Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست و اقتصاد ـ رئیس كمیسیون صادرات، واردات و گمرك اتاق بازرگانی فارس با اشاره به بدون پشتوانه و آنی بودن برخی از تصمیم‌گیری‌ها در حوزه صادرات و واردات، گفت: امروز در حوزه صادرات و واردات شاهد تصویب و اجرای قوانینی هستیم که فعالیت در این بخش را سخت‌تر و قفل می‌کند.

به گزارش ایكنا از فارس، خسرو فروغان، عضو هیئت نمایندگان و رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس امروز، 26 آذرماه در جلسه این کمیسیون اتاق با اشاره به بدون پشتوانه و آنی بودن برخی از تصمیم‌گیری‌ها در حوزه صادرات و واردات گفت: اساس تصمیم‌گیری در حوزه صادرات و وداردات برای فعالان این بخش نامفهوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: امروز در حوزه صادرات و واردات شاهد تصویب و اجرای قوانینی هستیم که فعالیت در این بخش را سخت‌تر و قفل می‌کند که این روند نشان‌دهنده آن است که وضع‌کنندگان قوانین و تصمیم‌گیران با بخش واردات و صادرات آشنایی ندارند.
فروغان ادامه داد: شناسایی و حفظ بازار هدف از کارهای بسیار مهم و حیاتی برای فعالان اقتصادی و صادرکنندگان است اما مسئولان ما درک دقیقی از این مشکلات ندارند و در حال حاضر صادرکنندگان ما با مشکلاتی از جمله ثبت سفارش کالا روبه‌رو هستند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با تشریح دستورالعمل جدید بانک مرکزی در خصوص نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات گفت: مصوبات رسمی و عملکرد غیر رسمی متولیان بخش صادرات اعم از بانک و تصمیمات بخش دولتی موجب بروز مشکلاتی برای فعالان حوزه صادرات و واردات شده در حالی که قوانین نباید به مانع تبدیل شوند.
رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اعمال محدودیت‌های غیر منطقی در حوزه صادرات اضافه کرد: روش جایگزینی واردات به صادرات موجب تمرکززدایی از حوزه‌های تخصصی صادرات و واردات و لطمه به فعالان این حوزه شده است.
وی ادامه داد: اگر در شرایط فعلی صادراتی انجام می‌شود به دلیل تعهدات و قراردادهایی است که صادرکنندگان ما به مشتریان خارجی خود است وگرنه شرایط برای فعالیت در این حوزه اصلاً مناسب نیست و کاری برای تسهیل صادرات نشده است.
فروغان بیان كرد: قوانین را نباید به مانع تبدیل کنیم بلکه باید تفسیر قوانین را به سمت چرخش و تسهیل انجام امور حوزه صادرات ببریم در غیر این صورت در این زمینه با آسیب‌های جدی روبه‌رو خواهیم شد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با اشاره به تاریخچه تخصیص ارز دولتی گفت: سخت‌گیری‌های اخیر توام با نیاز فرهنگی فعلی جامعه را موجب افزایش و توسعه قاچاق شده است.
وی در خصوص بودجه امسال نیز افزود: بودجه سال آینده دستخوش تغییرات بسیاری شده و شفافیت ندارد و بخش‌هایی از جمله مالیات ابهام‌هایی دارد که انتظار ما از فعالان بخش خصوصی استان بررسی بودجه سال ۹۹ و اعلام نظرات به اتاق بازرگانی فارس برای جمع‌بندی دفاعیات بخش خصوصی برای ارسال به اتاق ایران است.
در این جلسه هادی حنایی، دیگر عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: در حدود دو سال گذشته موانع در حوزه صادرات به اندازه‌ای افزایش یافته است که موجب کنار رفتن صادرکنندگان و وارد کنندگان اصلی و خوشنام شده است.
سکینه سیاحی، مدیر عامل صندوق توسعه صادرات استان فارس هم گفت: عدم اشراف مسئولان به اهمیت اعتمادسازی و به دست آوردن بازارهای هدف موجب از دست رفتن و بروز عدم اعتماد به تاجران ایرانی شده است.
وی پیشنهادهایی از جمله ثبت سفارش برای کالاهای وارداتی از محل ارز متقاضی، ممنوعیت واردات بر اساس تولید داخل منوط به تامین کمیت و کیفیت کالاهای ساخت داخل و جلوگیری از انحصاری شدن واردات برخی کالاها را عنوان کرد.
اسد زراعتگر، فرمانده پلیس فرودگاه‌های استان فارس نیز گفت: قوانین باید در جهت تسهیل فرآیندها انجام شود که در حوزه صادرات و وداردات نیز باید شاهد تسهیل خدمات‌دهی و روند این حوزه باشیم نه اینکه با تفسیرهای مختلف از قانون مانع تراشی شود.
وی با اشاره به بهره‌گیری از خرد جمعی برای برون رفع از مشکلات اضافه کرد: اگر در تصمیم‌گیری‌ها منافع فردی بر مصلحت عمومی ترجیح داده نشود، می‌توانیم در آن بخش عملکرد موفقی داشته باشیم.
زراعتگر ادامه داد: اولویت ما در پلیس فرودگاه‌های استان تعامل با دستگاه‌ها و بخش خصوصی و صادرکنندگان و واردکنندگان است که این مهم را با جدیت دنبال می‌کنیم.
محمد دانش‌نیا، رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم گفت: بخش خصوصی استان فارس باید از فرصت ایجاد شده در خصوص صادرات به منطقه اوراسیا استفاده مناسب کند و حضوری موفق در بازارهای صادراتی آن منطقه داشته باشند.
یادآور می‌شود، در این جلسه فعالان بخش خصوصی به بیان دیدگاه‌های خود در موضوعات بررسی بودجه 99 و مشکلات ارز پرداختند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس سياست و اقتصاد صادرات و واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۱۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اتاق بازرگانی استان اصفهان گفت: این اجلاس با حضور نمایندگان حدود ۳۰ کشور عضو در اتاق بازرگانی اصفهان از دهم تا دوازدهم اردیبهشت برگزار خواهد شد.
امیرکشانی، این اجلاس را میزبان رؤسای ۲۵ اتاق بازرگانی و اعضای هیأت رئیسه اتاق کشور‌های آسیایی دانست وافزود:هیات‌های مهمی از اتاق‌های مجمع آسیایی در این اجلاس ۲ روزه مهمان اصفهان خواهند بود و فضای تجاری، اقتصادی و بین المللی شهر را تغییر خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم در این اجلاس اصفهان را به عنوان یک شهر مهم آسیایی نشان دهیم، گفت: کشاورزی و امنیت غذایی، سرمایه گذاری، توسعه پایدار، گردشگری و فناوری و دانش بنیان از موضوعات مورد بحث در کمیسیون‌های مجمع ACD است.
رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان توسعه پایدار را یکی از موضوعاتی اجلاس اصفهان دانست و افزود: اصفهان رشد صنعتی خوبی داشته، اما از لحاظ محیط زیستی بسیار آسیب دیده و سعی می‌کنیم این اجلاس بر محیط زیست اصفهان هم تأثیر گذار باشد هر چند نمی‌توان مشکلات محیط زیستی را در مدت ۲ روز برطرف کرد.
وی ادامه داد: با قوت و قدرت تلاش می‌کنیم که این اجلاس بین‌المللی در شهر اصفهان به طور مطلوب برگزار شود، چرا که این میزبانی یک امتیاز جهانی برای معرفی ایران و اصفهان به جهان خواهد بود.
قائم مقام دبیر دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا گفت: هدف از این اجلاس گفتگو بین کشور‌های آسیا است که از ۴۶ کشور در این قاره، ۳۵ کشور عضو مجمع ACD هستند.
سعید ابراهیمی ادامه داد: از بین ۳۵ کشور عضو مجمع برای ۳۲ کشور دعوتنامه رسمی ارسال شده و پیگیری‌ها از طریق دفاتر وزارت‌خارجه و سفارتخانه‌ها در دست بررسی است.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia cooperation dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد.
ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد و در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.
کشور‌های بحرین، بنگلادش، بروئنی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.
استانبول نخستین میزبان این اجلاس در سال ۲۰۲۱ بود.

دیگر خبرها

  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج
  • اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)
  • نشست خبری اتاق بازرگانی اصفهان