Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@20:47:05 GMT

۲ هزار عنوان پژوهش در قوه قضائیه شناسایی شده است

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۳۸۶۱۵

۲ هزار عنوان پژوهش در قوه قضائیه شناسایی شده است

رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه با بیان اینکه بالغ بر دو هزار عنوان پژوهش را در قوه قضاییه شناسایی کردیم گفت: مهمترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که نقش واسطه گری را به خوبی انجام دهیم و در پژوهشگاه از ظرفیت نخبگان کشور به خوبی استفاده خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، علم‌الهدی در آیین نکوداشت هفته پژوهش در قوه قضاییه که صبح امروز (سه شنبه) در مجموعه فرهنگی و ورزشی شهید بهشتی با حضور رییس قوه قضاییه، وزیر دادگستری و برخی مسئولان قضایی و پژوهشگران برگزار شد، ضمن تقدیر از رئیس دستگاه قضا برای اهمیت قائل شدن نسبت به مقوله پژوهش، اظهار کرد: برای اولین بار است که در قوه قضاییه آیین نکوداشت هفته پژوهش برگزار می شود و  نمایشگاهی هم که در حاشیه این نمایشگاه دایر شده برای اولین بار برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این برنامه و نمایشگاه به همت کلیه دستگاه‌های تابعه در قوه قضاییه برپا شد که ابتکار آن توسط دوستان در پژوهشگاه صورت گرفته است و خوشحالم که در اولین سال ریاست آیت الله رئیسی در دستگاه قضا این اقدام صورت گرفته است.

علم الهدی اظهار کرد: این نمایشگاه و آیین نشان دهنده امید برای تحول در قوه قضاییه است. با توجه به اینکه این مراسم و نمایشگاه ظرف ده روز تدارک دیده شده است.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه افزود: بالغ بر دو هزار پژوهش را در قوه قضاییه شناسایی کردیم و در این نمایشگاه ۱۷۷۰  اثر پژوهشی شامل نشریات، پایان‌نامه‌ و... که در قوه قضائیه انجام شده به نمایش درآمده است.

وی افزود: این اقدامات نشان‌دهنده کار کارشناسی و برنامه‌های علمی در قوه قضائیه است.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در خصوص جایگاه پژوهش در دستگاه قضا گفت: در مراکز حاکمیتی وقتی نهادهای پژوهشی تشکیل می شوند کار ویژه این نهادها اساساً تصمیم سازی برای نهادهای حاکمیتی است و برنامه‌ها و مصوبات و اقدامات باید مبتنی بر این پژوهش‌ها باشد.

وی افزود: سیاست‌ها در قوه قضاییه نیز باید دارای پیوست پژوهشی باشند، همانطور که در مجلس جایگاه تصمیم‌ساز وجود دارد و همچنین در شورای نگهبان هیچ دستوری مورد بررسی قرار نمی‌گیرد مگر اینکه گزارش کارشناسی روی میز اعضا باشد.

علم الهدی عنوان کرد: در قوه قضاییه هم با اهتمامی که آیت الله رئیسی به امر پژوهش دارند این اتفاق می‌تواند بیفتد تا هر برنامه یک پیوست پژوهشی داشته باشد و برای هر مرکز پژوهشی ارزشی بالاتر از این نیست که ببیند کارهایش اجرایی شده و به منصه ظهور رسیده است.

وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که باید به آن توجه بیشتری شود شناسایی ظرفیت‌ها و بردن آنها تا مرحله اجراست، گفت: ان‌شاءالله با اهتمامی که ریاست دستگاه قضا دارند این اتفاق خواهد افتاد. ما الان در پژوهشگاه‌ها و حوزه ها و جامعه نخبگان این ظرفیت را داریم و در خود قوه قضاییه هم گنج‌های پنهانی وجود دارد که ما می‌خواهیم این گنج ها را شناسایی کنیم.

وی افزود: البته نیازی نیست که ما به سراغ آنها برویم. دانشگاهها خود به سراغ ما می آیند و اعلام می‌کنند که از ظرفیت آنها برای برنامه‌های قوه استفاده شود. در این راستا چندین نامه از حوزه‌ها داشتیم که اعلام کردند می‌خواهند کمک کار قوه قضاییه باشند.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه اظهار کرد: مهمترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که نقش واسطه گری را به خوبی انجام دهیم و در پژوهشگاه از ظرفیت نخبگان کشور به خوبی استفاده خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: خود مراکز علمی می‌گویند اگر این در باز باشد ما می‌خواهیم بیایم و کار کنیم که در این راستا سامانه ایده که امروز توسط رئیس دستگاه قضا رونمایی می‌شود بسترهایی برای این امر است.

علم الهدی گفت: از تمام ظرفیت نخبگان کشور اعم از دانشگاهی و حوزوی استفاده می کنیم و همینطور از ظرفیت داخلی و خارجی استفاده کرده که البته آنها را با موازین اسلامی ارائه  می‌کنیم.

وی به اهمیت مطالعات بین رشته ای اشاره کرد و گفت: در زمینه های مختلف و مورد نیاز قوه آنها را راه‌اندازی کرده‌ایم.

وی افزود: بیرون قوه قضاییه اعتبار و اهمیت ویژه‌ای به پژوهش و نهادهای پژوهشی داده می‌شود و این ظرفیت در نهادها وجود دارد، بنابراین از رئیس دستگاه قضا می‌خواهم که در قوه قضائیه جایگاه تصمیم‌سازی را برای نهادهای پژوهشی به ویژه پژوهشگاه قوه قضاییه قرار دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۸۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌نیاز پیشرفت و توسعه در هر حوزه، تحقیق و پژوهش است

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری ایلام گفت: ظرفیت‌های زیادی در استان وجود دارد که برای بالفعل شدن این ظرفیت‌ها به تحقیق و توسعه نیاز داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، ناصر نجفی امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت‌_ در کارگاه آموزشی و پژوهشی مشترک استانداری و نیروهای مسلح، ضمن یاد و خاطره سه‌هزار شهید استان و عرض تبریک پیروزی رزمندگان سپاه و با مشارکت نیروهای مسلح بر رژیم کودک‌کش صهیونیستی، اظهار کرد: قدرت منطقه‌ای و جهانی جمهوری اسلامی در پاسخ اخیر به رژیم منحوس صهیونسیتی مشخص شد.

وی افزود: ایلام مهد پرورش سه هزار شهید، و گذرگاه و قطب اربعین کشور است زیرا ۴۳۰ مرز مشترک با کشور عراق دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری ایلام خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های زیادی در استان وجود دارد که برای بالفعل شدن این ظرفیت‌ها به تحقیق و توسعه نیاز داریم؛ ایلام استان نوظهور گردشگری در کشور است و در حوزه گردشگری مذهبی نیز استان دارای ظرفیت‌های فراوانی است.

نجفی اضافه کرد: در اربعین حسینی سال گذشته سه میلیون و ۶۰۰ هزار زائر از مرز مهران تردد کردند و در طول سال نیز به‌ صورت میانگین روزانه بیش از ۱۰ هزار زائر از استان تردد دارند.

وی با بیان اینکه بدون تحقیق و پژوهش نمی‌توان به توسعه و پیشرفت برسیم، تاکید کرد: پیش‌نیاز پیشرفت و توسعه در هر حوزه، تحقیق و پژوهش است بنابراین باید به موضوعاتی نظیر هوش مصنوعی بیش از گذشته توجه کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری ایلام با تاکید بر اینکه با تاسی از فرمایشات مقام معظم رهبری و با استفاده از ظرفیت‌های جوانان می‌توانیم خدمتی به مردم ارائه کنیم، تصریح کرد: در حوزه دفاعی، کشور به جایگاه بسیاری خوبی در دنیا رسیده است؛ بنابراین در سایر در حوزه‌ها نیز باید با استفاده از ظرفیت نخبگان به جایگاه اصلی خود برسیم.

نجفی با تاکید بر لزوم استفاده بهینه از دانش و به کارگیری دستاوردها و نتایج آن در دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌ها، گفت: در دانشگاه‌های استان نخبگان زیادی داریم که باید ضمن استفاده از ظرفیت و دانش این نخبگان، مورد تجلیل نیز قرار گیرند.

سالانه حدود ۳۵۰ هزار پایان‌نامه دفاع می‌شود

امیر سرتیپ حسن عیسوند، رئیس اداره فناوری‌های نوظهور و بدیع ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: شناخت ظرفیت‌های علمی و پژوهشی هر استان بسیار مهم است و در سفرهای استانی هدف بالفعل کردن ظرفیت‌های بالقوه است‌.

وی افزود: نظام اجرای طرح‌ها را تدوین کردیم و هدف اصلی حمایت از پایان‌نامه‌های ارشد و دکترا به صورت کاربردی و هدفمند است.

رئیس اداره فناوری‌های نوظهور و بدیع ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه سالانه حدود ۳۵۰ هزار پایان‌نامه دفاع می‌شود که باید از نتایج این پژوهش‌ها در توسعه و پیشرفت کشور بیش از گذشته بهره گرفته شود، اضافه کرد: نیاز است به استان‌های مرزی و کم‌برخوردار در حوزه فناوری بیش از گذشته کمک شود.

کد خبر 749357

دیگر خبرها

  • افتتاح دوره دوم کارآموزی قضایی در دادگستری استان آذربایجان غربی با ۳۹ نفر 
  • پیش‌نیاز پیشرفت و توسعه در هر حوزه، تحقیق و پژوهش است
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم بابک زنجانی چرا نقض شد؟
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم جدید بابک زنجانی چیست؟
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • ابهامات مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • ابهامات بر سر مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • رئیس قوه قضائیه : به افکار عمومی بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی ها تصمیم قضایی نمی‌گیریم