Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت راه آهن رشت – آستارا با بیان اینکه یکی از اولویت‌های نظام و دولت توسعه شبکه ریلی جدید است و با توجه به آن که یکی از مد‌های حمل و نقلی ما توسعه خط ریل است، گفت: حدود ۹۰ درصد از جابجایی‌های کالا از طریق جاده است که باید به سمت ریل حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور توضیح داد: هزینه حمل بار و مسافر را باید کاهش دهیم و با کاهش این بخش از لحاظ منافع مالی سود کمتری حاصل می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که در راستای توسعه سوق حمل بار و مسافر به سمت ریل باید محقق شود توسعه شبکه ریلی است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور اظهار کرد: متأسفانه با وجود آنکه شبکه ریلی در کشور افزایش یافته است، اما هنوز میزان جابجایی‌های بار توسط ناوگان جاده‌ای بسیار زیاد است.

خادمی ادامه داد: ۱۰ هزار کیلومتر شبکه ریلی مطالعه شده و ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر شبکه ریلی هم در دستور کار است.

وی با اشاره به اینکه یکی از محور‌های مهم ریلی توسعه و ادامه راه آهن رشت – آستارا است، گفت: اگر این اتصال برقرار شود بار‌های جنوب کشور روی ریل می‌رود و از آنجا به آذربایجان، روسیه و اروپا متصل می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور با اشاره به اینکه موقعیت ایران از لحاظ ظرفیت‌های جابجایی بسیار بالا است، گفت: ایران به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های حمل و نقلی کشور به شمار می‌رود و دارای موقعیت بسیار مناسبی است.

بیشتر بخوانید: جابجایی ۳۸.۶ میلیون تن کالا در ۹ ماهه ابتدایی سال

خادمی با اشاره به اینکه توسعه شبکه ریلی از سوی مقام معظم رهبری بسیار مورد تأکید است گفت: برای تکمیل خط راه آهن آستارا، قزوین – رشت سال گذشته افتتاح کرده‌ایم و برای ادامه این مسیر باید ۱۷۵ کیلومتر خط ریلی جدید احداث کنیم تا به آستارا برسیم.

وی یادآور شد: زمین‌های اطراف این محدوده گران است بنابراین ۲ هزار میلیارد تومان لازم داریم و حدود ۵ هزار میلیارد تومان هم برای تکمیل این خط لازم است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور اظهار کرد: تأمین ۷ هزار میلیارد تومان بسیار سنگین است و تأمین آن از محل منابع داخلی امکان پذیر نیست بنابراین باید از منابع خارجی استفاده شود.

به گفته خادمی، کشور آذربایجان و روسیه برای همکاری در این بخش آماده هستند.

این مقام مسئول به شناور بودن دریافت عوارض آزادراه تهران – شمال هم اشاره کرد و گفت: شناور بودن عوارض کمک می‌کند مردم با مدیریت بیشتری سفر کنند که این امر خود زمینه ساز کاهش بار ترافیک می‌شود.

وی افزود: در زمانی که ترافیک بالا است با توجه به بالا بودن تقاضا نرخ عوارض گران‌تر می‌شود، اما زمانی که حجم ترافیک کمتر است نرخ عوارض هم کمتر می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور با اشاره به اینکه در خط راه آهن رشت – آستارا مشکل اجرایی و پیمانکاری وجود ندارد گفت: مطالعات فاز یک به اتمام رسیده است این خط آهن ۶ ساله اجرا می‌شود و ردیف مالی یکساله ۱۵۰ میلیارد تومانی هم برای آن در نظر گرفته‌ایم.

وی درباره عوارض آزادراهی پیمایشی هم گفت: این موضوع طبق عدالت است، ما در ۴ نقطه آزادراه که مسیر‌های خروجی بیشتری دارد دوربین نصب کرده‌ایم تا بسته به میزان عبور رقم عوارضی کشف شود.

خادمی همچنین به دریافت مصوبه ۳۰۰ میلیون یورویی از صندوق توسعه ملی به دستور مقام معظم رهبری برای تکمیل خط راه آهن چابهار – زاهدان هم اشاره کرد و گفت: رایزنی‌ها در این باره با بانک مرکزی انجام شده و اولین قسط آن تا چند روز آینده به مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان توسط بانک مرکزی به بانک مسکن پرداخت می‌شود که امیدواریم این رقم تا ۱۰ روز آینده تخصیص یابد.

وی افزود: تعداد تجهیزات در خط راه آهن چابهار – زاهدان از ۵۰۰ دستگاه به ۷۵۰ دستگاه افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور در پایان با اشاره به اینکه برای اجرای این پروژه ۱۵۰۰ دستگاه ماشین آلات نیاز است تصریح کرد: امیدواریم با تکمیل تجهیزات بتوانیم این خط راه آهن را تا سال ۱۴۰۰ تکمیل کنیم.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی حمل و نقل کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۴۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه

قطار ترانزیتی چند وقتی است که در مرز ترکیه و افغانستان مانده و با وجود آنکه بحث های زیادی برای این قطار صورت گرفته اما هنوز اقدامی برای دریافت مجوز از سوی گمرک برای حمل بار این قطار صورت نگرفته است‌.

پیش از این مرتضی جعفری  معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن اعلام کرد : شرکت راه آهن  خواستار ارائه مستندات کنسرسیوم توسعه ملی در رابطه با داشتن مجوزهای لازم برای ورود قطار شده  با بیان این‌که هیچ هماهنگی در‌ جهت در جریان قرار دادن راه‌آهن برای ورود قطار ترانزیتی افغانستان انجام نشده است.

وی اضافه کرد: ۱۰ واگن باردار در مرز شمتیغ متوقف شده است. با دستور مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با ورود این ۱۰ واگن موافقت شد، این در حالی است که هنوز هیچ اقدامی از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی برای انجام تشریفات گمرکی صورت نگرفته است.

وی با بیان این‌که کنسرسیوم مذکور اظهارات گمرکی را به گمرک تسلیم نکرده‌اند، تصریح کرد:‌ با توجه به این‌که امکان سوء‌استفاده مجدد کنسرسیوم وجود دارد،‌ فعلاً راه‌آهن اقدامی در این رابطه انجام نداده است. بهتر است کنسرسیوم به‌جای ادامه دروغ‌پردازی و تشویش اذهان عمومی از مسیر درست کار را پیش ببرند.

وی همچنین گفت: در زمان حاضر در ترکمنستان دو مرز فعال داریم و فعالان اقتصادی در حال واردات و صادرات بار ترانزیتی هستند. در مرز رازی و میرجاوه نیز ترانزیت کالا در جریان است، اما کنسرسیوم توسعه ریلی چون نمی‌خواهد مقررات راه‌آهن را انجام دهد تلاش می‌کند با دروغ‌پردازی جو را به‌هم بریزد و کارهایی را که خارج از مقررات است، انجام دهد.

این در حالی است که  شرکت راه آهن هم امروز گفت: علیرغم طی نشدن روال قانونی و عدم اخذ مجوز از سوی کنسرسیوم ریلی افغانستان، با توجه به رویکرد توسعه‌ای راه‌آهن ج.ا.ا. در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، راه‌آهن ج.ا.ا از روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه آمادگی خود جهت اعزام ۱۰ واگن موجود در مرز شمتیغ به ترکیه را اعلام نموده است.

متاسفانه پس از گذشت هفت روز کنسرسیوم مذکور هنوز مجوز گمرک را برای ترانزیت واگنهای مذکور اخذ نکرده است.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران بار دیگر آمادگی خود را جهت حمل این واگنها پس از وصول تاییدیه گمرک اعلام می‌کند.

همچنین ناظر گمرکات خراسان رضوی هم امروز در خصوص این قطار گفته است این محموله هنوز به گمرک مرزی جهت طی تشریفات اظهار نشده و تا زمان عدم اظهار کالا به گمرک، نمیتوان درخصوص وضعیت آن اظهار نظر کرد.

حال باید منتظر ماند و دید در خصوص این قطار چه تصمیمی گرفته خواهد شد و آیا گمرک مجوزهای لازم را اعطا می‌کند؟

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • سرانجام پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران
  • ثبت کمترین میزان سوانح ریلی در یک دهه گذشته
  • فعالیت ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی در بندر امام خمینی
  • اعلام آمادگی شرکت راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • معلمان امشب منتظر هدیه دولت باشند؛ مبلغ چقدره؟
  • بندر امام خمینی ۲۰ ایستگاه تخلیه و بارگیری ریلی دارد
  • وعده ریل پایه شدن بندر چابهار در آینده‌ ای نزدیک
  • هدیه دولت به معلمان اعلام شد/ این مبلغ امشب واریز می‌شود
  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد