Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-30@11:44:16 GMT

اهداف رئیس جمهور از سفر به مالزی و ژاپن

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۵۰۸۲۶

"روحانی، پس از وقایع آبان ایران که به سرمایه اجتماعی و سیاسی او نیز آسیب رساند، با چه هدف و به چه امیدی به ژاپن می‌رود؟" به گزارش بازار نیوز، فریدون مجلسی تحلیل‌گر روابط بین‌الملل در ادامه سرمقاله خود در روزنامه شرق نوشت: آیا نشان از ابراز تمایل یا امیدی به ازسرگیری اقدامات میانجیگرانه شینزو آبه دارد؟ آیا به دنبال پیداکردن راهی برای تسویه مطالبات بلوکه‌شده ایران خصوصا در شرایط بحران مالی کنونی است؟ آیا برای تشویق ژاپن به ازسرگیری خرید نفت از ایران است؟

پیشاپیش تریبون‌های محافل سایه از اینکه مبادا روحانی بخواهد موضوع برجام را در ژاپن تکرار کند، هشدار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان اصل برجام را نیز از همان آغاز نپذیرفتند و آن را با تلاش شبانه‌روزی و کارشکنی، خنثی کردند. به‌این‌ترتیب باید مسئله میانجیگری را منتفی دانست. اگر برای تسویه‌حساب‌های معوقه می‌روند که بهانه تحریم بانکی آمریکا به‌جای خود باقی است. اگر برای بازاریابی نفت می‌روند، آن‌هم منتفی است؛ زیرا نفتی که نتوان پولش را گرفت یا حتی در مقابل آن کالایی دریافت کرد، فروش یا عدم فروشش چه فرقی می‌کند؟ خصوصا در زمانی که از تریبون‌های مختلف، نوا‌های خواب‌نماشدن درباره برکناری مقام مهم اجرائی در بهمن‌ماه، یا سخنرانی‌هایی افشاگرانه با پیش‌بینی برکناری رئیس‌جمهور پیش از ۲۲ بهمن، یا برکناری با رأی مجلس آینده -که فکر می‌کنند در اختیار اصولگرایان خواهد بود- به گوش می‌رسد.

تنها امید این است که رئیس‌جمهور با کسب اختیارات ویژه مأموریتی امیدبخش داشته باشد؛ زیرا اوضاع‌واحوال ملتهب کنونی و جو نومیدانه ناشی از تورم و بی‌کاری، اقدامی درمانی را برای پیشگیری از شرایط بدتر تجویز می‌کند. اگرچه شعار «تحریم‌ها نتوانست مؤثر واقع شود»، در حد اینکه کشور همچنان زمین نخورده واقعیت دارد، اما باید به درد آن‌هایی که درد را حس می‌کنند، رسید. اگر در وقایع آبان مداخلات خارجی هم مؤثر بوده است، لابد زمینه‌ای هم بوده که با آن جمع و بحران‌آفرین شود. اما نگاهی به دیدار معروف به نشست قلب آسیا در استانبول که در آنجا مهاتیر محمد، نخست‌وزیر سالخورده مالزی سخنانی در انتقاد از سیاست تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا بیان کرد، می‌تواند بازتاب انگیزه ژاپن برای میانجیگری یا مصالحه ایران و آمریکا نیز باشد.

آقای مهاتیر محمد که کشورش به‌ناچار تحریم‌های آمریکا را علیه ایران اجرا و اعمال می‌کند و البته دیروز و امروز، اولین میزبان رئیس‌جمهور ماست، تحریمی را که خارج از مجرای سازمان ملل وضع شده باشد، غیرقانونی نامید. خصوصا آنکه آمریکا فقط تحریم یک‌جانبه نمی‌کند، آن را به بانک‌ها و شرکت‌های بیگانه نیز تحمیل می‌کند. دلیل آقای مهاتیر محمد دفاع از ایران نبود بلکه کشورش را که از تجارت با ایران منتفع بود، از تحریم آمریکا متضرر می‌دید و اعتراض داشت. حال باید دید روحانی در سفر به مالزی می‌تواند از این موضع‌گیری مهاتیر برای ایجاد کانالی دوجانبه برای دادو‌ستد بهره بگیرد؟ وزیر خارجه چین نیز در هفته گذشته به زیان‌های تحمیلی ناشی از اعمال سیاست‌های تحریمی یک‌جانبه آمریکا  اعتراض کرد. با توجه به اینکه ایران همواره بازار مناسبی برای کالا‌های و صنایع ژاپن بوده و ژاپن نیز خریدار مهم نفت و برخی کالا‌ها و مواد خام ایران بوده است، می‌توان نتیجه گرفت توکیو هم از این دیدگاه احساس مشابهی با مالزی و چین دارد.  

ایسنا / لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GVE برچسب ها: رئیس جمهور ، روحانی ، ژاپن

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: رئیس جمهور روحانی ژاپن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۰۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد

آفتاب‌‌نیوز :

بیانیه کاخ سفید تاکید می‌کند رهبران آمریکا، مصر و قطر درباره پیشنهاد تازه‌ای که اکنون برای تضمین آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس فوری در غزه روی میز است، گفتگو کردند.

رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد که کشورش به همراه مصر و قطر برای تضمین اجرای کامل مفاد این توافق پیشنهاد تلاش خواهد کرد.

بایدن از عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهورمصر خواسته‌است تا تمام تلاش خود را برای آزادی گروگان‌های حماس به کار گیرد، زیرا این تنها مانع برای آتش‌بس فوری و امدادرسانی به غیرنظامیان در غزه است.

رئیس جمهور آمریکا همچنین بر اهمیت حفاظت از جان غیرنظامیان و اطمینان از اینکه فلسطینی‌ها به مصر یا هر مکان دیگری خارج از غزه آواره نمی‌شوند، تاکید کرده‌است.

رهبران این سه کشور همچنین «ابتکارات جاری» برای افزایش جریان کمک‌ها برای نجات جان مردم غزه را بررسی کردند. آن‌ها موافقت کردند که به طور مستقیم و از طریق تیم‌های خود در روز‌های آینده از نزدیک هماهنگ باشند.

دفتر ریاست جمهوری مصر نیز روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور این کشور در تماسی تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، درباره آخرین تحولات در مذاکرات بر سر آتش بس در غزه و خطرات تشدید تنش نظامی در رفح گفتگو کردند.

در این بیانیه با اشاره به خطر تشدید تنش نظامی در رفح تاکید شده‌است که حمله به رفح می‌تواند فاجعه کنونی را به یک بحران انسانی بدتر تبدیل کند که بر ثبات و امنیت در منطقه تاثیر می‌گذارد.

در این گفت‌وگوی تلفنی السیسی، با بررسی تلاش‌های فشرده مصر در این زمینه، بر ضرورت دسترسی کامل و کافی به کمک‌های بشردوستانه در غزه تاکید کرد.

آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا که در حال حاضر در عربستان سعودی بسر می‌برد در توییتی از دیدار خود با نمایندگان امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردان و سازمان آزادی‌بخش فلسطین خبر داد.

بلینکن تاکید کرده‌است که در این دیدار درباره نقش آمریکا دربرقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه و تلاش‌هایی که درباره آزادی گروگان‌ها و دستیابی به آتش بس صورت می‌گیرد، سخن گفته‌است.

بلینکن روز دوشنبه همچنین گفت که امیدوار است حماس پیشنهاد «فوق‌العاده سخاوتمندانه» برای توقف حمله اسرائیل به غزه در ازای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد.

به گفته او، «حماس پیشنهادی از سوی اسرائیل دریافت کرده که فوق‌العاده سخاوتمندانه است. در این لحظه تنها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس ایستاده است حماس است».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «آن‌ها باید تصمیم بگیرند و باید سریع تصمیم بگیرند. امیدوارم که تصمیم درستی بگیرند.»

گزارش‌ها حاکی است که قرار بود هیئتی از حماس روز دوشنبه به مصر برود که همراه با قطر در حال میانجیگری برای دستیابی به توافقی است که باعث توقف حملات اسرائیل و آزادی گروگان‌ها شود.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • گفت‌وگوی تلفنی بایدن با امیر قطر و السیسی درباره آتش‌بس در غزه
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • ۱۰۸ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی تعطیل شدند
  • تعطیلی ۱۰۰ شعبه یک رستوران آمریکایی در مالزی به دلیل حمایت از اسرائیل
  • کی اف سی ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی تعطیل کرد
  • ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده