Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@18:27:56 GMT

انتقاد وزیر راه از تصادفات خونبار جاده‌ای

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۴۴۵۲۵

انتقاد وزیر راه از تصادفات خونبار جاده‌ای

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامی شامگاه سه شنبه (۲۶ آذرماه) در مراسم گرامیداشت هفته حمل و نقل  در جمع راهداران و رانندگان حمل و نقل جاده ای گفت: حمل و نقل شریان حیاتی در کشور است و صرفا اسباب توسعه نیست. اگر این شریان حیاتی قدرتمند و با انضباط عمل کند حتما قدرت زندگی را هم متاثر می کند. ما کشوری پهناور هستیم که در چهارراه استراتژیک دنیا قرار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با استفاده از همه فرصت های ترانزیتی و نقش آفرینی حمل ونقل می توانیم این صنعت را توسعه دهیم.

وی افزود: هم کارخانه های تولیدی و صنعتی ما برای تولید وسایل حمل و نقل ظرفیت بالایی دارند و هم قابلیت فنی- مهندسی توسعه ای زیربناهای حمل و نقل ما بسیار پیشرفته است که می تواند به توسعه زیربناهای داخل و نیز صدور خدمات فنی- مهندسی کمک کند که برای کشورمان افتخار آفرین است.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی نکته حائز اهمیتی که داشته ایم اهتمام ویژه به سازندگی بوده  و اگر چه که در دوره های مختلف نوساناتی داشته ایم، اما همواره حرکت کشور رو به جلو بوده است. بویژه در دوره اخیر  علیرغم تحریم ها،  تلاشی که جامعه حمل و نقل انجام داد توانست این تحریم ها را بی اثر کرده و روند توسعه را حفظ کند.

وی یادآور شد: در دولت های یازدهم و دوازدهم ۴ هزار کیلومتر بزرگراه ساخته شد و اگرچه ۲۲۰کیلومتر آزادراه ساخته ایم اما ۵۸۰ کیلومتر آزادراه تا پایان دولت دوازدهم اضافه می‌شود.

اسلامی تصریح کرد: راه آهن نیز طی این سالها توسعه یافته و به ۵ استان کشیده شد و هزار و ۱۰۰ کیلومتر دیگر تا پایان دولت دوازدهم به خطوط ریلی افزوده می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی، طرح ابرار برای ساخت راه‌های روستایی که تعهد سازمان راهداری است را یادآور شد و تصریح کرد: امسال ۲ هزار کیلومتر و سال آینده ۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه روستایی احداث می‌شود. در بخش بهسازی و نوسازی راهها برای ایمن سازی حمل و نقل و بهینه شدن آن فعالیت هایی خواهیم داشت.

وی گفت: این حجم سرمایه گذاری که صرف توسعه زیربناها می‌شود اگر چه با میزان منابعی که در اختیار داریم رابطه قابل قبولی ندارد اما در فکر آن هستیم تا با استفاده از سایر منابع خصوصا بخش خصوصی  برای بهبود  حمل و نقل، این فرصت را فراهم کنیم.

اسلامی به موضوع اهمیت نوسازی ناوگان جاده ای در بخش اتوبوسی و کامیونی اشاره و اظهار کرد: این اقدام هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی اهمیت دارد و راندمان حمل و نقل جاده ای را افزایش می دهد. لذا نیازمندیم تا وسیله نقلیه با کیفیت برای ایمنی مسافر، رانندگان و سایر وسایل نقلیه جاده ای توأمان عملیاتی شود.

وزیر راه تصریح کرد: امیدواریم با برنامه و بسته ای که وجود داشته اما در رکود بود این روند را توسعه دهیم و چرخه نوسازی و بهبود ناوگان را با خروج ناوگان فرسوده از شبکه حمل و نقل محقق کنیم. محیط زیست را نیز باید با خروج آلاینده های غیراستاندارد بهبود ببخشید.

اسلامی به نظام نوین رقابتی کردن کسب و کار حمل و نقل اشاره و تصریح کرد: استفاده از تکنولوژی نوین و هوشمند سازی برای افزایش راندمان و بهره وری از موارد مهم حمل و نقل است تا هم اقتصاد ما را رقابتی کند و هم با افزایش صادرات، به افزایش سهم درآمدی جامعه  کمک کند.

وی با بیان اینکه اگر قدرت لجستیکی کشور را نتوانیم محقق کنیم و سهم ما از ترانزیت افزایش نیابد آیندگان، ما را نمی بخشند، گفت: سالانه ۱۰ میلیون تن ترانزیت داریم که ۸۰ درصد آن جاده ای و ۲۰ درصد ریلی است که این امر تا ظرفیت ۵۰ میلیون تن هم امکان افزایش ترانزیت را دارا است؛ اگر بتوانیم بار بین المللی را کسب کنیم این ۴۰ میلیون تن می تواند شرکت های حمل و نقلی را متاثر کند و با خواب پریشان حذف ایران از جاده ابریشم مقابله کنیم.

وی به منزلت اجتماعی شغل رانندگی اشاره کرد و گفت: باید این تصور که رانندگان چون درس نخوانده اند و هیچ شغلی نیافته اند لذا راننده شده اندباید حذف شود. در کشورهای پیشرفته  افراد شاغل در حمل و نقل باید تحصیلکرده باشند. ما نیز در ایران باید این فرهنگ را حمایت کنیم.

وزیر راه موضوع مسائل رفاهی و معیشتی رانندگان یادآور شد و بیان داشت: در سال جاری تعاملات و همفکری  سازمان راهداری با تشکل های صنفی رانندگان توانست کمک خوبی به رفاه رانندگان کند.

به گفته اسلامی موضوع فراخوان رانندگان در ۲۶ آذر ۶۲ در سال جاری نیز تکرار شد و با فراخوانی که به رانندگان کامیون برای حمل کالای اساسی از بندر امام دادیم روزانه از هزار و ۸۰۰ دستگاه کامیون حامل کالای اساسی به ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۳ هزار دستگاه افزایش حمل و نقل دادیم.

وی با تقدیر از رانندگان اتوبوس در خدمت رسانی به زائران اربعین که سبب شد هیچ زائری روی زمین نماند به وضعیت بغرنج رانندگی و فرهنگ رانندگی در کشور اشاره و تصریح کرد: تلفات جاده ای ما  بالا است. وقتی جاده می سازیم می گویند آزادراه و بزرگراه بسازید تا تلفات کم شود اما در همین آزادراهها و بزرگراهها نیز تصادفات خونبار داریم. رانندگان اتوبوس باید انضباط رانندگی داشته باشند تا سرمشق سایر رانندگان بوده و کیفیت رانندگی در جاده ها ارتقا یابد.

به گفته اسلامی، در نوروز امسال سامانه سپهتن بر روی اتوبوس ها و کامیون ها نصب شده و مسافران می توانند از مسیر حرکت عزیزان خود در اتوبوس از مبداء تا مقصد با استفاده از نرم افزار مطلع شوند.

گفتنی است پیش از اظهارات وزیر راه، عبدالهاشم حسن نیا معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای وضعیت فعلی کشور را مانند دهه ۶۰ دانست و گفت: مانند همان سالها دشمن مشترک داریم و کشور برای پیشرفت و رفع تحریم ها نیاز به کار دارد.

کد خبر 4800836 برهان محمودی

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد اسلامی راه آهن حمل و نقل لایحه بودجه 99 بانک مرکزی ایران لایحه بودجه قیمت دلار مالیات لایحه بودجه سال 99 کل کشور طرح ملی مسکن وزارت جهاد کشاورزی وزارت صنعت معدن و تجارت بنزین اوپک قیمت یورو سازمان برنامه و بودجه قیمت بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۴۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی

به گزارش خبرنگار مهر ۱۸ اردیبهشت ماه سال روز وفات حسین عظیمی آرانی است که اساتید و کارشناسان علم اقتصاد او را به عنوان یکی از چهره‌های برتر علم اقتصاد می‌شناسند که نقدهای جدی به سیاست تعدیل اقتصادی داشت و بارها نسبت به این سیاست که مورد حمایت دولت پنجم به بعد بود انتقادات جدی وارد کرد.

تحصیلات دوره ابتدایی را در شهرستان آران گذراند و در سال ۱۳۴۴ دوره دبیرستان را در شهرستان کاشان در رشته ریاضی فیزیک به اتمام رساند. همان سال با ورود به دانشگاه تهران در رشته اقتصاد مشغول به تحصیل شد. در سال ۱۳۴۹ دوره فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) اقتصاد با گرایش توسعه دانشگاه تهران، موفق به اخذ بورس تحصیلی دانشگاه آکسفورد انگلستان شد. پس از عزیمت به انگلستان، به فراگیری علم اقتصاد در یکی از معتبرترین دانشگاه‌های نوبل آور جهان پرداخت. در سال ۱۹۸۰ میلادی دوره دکتری رشته اقتصاد توسعه این دانشگاه را با درجه عالی به پایان رساند. موضوع رساله او " بررسی رابطه رشد اقتصادی، توزیع درآمد و فقر با توجه به مسائل ایران بود.

مسئولیت‌های اجرایی

شروع فعالیت‌های کاری زنده یاد حسین عظیمی از سال ۱۳۴۵ با کارآموزی در سازمان برنامه و بودجه وقت آغاز شده و تا سال ۱۳۴۶ ادامه یافت. از سال ۱۳۴۸ در مؤسسه تحقیقات اقتصادی دانشگاه تهران به طور رسمی مشغول به کار شد که تا سال ۱۳۵۱ ادامه یافت. در سال ۱۳۴۵ به خدمت مؤسسه برنامه ریزی ایران درآمد؛ مؤسسه ای که تحت پوشش دوگانه سازمان برنامه و بودجه ایران و سازمان ملل متحد فعالیت می‌کرد. در این دوره مسئولیت اجرایی تحقیقات و ارائه آموزش‌های کاربردی برنامه و بودجه مؤسسه را به عهده گرفت و تا سال ۱۳۵۶ به فعالیت خود در این مؤسسه ادامه داد.

از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۸ در سازمان برنامه و بودجه در رده‌های مختلف مختلف شغلی از جمله کارشناس، مشاور، معاونت دفتر، ریاست دفتر و عضویت در ستاد مرکزی برنامه و بودجه فعالیت کرد.

از سال ۱۳۸۱ با قبول مسئولیت ریاست مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی که از ادغام دو مؤسسه آموزشی و پژوهشی در برنامه ریزی و توسعه به وجود آمده بود، به یکی از ارکان مهم سازمان مدیریت و برنامه ریزی بازگشت مؤسسه ای که در سال ۱۳۴۵ نیز سابقه خدمت در آن را تجربه کرده و با این انتصاب و فعالیت‌های اجرای – تحقیقاتی خود در این مؤسسه را مجدداً آغاز کرد. این آخرین مسئولیت اجرایی او بود.

شاید سرنوشت این بوده که شروع و پایان کارش در مؤسسه باشد. زنده یاد دکتر عظیمی در مدت کوتاهی که ریاست مؤسسه را بر عهده داشت تلاش گسترده‌ای را برای تهیه مقدمات برنامه چهارم توسعه آغاز کرد در اسفند ۱۳۸۱ بزرگترین همایش اقتصاد ایران با عنوان چالش‌ها و چشم انداز اقتصاد ایران را با حضور بیش از ۳۵ مؤسسه تحقیقاتی و حضور بیش از ۶۰۰ نفر از صاحب نظران محققین و دانشگاهیان کشور برگزار کرد.

فعالیت‌های دانشگاهی

در سال ۱۳۴۹ اولین تدریس دانشگاهی خود را در دانشگاه تهران تجربه کرد و وارد جرگه معلمی شد. علاوه بر دانشگاه تهران، دانشجویان دانشگاه‌های علامه طباطبایی و تربیت مدرس تهران نیز در کلاس درسش، علم اقتصاد را آموخته اند. از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۲ به عنوان استاد مدعو در دانشگاه آکسفورد انگلستان که زمانی در آن تحصیل می‌کرد، به آموزش علم اقتصاد پرداخت. پس از جدا شدن از سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۳۶۸، به عضویت هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی درآمد و به عنوان مدیر گروه اقتصاد واحد علوم. تحقیقات تهران به تعلیم و تربیت دانشجویان رشته اقتصاد در مقاطع تکمیلی پرداخت و تا پایان عمر، با حفظ این سمت، معلمی می‌کرد.

مجموعه آثار عملی

زنده یاد حسین عظیمی در تولید آثار علمی مکتوب، تلاش ارزنده‌ای داشت. علاوه بر مجموعه سخنرانی‌هایی که از ارزش علمی بسیار بالایی برخوردار بوده و قابل جمع آوری و تألیف هستند، مجموعه آثار مکتوب او به بیش از پنج هزار صفحه استاندارد می‌رسد.

مجموعه آثار منتشر شده زنده یاد عظیمی شامل ۸ جلد کتاب تألیفی و ترجمه شده و حدود یکصد مقاله علمی است که اکثر مباحث آنها در حوزه علم اقتصاد در مجلات معتبر علمی منتشر شده است. از جمله کتاب‌هایی که وی به رشته تحریر درآوده است می‌توان به بانک‌های توسعه‌ای با تکیه بر بانک توسعه صنعت و معدن ایران؛ مقدمه‌ای بر نظریه اقتصاد سنجی؛ تورم مقدمه‌ای بر علم اقتصاد؛ سیاست اجتماعی در کشورهای توسعه نیافته؛ مدارهای توسعه نیافتگی در اقتصاد ایران؛ چشم انداز اقتصاد ایران؛ ایران امروز در آئینه مباحث توسعه اشاره کرد.

نظریات حسین عظیمی، از روش شناسی خاصی برای تحلیل تمدن جدید صنعتی یاهمان توسعه وارایه پیشنهادات برای توسعه اقتصادی ایران برخوردار است. ایشان اعتقادی به علم اقتصاد واحد نداشته و معتقد بود که علم اقتصاد در کشورهای در حال توسعه (در حال گذر) همان اقتصاد توسعه است و تدریس نظرات غیر توسعه‌ای کشورهای غربی برای کشورهای در حال توسعه کاربرد ندارد. از این‌رو، دکتر عظیمی معتقد بود که باید از نظرات شکل گرفته در غرب استفاده کرد اما بایدآن‌ها را بومی و توسعه‌ای کرد. بسیاری از تئوری‌های غربی نامناسب هستند که باید کنار گذاشته شوند. در این خصوص مهارت دکتر عظیمی در غربال سازی اندیشه‌های علمی بود. ایشان به خوبی در انطباق دادن نظریات اندیشمندان توسعه در بعد از جنگ جهانی دوم با شرایط اجتماعی- اقتصادی ایران مهارت داشت و به خوبی عدم تطابق بسیاری از نظریات را بیان می‌کرد.

عظیمی در اولین سمینار بازسازی اقتصاد ایران پس از جنگ، که در سال ۱۳۶۸ برگزار شد، به صراحت نقایص و اشتباهات فاحش سیاست‌های تعدیل اقتصادی در برنامه اول توسعه را تشریح نموده و به درستی، بحران اقتصادی ناشی از آن را پیش‌بینی کرده بود.

کد خبر 6100139 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • پرترددترین جاده کشور کدام است؟
  • کاهش ۶ درصدی تلفات جاده‌ای
  • انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی
  • بارش باران در محورهای مواصلاتی استان سمنان/ جاده‌ها لغزنده است
  • رانندگان با سامانه ۱۴۱ از آخرین وضعیت جاده‌ها مطلع شوند
  • پلیس راه: خطر ریزش سنگ در جاده چالوس
  • هشدار سقوط سنگ در جاده کرج _ چالوس
  • خطر ریزش سنگ در جاده چالوس
  • احتمال ریزش سنگ در جاده کرج چالوس
  • هشدار هواشناسی به رانندگان: جاده‌ های ۱۱ استان بارانی است