Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان خراسان جنوبی باوجود کویری بودن و خشکسالی‌های ۲۰ ساله اما چهارمین استان عشایرنشین کشور است و تاکنون کویر تشنه و خشکسالی‌های پی در پی هم نتوانسته مانع زندگی کوچ نشینی عشایران دلیر و سخت کوش این استان شود. ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۹ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، زندگی عشایری در خراسان جنوبی قدمتی کهن و دیرینه دارد و طایفه‌های دلاکه، نهتانی، بهلولی، براهویی، تیموری، اردنی، دهمرده، کلندر زهی و ماهیرودی از مشهورترین طوایف عشایری خراسان جنوبی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عشایر استان علی‌رغم مشکلات زیادی که 20 سال خشکسالی پی در پی برای آنها به ارمغان آورده هم صدا با نوای کوه ساران فریاد آزادگی را سر می‌دهند و چگونه زندگی کردن در شرایط سخت را از لب‌های خشک شرقی ترین کویر کشور آموخته‌اند.

تنها سر پناه این انسان‌ها چیزی است به نام سیاه چادر که آنها را از گزند طوفان‌های غرنده و باران‌های تگرگی نجات می‌دهد و مانند گذشتگان خود رسم زندگی کوچ نشینی و زندگی در طبیعت را انتخاب کرده‌اند که شاید از نظر تمامی جمعیت شناسان بهترین شیوه زندگی همین شیوه کوچ نشینی باشد.

زندگی عشایر استان در دشت‌های وسیع و سرسبز در میان شقایق‌های وحشی، لاله‌های واژگون، تپه ماهورهای ماسه‌ای و ستارگان کویر می‌گذرد.

خبرهای خوش برای عشایر خراسان جنوبی/ 900 خانوار عشایری از آب آشامیدنی سالم ‌بهره‌مند می‌شودیادواره شهدای عشایر خراسان جنوبی آذرماه برگزار می‌شود45 درصد عشایر خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی‌ می‌شوند

خراسان‌جنوبی چهارمین استان عشایری کشور است که 13 درصد جمعیت آن را عشایر تشکیل می‌دهند و 7 درصد جمعیت عشایر کشور در این استان سکونت دارند.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند از اختصاص 18 میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار ملی در سال مالی جدید برای آبرسانی به محلات عشایری خراسان جنوبی خبر داد.

حسین حسین پور با بیان اینکه از این میزان تاکنون 5 میلیارد و 600 میلیون تومان به استان اختصاص یافته بیان کرد: این اعتبار برای اجرای پروژه‌‌های آبرسانی در محلات عشایری هزینه می‌شود.

وی تاکید کرد: با بهره‌برداری از این طرح 650 خانوار عشایری استان از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهره‌مند می‌شوند که پیش‌بینی می‌شود این طرح تا پایان سال مالی جاری به بهره‌برداری برسد.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه 81 هزار نفر و 15 هزار خانوار عشایری در استان زندگی می‌کنند گفت: از 15 هزار خانوار عشایر خراسان‌جنوبی 50 درصد به آب شرب بهداشتی لوله‌کشی دسترسی ندارند که از طریق تانکر آب خود عشایر و دام‌هایشان تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه روزانه 500 مترمکعب آب به مناطق عشایری استان آبرسانی می‌‌شود اظهار داشت: در حال حاضر 657 محله عشایری خراسان جنوبی آبرسانی سیار می‌‌شود.

حسین‌پور با اشاره به اینکه در سال گذشته به طور متوسط روزانه 400 متر مکعب آب شرب عشایر و دام عشایر به مناطق عشایری خراسان‌جنوبی حمل شد بیان کرد: به طور کلی در سال قبل 145 هزار و 560 متر مکعب آب شرب با تانکر به مناطق عشایری خراسان‌جنوبی حمل شد.

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی خراسان‌جنوبی گفت: افزایش زنجیره تولید گوشت قرمز، توسعه صنعت گردشگری در مناطق مستعد عشایری منطبق با فرهنگ بومی، کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی از جمله برنامه‌های امسال در راستای معیشت عشایر است.

حسین‌پور تصریح کرد: به منظور افزایش رونق تولید، بهبود سطح معیشت خانوارهای عشایری، پایداری شغلی، تولید گوشت قرمز و تامین علوفه مورد نیاز دام‌های عشایر 2 نوع تسهیلات به عشایر پرداخت می‌شود.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی با دارا بودن جمعیت دامی قابل ملاحظه نقش موثر و بی‌بدیل در تامین مایحتاج پروتئینی کشور از جمله گوشت قرمز دارد به طوری که جامعه عشایری استان سالانه به طور میانگین بیش از 6 هزار تن گوشت قرمز تولید و به بازار عرضه می‌کند.

عشایر از جمله کم توقع‌ترین مردمان این سرزمین هستند که طبیعت بی نظیر و آب و هوای سالم و تمیز و محصولات طبیعی آنان را از امکانات مصنوعی زندگی شهری بی‌نیاز کرده است و از این جهت انصاف حکم می‌کند که در راستای اجرایی شدن درخواست‌های اولیه‌ای که دارند نهایت تلاش را داشته باشیم.

انتهای پیام/253/ز

R41348/P/S6,56/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۰۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد

روح الله نظامی مدیر امور عشایر استان مرکزی گفت:  ۳۰۰ کیلومتر از راه‌ها و جاده‌های عشایری در این استان به منظور برطرف کردن آسیب‌های ناشی از سیلاب، با هفت میلیارد ریال اعتبار بهسازی و بازگشایی می‌شود.

وی اضافه کرد: سیلاب از مهمترین دلایل صدمه به جاده‌های عشایری و ایلراه‌هاست و بر همین اساس اداره عشایر به منظور تسهیل در تردد و کوچ عشایر عملیات تیغ زنی و بازگشایی را انجام می‌دهد.

نظامی با اشاره به آغاز مطالعات و مستندسازی در حوزه جاده‌های عشایری استان مرکزی اضافه کرد: امسال برای این منظور یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده و طرح هم اکنون در دست مشاور برای انجام مطالعات است.

وی خاطر نشان کرد: پس از انجام مطالعات برخی از جاده‌های عشایر استان با تامین اعتبارات از محل منابع دولتی آسفالت و برخی الی راه‌های مال رو نیز به صورت شوسه احداث می‌شود.

استان مرکزی دارای ۷۷۰ خانواده عشایر با چهار هزار نفر جمعیت است که ۹۰ درصد آنان در شهرستان‌های ساوه و زرندیه مستقر هستند؛ این قشر با ۳۰۰ هزار واحد دامی سبک و سنگین ۲۵ درصد گوشت قرمز استان را تولید می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا
  • باند‌های دوم جاده‌ها در خراسان جنوبی اعتبار می‌گیرند
  • اختصاص ۴۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به پروژه‌های سفر رئیس‌جمهور به خراسان‌جنوبی
  • تعیین و اختصاص ردیف اعتبار ملی برای طرح جامع آبرسانی البرز
  • بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان
  • آبرسانی روستاهای لرستان با اختصاص اعتبار ۴۰۰میلیاردتومان طی امسال