Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، از سال گذشته داستان انتشار بوی نامطبوع در تهران آغاز شد. در آذر 97 فقط یک روز بوی نامطبوع در برخی مناطق تهران منتشر شد. بعد از کش و قوس‌های فراوان و اظهارنظرهای متفاوت مسئولان بالاخره تقصیر بر گردن گاز مرکاپتان انداختند البته آن هم نه با قطعیت.

یک سال بعد دوباره در همان زمان بوی نامطبوع در تهران منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان نظرات مختلفی دادند اما امسال بر خلاف سال گذشته این بو 3 بار منتشر شد.

کوتاهی مدیریت بحران شهری با این همه دفتر و دستک

کار به جایی رسید که محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در صفحه شخصی خود در توییتر به شهرداری تهران گله کرد و گفت: مدیریت بحران شهری با این همه دفتر و دستک در این زمینه کوتاهی کرده است.

پای استانداری تهران به میان آمد، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران بعد از چند روز از انتشار بوی نامطبوع تمام دستگاه‌های ذیربط را به دفتر خود در تپه‌های عباس‌آباد دعوت کرد.

بر اساس اخبار کسب شده توسط خبرنگار فارس، در این جلسه که با حضور تمامی دستگاه‌ها برگزار شد، قرار شد که اداره کل محیط زیست استان تهران با سرعت و دقت تمامی مناطق جنوبی، نیروگاه‌ها، کارخانه‌های سیمان و کارخانه‌هایی که از گوگرد استفاده می‌کنند را مورد پایش دقیق قرار دهد.

همچنین قرار شد فاضلاب‌هایی که جاری شده‌ و مرکز دفن زباله« آرادکوه» را با دقت مورد بررسی قرار دهند تا منشأ احتمالی بوی نامطبوع در تهران مشخص شود.

ایستگاه هواشناسی در آراد کوه

همچنین در این جلسه که با ریاست استاندار تهران برگزار شد قرار شد که شهرداری تهران چند دستگاه سنجش بو خریداری کرده و در اختیار مدیریت بحران قرار دهد و آرادکوه که مرکز دفن زباله‌های پایتخت‌نشینان است مجهز به ایستگاه هواشناسی شود تا اگر اتفاقی رخ داد متوجه شوند چرا که مسؤولان شهری معتقد هستند که این بو ناشی از آرادکوه نیست و آنها خلاف جهت جریان باد قرار دارند.

پای دانشگاهیان به ماجرای بوی نامطبوع باز شد

همچنین در جلسه مقرر شد که سازمان محیط زیست یک فراخوان داده و از دانشگاه‌ها و مؤسسات تخصصی در زمینه شناسایی بو استفاده کنند و کار دقیقی با نمونه‌برداری در قسمت‌های جنوبی تهران انجام داده تا کانون‌های احتمالی مشخص شود. مسؤولان استانداری هم وظیفه دارند که گزارشات را پیگیری کنند.

قرار شد که سه فرضیه استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها، مسیر فاضلاب در سطح شهر و رواناب‌ها و موضوع مرکز دفن زباله بررسی و گزارش آن تا هفته آینده اعلام شود.

مصرف 400 میلیون لیتر مازوت در فصل سرد سال

البته در جلسه‌ای که استاندار تهران در این باره برگزار کرده بود شرکت پخش فرآورده‌های نفتی گزارشی ارائه کرد و در آن گزارش اعلام کرد که در فصل سرد امسال 400 میلیون لیتر مازوت مصرف شده است و قرار شد که مشکلات گازی برطرف شود تا این کارخانه‌ها مجبور به استفاده از مازوت نشوند.

همچنین در این جلسه سازمان هواشناسی گزارشی از وضعیت روزهایی که بوی نامطبوع در تهران منتشر شده بود اعلام کرد و در گزارش اعلام شد که غبار، گوگرد و رطوبت در این روزها بالا بوده و کاهش دیده داشته‌ایم.

تذکر پشت تذکر به شهرداری/مدیریت شهری کوتاهی کرد و دستگاه نخرید

بر اساس این گزارش، با انتشار بوی نامطبوع در تهران آرش حسینی میلانی رئیس کمیته محیط زیست شورا به شهرداری تذکر داد که قرار بود منابع لازم برای ایجاد سیستم پایش بو را فراهم کند ولی این کار را انجام نداده است.

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر خواستار این شد که با توجه به تکرار مسأله بوی نامطبوع و عدم واکنش سریع همچنان شاهد عدم واکنش سریع برای شناسایی منشأ هستیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز این بو در سطح شهر تهران منتشر شد، گفت: با توجه به نگرانی شهروندان قرار بود که تجهیزاتی برای پایش بو خریداری شود، شهرداری این کار را انجام نداد و از آنها می‌خواهیم زودتر این کار را انجام دهند.

برخی معتقدند که انتشار بوی نامطبوع در تهران مربوط به زباله‌های تهرانی‌ها است که در آرادکوه جمع می‌شود اما این در حالی است که صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر این موضوع را رد کرده و به فارس گفت: عوامل دیگری در این زمینه نقش داشته است.

وی در ادامه گفت: استانداری، فرمانداری، سازمان محیط زیست، شرکت آب و فاضلاب، وزارت نیرو و نفت از جمله نهادهایی هستند که می‌توانند در این حوزه ورود کنند.

نوری به انتشار بوی نامطبوع در سال گذشته اشاره کرد و گفت: متأسفانه سناریوی متعددی برای شناسایی بو مطرح شد ولی نتیجه‌ای نداشت ولی امیدواریم امسال به نتیجه درستی در این باره برسیم.

گوگرد مقصر اصلی

همچنین صدرالدین علیپور رئیس سازمان مدیریت پسماند هم گفته بود که بر اساس نمودارها در روزهایی که بوی نامطبوع در تهران منتشر شده میزان گوگرد بالا بوده است.

پیگیر موضوع هستیم

البته ماجرای بوی نامطبوع به حناچی شهردار تهران هم کشیده شد.وی معتقد است که این بوی نامطبوع برای سلامت شهروندان مضر نیست اما مسؤولان شهری همه تلاش خود را انجام می‌دهند تا منشأ آن مشخص شود.

هنوز منشأ دقیق بوی نامطبوع در تهران مشخص نشده است اما عباس شاهسونی رئیس اداره سلامت هوای وزارت بهداشت می‌گوید منشأ بوی بد تهران دفن زباله در کهریزک نیست بلکه صنایع گوگردی است که در زمان پایداری هوا میزان آلایندگی آنها تشدید می‌شود.

انتشار گوگرد از زباله نیست

وی به یکی از رسانه‌ها گفته است، بوی بدی که در روزهای گذشته در تهران احساس شده است گازی با منشأ ترکیبات گوگردی است که می‌‌تواند دی‌اکسید گوگرد یا ترکیبات دیگری از گوگرد باشد و نمی‌توان به دفن زباله ارتباط داد.

به گفته شاهسونی، دفن زباله در منطقه جنوب تهران بیش از 20 سال است که وجود دارد و اتفاق جدیدی نیست و در سال‌های گذشته نیز مسأله بوی بد نداشته‌ایم ضمن اینکه هیچ منبع علمی وجود ندارد که انتشار ترکیبات گوگرد را از دفن زباله نشان دهد.

بر اساس این گزارش، چندین بار بوی نامطبوع در تهران منتشر شده است،‌ که منبع دقیق آن مشخص نشده است، بیشتر روزهایی که این بو منتشر شده، هوا بارانی بوده است.البته هر یک از مسؤولان مشکل را بر گردن دیگری می‌اندازند و تاکنون هم مقصر اصلی بوی نامطبوع تهران مشخص نشده است.

فارس

انتهای پیام/

20 / 20 انتشار بوی نامطبوع در تهران مقصر بوی نامطبوع تهران کوتاهی مدیریت بحران شهری ایستگاه هواشناسی در آراد کوه مصرف 400 میلیون لیتر مازوت تذکر پشت تذکر به شهرداری گوگرد مقصر اصلی انتشار گوگرد از زباله نیست

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: انتشار بوی نامطبوع در تهران مقصر بوی نامطبوع تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۱۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: قیمت خرید زباله خشک در نوماند توسط پیمانکاران در دل قراردادهای بسته شده تعیین شده و پیمانکاران با توجه به هزینه‌های جمع‌آوری و حمل به این قیمت‌ها رسیده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا محمدی در حاشیه مراسم تکریم 800 نفر از پاکبانان شهر تهران که به مناسبت روز جهانی کارگر برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بی‌تردید امروز شهر تهران از پاریس تمیز‌تر است. در حال حاضر نظرسنجی درخصوص نظافت شهر تهران از مردم انجام نشده است اما سامانه 137 که سامانه‌ای نظارتی است نظرات مردم را منعکس می‌کند. از این منظر شاهد کاهش 65 درصدی شکایت‌ها در حوزه پسماند هستیم.

وی افزود: از نگاه میدانی نیز با توجه به بهبود عوامل مؤثر در نظافت شهر شاهد بهبود وضعیت هستیم. یکی از مشکلات ما در حوزه جمع‌آوری پسماند معدل مدل ماشین‌آلات بود که از 91 تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری به 1400 خواهد رسید. این موضوع می‌تواند تاثیر بسزایی در کیفیت جمع‌آوری زباله داشته باشد. از سوی دیگر کف حقوق پاکبانان از 8 میلیون و 700 هزار تومان به 12 میلیون تومان افزایش پیدا کرد تا به این ترتیب قدر این زحمتکشان بیشتر دیده شود.

محمدی تصریح کرد:‌ بر اساس ابلاغیه وزارت کار سطح حقوق پاکبانان را افزایش دادیم و افزایش بیشتر نیز در دستور کار قرار گرفته است که اثرات آن را می‌توانیم در کف خیابان مشاهده کنیم. وضعیت شهر تهران در حوزه پسماند بهبود یافته ولی ما همچنان راضی به این مقدار نیستیم.

وی تاکید کرد: در حال حاضر بالاترین امتیاز پیمانکاران در سطح مناطق 75 از 100 است که نشان می‌دهد همچنان جای کار وجود دارد البته پیمانکاری هم داریم که 40 امتیاز کسب کرده است.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درخصوص وضعیت مخازن در سطح شهر گفت: سال گذشته 33 درصد کل مخازن سطح شهر نوسازی شد. 17 هزار مخزن جدید در سال گذشته در میان مناطق توزیع شد و در موضوع شستشو و نگه‌داشت مخازن با توجه به تبدیل شدن قراردادها به قراردادهای حجمی، قطعا از این پس وضعیت شستشوی مخازن بهتر خواهد شد.

محمدی در پاسخ به سؤالی درخصوص قیمت خرید زباله خشک در اپلیکیشن نوماند گفت: قیمت خرید زباله خشک در نوماند توسط پیمانکاران در دل قراردادهای بسته شده تعیین شده است پیمانکاران با توجه به هزینه‌های جمع‌آوری و حمل به این قیمت‌ها رسیده‌اند. بی‌تردید این پیمانکاران هزینه‌هایی دارند که افرادی که به صورت غیرمجاز خریداری می‌کنند بالاتر باشد اما غیر از پیمانکار شهرداری هر کسی نسبت به خرید زباله ارزشمند اقدام کند جرم است.

وی درباره زباله‌سوز 6 هزار تنی تهران نیز گفت: با توجه به اینکه انعقاد چنین قراردادی در کشور در این سطح برای اولین بار است شرکت‌های مشاور برای انعقاد این قرارداد نیاز به بررسی‌های بیشتر و اخذ مشاوره‌های فنی بیشتر داشتند لذا مقرر شد از مجموعه‌های دانشگاهی و همچنین کارشناسان وزارت کشور استفاده کنیم. در این مسیر یک مشاور بین‌المللی نیز استخدام کردیم تا این قراردادها تنظیم شود. امیدواریم تا دو هفته‌ آینده پیش‌نویس این قرارداد تنظیم شود.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در خصوص شیرابه و انتشار آن در هنگام حمل پسماند و در مجموعه آرادکوه، اظهار کرد:‌ بیش از هفتاد سال است که در مجموعه آرادکوه زباله دفن می‌شود طبیعتا بوی نامطبوع در آنجا وجود دارد لذا برنامه‌ریزی شده که به عنوان تنها راه حل آلودگی زیست محیطی و گاز متان موجود در آنجا استحصال این گاز انجام شود که منابع و اعتبارات در طرح جامع دیده شده و مقرر بود تا اسفندماه سال گذشته برای جذب سرمایه‌گذار اقدام شود که با یک ماه و نیم تاخیر در اردیبهشت‌ماه فراخوان جذب سرمایه‌گذار انجام خواهد شد. هر چند که این موضوع برای شهرداری تهران پرهزینه است اما آن را به عنوان یک راه حل تمام کننده و حلقه پایانی مدیریت پسماند پذیرفته است. اما موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد و خوشبختانه دریاچه شیرابه‌ای که در گذشته وجود داشته امروز خشک شده و دیگر وجود ندارد.

محمدی درخصوص تعداد کاربران اپلیکیشن نوماند گفت: هدف‌گذاری که دنبال کردیم این بود که روزانه 1900 نفر در این اپلیکیشن ثبت‌نام کنند که در مجموع حدود 42 هزار نفر می‌شد که در حال حاضر 45 درصد از هدف‌گذاری ما محقق شده است و تبلیغات مویرگی برای افزایش تعداد کاربران نیز به صورت جدی دنبال می‌شود.

وی در خصوص شیرابه‌ای که از خودروهای حمل پسماند بعضا جاری می‌شود نیز تصریح کرد: تمام تلاش این است که بویژه در فصول گرم با نوسازی ناوگان که بخشی از آن مربوط به سیم‌تریلرها می‌شود بتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم. تعدادی از این خودروها در سال گذشته نوسازی و اورهال شدند و نظارت بر پیمانکار نیز در این حوزه به صورت جدی افزایش پیدا کرده است. اگر این موضوع در سطح شهر دیده می‌شود تخلف است و قطعا با آن برخورد خواهیم کرد.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ادامه داد: مرکز تحقیق و پژوهشی به صورت مشترک با شهاب‌خودرو احداث کردیم که ماشین‌هایی طراحی کنند که به صورت وکیوم شده به هیچ عنوان شیرابه از آن خارج نشود و به این ترتیب وضعیت بهبود پیدا کند.

بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک

محمدی درخصوص به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در حوزه مدیریت پسماند گفت: به‌کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد اما از افراد زیر 18 سال و اتباع غیرقانونی پیمانکاران نباید استفاده کنند و در صورت انجام این کار تخلف است و با آن برخورد می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هفته آینده تکلیف رالف رانگنیک و بایرن مونیخ مشخص خواهد شد
  • اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • خط و نشان تند و تیز ستاره سپاهان علیه پرسپولیس با یک تصویر ترسناک!
  • پزشک بیرانوند مصاحبه‌اش را تکذیب کرد؛ زمان بازی با تست عملکردی در زمین مشخص می شود!
  • خط و نشان بازیکن سپاهان علیه پرسپولیس + عکس
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • زمان پایان لیگ بیست و سوم مشخص شد + برنامه بازی ها