Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@18:27:00 GMT

خواب، دنیایی مشابه بیداری دارد

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۵۳۳۵۴

خواب، دنیایی مشابه بیداری دارد

ایسنا/خراسان رضوی دبیراجرایی کنگره ملی خواب گفت: خواب یک دنیای مشابه بیداری است، همانطور که در بیداری انواع بیماری‌ها را داریم در خواب هم به همین شکل است.

لحیا افشاری‌صالح  امروز 27 آذرماه در حاشیه  کنگره ملی علم خواب، که در مجتمع آموزشی و فرهنگی سپید مشهد برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کنگره ملی علم خواب، برای اولین بار است که در مشهد برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روال انجمن علمی خواب ایران به این شکل است که هر دوسال یکبار یک کنگره دارد.

وی افزود: پزشکی خواب برخلاف تمام رشته‌های فوق‌تخصصی دیگر، چندرشته‌ای است. رشته‌های دیگر یک مسیر مشخص دارد اما در فلوشیپ (دوره تکمیلی تخصصی) طب خواب از 6 رشته تخصصی می‌توانند در این رشته فوق تخصصی وارد شوند، بیماری‌های حیطه خواب، بیماری‌های متنوعی هستند. بیماری‌های تنفسی حین خواب، بیماری‌های حرکتی حین خواب و ریتم سیرکادین حین خواب داریم که هرکدام مرتبط با یک تخصص است.

این متخصص طب کار با اشاره به اینکه «خواب یک دنیای مشابه بیداری است»، عنوان کرد: همانطور که در بیداری انواع بیماری‌هایی را داریم، در خواب هم به همان شکل است، بنابراین افراد می‌توانند از رشته‌های مختلفی به این فلوشیپ وارد شوند.

افشاری‌صالح، خاطرنشان کرد: به همین تناسب، در کنگره‌های خواب از تمام رشته‌ها مانند طب کار، روانپزشکی، مغز و اعصاب، ریه، گوش‌وحلق‌وبینی، اطفال، بیهوشی، قلب، رشته‌های زیرمجموعه داخلی و دیگر رشته‌ها شرکت می‌کنند و از مطالب استفاده می‌کنند که فراخور علم آن‌هاست.

این هیأت علمی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه «کنگره خواب و رشته پزشکی خواب از آنچه در ذهن ماست متفاوت است»، مطرح کرد: با توجه به مفصل بودن این کنگره‌  هماهنگی‌های آن بسیار زمان‌بر بود و تا کنون در تهران برگزار می‌شد و اولین‌باری است که در مشهد برگزار می‌شود.

دبیر اجرایی کنگره ملی خواب، تصریح کرد: از ابتدای سال جاری، نزدیک به 5000 ساعت کاری وقت مفید صرف شده و جلسات مکرری با کمیته‌های علمی و اجرایی داشته‌ایم. با انجمن‌های علمی مرتبط، مانند انجمن علمی مغزواعصاب، انجمن روانپزشکی و انجمن‌های بسیار دیگری در سطح کشور ارتباط گرفته‌ایم. اساتید بزرگی را در این زمینه دعوت کرده‌ایم و اکثر افراد در این کنگره حضور دارند. بار علمی این کنگره بسیار خوب است و 150 استاد از سراسر کشور دعوت کرده‌ایم  و  اساتید به‌نامی  در این کنگره حضور دارند.

وی افزود: مخاطبان این کنگره، متخصصان اطفال و زیر مجموعه های آن، طب کار، روانپزشکی، مغز و اعصاب، ریه، گوش‌وحلق‌وبینی، اطفال، بیهوشی، قلب و رشته‌های زیرمجموعه داخلی هستند. در تمام حیطه‌های داخلی، 6 رشته داخلی مخاطبان ما هستند. بسیار خوشحال هستیم که این افراد را از سراسر کشور دور هم جمع کرده‌ایم و این امر همزمان شد با اینکه دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، توانست پس از دانشگاه تهران و شهید بهشتی، از امسال جذب فلوشیپ پزشکی خواب را داشته باشد.

این متخصص طب کار، عنوان کرد: به نظر می‌‎رسد این کنگره و پذیرش دستیار فلوشیپ خواب در مشهد ، انقلابی ایجاد کند و سرفصل شروع پزشکی خواب درمشهد خواهد شد. امسال یک نفر جذب شده و از سال آینده ممکن است این آمار افزایش پیدا کند. به آینده این حوزه در مشهد بسیار خوش‌بین هستیم. به طور کلی پزشکی خواب رشته جدیدی است و در سراسر دنیا 40 سال است که ایجاد شده و در ایران هم زمان کمتری است و حدود 12 سال است که به صورت جدی‌تر شکل گرفته و انجمن‌های علمی‌ آن تشکیل شده است.

دبیر اجرایی کنگره ملی خواب با اشاره به اینکه «جمعیت عمومی کشور خیلی با بیماری‌های خواب آشنا نیستند»، گفت: اگر به بچه‌ای بگوییم ادای خواب را در بیاورد، خروپف می‌کند، درصورتی که این بیماری است و ما از آن مطلع نیستیم. نزدیک به 80 درصد افرادی که مشکل خواب دارند، هیچ وقت به دکتر مراجعه نمی کنند و به بهانه‌ بیماری‌های دیگری به پزشک مراجعه می‌کنند.

وی ادامه داد: بسیار امیدواریم با راه‌اندازی چنین کنگره‌ها و رشته‌هایی ارتباط با جامعه بیشتر شود و کم‌کم روزی برسد که افراد پیش ما بیایند و بگویند من خوابم نمی‌برد یا خروپف می‌کنم یا پاهایم را در خواب تکان می‌دهم. همانطور که می‌دانیم فشارخون یک بیماری است، تکان دادن پا در خواب هم بیماری است و باید درمان شود، این رشته بسیار جدیدی است و باید اطلاع‌رسانی شود.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی خواب دانشگاه علوم پزشکی مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۳۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است

آفتاب‌‌نیوز :

محققان اظهار کردند که افزایش آگاهی از کیفیت و کمّیت خواب می‌تواند به کیفیت خواب کمک کند و به‌طور بالقوه خطر بیماری قلبی و عروقی را کاهش دهد.

طبق گزارش انجمن خواب آمریکا، ۵۰ تا ۷۰ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده دارای اختلال خواب و از این تعداد، ۲۵ میلیون نفر مبتلا به آپنه انسدادی خواب هستند.

نتایج مطالعات نشان می‌دهد که آپنه انسدادی خواب با چندین بیماری قلبی و عروقی مرتبط است. نتایج تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که الگو‌های خواب سالم خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد حتی در میان افرادی که خطر ژنتیکی بالایی دارند.

اکثر مطالعاتی که ارتباط بین کیفیت خواب و خطر بیماری قلبی و عروقی را بررسی می‌کنند بر یک بّعد خواب یعنی مدت زمان خواب یا آپنه خواب متمرکز شده‌اند بنابراین، اثر ترکیبی چند بّعد خواب بر سلامت قلب و عروق مورد مطالعه قرار نگرفته است.

اخیراً محققان موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه در پاریس، تاثیر مشترک عادات خواب چندگانه را بر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بررسی کردند؛ آنان دریافتند که نمره خواب سالم‌تر با خطر کمتر بیماری قلبی و عروقی و سکته مغزی مرتبط است.

برای این مطالعه، محققان داده‌های جمع‌آوری شده بین سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ از ۷۲۰۳ مرد و زن ۵۰ تا ۷۵ ساله را تجزیه‌وتحلیل کردند. همه در ابتدای مطالعه مبتلا به بیماری قلبی نبودند.

هر شرکت‌کننده تحت معاینه فیزیکی و آزمایش‌های مختلف بیولوژیکی قرار گرفت. آنان همچنین اطلاعات مربوط به سبک زندگی و سابقه پزشکی خود را ارائه کردند و محققان عادات خواب شرکت‌کنندگان را از طریق پرسشنامه ارزیابی کردند.

محققان دریافتند که هر یک امتیاز افزایش در نمره خواب سالم با کاهش ۲۲ درصدی خطر بیماری قلبی و عروقی مطابقت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است
  • با این 8 روش بدن‌تان را پاکسازی کنید
  • هشدار نسبت به نبود دارو‌های بیماران پیوند کبد/ «فیبرینوژن» و «بازیلیکسیمب» موجود نیست
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • چهل و پنجمین کنگره علمی جامعه جراحان ایران
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد