد، این امر را با مدیران شرکت در میان گذاشتم ولی پاسخ مثبتی دریافت نکردم به همین جهت از شرکت خارج شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان عنوان کرد: بسیاری از افرادی که واردکننده هستند تفکرشان مبنی بر این است که کالاهای وارداتی هیچ نقصی ندارد و اگر کالایی با نقص مواجه شد خرابی ایجادشده ناشی عدم مصرف صحیح توسط مصرف‌کننده است.

وی بیان کرد: با هزینه شخصی که حاصل تدریس‌های خصوصی بود به‌صورت ابتکاری اقدام به ساخت دستگاه‌های تصفیه آب و فاضلاب کردم و آن‌ها را سال ۹۲ در نمایشگاه آب و فاضلاب عرضه کردم و به‌این‌ترتیب مشتری‌های خود را پیدا کرده و قراردادهای کوچک منعقد کردم.

حسینی مقدم اشاره کرد: یک ماه بعد از نمایشگاه طی یک دوره درگیر بیماری شدم. سال ۹۳ شرکت را تأسیس کرده و بعد از طی دوره درمان خود فعالیت شرکت از سال ۹۵ آغاز شد.

وی تصریح کرد: در استان قزوین به دلیل بالا بودن مصرف کلر در سیستم آب‌رسانی برای کاهش مصرف کلر دستگاهی طراحی و احداث کردم که در دنیا نمونه مشابه ندارد.

موانع سد راه شرکت‌های دانش بنیان چیست؟

این پژوهشگر در خصوص موانع سد راه شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: برای ثبت یک شرکت موانع بسیاری وجود دارد، در ابتدا بایستی یک سری فرم را در اداره ثبت‌اسناد تکمیل کرد که گاهی این روند چندین مرتبه رفت‌وبرگشت داشته و دو ماه زمان می‌خواهد، این در حالی است که در سایر کشورها این روند به‌صورت اینترنتی و طی دو ساعت انجام می‌شود.

وی ادامه داد: مرحله بعدی دریافت کد اقتصادی است که اداره کل امور مالیاتی برای ارائه این کد مجوز تأسیس و بهره‌برداری می‌خواهد، به همین منظور شرکت‌هایی که در جهت مشاوره و یا تولید تأسیس‌شده باشند باید از سازمان صمت مجوز تأسیس و یا بهره‌برداری دریافت کنند.

حسینی مقدم عنوان کرد: وجود کارگاه شرط سازمان صمت برای صدور مجوز است؛ برای تولید باید قرارداد وجود داشته باشد و وجود پروانه بهره‌برداری لازمه انعقاد قرارداد است.

وی تأکید کرد: در حقیقت می‌توان گفت این روند یک دور باطل است؛ یک شرکت دانش‌بنیان چگونه بدون وجود مجوز و کد اقتصادی می‌تواند قرارداد منعقد کند.

مدیرعامل شرکت پالایش صنعت هیراب یادآور شد: سال ۹۵ یک قرارداد با شهرداری تهران منعقد کردیم تا دستگاه آشغال‌گیر بسازیم که در گام نخست ماکت تهیه و ارائه شد و درنهایت دستگاه ساخته و تحویل شهرداری شد، مبلغ قرارداد ۸۲۰ میلیون تومان بود که دستگاه موردنظر را با هزینه شخصی ساخته و تحویل دادیم ولی متأسفانه تاکنون ۷۰۷ میلیون تومان از قرارداد موردنظر پرداخت نشده است.

وی افزود: نمونه اولیه و ماکت ساخته شده را برای معرفی به نهادهای دولتی و خصوصی برده و طرح خود را نیز به این شرکت‌ها ارائه کردم، ولی در نهادهای دولتی نگاه تخصصی محدود بوده و اغلب نگاه‌ها سیاسی است.

حسینی مقدم تشریح کرد: شرکت‌های پالایشگاهی و پتروشیمی از دستگاه‌های تصفیه‌کننده استفاده می‌کنند، ولی متأسفانه یک شرکت دانش‌بنیان با سابقه کمتر از پنج سال فعالیت نمی‌توانند در مناقصه‌ها برنده شوند و علاوه بر آن نیز ۳۰ درصد امتیاز مناقصه‌ها را امکانات فنی و ۳۰ درصد نیز سابقه کاری شامل می‌شود به همین دلیل عملاً شرکت‌های دانش‌بنیان نمی‌توانند برنده مناقصه وزارتخانه‌ها باشند، به همین منظور قانون جدیدی تصویب‌شده تا پیرو آن نهاد علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌عنوان واسط نقش تسهیلگر را داشته باشد ولی متأسفانه دستگاه‌ها به این قوانین پای بند نیستند و آن را اجرایی نمی‌کنند و تفکر سنتی دارند.

روند اصلاح موانع کُند است

وی با تأکید بر این‌که روند اصلاح موانع کُند است، گفت: دولت باید با گماردن بازرسانی دلسوز و دریافت بازخورد از شرکت‌های دانش‌بنیان نقاط ضعف را احصا و برای رفع آن اقدام کند.

این پژوهشگر ضمن گلایه از عدم‌حمایت دستگاه‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد: اگر بخواهیم برای دریافت مطالبات خود از دستگاه‌های مربوطه شکایت کنیم باید سه درصد از کل مبلغ را که برای طلب ما معادل ۲۱ میلیون تومان است را به‌حساب قوه قضائیه واریز کنیم که عملاً امکان پرداخت این هزینه برای ما وجود ندارد سؤال اینجاست که چرا شرکت‌های دانش‌بنیان از این قاعده مستنثی نیستند؟

وی اظهار کرد: برای ساخت دستگاه موردنظر برای شهرداری تهران ۲۳۰ میلیون تومان مواد اولیه خریداری کرده و ۶۰ میلیون تومان نیز هزینه بیرون کارگاهی پرداخت کردم، هم‌چنین ۱۵۰ میلیون تومان برای دستمزد مهندس و کارگران هزینه کردم.

حسینی مقدم در پایان گفت: کارگاه این شرکت در شهرک صنعتی لیا مستقر است که به دلیل ضرر مالی و متعهد نبودن طرف‌های قرارداد دیگر امکان ادامه راه برای این شرکت وجود ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۵۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان

محمدتقی اکبری مدیرعامل و مؤسس یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح فعالیت و کارکردهای این شرکت اظهار کرد:‌ تولید و فروش مواد شیمیایی، طراحی و ساخت تجهیزات در صنایع شیمیایی ازجمله فعالیت این شرکت بوده است، سال ۱۳۹۳ گواهینامه دانش‌بنیان در زمینه ساخت تجهیزات نوین آزمایشگاهی از معاونت فناوری ریاست جمهوری را کسب کرده و سال ۱۳۹۵موفق به راه‌اندازی خط تولید اسانس‌های طبیعی با استفاده از برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان شدیم.

وی افزود:‌ طراحی و ساخت برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان از دیگر فعالیت‌های این شرکت است. برج‌های تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان (scc) به‌طور پیوسته کار می‌کنند و قادرند ترکیبات فرار را از جریان سوسپانسیون جداسازی کنند. افت فشار پایین، مصرف انرژی کم، بازدهی استخراج بالا، زمان ماند کوتاه، سرعت جداسازی بسیار بالا، جداسازی در دمای پایین، تجزیه شیمیایی پایین، مدیریت عطر و طعم، قابلیت حمل خوراک حاوی ذرات جامد، به‌کارگیری در صنایع فراوری میوه، آبمیوه، چای، قهوه، چاشنی و جایگزینی با برج‌های تقطیر رایج از مزایای این دستگاه است.

اکبری ادامه داد:‌ ساخت این‌گونه از برج‌ها در انحصار شرکت‌های ایتالیایی بود که برای نخستین‌بار طراحی و ساخت آن در ایران توسط این شرکت بومی‌سازی شد. لیمونن ازجمله ترکیبات پرمصرف و وارداتی در صنایع آرایشی و بهداشتی است که در سال ۱۴۰۰ خط تولید لیمونن را برای نخستین‌بار با ظرفیت روزانه ۱۰۰ کیلوگرم در این شرکت راه‌اندازی و تجاری‌سازی کردیم.

مدیرعامل و مؤسس شرکت «بهین اسانس آویژه» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر گفت:‌ عصاره‌گیری از گیاه خار مریم با سامانه استخراج جامد-مایع پویای سریع Rapid Solid-Liquid Dynamic Extraction (RSLDE) و تولید سیلیمارین برای مصرف در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی از برنامه‌های آینده این شرکت است.

وی مطرح کرد:‌ دانش مواد شیمایی گیاهی که امروزه با عنوان فیتوشیمی به شدت در حال گسترش است به‌طور روزافزون در صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی به کار گرفته شده، بسیاری از دارو‌های پیشرفته درمان کبد مانند سیلیمارین و ضد سرطان مانند تاکسول از منابع طبیعی استخراج می‌شوند در همین راستا این شرکت توانسته با تولید محصولات گیاهی بخشی از نیاز‌های مردم و کشور را برطرف کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بینان با بیان اینکه مهم‌ترین مانع در تجاری‌سازی سرمایه ثابت و هزینه‌های تحقیق و توسعه است، عنوان کرد:‌ شرکت از تسهیلات مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، حمایت‌های غیرمالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، تسهیلات صندوق پژوهش و نوآوری استان اصفهان، تسهیلات صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت ریاست جمهوری استفاده کرده است.

اکبری بیان کرد:‌ برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه‌ها نیازمند همکاری و تعامل مراکز رشد و شهرک‌های صنعتی، واگذاری بازاریابی به افراد متخصص و تنوع‌بخشی به روش‌های تأمین سرمایه مانند مشارکت عام دانشجویان و خانواده‌ آنان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • توسعه بازار بین المللی محصولات دانش بنیان‌ها
  • پایان چهارمین نمایشگاه دستاورد‌های وقف
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • مراسم تقدیر و معارفه مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی برگزار شد
  • برگزاری دومین نمایشگاه حمل و نقل دانش‌بنیان در اصفهان
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان