Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-06@23:32:03 GMT

سلیمی‌نمین: احمدی‌نژاد تمام شده

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۵۳۲۵۷

صراط:

پایداری‌ها همچنان یک چالش برای اصولگرایان هستند، آنچنان که عباس سلیمی نمین، تحلیلگر و فعال سیاسی اصولگرا و از منتقدان جدی رویه‌ها و رفتارهای سیاسی اعضای این جبهه معتقد است «پایداری ها اهل تفکر نیستند.» او تاکید دارد شرایط در جریان اصولگرا به نحوی است که باید همه به سمت ائتلاف بروند و فرزندان سیاسی آیت الله مصباح هم باید این عقلانیت را از خود نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرآنلاین نگاه سلیمی نمین درباره ریاست مجلس هم جالب است، او میرسلیم را چهره‌ای می‌داند که در جایگاه ریاست مجلس نیست و مصباحی مقدم هم از نگاه او یک متخصص اقتصادی مورد قبل طیف راست و چپ است. او که از نزدیکان به شهردار اسبق تهران است، تاکید می‌کند شانس اصلی ریاست مجلس را قالیباف دارد.

*******

آقای سلیمی نمین! در این دور از انتخابات مجلس، برخی از مدیران میانی و ارشد دولت آقای احمدی‌نژاد هم ثبت نام کرده‌اند. از نگاه شما ممکن است چنین افرادی جدا از وابستگی برخی از آنها به جریان اصولگرا، به نوعی نماینده تفکرات احمدی‌نژادی در مجلس آتی باشند؟

این افراد هیچیک نماینده جریان آقای احمدی نژاد نیستند چراکه او از قانون عبور کرده است.به نظر من آقای احمدی نژاد تمام شده است و تفکرات او حامیان زیادی ندارد، افرادی که اهل تفکر باشند و مبانی فکری داشته باشند از وی حمایتی نمی‌کنند مگر اینکه برخی از افرادی که تنها برخی از کارهای انجام شده برای آن‌ها ملاک است.

مثلا طیف پایداری؟

بله پایداری ها خیلی اهل تفکر نیستند.

فکر می‌کنید کرسی ریاست مجلس آینده بازهم به اصولگرایان می‌رسد؟ چهره‌های منتسب به طیف سنتی اصولگرا نظیر آقای میرسلیم و مصباحی مقدم، شانسی برای تکیه بر کرسی ریاست مجلس یازدهم دارند؟

آقای میرسلیم به هیچ وجه چنین جایگاهی ندارد. در گذشته نیز نتوانسته است آرا و حامیانی را برای خود جذب کند چنانچه که در انتخابات ریاست‌جمهوری پیشین نیز آرای بسیار اندکی را از سوی مردم دریافت کرد. او نمی‌تواند محوریتی ایجاد کند. آقای مصباحی مقدم اگرچه فردی تشکیلاتی نیست اما به لحاظ تخصصی شخصیت برجسته‌ای دارد. او به‌عنوان متخصص در عرصه برنامه‌ریزی و مسائل مالی مجلس هم مورد قبول اصولگرایان است و هم طیفی از اصلاح‌طلبان.

پس با این تفاسیر در بین اصولگرایان شانس آقای قالیباف از دیگر چهره‌ها برای ریاست بر مجلس آتی بیشتر است؟

قطعا همین‌طور است.

براساس ملاک‌هایی که شما عنوان کردید، آیا آقای قالیباف مدیر هستند یا متخصص یا...

او یک مدیر اجرایی برجسته است. قالیباف می‌تواند نیازهای روز را تا حدی پاسخ مثبت دهد و یکی از مشکلات جدی دولت روحانی آن است که دولت وی تحرک لازم را ندارد و برخی از وزرا کاملا بی‌انگیزه هستند و برخی دیگر هم درگیر مسائل اقتصادی خود. شخصیتی مثل قالیباف در مجلس می‌تواند دولت را به تحرک وادار کند. یعنی دولت را در این مسیر قرار دهد. بنابراین حضور او کمک می‌کند که دغدغه جامعه تاحدی برطرف شود.

انتقاداتی که به عملکرد مالی زیرمجموعه آقای قالیباف در شهرداری مطرح است را نقطه ضعف وی نمی‌دانید؟

بله در شهرداری تهران به دلیل گستردگی این سازمان قطعا مسائلی وجود داشته است که کماکان هم وجود دارد. ضمن اینکه این مجموعه کارکردی هم ندارد و بی‌انگیزگی در آن موج می‌زند. در این مدت پس از ریاست آقای قالیباف، تاکنون یک پروژه جدی توسط شهرداری افتتاح نشده است. جریان اصلاح طلب حتی نتوانسته است یک مورد تخلف نسبت به آقای قالیباف را در جایی اعلام کند. در زمان آقای قالیباف در شهرداری تهران مشخص بود که هر پروژه قرار است در چه بازه زمانی به بهره‌برداری برسد و این امر نه قبل از او و نه بعد از او سابقه نداشته است. قطعا در زیرمجموعه‌ او هم ضعف‌هایی وجود داشته است و وی نیز برای حل این مشکلات حتی پیشقدم نیز شد و پرونده‌ای که در تعاونی مسکن مطرح شده بود را به قوه قضاییه ارجاع داد و حتی برخی از دوستان نزدیکان او هم محکوم شدند.

فکر می کنید قالیباف در همراه کردن پایداری‌ها با لیست مشترک با شورای ائتلاف یا حتی طیف نزدیک به خود موفق شود؟ با توجه به نگاه مرددی که این طیف از اصولگرایان به او دارند؟

امیدوارم که این عقلانیت سیاسی در همه طیف‌های اصولگرا تقویت شود چراکه بعضا این عقلانیت در برخی از این طیف‌ها کمرنگ است و ما انتظار داریم تا این افراد منافع جامعه را بر منافع خود ترجیح دهند. پایداری‌ها باید عقلانیت لازم را در این بحث از خود نشان دهند. آقای قالیباف هم دارای جایگاه و توان خوبی برای ایجاد انسجام در مجلس آتی است.

آقای سلیمی نمین! اصولگرایان در ماه‌های منتهی به انتخابات مجلس بارها از معرفی نیروهای جوان و زنان به عنوان کاندیدا و ضرورت تشکیل مجلسی پرتحرک سخن می گفتند، کاندیداهای اصولگرایان اما چندان این ایده را عملیاتی نکرد، آیا این افرادی که از طیف اصولگرا ثبت نام کردند می‌توانند شور انتخاباتی ایجاد کنند و آرا را به سمت این جریان بکشانند؟

این بار جوانان زیادی ثبت‌نام کردند. سابقه نداشته است این میزان از جوانان با موقعیت در میان مردم ثبت نام کنند. از این جهت تغییری رخ داده است.

این افراد عیار سیاسی لازم را دارند؟

باید به آن‌ها فرصت داد تا ببینیم چگونه عمل می کنند و میدانی را برای ارائه توانمندی خود در اختیار داشته باشند.

با توجه به اینکه این افراد عمدتا تشکیلاتی نیستند و ناشناخته هستند نگران نیستید که مجلس آتی به سوی فردگرایی یا پوپولیسم و تندروی متمایل شود؟

چند نفری که نیروهای تندی هستند، شانس خیلی کمی برای انتخاب شدن دارند، در مجموع شانس عناصر تندرو برای ورود به مجلس را پایین می‌دانم و جامعه تمایلی برای تقویت نیروهای تندرو ندارد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سلیمی نمین احمدی نژاد اصولگرایان پایداری ها صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۳۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟

در جریان اصلاحات تحلیل هماهنگی در خصوص انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس وجود ندارد به شکلی که برخی از ائتلاف قالیباف با طیف پایداری ها سخن می گویند و برخی از ائتلاف وی با مستقلین و اعتدالی‌ها!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که فلسطین محور اجلاس سازمان همکاری اسلامی، تأثیر توافق احتمالی حماس و رژیم صهیونیستی بر تنش‌های منطقه، کلاه بیمه‌ای بر سر کارگران ساختمانی و بازداشت عوامل پشتیبان گروهک جیش‌الظلم در راسک در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

مروری بر کنش های سیاسی- رسانه ای اصلاح طلبان و اعتدالیون بیانگر آن است که آنان در خصوص انتخاب ریاست و هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تحلیل های متعارضی مواجه هستند.

بر اساس احصاء صورت گرفته، اصلاح طلبان و اعتدالیون در بازنمایی از شرایط مجلس مبنی بر استیلای رادیکال ها، شدت گرفتن لابی ها برای هئیت رئیسه مجلس، سهم خواهی و سهم دهی ها متفق القول هستند اما در خصوص ائتلاف ها برای ریاست مجلس از سویی و میزان توان مستقل ها، اعتدالیون و اصلاح طلبان از جانب دیگر تحلیل های متعارضی را ارائه می کنند.

برگزاری دور دوم انتخابات و تعیین تکلیف فراکسیون‌های مجلس به ویژه انتخاب هیئت‌ رئیسه مورد توجه روزنامه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است، روزنامه آرمان ملی از توافق شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و جبهه پایداری اظهار توجه کرده و نوشته است:

انتخاب رئیس مجلس بحث مهمی است. ۱۴ اردیبهشت با توجه به ائتلاف شانا و پایداری به‌طور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند. حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم در رده چهارم انتخابات مجلس در تهران گمانه‌زنی‌هایی را برای اینکه وی در مجلس دوازدهم کرسی ریاست را به رقبایش واگذار می‌کند شکل گرفته است، اما با وحدتی که بین شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و جبهه پایداری شکل گرفته احتمال زیاد رقابتی بین این دو جریان وجود نداشته باشد.

این روزنامه در ادامه با تعیین نامزد برای هیئت رئیسه آینده مجلس نوشته است:

اما ائتلاف امنا که در خارج از این ائتلاف است جدی‌ترین رقیب قالیباف برای ریاست مجلس است. سیدمحمود نبویان، نفر اول انتخابات مجلس در تهران در کنار حمید رسایی، مرتضی آقاتهرانی، منوچهر متکی، مجتبی ذوالنوری و حمیدرضا حاجی‌بابایی از جمله افرادی هستند که نام آنها در کنار نام قالیباف برای ریاست مجلس شنیده شده، البته با توجه به ائتلاف شانا و پایداری به‌طور قطع باید یا قالیباف و یا آقاتهرانی نامزد ریاست قوه مقننه شوند.

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان آناتومی یک رقابت می‌نویسد:

از مجموع این احوالات تدارک رقابت برخی جریانات اصولگرا برای رقابت با قالیباف بر سر کرسی ریاست مجلس دوازدهم دور از انتظار نبوده و نیست. در مقابل اما جریان قالیباف نیز از انسجام منتخبان مجلس دوازدهم حول محور ریاست او، حتی پیش از برگزاری دور دوم انتخابات می‌گویند! روزنامه اعتماد ضمن تلاش برای پرهیز از نام بردن طیف اصلاح طلبان در مجلس مدعی شد که مستقلین و اعتدالی ها حدود ۱۰۰ کرسی در مجلس دوازدهم داشته و از نقش موثر این نمایندگان برای رایزنی برای کسب کرسی های مجلس در صورت حمایت از ریاست محمدباقر قالیباف سخن به میان آورد. این روزنامه مدعی شد که صحبت هایی در خصوص انتخابات مسعود پزشکیان به عنوان نائب رئیس مجلس و کسب دو کرسی هیئت رئیسه و ریاست ۳ کمیسیون مجلس انجام شده است.

اما در شرایطی که روزنامه اعتماد از احتمال ائتلاف میان قالیباف و با طیف مستقلین و اعتدالیون سخن به میان می آورد اما روزنامه «هم میهن» مدعی احتمال ائتلاف قالیباف با پایداری ها و طیف رادیکال برای ریاست مجلس خبر می دهد.

هم میهن با بیان اینکه «جبهه پایداری مؤتلف با شانا اگر در مجلس بعدی بخواهد همسویی با جریانی را در پیش بگیرد، بعید است با نمایندگان راه‌یافته از لیست امنا و صبح ایران به ائتلاف و همراهی نرسد»، می نویسد: «مسلما این شرایط قطعاً به نفع قالیباف نخواهد بود و این امر هم موجب شده که این تصور ایجاد شود که قالیباف از همین حالا و در مجلس کنونی علاوه بر همراهی جریان تندروی موجود، سیگنال‌های مثبتی را به تندروها در مجلس بعدی ارسال کند تا بتواند موقعیت فعلی‌اش را در دور بعدی هم حفظ کند؛ از جمله اینکه برخی حتی احتمال بازگشت طرح‌هایی مانند طرح صیانت به دستور کار مجلس در روزهای پایانی را در همین مسیر عنوان کرده‌اند.»

این روزنامه همچنین می نویسد:

درست است که قالیباف حامیانی داشته و به پشتوانه آن پا به میدان انتخابات مجلس گذاشت اما حمایت آنها برای رسیدن به ریاست دوره دوازدهم مجلس کافی به نظر نمی‌رسد. احتمالاً میانه‌روها و طیف اقلیت‌ سیاسی مجلس در رقابتی که اگر بین گزینه تندروها و طیف قالیباف شکل بگیرد، دست به همراهی با او خواهند زد اما قالیباف برای رسیدن به ریاست، نیاز به آرای بیشتری دارد و اگر ضرورتی از بیرون بر حضور قالیباف بر ریاست مجلس به میان نیاید، قالیباف چاره‌ای جز جذب رای جبهه پایداری و طیف‌های همسو با آن (جریان «امنا» و «صبح ایران») ندارد که آن هم بدون امتیازدهی صورت نمی‌گیرد و حالا با توجه به شواهد و قرائن مطرح‌شده به نظر می‌رسد مذاکرات آغاز شده و اگر قالیباف با همین روند خواهان دستیابی به صندلی ریاست مجلس باشد، با توجه به اینکه در سابقه سیاسی او بالا و پایین و حرکت در طیف‌های مختلف اصولگرایی دیده شده است؛ احتمالاً با چهره جدیدی از قالیباف روبه‌رو خواهیم بود؛ چهره‌ای که برآمده از همراهی بیش از پیش با تندروهاست!

با توجه به مطالب گفته شده می توان گفت که در جریان اصلاحات تحلیل هماهنگی در خصوص انتخاب رئیس و هیئت رئیسه مجلس وجود ندارد به شکلی که برخی از ائتلاف قالیباف با طیف پایداری ها سخن می گویند و برخی از ائتلاف وی با مستقلین و اعتدالی‌ها!

نکته قابل توجه اینکه اصلاح طلبان در بیان کرسی های متعلق به مستقلین مدعی هستند آرای مستقلین در جبهه اعتدالی ها و اصلاح طلبان می باشد، این طیف که از ۱۰۰ کرسی برای این طیف سخن به میان می آورند پیش از این از فقدان نیروهای اعتدالی و اصلاح طلب در مجلس سخن به میان می آوردند

اصلاح طلبان گرچه تحلیل های متعارضی از شرایط درونی مجلس ارائه می کنند اما کاملا روشن و مشخص است که به دنبال تولید شکاف در میان جبهه انقلاب بوده و تلاش می کنند با طرح برخی حواشی خود را به عنوان اقلیت موثر و تعیین کننده در فضای رسانه ای، بازنمایی کنند.

دیگر خبرها

  • ببینید | واکنش جالب چهره سیاسی نزدیک به قالیباف به اختلافات شدید اصولگرایان در مجلس دوازدهم
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست؛ تندرو‌ها شمشیر را از رو بسته‌اند
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد