Web Analytics Made Easy - Statcounter

سکوت و انفعال مسئولان محیط زیست در کنار خلأهای قانونی برای ورود جهاد کشاورزی، عرصه را برای جولان کشاورزان غیربومی در استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی در اراضی کرمانشاه فراهم کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز زمین‌های حاصلخیز دشت‌های استان کرمانشاه چند سالی می‌شود شاهد حضور پررنگ کشاورزان غیربومی و مهاجری است که با کشت محصولات آب‌دوست همچون سیب‌زمینی، هندوانه و پیاز در حال تخلیه سدها و آلوده کرده سفره‌های آبهای زیرزمینی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشکل روز به روز در حال حاد شدن است؛ با افزایش اجاره‌بهای زمین‌ها کشاورزان غیربومی هم درصدد افزایش ثمردهی زمین‌های اجاره شده برآمده‌اند و روی به استفاده بیشتر از کودهای کشاورزی آورده‌اند که میراث شومی را با این کار برای کرمانشاهی‌ها برجا می‌گذارند.

آلوده شدن سفره‌های آب زیرزمینی و محصولات ناسالمی که ره‌آورد این افزایش مصرف کودهای شیمیایی است سونامی انواع بیماری های خطرناک را در سالهای آینده برای مردم این استان به همراه دارد و کمترین توجهی به این موضوع نمی‌شود.

سکوت و انفعال مسئولان محیط زیست در کنار خلاءهای قانونی برای ورود جهادکشاورزی عرصه را برای جولان این افراد سودجو فراهم و ضرورت ورود مدعی‌العموم به این قضیه را دوچندان کرده است.

 

افزایش کودهای مصرفی و آلودگی آبهای زیرزمینی

علی مرادی، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز می‌گوید که در حال حاضر شاهد اضافه برداشت در کشت محصولاتی نظیر برنج، سیب زمینی، پیاز و هندوانه که پر آب بر بوده و جزو کشتهای بومی استان نبوده، هستیم. برنج کاری در مقابل چاه های آب به جای پنج تا هفت هزار مترمکعب طبق الگوی آب به حدود 20 هزار مترمکعب آب نیاز دارد.

او ادامه می‌دهد که امسال 300 حلقه چاه به دلیل اضافه برداشت پلمب شده که افراد متخلف تعهد داده اند و برخی نیز موظف به نصب کنتور هوشمند شده اند. همچنین به دلیل اینکه تمام چاه ها مجهز به کنتور هوشمند یا وسائل اندازه گیری نیستند، آماری از میزان اضافه برداشت در دست نیست اما با توجه به تجارب قبلی و اطلاعات گشت ها، بحث اضافه برداشت تائید می شود که در مواردی از طریق دادگستری نیز پیگیری شده است.

مرادی، کشاورزان مهاجر را یکی از مشکلات جدی استان می‌داند و می‌گوید که کشتهایی نظیر خیار، هندوانه و گوجه که پر آب بر هستند ه در هفته یک بار آبیاری می شوند باعث اضافه برداشت می شود.
مرادی با بیان اینکه به کشاورزانی که مقابل چاه های آب برنج کشت می کنند اخطار می دهند، گفت:

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه ابراز امیدواری می‌کند که از حضور کشاورزان مهاجرکه سفره های آب زیرزمینی و اراضی را تخریب می کنند، جلوگیری شود زیرا این کشاورزان کودها و سموم زیادی را در آب حل می کنند که جذب می شود.

او تاکید می‌کند که این اقدام کاری جمعی است و یک شرکت به تنهایی از عهده آن برنمی آید و همه مسئولان درست اندرکار در استان باید دخالت کنند. تاکنون هم به دلایلی از جمله نبود محدودیت قانونی مبنی بر اینکه کشاورزی حق به اجاره دادن زمین خود را ندارد، برخوردهای لازم انجام نشده است.

مرادی یک واقعیت تلخ را هم بیان می‌کند و آن این است که برخی کشاورزان برای دریافت منافع آنی زمین‌های خود را با هزینه های کلان اجاره می دهند و کشاورزانی که آن را اجاره مکرده و از طریق سموم و کودهای تقویتی محصول بیشتری برداشت می کنند تا هزینه اجاره پرداختی جبران شود.

این مسئول معتقد است کهمجموعه تصمیم ساز استان نظیر نماینده دادستانی و استاندار باید در جلسات مربوطه حضور یابند زیرا این موضوع اراده جمعی می خواهد و باید تصمیمی عقلایی اخذ شود تا بار قانونی نداشته باشد.

جهادکشاورزی: برای برخورد خلا قانونی داریم

سید افشین صفوی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: براساس قانون هیچ منعی برای به کارگیری کشاورزان مهاجر نداریم با این حال سازمان جهاد کشاورزی به مراکز زیر مجموعه ابلاغ کرده حتی الامکان از در اختیار قراردادن نهاده های کشاورزی به افراد غیر بومی استان خودداری کنند.

وی افزود: در حال حاضر اهرمی مبنی بر اینکه اجازه ندهد کشاورزان زمین خود را به دیگری اجاره ندهند در قالب قانون، آیین نامه و دستورالعمل نداریم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: کار این سازمان ترویجی است و از طریق رسانه های گروهی از کشاورزان خواسته شده بر روی زمین های خود کار کنند و زمین را به دیگران کرایه ندهند زیرا دیگران دلسوزی لازم را نسبت به زمین نخواهند داشت.

صفوی خاطرنشان کرد: بر اساس آزمایشات انجام شده اخباری مبنی بر بالاتر بودن کود و سموم موجود در محصولات تولید شده توسط کشاورزان مهاجر صحت ندارد.

با این انفعال محیط زیست و رویه فعلی سلامتی کرمانشاهی‌ها در معرض تهدید جدی قرار گرفته و نیازمند ورود نهادهایی همچون دادستانی و مراجع قضایی برای برخورد با این افراد سودجوست.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۸۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه

ایسنا/کرمانشاه یک فعال محیط زیست معتقد است: هفته زمین پاک را نباید صرفا به مسائلی مانند زباله محدود کرد، بلکه مجموعه‌ای از عوامل در نهایت به آلودگی زمین می‌انجامد.

یوسف ابراهیمیان به مناسبت هفته زمین پاک (دوم تا هشتم اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عوامل متعددی که در دنیای امروز منجر به آلودگی زمین می‌شود، گفت: پسماندها یکی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی زمین هستند.

وی با بیان اینکه باید رویکرد مناسب‌تری در زمینه مدیریت پسماندها داشته باشیم، افزود: متاسفانه در حال حاضر حداقل در شهر کرمانشاه به صورت گسترده شاهد تفکیک زباله‌ها از مبدا نیستیم و صرفا کارهای مختصری در برخی از محلات شهر صورت گرفته است.

مدیر و موسس انجمن «حفاظت و احیاء محیط زیست» کرمانشاه معتقد است: نبود تفکیک مناسب پسماندها در مبدا از یک سو باعث می‌شود زباله‌های قابل بازیافت در داخل محلات و توسط زباله‌گردها تفکیک شود که این امر آلودگی فراوانی را وارد محیط زیست می‌کند و از سوی دیگر بخشی از پسماندهای ارزشمند و دارای قابلیت بازیافت از دست می‌روند.

وی ادامه داد: به علاوه در همین شهر کرمانشاه اگرچه کارهای بسیار خوبی در زمینه مدیریت پسماند از سوی شرکت بازیافت صورت گرفته، اما به دلیل نزدیکی سایت پسماند به شهر، بوی بد و آلودگی  این سایت تا بالای کرمانشاه می‌رسد و می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد.

این فعال محیط زیست تصریح کرد: برای مدیریت صحیح پسماندها، از یک سو باید تفکیک زباله از مبدا صورت بگیرد و زباله‌ها به صورت تفکیک شده به شرکت بازیافت برود، از سوی دیگر جانمایی سایت مدیریت پسماند درست باشد.

چرا نمی‌شود کیسه نایلونی را با پاکت کاغذی جایگزین کرد؟

موضوع دیگری که ابراهیمیان به آن اشاره کرد و محوریت روز زمین پاک امسال نیز هست سهم بالای پسماندهای پلاستیکی در آلودگی زمین است که این آلودگی قرن‌ها در محیط زیست باقی می‌ماند و تجزیه هر پسماند پلاستیکی چند صد سال به طول می‌انجامد.

وی تاکید کرد: در کنار برنامه‌ریزی برای بازیافت پسماندهای پلاستیکی و جلوگیری از ورود آنها به محیط طبیعی، باید اقداماتی نیز به منظور کاهش تولید چنین پسماندهایی صورت بگیرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه از چند عامل اثرگذار در بالا بودن سهم پسماندهای پلاستیکی یاد کرد که یکی از مهمترین آنها سود خوبی است که فروش کیسه‌های نایلونی در برخی صنوف از جمله نانوایی‌ها دارد، بگونه‌ای که گاهی سود فروش این کیسه‌های نایلونی برای نانوایی‌ها از خود نان بیشتر است و کیسه نایلونی را که کیلویی حدود ۸۰ هزار تومان می‌خرند، دانه‌ای حدود دو هزار تومان به مردم می‌فروشند.

ابراهیمیان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این کیسه‌ها در برخی فروشگاه‌ها به صورت رایگان عرضه می‌شود، اما در صورت حذف آن هیچ جایگزینی وجود ندارد.

وی با اشاره به قیمت بالای پاکت های کاغذی و با بیان اینکه هر کیلو پاکت کاغذی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد، ادامه داد: قطعا با این قیمت‌ها جایگزینی پاکت کاغذی با کیسه‌های نایلونی برای مغازه‌داران و فروشگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد، مگر اینکه یارانه‌ای در این زمینه به آنها داده شود.

به گفته این فعال محیط زیست، اینکه عرضه این کیسه‌ها کلا ممنوع شود تا مردم مجبور شوند کیسه‌های چندبار مصرف برای خرید همراه خود بیاورند هم نیازمند اهرم قانونی است که اکنون در اختیار نیست.

آلودگی زمین فقط با زباله نیست

ابراهیمیان به موضوع دیگری اشاره که در بسیاری از مواقع در زمینه آلودگی زمین فقط به زباله‌ها توجه می‌شود و این در حالیست که در کنار زباله‌ها عوامل آلاینده بسیار دیگری هم داریم که از جمله آنها می‌توان به آلودگی حاصل از صنایع و کارخانجات اشاره کرد.

وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از صنایع فیلترهای لازم برای تصفیه خروجی هم در زمینه آلاینده هوا و هم پساب‌ها را ندارند، این امر را یکی از مهمترین آلاینده‌های زمین اعلام کرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه تاکید کرد: در بخش کشاورزی نیز شاهد مصرف حجم عظیمی از سموم و کودهای شیمیایی هستیم که منجر به آلودگی آب و خاک می‌شود و تبعات آن تا چندین سال باقی می‌ماند.

ابراهیمیان از آلودگی حاصل از خودروها نیز یاد کرد و افزود: هر خودرو مانند یک بخاری نفتی عمل می‌کند و هم آلودگی هوا دارد و هم به گرم شدن زمین دامن می‌زند.

این فعال محیط زیست سپس به سهم بسیار مهم عوامل انسانی در آلوده کردن زمین اشاره کرد و گفت: بارها می‌بینیم که مردم پسماندهای خود را به راحتی در محیط طبیعی و حتی رودخانه‌ها خالی می‌کنند و برخی رودخانه‌ها به معبری برای عبور زباله تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: متاسفانه آموزش مناسبی در زمینه فرهنگسازی برای مردم با هدف جلوگیری از آلوده کردن زمین و محیط زیست ارائه نمی‌شود. رسانه‌ها، فضای مجازی و خصوصا آموزش و پرورش و مدارس نقش بسزایی در این زمینه دارند و باید آموزش‌ها در مدارس بگونه‌ای ارائه شود که هر کودک یک سفیر محیط زیست در خانواده خود باشد.

ابراهیمیان اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و هم در زمینه آگاهی دادن به مردم و هم مشارکت در حفظ زمین پاک پای کار بیایند و هیچ دستگاهی مسئولیت خود را بر گردن دیگری نیندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزییات مصوبه «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها»‌ مجلس
  • نگاهی به طرح کنترل اجاره بهای املاک مسکونی
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • زمین احداث پارکینگ وسایل نقلیه سنگین در کرمانشاه تامین شد
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • کارشناس مسکن: هیچ جای دنیا مستأجران مثل ایران به حال خود رها ‌نشدند / معضل مستأجران می‌تواند مشکل امنیتی شود
  • مدیریت آبرسانی به زمین های کشاورزی پایین دست سد زیردان چابهار سرعت می‌گیرد