Web Analytics Made Easy - Statcounter



نماینده تهران تاکید کرد: بگذارید وزیر کشور در این مجلس حاضر شود و پاسخگوی اعمال خود باشد چرا از پاسخگویی مسئولان اجرایی به مرم و نمایندگان هراس دارید مطمئن باشید پاسخگویی مسئولان به مردم موجب تقویت اعتماد عمومی به نظام می‌شود.

محمود صادقی امروز در نطق میان دستور خود درباره نحوه تصمیم‌گیری و اجرای مصوبه سران قوا درباره افزایش قیمت بنزین و مدیریت حوادث پس از آن گفت: این اتفاق نمونه‌ای آشکار از ضعف، برهم‌ریختگی، ناهماهنگی و عدم انسجام بین اجزای نظام حکمرانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مرم تهران تاکید کرد: این شیوه عمل، باعث پایین آمدن سطح اعتماد عمومی به تمام اجزای حاکمیت و در تمام لایه‌های آن شد. شورایی که به نام هماهنگی بین سران قوا تشکیل شده به نمادی برای ناهماهنگی تبدیل شد این چه هماهنگی است که هیچ یک از سران قوا مسئولیت تصمیمات مشترک خود را نمی‌پذیرند این شیوه عمل هم کارآمدی دولت را زیر سوال برد و هم مجلس را در برابر مردم سنگ روی یخ کرد و هم سیلی از پرونده‌های قضایی جدید را روانه دستگاه قضایی کرد. همچنین شمار زیادی از مادران و پدران و فرزندان رنجدیده این سرزمین را داغدار کرد.

اهم اظهارات محمود صادقی را به نقل از ایلنا بخوانید؛

*چه کسی مسئولیت پیامدهای زیان‌بار و غیر قابل جبران این تصمیم غلط را می‌پذیرد از وزیر کشور می‌پرسیم چرا نتوانستید پیامدهای اجرای این تصمیم را پیش بینی و پیشگیری کنید. می‌گویید قبلا چند بار قیمت‌ها را اصلاح کرده‌ بودیم و حادثه مهمی رخ نداده بود. آیا مسئولی که قادر به درک تغییر شرایط محیطی نیست و با نیاز به گذشته و بدون در نظر گرفتن تغییر شرایط تصمیم می‌گیرد و حاضر به عذرخواهی نیست و حاضر به قبول مسئولیت خود نیست، شایستگی سکانداری امور مختلف را دارد؟

*آیا با این ادعا که ۸۵ درصد جانباختگان در اعتراضات حضور نداشتند یا با سلاح غیرسازمانی کشته شده‌اند می‌توانیم پاسخ خون‌های مظلوم به ناحق ریخته شده را بدهیم. شگفتا که برخی از مسئولان این حوادث تلخ را که خسارات فراوان جانی و مالی و حیثیتی جبران ناپذیری برای نظام و کشور داشت فرصتی برای خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان اعلام می‌کنند.

*برخی از فرومایگان نیز از آن به عنوان حجامت نظام تعبیر می‌کنند شرم بر ما. شرم بر شما. که ریخته شدن خون جوانان معترضی که در اثر سیاست‌های غلط اقتصادی هیچ امیدی به آینده ندارند را حجامت نظام تلقی می‌کنید.(اشاره صادقی به اظهارات حسن عباسی، فعال سیاسی اصولگراست که گفته بود در حوادث آبان امسال نظام حجامت شد. یه مختصر خون کذایی در بدنش بود که حجامت شد؛ مثل لبنان که در ماه پیش حجامت شد؛ مثل عراق که ماه پیش حجامت شد. این اتفاقات را بد ندانید!.)

*چرا بار ناشی از سیاست‌های غلط خود را به مردم تحمیل می‌کنید مگر دولت طبق قانون هدفمندی یارانه‌ها مکلف نبود که سیستم حمل و نقل عمومی و امکانات حمل و نقل عمومی را گسترش دهد. چه کسی پاسخگوی مردم محروم اسلام‌شهر، رباط کریم، شهریار و دیگر شهرهای حومه تهران است که از وسایل نقلیه عمومی و ارزان محرومند. مردم این شهرهای حومه‌نشین بیشتر در اعتراض‌ها شرکت کردند به علت آن است که نگران هستند بیشترین تاثیر مستقیم از افزایش گرانی حامل‌های انرژی را آنها باید تحمل کنند.

*چرا با نگاه امنیتی بروز اعتراض‌ها در این شهرها را به سازماندهی بیگانگان نسبت می‌دهید. چرا به جای کنترل هزینه‌های عمومی نظام و حذف موازی‌کاری‌ها، دوباره‌کاری‌ها، پراکنده‌کاری‌ها و کاهش فساد در معاملات دولتی بار فشار ناشی از کسری بودجه را به مردم تحمیل می‌کنید. مردم به درستی شعار می‌دهند «یک اختلاس کم بشه مشکل ما حل می‌شه» بفهمیم خواسته مردم را.

*من از رئیس جمهور محترم درخواست می‌کنم به تبعیت از سیره امام علی(ع) آشکارا از مردم عذرخواهی کند و طلب بخشش کند از رئیس محترم قوه قضائیه که انصافا طی مدت مسئولیت خود به اصلاح رویه‌ها در این قوه استماع ورزید استدعا دارم نظارت جدی‌تری بر روند رسیدگی به پرونده‌های بازداشت شدگان در شهرهای مختلف داشته باشند و با دیده اغماض به اتهامات آنها رسیدگی کند.

*امیدوارم این حوادث درس عبرتی باشد برای اصلاح سیاست‌ها و روش‌های حمکرانی، راه درست اصلاح این است که اجازه دهید نقش و کار ویژه هر نهادی به درستی در آن نهاد ایفا شود. بگذاریم مجلس کار خود را کند. قانون گذاری و بر اجرای قانون نظارت کند و دولت در چارچوب قوانین و مصوبات مجلس اجرا کند و دستگاه‌های قضایی در چارچوب قانون به حل و فصل منازعات و اختلافات بپردازد.

* همانطور که امام علی(ع) فرمودند عدل هر چیز را در جای خودش می‌نشاند و جو امور را از جهت خود خارج می‌کند. وقتی نمایندگان در اعمال اختیارات نظارتی خود تصمیم به استیضاح بعضی از وزرا می‌گیرند و با وجود پیگیری‌های فراوان استیضاح‌کنندگان هیات رئیسه محترم با لطایف الحیل از اعلام وصول استیضاح استنکاف می‌ورزد، این بیشترین آسیب را هم به مجلس می‌زند هم به دولت.

الان در رسانه‌ها می‌گویند دولت و مجلس لابی کردند و باهم ساخت و پاخت کردند. بگذارید هر کسی کار خودش را بکند. بگذارید وزیر در این مجلس حاضر شود و پاسخگوی اعمال خود باشد؛ چرا از پاسخگویی مسئولان اجرایی به مرم و نمایندگان هراس دارید. مطمئن باشید پاسخگویی مسئولان به مردم موجب تقویت اعتماد عمومی به نظام می‌شود. به هیچ چیز آسیب نمی‌رساند.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۰۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟

رسول سلیمی: اعتراض دانشجویان در دانشگاه‌های امریکا به مسئله جدیدی برای بایدن تبدیل شده است. بایدن که اکنون رئیس‌جمهور امریکا است چند ماهی با انتخابات ریاست‌جمهوری آینده فاصله دارد و رقیب او دونالد ترامپ تاکنون توانسته به‌خوبی سیاست‌های او در برابر اسرائیل و فلسطینی‌ها به چالش بکشد. مخمصه برای بایدن آنجا است که سیاست دولت او در برابر اسرائیل به دوقطبی در جامعه امریکا برای حمایت یا مخالفت با جنگ اسرائیل در غزه منجر شده است.

این دوقطبی، دولایه از جامعه مسلمانان و یهودیان امریکا را در برابر یکدیگر قرار داده است. حامیان اسرائیل و حماس و حامیان جنگ یا صلح در دو سوی این دو طیف در برابر یکدیگر قرار گرفتند. جنگ غزه هنوز پایان نیافته و برنامه نتانیاهو برای ورود به شهر رفح بار دیگر بایدن را در برابر فشار مضاعفی از سوی افکار عمومی امریکا قرار داده است. آنچه قابل‌توجه است نه‌تنها نحوه گسترش این تلاش است، بلکه تنوع شگفت‌انگیز دانشجویان درگیر در تظاهرات علیه جنگ است. مطمئناً دانشجویان عرب امریکایی وجود دارند که دانشجویان دیگر از هر نژاد و اعتقادی به آنها پیوسته‌اند و این زنگ خطری برای دولت بایدن است که بلوک جوانان حائز ویژگی رأی را در صف‌آرایی در برابر خود ببیند.

البته این تمام ماجرا نیست و هستند سیاستمدارانی که در کنگره بر آتش اعتراضات دانشجویی می‌دمند تا آن را علیه دولت شعله‌ور کنند. از جمله اینها، رهبری جمهوری‌خواهان کنگره و چند سازمان یهودی طرف‌دار اسرائیل است که تلاش می‌کنند این تظاهرات را به‌عنوان کنشی یهودی‌ستیزانه و تهدیدی برای امنیت دانشجویان یهودی نشان دهند. از سوی دیگر رهبری جمهوری‌خواهان و گروه‌های کوچک اما بانفوذ رهبران یهودی با اتکا به شبکه‌های اجتماعی استدلال می‌کنند که شعارهایی که توسط برخی از دانشجویان استفاده شده ذاتاً یهودی‌ستیزانه است.

تأثیر رای جوانان بر سرنوشت سیاسی بایدن

در چنین شرایطی سیاست‌های جو بایدن و دموکرات‌ها در برابر اسرائیل که هزاران دانشجو را در سراسر کشور به اعتراض واداشته، می‌تواند بر رأی جوانان به بایدن اثرگذار شود و به شانس انتخاب مجدد او ضربه بزند. چه آنکه در روزهای گذشته هزاران دانشجو در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده به تظاهرات طرف‌دار فلسطین پیوسته‌اند. جنگ اسرائیل در غزه بیش از ۳۴ هزار نفر را کشته است اما دولت بایدن در پاسخ به این اعتراضات، به جای اقناع معترضان، با برخورد پلیسی و سکوت روسای دانشگاه موجب تداوم اعتراضات شد.

درحالی‌که دولت بایدن به حمایت گسترده از اسرائیل ادامه می‌دهد، دولت او به طور فزاینده‌ای به کانون انتقاد جوانان تبدیل شده است. گاردین به استناد نظرسنجی‌ها گزارش داده که حمایت جوانان امریکایی از بایدن از سال ۲۰۲۰ تا به امروز کاهش‌یافته است. ازاین‌رو باتوجه‌به اینکه بایدن در چندین ایالت کلیدی از ترامپ عقب‌مانده، او نمی‌تواند از بلوک رأی جوانان که بخش قابل‌توجهی از سازمان رأی دموکرات‌ها را تشکیل می‌دهند، دست بکشد. در ماه آوریل، یک نظرسنجی در هاروارد نشان داد که بایدن در میان افراد ۱۸ تا ۲۹ساله هشت درصد از ترامپ پیشی گرفته، اما این میزان نسبت به نظرسنجی دیگری که در سال ۲۰۲۰ برگزار شده بود، کاهشی بوده است. در همین نظرسنجی ۵۱ درصد از جوانان امریکایی گفته بودند که از آتش‌بس دائمی در غزه حمایت می‌کنند، درحالی‌که تنها ۱۰ درصد گفتند که مخالف هستند. نزدیک به ۶۰ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۹ساله گفتند که کشور "در مسیر اشتباه" قرار دارد و تنها ۹ درصد معتقدند که "همه چیز به‌طورکلی در مسیر درست قرار دارد".

هر روزی که دموکرات‌ها برای آتش‌بس دائمی، راه‌حل دو کشور و به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین به توافق نمی‌رسند، جوانان بیشتری از دموکرات‌ها ناامید می‌شوند. در این راستا کاخ سفید گفته که بایدن مخالفت آشکار خود را با حمله اسرائیل به شهر رفح در غزه، جایی که حدود ۱.۴ میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در آخر هفته تکرار کرده است؛ اما توقف حمله به رفح تنها در شرایطی رخ خواهد داد که اسرائیل و حماس بر سر توافقی میان‌مدت به نتیجه برسند.

چالش جنبش‌های دانشجویی برای رؤسای جمهور امریکا

چالش اعتراضات دانشجویی برای رؤسای جمهوری که در امریکا در آستانه انتخابات هستند از تاریخی پرفرازونشیب برخوردار است. در سال ۱۹۶۸ زمانی که لیندون جانسون ششمین رئیس جمهور امریکا، در حال آماده سازی کمپین انتخاب مجدد خود بود، با اعتراضات ضد جنگ ویتنام مواجه شد و مجبور شد کمپین انتخاباتیش را متوقف کند تا نیکسون که آن زمان رقیب انتخاباتیش بود به پیروزی برسد ... این اعتراضات که در سال ۱۹۶۵ اغاز شده بود، تنها دلیل خروج جانسون از انتخابات مقدماتی حزب دموکرات نبود، اما نقش مهمی در آن مقطع ایفا کرد. جانسون معاون جان اف کندی رئیس‌جمهور آمریکا بود که در پی قتل او در سال ۱۹۶۳ در شهر دالاس ایالت تگزاس به مقام ریاست جمهوری رسیده بود.

جنبش دوران ویتنام در مقیاس بسیار بزرگ‌تر از تظاهرات فعلی دانشجویان رشد کرد، اما حالا و در سال ۲۰۲۴ شواهدی وجود دارد که جنبش دانشجویی امریکا در حال تکامل و رشد است تا آنجا که توانسته بیش از ۵۰ اردوگاه چادر، در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده برای تداوم اعتراضات بر پا کند. از این رو پاسخ سخت دولت بایدن به اعتراضات دانشجویی، نه تنها انها را سرکوب نخواهد کرد بلکه این اقدام، اعتراضات را گسترش خواهد داد و انها را تقویت خواهد کرد.

اثرگذاری جنبش دانشجویی بر انتخابات ۲۰۲۴ امریکا

ناظران سیاسی معتقدند اگر اعتراضات علیه رفتار اسرائیل و علیه سیاست‌های بایدن در برابر اسرائیل ادامه یابد، مسئله‌ای برای ترامپ ایجاد نخواهد کرد و یک چالش منحصربه‌فرد برای بایدن باقی خواهد ماند. چه آنکه در نظرسنجی گالوپ در ماه مارس، ۷۱ درصد جمهوریخواهان در مقایسه با تنها ۳۶ درصد دموکرات‌ها، گفتند که "اقدام نظامی اسرائیل در غزه" را تایید می‌کنند. بنابراین مهم‌ترین چالش اعتراضات دانشجویی برای دموکرات‌ها باقی خواهد ماند.

از سوی دیگر آنچه بایدن برای پیروزی نیاز دارد، مشارکت دموکرات‌ها است. کارشناسان مسائل امریکا معتقدند اگر بایدن حتی ۱۰ درصد از آرای دموکرات‌ها را از دست بدهد و حتی اگر این رأی به ترامپ نرسد، شانس انتخاب مجدد بایدن کم خواهد بود. به عبارت بهتر، کاهش مشارکت بیش از هر کسی به کمپین انتخاباتی بایدن ضربه خواهد زد. در چنین شرایطی این نگرانی وجود دارد که بلوک جوانان معترض اگرچه به ترامپ رأی نخواهند داد؛ اما به‌احتمال زیاد آنها یا به شخص ثالثی رأی می‌دهند یا اصلاً رأی نخواهند داد.

۳۱۱۲۱۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902101

دیگر خبرها

  • جایگاه قضاوت در نظام اسلامی بسیار رفیع است
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • انتقاد روسیه از مواضع نخست‌وزیر انگلیس نسبت به اوکراین
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • انتقاد شدید ماکرون از اعتراضات دانشجویی علیه جنگ غزه
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان