Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، تا کنون سازمان‌ها و نهادهایی مانند وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط زیست ایران، شهرداری، شورای شهر و استانداری تهران درباره منشأ بوی نامطبوع تهران اظهارنظرهایی کرده‌اند اما هیچ یک از آنها هنوز قطعیت ندارد و در حد حدس و گمانه‌زنی است. در این میان حتی سازمان هواشناسی کشور برای یافتن منشأ و منبع این بوی مرموز اعلام آمادگی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه‌های متنوع در کشورمان نشان داده است که وقتی حل یک معضل و مشکل در یک حوزه نیازمند مشارکت چند دستگاه و فعالیتی تیمی می‌شود، سرانجام کار مانند کلافی پیچیده شده و پس از صرف زمان و بودجه‌های قابل توجه، نتیجه‌ لازم و حداکثری نیز به دست نمی‌آید. این تجربه‌ها در مقوله‌هایی مانند اجرای قانون هوای پاک، جلوگیری از حاشیه‌نشینی، ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی، ساماندهی کودکان کار و بی‌خانمان‌ها و ... از جمله این قابل مشاهده است.

در این موارد، مدیریت شهری به عنوان یکی از نهادهایی که انتظار چاره‌اندیشی و اقدام از آن وجود دارد، همواره در صحنه بوده و مورد سوال هم واقع شده است؛ سوال در این باره که برای حل معضلاتی که به نوعی به فضای شهر و شهروندان برمی‌گردد چه کاری انجام داده است. ابراز این توقع از شهرداری نیز بعضا فارغ از این مطرح می‌شود که شهرداری باید به عنوان یک نهاد خدمت‌رسان شهری دیده شود یا به عنوان یک دولت محلی. شاید از همین روست که روسای برخی دستگاه‌ها که وظیفه‌ای ذاتی در زمینه یک حوزه چالشی دارند، انگشت اشاره را به سوی مدیریت شهری می‌گیرند.       

همین رفتار از سوی برخی مسئولان در مواجهه با بوی نامطبوع تهران بود که محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران را واداشت تا با صراحت از فرافکنی و پاسکاری مسئولان در موضوع بوی نامطبوع تهران گلایه کند. گلایه‌ای که خطاب به مسئولان اجرایی بود.

یکی از اظهارنظرهایی که به تازگی درباره بوی نامطبوع تهران مطرح شده و در آن، به طور غیرمستقیم دستگاهی دیگر به عنوان مقصر شناخته شده‌، متعلق به عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور است. او در این خصوص اظهار کرده که این بوی نامطبوع، بوی زباله و گوگرد است و متاسفانه همه آن را انکار می‌کنند. چون کسی بودجه کافی برای جابجایی سایت پسماند آرادکوه و حل معضل بو را ندارد.

اظهارات عیسی کلانتری در حالی است که حداقل همکاران وی در سازمان حفاظت محیط زیست، مأموریت این سازمان برای کشف علت این بو را پذیرفته‌اند. زهرا سماعی سرپرست دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست کشور می‌گوید: این سازمان علاوه بر نمونه‌برداری‌ها، بازدیدهای میدانی از منابع احتمالی انتشار بوی نامطبوع را دستور کار خود قرار داده است اما به هر حال کشف منابع بو پیچیدگی‌های زیادی دارد. 

سرپرست دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این رابطه می‌گوید: طی چند روز اخیر نمونه‌برداری‌های متعددی از هوای پایتخت - بیشتر در مناطق جنوبی شهر - برای آنالیز بوی آن انجام شده است. در حال حاضر دستگاه‌هایی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها از ترکیبات عالی فرار نمونه‌برداری می‌شود. چراکه این ترکیبات آلایندگی بیشتری نسبت به سایر گازها دارند و از این‌رو خطرناک هستند.

زهرا سماعی با اشاره به اینکه در این نمونه‌برداری‌ها، پمپ‌های مکش، هوا را در خود ذخیره می‌کنند، می‌گوید: پس از آن هوای ذخیره شده به محیط آزمایشگاهی منتقل می‌شود و ترکیبات آن از طریق دستگاه‌های تخصصی مورد بررسی قرار می‌گیرد همچنین با این اقدام می‌توانیم متوجه شدت بو در نقاط مختلف شویم.

وی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر دستگاهی وجود دارد که بو را آنالیز و مولد آن را نیز تبیین می‌کند. سازمان حفاظت محیط زیست در حال خریداری این دستگاه و طی کردن پروسه اداری آن است. چراکه ابتدا باید وزارت صمت تایید کند که این دستگاه مشابه ایرانی ندارد و سازمان حفاظت محیط زیست پس از دریافت مجوزهای لازم اقدام به ثبت سفارش برای خریداری این دستگاه کند.

به گفته سماعی، چنانچه این دستگاه به دست ما برسد، می‌توانیم در چند دسته اصلی منابع این بو را اعلام کنیم. البته موضوع مهم این است که بوی نامطبوع در تهران توزیع نرمالی ندارد و از این رو سازمان حفاظت محیط زیست با یک پایش نمی‌تواند منشأ آن را پیدا کند.

سرپرست دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست کشور تاکید می‌کند: پیچیدگی‌های کشف منبع بو زیاد است و علاوه بر آن صرفا با نمونه‌برداری نمی‌توانیم علت آن را بیابیم. قطعا در کنار نمونه‌برداری، بازدیدهای میدانی و پایش را هم در دستور کار خود قرار خواهیم داد.

امسال برای اولین بار نیست که بوی نامطبوع در تهران پخش شده شده است. زمستان سال گذشته نیز بوی نامطبوعی در بیشتر مناطق پایتخت استشمام شد که پس از بررسی‌های بسیار کیومرث کلانتری، مدیرکل وقت اداره حفاظت محیط زیست استان تهران اعلام کرد منشأ بوی نامطبوع را پیدا نکردیم. حال با گذشت یکسال، سرپرست دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست کشور از اقدام برای خرید دستگاه آنالیز بو خبر داده و گفته است که ثبت سفارش آن منتظر تایید دستگاه دیگری در دولت است.

نکته جالب اینجاست که شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد که امسال دو نوع بوی نامطبوع در تهران استشمام شده است که در یکی از آن‌ها مانند سال گذشته افزایش غلظت گوگرد هوا مشهود است و در یکی دیگر از آن‌ها نه.

در حالی که بیش از ۲ هفته از آغاز انتشار بوی نامطبوع در بخش‌هایی از مناطق شهر تهران می‌گذرد و موجب گلایه شهروندان و حتی رئیس شورای شهر شده است، رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران چند روز پیش گفت: شنبه ۳۰ آذر ماه اعضای کارگروه مدیریت بحران دور هم جمع می‌شوند تا این موضوع را بررسی کنند.

کد خبر 471210 برچسب‌ها شهرداری شورای شهر سازمان حفاظت محیط زیست

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرداری شورای شهر سازمان حفاظت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۳۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

 به گزارش تابناک، سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: «سیر درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش مشهد با همکاری دامپزشکان و متخصصان در حال انجام است.»

دکتر جواد نباتی،  سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد.

او ادامه داد: در عین حال گرفتن عکس از دست حیوان تحت بیهوشی در دستور کار قرار گرفت و طبق عکس اخذ شده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تایید شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به جوش خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج و نظر به طولانی بودن مدت عمل و مراقبت‌های خاص بعد از جراحی که ریسک بالایی دارد تلاش می‌شود تصمیم به این کار ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

نباتی ادامه داد: هر تصمیمی چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال خطرات و ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

«ارس» توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت، با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

«پلنگ ایرانی» هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار «اردک سرسفید» جزو گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است