Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@07:49:50 GMT

طلاق دوستانه چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۶۳۰۳

طلاق دوستانه واژه جدیدی است که همچون ازدواج سفید از سوی بیگانگان در سطح افکار عمومی و متاسفانه توسط برخی شخصیت‌های الگو در حال رواج است و این کاملا مغایر فرهنگ و دین ماست. ناطقان: شراره رخام در گفت وگویی دلیل جدایی از همسرش را این‌گونه توصیف می‌کند: «من از همسرم طلاق گرفتم، ولی نوع جدا شدن ما بسیار دوستانه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی هنوز هم تلفنی در ارتباط هستیم و مناسبت‌ها را به هم تبریک می‌گوییم.»

در این مطلب به واکاوی واژه بیگانه «طلاق دوستانه» از منظر روان‌شناسی خواهیم پرداخت.

طلاق دوستانه، نوعی خداحافظی بی‌پایان!
واژه طلاق به معنای رها شدن و به اصطلاح پایان زندگی مشترک از سوی زن و شوهر است. همان‌گونه که پیوند بین افراد طبق آیین و قرارداد‌های رسمی و اجتماعی برقرار می‌شود، چنان چه دوطرف نتوانند به دلایل گوناگون با هم زندگی کنند طبق مقررات و ضوابطی از هم جدا می‌شوند. اصولا طلاق دوستانه و ارتباط پس از طلاق دو کلمه و رفتار متعارض است. در روان شناسی طلاق، علل زیادی موجب جدایی همسران می‌شود از جمله کم شدن گذشت و فداکاری دو طرف، معترض بودن به یک سری رفتار‌های طرف مقابل، اعتیاد و گاهی ارتباط همسر با نفر سوم. ما در اصطلاحات حقوقی طلاق، واژه طلاق توافقی را داریم، اما طلاق دوستانه واژه جدیدی است که همچون ازدواج سفید از سوی بیگانگان در سطح افکار عمومی و متاسفانه توسط برخی شخصیت‌های الگو در حال رواج است و این کاملا مغایر فرهنگ و دین ماست. ما طلاق دوستانه نداریم چراکه اگر قرار است طلاق، پایان زندگی مشترک باشد با ارتباط پس از طلاق کاملا مغایر است و نشان دهنده تردید فرد در تصمیم به جدایی از شریک زندگی‌اش است و نوعی خداحافظی بی‌پایان محسوب می‌شود و تکلیف فرد با خودش مشخص نیست که بالاخره در این رابطه متعهد است به تامین عاطفی، مالی و ... یا خیر؟


آسیب‌های چنین ارتباط بی‌مرزی!
درباره خانم‌ها اگر قرار باشد رابطه‌ای قطع شود، دیگر ارتباط پس از آن حتی در حد تلفن آیا نیاز به رابطه عاطفی را تقویت نمی‌کند و آیا این خانم با این وابستگی می‌تواند به ازدواج مجدد و مشخص شدن تکلیف زندگی‌اش فکر کند؟ تکلیف فرزندان در این ارتباط بی‌مرز و بی‌مسئولیت والدین که گویا خودشان را فقط از ماحصل زندگی دو نفره که مراقبت و تعهد در قبال فرزندان است، رهانیده‌اند و هنوز درگیر ارتباطات عاطفی یکدیگر هستند، چیست؟ در مشاوره ترمیم روابط زناشویی گاهی به زوج‌ها توصیه می‌کنیم به طور موقت از هم جدا زندگی کنند مثل سفر رفتن و در این حالت شرایط پس از طلاق را برای خود ملموس کنند تا شرایط واقعی را که زندگی‌شان پس از طلاق درگیر آن می‌شود درک کنند و بعد ببینند تصمیم عاقلانه‌ای است یا خیر؟ و این شامل تبادلات عاطفی همسران، تعهد در قبال فرزندان، مسائل مالی، ملاقات با فرزندان و ... می‌شود. در هر صورت ادامه ارتباط پس از طلاق در واژه نامانوس بیگانه «طلاق دوستانه» یعنی تردید در تصمیم‌گیری و نوعی پوشش بر نگاه حقیرانه اجتماع بر مطلقین و این‌که زن و مرد در پس این واژه طلاق دوستانه بخواهند بر اشتباه خود در انتخاب همسر سرپوش بگذارند و به نوعی خود را از نظر ذهنی در سطح اجتماع متشخص و پیروزمندانه نشان دهند. این در حالی است که باید بپذیریم گاهی متاسفانه طلاق بهترین راه‌حل برای زندگی زوج است و گاهی البته با کمک گرفتن از مشاور و دریافت آموزش مهارت‌های زندگی و گذشتن از منیت و خودخواهی می‌توان زندگی را بهتر از قبل ساخت.
منبع:صراط
برچسب ها: طلاق ، ازدواج ، خانواده ، الگو ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: طلاق ازدواج خانواده الگو ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۶۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به برگزاری ۱۵ هزار و ۱۱۰ ملاقات انجام شده بین فرزندان طلاق با والدین در مراکز مهر خانواده استان تهران، گفت: کودک یا نوجوانی که بخش عمده‌ای از تربیتش در بستر نهاد خانواده رخ می‌دهد پس از وقوع طلاق، از این نعمت بی‌بهره می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: در همین راستا، اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی» را از تکالیف دولت می‌داند.

وی با بیان اینکه کودکان طلاق به دلیل حق قانونی والدین برای ملاقات با فرزند، به جهت اختلاف‌ها و تعارض بین والدین در معرض آسیب قرار دارند، بیان داشت: این دسته از والدین مجبور به ملاقات و تبادل فرزند خود در مراکز انتظامی بوده‌اند که فضای کلانتری‌ها با توجه به حضور متهمان و مجرمان و وجود انواع آسیب‌های اجتماعی، محل مناسبی برای این ملاقات و نظم بخشی به روابط زوجین پس از طلاق نیست. 

وی در این رابطه گفت: در همین راستا تعداد ۱۸ مرکز مهر خانواده جهت ملاقات فرزندان در تهران راه‌اندازی و مشغول به فعالیت هستند که در مجموع در سال گذشته ۱۵ هزار و ۱۱۰ ملاقات بین فرزندان طلاق با والدین در این مراکز انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای
  • اصولی: بازی‌های دوستانه باعث شکل گیری شاکله تیم ملی فوتسال شد/ قرارداد شمسایی تمدید خواهد شد
  • قطعی: بارسلونا پایان فصل در کره جنوبی
  • ۳۵ نفر از محکومان مالی با کمک‌های انسان دوستانه آزاد شدند
  • تبدیل افکار خاموش ذهن به گفتار| ابزاری که اندیشه را واژه می‌کند!
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲