Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@00:25:22 GMT

جزییات سهمیه حج سال ۹۹

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۴۰۱۲۹

رییس سازمان حج و زیارت از تعیین سهمیه حج ایران در توافق با عربستان خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم، ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر از ایران در سال ٩٩ به حج تمتع اعزام می‌شوند. ناطقان: به نقل از روابط عمومی سازمان حج و زیارت، علی‌رضا رشیدیان پس از بازگشت از سفر عربستان با یادآوری این‌که این سفر به دعوت وزیر حج و عمره عربستان برای مذاکره و امضای تفاهم‌نامه حج ۱۳۹۹ (برابر با ۱۴۴۱ قمری) انجام شده است، بیان کرد: این سفر دستاوردهای خوبی در بر داشت و اصلی‌ترین محور تیم مذاکره‌کننده ایران پیگیری اصل عزت، کرامت، آرامش و امنیت حجاج ایرانی بود که به عنوان اولین اصل تفاهم‌نامه مطرح شد و طرف عربستانی هم بر پایبندی و رعایت آن تاکید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او ادامه داد: بر اساس این تفاهم‌نامه جمعیت حجاج ایرانی نسبت به توافق سال قبل بیش از یک‌هزار نفر افزایش یافته است و طبق مصوبه سازمان همکاری‌های کشورهای اسلامی که سهمیه حج کشورها به ازای هر یک میلیون جمعیت آن‌ها یک‌هزار نفر است، در نتیجه ۸۵ هزار زائر ایرانی به این سفر معنوی اعزام می‌شوند که با 2550 نفر عوامل اجرای حج، این تعداد به ۸۷ هزار و۵۵۰ نفر می‌رسد.

درخواست ایران از عربستان برای ٢٢ هزار سهمیه اضافی

رشیدیان افزود: در این میان با توجه به صف طولانی منتظران حج و سال‌هایی که اعزام حجاج ایرانی انجام نشده، درخواست سهمیه مازاد به تعداد ۲۰ هزار حاجی در تفاهم‌نامه آمد و نامه آن به صورت رسمی و به طرف عربستانی ارائه شد و وزیر حج عربستان هم در این زمینه قول مساعد داد.

او یادآور شد: پارسال سهمیه مازادی که به جمهوری اسلامی ایران اختصاص یافت دوهزار زائر بود.

رییس سازمان حج و زیارت اظهار کرد: با توجه به این‌که یکی از مشکلات هر سال نبود امکان ثبت نام از زائران ایرانی خارج از کشور بود، امسال در مذاکره رسمی موضوع اختصاص سهمیه مازاد برای حجاج ایرانی خارج از کشور طرح شد و طی نامه رسمی درخواست سهمیه مازاد دوهزار نفری برای این گروه از هموطنان‌مان به طرف عربستانی ارائه شد.

چند نامه برای عربستان

رییس سازمان حج و زیارت گفت: در راستای افزایش رفاه حال زائران ایرانی در جریان عملیات انتقال به عربستان و مدیریت و کاهش زمان اقامت آن‌ها، برنامه زمان‌بندی مورد درخواست خود را طی همین مذاکرات تحویل وزارت حج عربستان دادیم.

او افزود: موضوع به‌کارگیری ظرفیت دو شرکت هواپیمایی دیگر ایرانی یعنی ماهان و قشم ایر در کنار هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در عملیات انتقال حجاج نیز محور گفت‌وگوها قرار گرفت و درخواست مربوطه طی نامه رسمی به طرف عربستانی تحویل داده شد.

او ادامه داد: با توجه به تراکم ترددها و ترافیک سنگین پروازهای حجاج در دو فرودگاه جده و مدینه موضوع بهره‌گیری از ظرفیت فرودگاه طائف در کنار فرودگاه‌های جده و مدینه هم پیگیری شد.

رییس سازمان حج و زیارت از دیگر محورهای این مذاکرات را مباحث مربوط به ایام تشریق و خدمات‌رسانی به زائران در منا ذکر کرد و گفت: بحث دوطبقه کردن چادرهای اقامتی و سرویس‌های بهداشتی زائران ایرانی از دیگر مباحثی بود که در این رابطه هم وزیر حج عربستان اعلام کرد که آن‌ها هم به این ضرورت رسیده‌اند و قول مساعد داد انجام این پروژه با اولویت قطعه چادرهای زائران ایرانی انجام شود تا فضای بیشتر و بهتری برای اسکان زائران فراهم شود.

وی ادامه داد: در موضوع تامین سرویس های اتوبوسرانی برای انتقال منظم حجاج ایرانی از همان شب اول از منا به مکه بعد از وقوف واجب با وزیر حج عربستان و نیز شرکت‌ها و موسسات مربوطه مذاکره شد ضمن آن‌که اصلاح زمان و مسیرهای حرکت حجاج ایرانی برای رمی جمرات و بهبود شرایط از جمله نصب سایبان و استقرار پنکه و آبپاش‌ها و غیره مورد تاکید قرار گرفت.

رشیدیان افزود: با توجه به تعطیلی سفارت دو کشور ، مذاکره درباره موضوع صدور ویزای زائران هم انجام و مقرر شد ویزای زائران ایرانی مشابه سال قبل به صورت الکترونیکی صادر شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این سفر در زمینه مسائل اجرایی حج ۹۹ با توجه به آسیب‌شناسی‌های انجام‌شده در کمیته‌های تخصصی بیست‌گانه، با موسسات زیرمجموعه وزارت حج عربستان مذاکره شد و حدود ۱۰ تفاهم‌نامه کلی در راستای خدمات‌رسانی مطلوب به حجاج کشورمان و ارتقا رفاه و آسایش آنان امضا شد.

او گفت: در مباحث درمانی همچون سال‌های گذشته در بحث تسهیل انتقال دارو و تجهیزات پزشکی، استقرار تیم‌های پزشکی در مدینه، مکه و عرفات و منا و نیز استفاده از ظرفیت مراکز درمانی عربستانی مذاکره شد و بحث استقرار رابطین مسلط به زبان به منظور تسهیل خدمات درمانی به حجاج ایرانی در مراکز درمانی عربستان هم مورد تاکید قرار گرفت.

رشیدیان در ادامه در زمینه انتقال برخی اقلام تدارکاتی به تناسب سلیقه و ذائقه ایرانی‌ها هم گفت: باید بخشی از این اقلام از کشورمان منتقل شود که با مذاکره انجام‌شده امید است سهم بیشتری از اقلام تدارکاتی حجاج ایرانی را از کشورمان تامین کنیم.

او از دیگر مباحث مورد مذاکره را موضوع اسکان در مکه و مدینه با توجه به تغییر و تحولات سال‌های اخیر و تخریب بخشی از هتل‌های مدینه و کمبود فضای اسکان در هسته مرکزی عنوان کرد و افزود: این موضوع مشکلاتی را بویژه در بحث اقامت در مدینه برای ما ایجاد کرده بود که با بررسی وضعیت هتل‌های خارج از محدوده مرکزی، امید است از این امکان برای اسکان طولانی‌تر زائران‌مان در مدینه استفاده کنیم ضمن آن‌که موضوع فراهم شدن امکان اسکان خانوادگی در مکه هم مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به افزایش هزینه در صورت تمایل حجاج ایرانی بتوانند از این امکان استفاده کنند.

این مقام مسؤول در حج با بیان این‌که یکی از مباحث مهم در کنگره حج اهداف فرهنگی است، اظهار کرد: سال گذشته در رابطه با کتاب‌های ادعیه و نیز تبلت‌ها و گوشی‌های همراه هوشمند مشکلاتی وجود داشت، این مباحث به طرف عربستانی اعلام و مقرر شد برای تسهیل، پیگیری کنند و برای همراه بردن کتاب‌های مناسک و ادعیه چاپ حوزه نمایندگی ولی فقیه هم هماهنگی‌های لازم انجام شود .

برگزاری دعای کمیل و برائت مثل سال قبل

او درباره برگزاری مراسم و دعاها در حج ٩٩ توضیح داد: طی این هماهنگی‌ها، برنامه‌ها و مراسم فرهنگی و عبادی حجاج ایرانی مطابق سال گذشته در محل‌های اقامت در مدینه ، مکه ، عرفات و منا به صورت منسجم برگزار می‌شود.

رشیدیان با اشاره به قول طرف عربستانی برای صدور ویزای دست‌اندرکاران حج طی یکی، دو هفته آینده گفت: به منظور پیگیری سازوکارهای اجرایی امور حج ۹۹ با صدور ویزای عوامل اجرایی ظرف هفته‌های آینده تیم دفتر نمایندگی حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران و کمیته‌های اجرایی تخصصی به عربستان اعزام می‌شوند و فعالیت خود را برای انجام مقدمات کار آغاز می‌کنند.

عمره چه شد؟

رییس سازمان حج و زیارت درباره عمره گفت: راه‌اندازی عمره منوط به حل مسائل و حمایت‌های کنسولی از عمره‌گذاران ایرانی است که از اصول جدی حفظ عزت، کرامت و امنیت زائران کشورمان است.

او اضافه کرد: در موضوع برقراری عمره طی مذاکراتی که با وزیر حج و عمره عربستان در دو مرحله انجام شد طرف عربستانی در خصوص مسائل اجرایی اعلام آمادگی کرد و خواستار شروع فعالیت بخش‌های اجرایی اعم از مسکن ، حمل و نقل، تغذیه و تدارکات و غیره شد.

رئیس سازمان حج و زیارت افزود: بر این مبنا طرف عربستانی اعلام کرد که امکان صدور ویزای زائران عمره‌گزار ایرانی به صورت الکترونیکی وجود دارد و اقدامات اجرایی اعم از حمل و نقل و مسکن وغیره هم طبق سنوات گذشته قابل اجراست. اما با توجه به حساسیت‌ها در موضوع حفظ عزت ، کرامت ، امنیت زائران ایرانی و حمایت‌های کنسولی لازم ، موضوع استقرار کنسولگری جمهوری اسلامی یا راه‌اندازی دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی برای حمایت‌های مربوطه از اتباع عمره‌گزار ایرانی که شرط اولیه و اساسی ما برای راه‌اندازی مجدد عمره است، پیگیری شد.

رشیدیان گفت: به دلیل آن‌که این بحث مرتبط با حوزه وزارت خارجه این کشور است ، طرف عربستانی هنوز پاسخ قطعی در این رابطه نداده است.

او ادامه داد: بر این مبنا باید نخست این موضوع در مسئولان سیاسی دو کشور حل شود که در این صورت مشکلی برای شروع عملیات اعزام عمره‌گزاران وجود نخواهد داشت.

از دیگری حقوق شهدای منا و مسجدالحرام چه خبر؟

او با بیان اینکه از جمله مباحثی که به صورت مستمر بعد از فاجعه منا محور مذاکرات ما بوده و هست، پیگیری موضوع شهدای منا است ،اظهار کرد: در مذاکرات پیگیری موضوع شهدای منا از طرف عربستانی انجام شد و همچنین پیگیری حقوق باقی‌مانده شهدا و مصدومان حادثه مسجدالحرام هم دنبال شد. برچسب ها: حج ، سهمیه ، مراسم ، دعا ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: حج سهمیه مراسم دعا ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۰۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین اخبار ۱۹ اردیبهشت/احتمال عرضه داروی ایرانی SMA

جمع‌آوری واکسن کرونای آسترازنکا در جهان، افزایش سهمیه حج و داروی ایرانی SMA و آمادگی ۱۱۵۰۰ شعبه اخذ رای برای برگزاری انتخابات ​​​​​​​از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم،  جمع‌آوری واکسن کرونای آسترازنکا در جهان، افزایش سهمیه حج و داروی ایرانی SMA و آمادگی 11500 شعبه اخذ رای برای برگزاری انتخابات از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است. در ادامه برخی از اخبار منتشر شده در رسانه‌های کشور را مرور می‌کنیم.

داروی ایرانی SMA در مرحله ارزیابی کیفی/ احتمال عرضه دارو در خردادماه

دکتر حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو درباره تولید داخلی داروی بیماران SMA اظهار کرد: یک شرکت دانش‌بنیان در مسیر تولید داروی داخلی بیماران SMA گام برداشته است و داروی تولیدی در مرحله «ارزیابی کیفی» و سپری کردن مباحث آزمایشگاهی است. اگر نمونه داخلی داروی بیماران SMA تاییدیه‌های لازم را کسب کند، حدود خرداد ماه وارد مرحله تولید شود. 

آسترازنکا واکسن کرونای خود را از بازار جمع می‌کند

پس از اعتراف شرکت آسترازنکا در خصوص عوارض خطرناک واکسن کرونای خود، این شرکت شروع به جمع آوری این واکسن از سراسر دنیا کرده است. شرکت آسترازنکا آوریل گذشته برای اولین بار اعتراف کرد که واکسن ضد کروناویروس آن می‌تواند عوارض جانبی کشنده‌ای مانند لخته شدن خون را ایجاد کند.

آخرین اقدام برای افزایش سهمیه حج

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت درباره پیگیری‌های صورت گرفته برای افزایش سهمیه حج ایران با توجه به انتظار حدود 900 هزار نفر در نوبت حج تمتع که با سهمیه موجود اعزام آنها بیش از 10 سال زمان خواهد برد، اظهار کرد:برای ایران و حدود 85 میلیون نفر جمعیت، 85 هزار نفر سهمیه حج برای ایران تعیین شده و به تازگی آماری از سازمان ملل ارائه شده است که جمعیت ایران حدود 89 میلیون و 500 هزار نفر اعلام شده است. این موضوع را به اطلاع کشور میزبان رسانده و مطالبه شده است که سهمیه حج ایران متناسب با این آمار جمعیتی، افزایش یابد که آنها هم قول بررسی داده‌اند.

11500 شعبه اخذ رأی در 22 حوزه انتخابیه وجود دارد

محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور گفت: تعداد 22 حوزه انتخابیه درگیر برگزاری انتخابات مرحله دوم هستند که در 15 استان، 47 فرمانداری و 81 بخشداری خواهد بود. همچنین 11500 شعب اخذ رأی برای این 22 حوزه انتخابیه در نظر گرفته شده است و در عین حال که حدود 65 درصد از شعب ما، مختص انتخابات الکترونیکی است و مابقی با تعرفه‌های رأی گیری برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه روحانیون در حج به سبک زندگی اسلامی و جهاد تبیین
  • مهمترین اخبار ۱۹ اردیبهشت/احتمال عرضه داروی ایرانی SMA
  • اعزام بیش از ۷ هزار زائر حج از فرودگاه اصفهان
  • زمینه انجام پروازهای حج از فرودگاه‌های سمنان و شاهرود فراهم شود
  • هدیه جالب عربستان به زائران حج امسال
  • حفظ سلامت حجاج در حج تمتع اولویت هلال‌احمر است
  • کارت هوشمند«نسک»؛ گامی برای ورود حجاج به مشاعر مقدسه
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • حج امسال حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • حجاج بیت الله الحرام از هفته آینده به حج اعزام می‌شوند