Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، زنان بی‌خانمان سرنوشت‌ تقریبا مشابهی دارند. آنها خانه و زندگی ندارند، کار ندارند، شب‌ها جایی برای ماندن و خوابیدن ندارند و گرسنه‌اند و گاهی حاضرند برای دور ماندن از دست مرگ، تن به هر کاری بدهند.

رکنا در گزارشی تازه درباره زنی نوشته است که اطراف بهشت زهرا زندگی می‌کند. زندگی که نه؛ زیست می‌کند و برای سیر کردن شکم خود دست به کارهایی می‌زند که شب‌ها کابوسش را می‌بیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 زنی به نام «ثریا». او می‌گوید از کودکی از قبر می‌ترسید اما دیگر همه جاهایی که در سرما و باران پناهگاه آنها هستند، تفاوتی با داخل قبر ندارند.

او می‌گوید: خیلی زرنگ باشیم، در گوشه و کنار پنهان می‌شویم و شب‌ها برای خواب به راهروهای کنار توالت‌ها پناه می‌بریم. کسی که زرنگ نیست، مجبور می شود از پول کارت متروی خودش کم کند و سوار مترو شود و به پارک‌های شهر پناه ببرد. البته پارک برای زن‌ها امن نیست.

جای خواب؛ راهروی توالت‌

هوا سرد است و ساکنان اطراف بهشت زهرا پناهی به جز این منطقه ندارند. برخی از آنها در چادرهای مسافرتی سکونت دارند و برخی دیگر با یک زیرانداز زیر آفتابگیرها یا همان آلاچیق‌های آهنی زندگی می‌کنند.

اعتیاد و موادمخدر اینجا دست از سر جوانان برنمی‌دارد و هستند جوانانی که در محوطه بیرونی نشئگی را تجربه می‌کنند. اکثرشان ساکنان اطراف بهشت زهرا هستند. بعضی از آنان ورشکسته‌های اقتصادی هستند که خانه و زندگی و دار و ندار خود را از دست داده‌اند و حالا کارشان به اینجا کشیده است.

ثریا هم در همین منطقه زندگی می‌کند. او می‌گوید: اینجا ته خط است. آخر دنیا که شنیدی، همین‌جاست.

او می گوید: از زمانی که هوا سرد می‌شود، به راهروهای کنار توالت پناه می‌بریم. بهترین جا زیرپله‌ است. در زیرپله باد کمتر در تن‌مان می‌پیچد. باران هم روی سرمان نمی‌ریزد. یک روز صبح بیدار شدیم و دیدیم یک پسر حدودا ۳۲ ساله از سرما یخ زده است.

یکی دیگر از زنان می‌گوید: داخل حرم غذا می‌دهند و گرم است. اما اگر بخواهیم وارد حرم بشویم، باید ساک‌هایمان را به امانتداری حرم مطهر بسپاریم. همه زندگی من در همین کوله است. امانتداری حرم هم بیشتر از ۳ ساعت وسایل‌مان را نگه نمی‌دارد. وقتی خیلی سرد باشد و نتوانیم سرما را تحمل کنیم، ۳ ساعتی وسایل‌مان را می‌سپریم به امانتداری و می‌رویم داخل حرم تا کمی گرم بشویم. اگر بیشتر از ۳ ساعت داخل حرم بمانیم، با بدبختی می‌توانیم وسایل‌مان را پس بگیریم.

وقتی می‌فهمند اینجا زندگی می‌کنیم، به ما کار نمی‌دهند

ثریا می‌گوید: چند وقت پیش بعد از دو روز گرسنگی مجبور شدم تن به خواسته ۳ مرد بدهم. شده که دو روز چیزی نخورده باشی و خودت را با آب سیر کنی؟ هیچ وقت فکر نمی‌کردم برای یک ساندویچ فلافل شب تاریک داخل قبر تن به خواسته مردها بدهم.

ثریا دنبال کار است و تاکید می کند: اگر کار ظرفشویی هم پیدا کنم، می روم اما مردم وقتی می فهمند ما اینجا زندگی می‌کنیم، به ما کار نمی‌دهند. زنان و مردانی اینجا به آخر خط رسیده‌اند.

از او می‌پرسم چرا خود را به جمعیت زنان معرفی نمی‌کند؟ می گوید: همین مدد اجتماعی را می‌گویید؟ آنجا همیشه بسته است. سه سال پیش یک خانمی آمد اینجا گفت عضو شورای شهر است. عطرش آدم را مست می‌کرد. با او حرف زدیم. اما چه اتفاقی افتاد؟ هیچ. ما هنوز اینجا هستیم و جزو آمار به حساب نمی‌آییم.

مشکل از خود زنان کارتن‌خواب است

در این میان مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری تهران در خصوص دلیل پناه بردن زنان کارتن‌خواب به گورهای خالی به جای حضور در مددسراها به ایلنا گفت: ممکن است این افراد معتاد باشند و به دلیل اینکه می‌خواهند مواد مصرف کنند، تمایلی به حضور در این مکان‌ها نداشته باشند.

ثریا شارقی در واکنش به انتشار خبر حضور برخی زنان کارتن‌خواب در بهشت‌زهرا و زندگی در گورهای خالی گفت: باید صحت و سقم این خبر بررسی شود. اگر چنین موضوعی باشد، قطعا برای ساماندهی این زنان اقدامات لازم انجام خواهد شد.

او گفت: مکان‌هایی مانند سامان‌سرا، مددسرا و گرمخانه برای نگهداری از این زنان ایجاد شده، اما تعدادی از آنها به دلیل معتاد بودن، تمایلی به حضور در این مکان‌ها ندارند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به حضور حدود ۲ هزار زن کارتن‌خواب معتاد متجاهر، ظرفیت کافی برای نگهداری این زنان وجود دارد، اظهار کرد: اگر این زنان خودشان تمایل به حضور در خانه‌های امن را داشته باشند، ظرفیت برای نگهداری آنها وجود دارد.

شارقی گفت: تعدادی از این زنان کارتن‌خواب افرادی هستند که معتاد نیستند، اما کارتن‌خوابند. این افراد چنانچه به ما مراجعه کنند، فضا برای نگهداری آنها وجود دارد. این زنان می‌توانند در مددسراها که به صورت شبانه است حضور یابند و در این مددسراها می‌توانند غذای گرم دریافت کنند، اما در طول روز نمی‌توانند در این مددسراها بمانند.

این مسئول ادامه داد: سامان‌سراها هم مکان‌هایی هستند که به صورت شبانه‌روزی از این زنان نگهداری می‌کنند. همانطور که گفتم عده‌ای از این زنان خودشان تمایل به حضور در این مکان‌ها ندارند، البته ممکن است از این مکان‌ها نیز اطلاع کافی نداشته باشند، اما این امکانات برای این زنان پیش‌بینی شده است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری تهران تاکید کرد: باید یک فکر اساسی برای این افراد صورت بگیرد. حرم امام خمینی که نمی‌تواند جایی برای حضور این افراد باشد. باید یک اقدام اساسی در این خصوص انجام شود. البته همانطور که گفتم، مشکل از ناحیه خود این افراد هم هست. چون تمایلی به حضور در گرمخانه‌ها و ... ندارند.

شارقی گفت: اگر نیروی انتظامی با این افراد روبرو شود، آنها را به گرمخانه تحویل می‌دهد. قطعا این موارد توسط نیروی انتظامی مشاهده نشده‌اند.

کد خبر 470940 برچسب‌ها فقر جامعه جامعه شناسی زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فقر جامعه جامعه شناسی زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۱۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد

انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسئولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود:برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • جدیدترین قیمت مسکن در منطقه ۱۹ تهران
  • برچیده شدن بزرگترین مرکز تجمع معتادان در منطقه ۷ تهران
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • پاکسازی فضا‌های بی دفاع شهری در منطقه ۱۹ تهران
  • قطعی آب مکرر در شهرک والفجر رباط کریم
  • واکنش باشگاه پرسپولیس به یک شایعه
  • از اینجا رانده و از آنجا مانده