Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@21:20:53 GMT

یک قرن فاصله تا رفع کامل شکاف جنسیتی در جهان

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۵۱۷۵۷

یک قرن فاصله تا رفع کامل شکاف جنسیتی در جهان

گزارش سالیانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) درباره شکاف جنسیتی حاکی از آن است که شکاف جنسیتی در شرایط مختلف از جمله نفوذ سیاسی، حصول اقتصادی، بهداشت و آموزش طی یک سال اخیر در دنیا کاهش یافته اما برای رفع کامل آن، یک قرن زمان لازم است.

به گزارش ایسنا، مجمع جهانی اقتصاد مستقر در سوئیس که روند پیشرفت جهانی در زمینه برابری جنسیتی را به طور سالیانه در میان ۱۵۳ کشور جهان دنبال می‌کند، اعلام کرده با وجود ورود بسیاری از زنان در نقاط مختلف جهان به دولت و مشاغل دولتی، "شکاف اقتصادی" همچنان میان زنان و مردان بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش‌بینی‌های مجمع جهانی اقتصاد حاکی از آن است که با وجود نقش‌های رهبری زنان در مناصب مهمی مانند بانک مرکزی اروپا و بانک جهانی و قرار گرفتن در رأس چندین کشور از جمله فنلاند، آلمان و نیوزیلند، زنان برای رسیدن به جایگاه برابر با مردان و از بین رفتن شکاف جنسیتی مسیری ۹۹.۵ ساله در پیش دارند.

در عین حال برآوردهای سال گذشته در گزارش مجمع جهانی اقتصاد درباره شکاف جنسیتی (۲۰۱۸) حاکی از آن بود که رفع شکاف جنسیتی به ۱۰۸ سال زمان نیاز دارد.

بر اساس گزارش سال جاری میلادی (۲۰۱۹) مجمع جهانی اقتصاد درباره شکاف جنسیتی، پیشرفت در حوزه سیاسی با کندی همراه است و زنان هنوز تنها ۲۱ درصد از سمت‌های اداری را در سراسر جهان به خود اختصاص داده‌اند اما می‌توان امیدوار بود که "اثر الگوپذیری" باعث تحریک و تسریع این تغییرات شود.

وضعیت نامطلوب شکاف جنسیتی در اشتغال

در حالی که شکاف جنسیتی به طور کلی طی یک سال اخیر کاهش داشته، اما در موضوع اشتغال نسبت به سال گذشته رو به رشد بوده است. یکی از علل این امر آن است که زنان تقریباً در همه بخش‌های شغلی با سرعت رشد بالا نظیر "رایانش ابری" و هوش مصنوعی کمتر حضور دارند. 

بر اساس این گزارش اگرچه تقاضای افراد برای برخورد برابر جنسیتی رو به افزایش است اما نابرابری جنسیتی در محل‌های کار در سراسر جهان رو به رشد است.

برآوردهای مجمع جهانی اقتصاد حاکی از آن است که رسیدن به برابری جنسیتی در محل کار بیش از دو قرن، معادل ۲۵۷ سال زمان خواهد برد. این در حالی است که سال گذشته گزارش مجمع جهانی اقتصاد درباره شکاف جنسیتی در محل کار و اشتغال نشان می‌داد رفع شکاف جنسیتی به ۲۰۲ سال زمان نیاز دارد.

به طور میانگین، تنها ۵۵ درصد از زنان بالغ امروز در بازار کار حضور دارند، در حالی که این آمار برای مردان ۷۸ درصد است. هم‌چنین زنان به طور میانگین در سطح جهانی هنوز ۴۰ درصد کمتر از مردان برای کارهای مشابه در موقعیت‌های مشابه حقوق دریافت می‌کنند

گزارش مجمع جهانی اقتصاد نشان داده شکاف حقوقی طی یک دهه گذشته در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) به طور پیوسته در حال کاهش است اما در همین حال در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه گسترش یافته است.

شکاف جنسیتی اقتصادی به دلیل مشکلات مختلفی در محل‌های کار از جمله فرصت‌های شغلی موجود و حقوق‌های دریافتی زنان شکل گرفته است. 

البته تحولات مثبتی مانند افزایش عمومی سهم زنان در بین کارگران ماهر و مقامات ارشد نیز رخ داده است.

وضعیت شکاف جنسیتی در آموزش، سلامت و سیاست

طبق اعلام مجمع جهانی اقتصاد شکاف جنسیتی بیش از ۹۶ درصد در حوزه آموزش بسته شده و می‌توان آن را تنها طی ۱۲ سال از بین برد.

این شکاف در مقوله سلامتی و بقا به همان اندازه اندک است اما این گزارش اعلام کرده به دلیل مشکلات دیرهنگام در کشورهای پرجمعیت مانند چین و هند هنوز مشخص نیست که رسیدن به برابری کامل در این حوزه چقدر طول خواهد کشید.

در عین حال سیاست زمینه‌ای است که حداقل پیشرفت را تا به امروز داشته اما بیشترین پیشرفت را در سال گذشته نشان داده است. زنان در سال ۲۰۱۹ میلادی، ۲۵.۲ درصد از کرسی‌های مجلس نمایندگان و ۲۲.۱ درصد از سمت‌های وزرایی را در مقایسه با ۲۴.۱ درصد و ۱۹ درصد در سال ۲۰۱۸ میلادی به خود اختصاص داده بودند.

برترین کشورها در زمینه برابری جنسیتی 

بر اساس این گزارش ۱۰ کشور برتر در زمینه برابری جنسیتی به ترتیب زیر است:

۱- ایسلند

۲- نروژ

۳- فنلاند

۴- سوئد

۵- نیکاراگوئه

۶- نیوزلند

۷- ایرلند

۸- اسپانیا

۹- رواندا

۱۰- آلمان

به گزارش ایسنا، همچنین سوریه، پاکستان، عراق و سرانجام یمن بیشترین شکاف جنسیتی را در میان کشورهای مورد بررسی به خود اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام

منابع: ۱ - ۲

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد برابری جنسیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۱۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد بزرگ ایران پر شد | هشدار مهم : از رودخانه فاصله بگیرید

به گزارش همشهری آنلاین، مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان با اشاره به پرشدن ۸۱ درصدی مخازن سدهای خوزستان در پی بارندگی‌های اخیر گفت: ۱۰۰ درصد مخزن سد دز پر شد.

عباس صدریان‌فر جمعه شب در گفت وگوی رسانه‌ای بیان کرد: شاهد ۲ موج قوی بارشی در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبشهت‌ماه در خوزستان بودیم که حوضه‌های آبریز منتهی به استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داد.
وی با بیان اینکه سامانه‌های بارشی از ۱۰ روز گذشته مورد رصد کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان قرار گرفت، افزود: بررسی سامانه‌های بارشی به دلیل نوسانات زیاد دشوار بود که با مدیریت خوب و ایجاد ظرفیت در سد توانستیم سیلاب اخیر را به درستی مدیریت کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز دانست و گفت: ورودی سد دز حدود ۲هزار متر مکعب بر ثانیه بود لذا خروجی سد را از روزهای قبل به حدود ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود ۶۵ میلیون مترمکعب ایجاد کنیم.
صدریان‌فر تصریح کرد: اگر خروجی سد افزایش نمی‌یافت مجبور بودیم آب ورودی به سد دز را خارج کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با این ظرفیت توانستیم از سیل پایین دست جلوگیری کنیم، افزود: همزمان با این بارش، در پایین‌دست سد دز، حوضه‌های میانی از جمله سیلاب‌ها، مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی دبی حدود ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه تولید کردند که اگر مقاومت ما برای خروجی سد نبود همپوشانی این ۲ خروجی می‌توانست برای مردم مشکلاتی ایجاد کند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: وضعیت مدیریت شده و حوضه‌های پایین‌دست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعت‌های آتی بیشتر کنیم.
وی از مردم تقاضا کرد در پایین‌دست مراقبت کنند و فرمانداران مربوطه نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

۸۱ درصد مخازن سدهای خوزستان پر شد

صدریان‌فر درخصوص آبگیری انجام شده نیز گفت: حدود ۸۱ درصد مخازن سدهای خوزستان آبگیری شده است؛ میزان آبگیری سد کارون به ۹۱ درصد و سد دز به ۱۰۰ درصد رسیده است.

به گزارش ایرنا بارش بیش از ۱۷۵ میلیمتر باران طی روزهای پنجشنبه و جمعه باعث آبگرفتگی معابر و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌های عمرانی و کشاورزی شهرستان دزفول شد.

فرماندار ویژه دزفول گفت: دستور تعطیلی بوستان‌های ساحلی این شهر صادر و عملیات تخلیه خودروها از این بوستان‌ها نیز آغاز شده است.

وی از شهروندان خواست از نزدیک شدن به بستر رودخانه دز و حضور در پارک‌های ساحلی تا عادی شدن شرایط به طور جدی خودداری کنند.

کد خبر 849065 برچسب‌ها سيل خبر مهم سد

دیگر خبرها

  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • طلای جهانی پس رفت
  • سد بزرگ ایران پر شد | هشدار مهم : از رودخانه فاصله بگیرید
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • علی مطهری: در خانواده آیت‌الله مطهری با شکاف بین‌نسلی مواجه نیستیم، اما...
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • درجا زدن فدرال رزرو آمریکا نردبان طلای جهانی شد