Web Analytics Made Easy - Statcounter

 مظلوم عبدی، فرمانده قسد در مصاحبه اختصاصی با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الأوسط درباره استقرار نیروهای آمریکا در مناطق جدید و در اطراف میادین نفتی سوریه اظهار کرد، استقرار نیروهای آمریکا در مناطق جدید در شرق فرات طبق تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور و با هدف مقابله با داعش و "حفاظت" از میادین نفتی سوریه صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره تصمیم ترامپ برای خروج از سوریه و پس از آن بازنگری در این تصمیم و همچنین نحوه حضور نیروهای واشنگتن در سوریه و روابط کنونی آمریکا و کردها گفت: نیروهای آمریکا ابتدا از ناحیه غربی شمال شرق سوریه خارج شدند و اکنون در ناحیه شرقی شمال شرق کشور یعنی در استان‌های دیرالزور و حسکه یا به عبارت دیگر کانتون الجزیره حضور دارند. یک چارچوب نظامی برای حضور این نیروها وجود دارد، همچنین قوانینی وجود دارد که فعالیت نیروهای آمریکا را مشخص می‌کند. آنها پایگاه‌هایی از جنوب تا شمال یعنی از منطقه الفرات گرفته تا مرزهای ترکیه و مناطق نفتی در "دیریک" (المالکیه) در شمال دارند و در مناطق جدیدی در این منطقه و قامشلی مستقر شده‌اند.

عبدی افزود: به طور کلی می‌توانم اینگونه بگویم که پایگاه‌های آمریکا از نظر تعداد مانند گذشته باقی مانده است.

این مقام کرد با اشاره به تفاهمنامه جدید امضا شده میان آمریکا و نیروهای قسد و اینکه آیا تغییری در بندهای آن صورت گرفته است یا خیر نیز گفت: همان اهداف سابق، یعنی مقابله با داعش همچنان پابرجاست و یک هدف جدید نیز وجود دارد و آن "حفاظت" از منابع و میادین نفتی سوریه است.

وی درباره اظهارات برخی از مقامات کرد مبنی بر خیانت آمریکا به کردها پس از رها کردن آنها در مقابل حمله ترکیه به مناطق شمالی سوریه تأکید کرد: خروج یکباره آمریکا نوعی ناامیدی و بی اعتمادی به وعده‌های آمریکایی که قبلاً داده شده بود را در ما ایجاد کرد. ما می‌دانیم که تصمیم خروج در نتیجه فشارهای مردم آمریکا، کنگره، احزاب و سایر دوستان در نیروهای ائتلاف‌بین المللی علیه داعش اتخاذ شده است اما اکنون آمریکا متعهد شده است که از ما در مقابل هرگونه حمله‌ای از سوی طرف‌های دیگر دفاع کند.

فرمانده نیروهای سوریه دموکراتیک در بخش دیگری از اظهاراتش عنوان کرد: وضعیت شرق فرات به دلیل حضور نیروهای روسیه، ترکیه، سوریه و ائتلاف بین‌المللی بسیار پیچیده‌تر از گذشته است و ما برای جلوگیری از بروز هرگونه اتفاق ناگهانی گروه‌هایی را برای هماهنگی با این طرف‌ها داریم.

وی با اشاره به توافقنامه آدانا و توافقنامه‌های اخیر آمریکا و روسیه با ترکیه، گفت: نیروهای ما تمامی بندهای توافقنامه سوچی میان روسیه و ترکیه را نپذیرفته‌اند. بگذارید دقیق باشیم، ما با بندهای مربوط به آتش بس و عقب نشینی نیروها از مناطق خاص موافقت کردیم و این مقررات به صورت کامل توسط ما اجرا شد، اما ما حضور ترکیه و مشروعیت اشغالگری آن را نمی‌پذیریم.

مظلوم عبدی ادامه داد: ما با بندهای مربوط به عمق عقب‌نشینی یگان های مدافع خلق کرد و سلاح‌های سنگین نیز عمل کردیم، هرچند که ترکیه می‌گوید که به آن‌هاعمل نشده است، این طرف ترکیه‌ای است که تمامی این توافقنامه‌ها را نقض کرده است و ما به تمامی تعهداتمان عمل کرده‌ایم. ترکیه درحال انجام یک عملیات تغییر جمعیتی است که هدف از آن پاکسازی قومی (کردها) است. ما هرگونه موافقت با طرح‌های ترکیه را به منزله مشارکت در عملیات تغییر جمعیتی و پاکسازی قومی قلمداد می‌کنیم.

فرمانده قسد در بخش دیگری از اظهاراتش درباره امضای پیش‌نویس تفاهمنامه با علی مملوک، رئیس سازمان امنیت ملی سوریه نیز خاطرنشان کرد: ما بارها از دولت سوریه خواسته‌ایم که برای رد توجیهات و استدلال‌های ترکیه برای حمله به اراضی سوریه، نیروهای خود را در مناطق مرزی مستقر کند. پیش از این دولت پاسخی به خواسته ما نمی‌داد اما پس از حمله اخیر ترکیه به خواسته ما پاسخ مثبت داد و با استقرار نیروهای دولت سوریه در تمامی نقاط تماس ما با نیروهای ترکیه موافقت کرد.

وی درباره ساختار نیروهای کرد پس از ادغام در ارتش سوریه نیز تأکید کرد: در مذاکرات با دمشق از نمایندگان آن درخواست کردیم ساختار نیروهای سوریه دموکراتیک که شامل ۱۱۰ هزار جنگجو و نیروی امنیتی است در ارتش آینده سوریه حفظ شود.

این مقام کرد درباره آینده کانتون کردها در شمال و گفت وگوی سیاسی با دولت سوریه نیز افزود: بگذارید همه چیز را صریح بگویم؛ یک وضعیت فوری و استثنایی رخ داد، تهاجم ترکیه ما را ملزم به ایستادن در کنار هم برای متوقف کردن این حمله کرد و در همین زمینه توافقی با دولت سوریه حاصل شد. اما درباره توافق‌های سیاسی، من معتقدم که این توافق‌ها به زمان و گفت‌وگو بیشتری نیاز دارند و هیئت‌های دو طرف برای دستیابی به تفاهم سیاسی باید دیدارهای زیادی با یکدیگر داشته باشند.

23311

کد خبر 1332132

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کردهای سوریه ایالات متحده آمریکا سوریه باشگاه استقلال آلودگی هوا آندره استراماچونی ایالات متحده آمریکا عراق استان البرز فدراسیون فوتبال حسن روحانی دونالد ترامپ بازیگران سینما و تلویزیون ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۶۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • اعلام همبستگی دانشجویان ترکیه با دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • ارسال تجهیزات و نیروهای کمکی به پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه
  • بازداشت بیش از ۱۰۰حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • دادستان جورجیا: دانشجویان را سرکوب کنید
  • حمایت دادستان جورجیا از سرکوب دانشجویان حامی فلسطین
  • ایروانی: ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی منشأ اصلی بی‌ثباتی در سوریه است
  • بازگشت چند تیپ از ارتش رژیم صهیونیستی به مناطقی از نوار غزه
  • آمریکا : از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی نداریم
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا