Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی مدیرعامل بورس انرژی گفت: کارنامه فروش فرآورده در بورس انرژی ایران یک عملکرد استثنائی را به نمایش گذاشته است. در طول پنج ماه از مرداد ماه تاکنون بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار فرآورده از طریق بورس صادر شده است. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید علی حسینی مدیرعامل بورس انرژی با اشاره به موفقیت فروش فرآورده‌های نفتی در بورس انرژی اظهار داشت: بورس انرژی ایران و شرکت ملی پالایش و پخش با همکاری و هماهنگی تنگاتنگ، تمامی فرایند بازاریابی، فروش، تسویه، تحویل و لجستیک لازم برای فروش و تحویل فرآورده را مدیریت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارتباط مستمر با خریداراران و بهره گیری از شبکه گسترده کارگزاران بورس انرژی زمینه لازم برای موفقیت در فروش فراورده‌های صادراتی را رقم زده است.

وی با اشاره به تکلیف قانونی شرکت ملی نفت به عرضه نفت و گاز و نفت کوره در بورس انرژی گفت: یکی از خلاء‌های موجود عدم یکپارچگی در فروش فرآورده‌های پالایشگاهی است. به عبارت دیگر بخشی عمده‌ای از فراورده‌های پالایشگاهی مثل نفت، گاز و نفت کوره کماکان توسط شرکت ملی نفت ایران خارج از بورس و با روش‌های سنتی و مذاکره‌ای به فروش می‌رسد، درحالی که طبق تکلیف بند "ب" ماده ۴ قانون برنامه ششم توسعه باید از طریق بورس انرژی عرضه شود و هرگونه اجتناب از آن مغایر قانون فوق الذکر است.

*شرکت نفت طبق قانون باید فرآورده‌های نفتی، نفت خام و میعانات گازی را در بورس انرژی عرضه نماید

حسینی در ادامه افزود: از طرفی طبق نظر کارشناسان، تمرکز فروش فرآورده‌های پالایشگاهی در بورس انرژی ایران میتواند با استفاده از اصول بدیهی اقتصاد همچون شفافیت و رقابت به کسب منافع بیشتر برای کشور منجر شود. توصیه اکید ما این است که شرکت ملی نفت ایران هرچه سریع‌تر به این درخواست عمومی و الزام قانونی پاسخ مثبت دهد و با عزم و اراده کافی فرآورده‌های نفتی، نفت خام و میعانات گازی را در بورس انرژی عرضه نماید.

مدیرعامل بورس انرژی خاطرنشان کرد: کارنامه فروش فرآورده در بورس انرژی ایران بسیار موفق بوده است و یک عملکرد استثنائی را به نمایش گذاشته است. در طول پنج ماه از مرداد ماه تاکنون بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار فرآورده از طریق بورس صادر شده است. این میزان فروش طیف متنوعی از فراورده‌های پالایشگاهی را پوشش می‌‎دهد که در کوتاه مدت قابلیت افزایش و توسعه دارد.

وی در پایان تاکید کرد: مهمترین دلایل موفقیت در فروش فرآورده‌های نفتی؛ تنوع در فرآورده‌های عرضه شده، ساختار منعطف و چابک بورس انرژی ایران و عزم و اراده شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران در استفاده از بستر شفاف و رقابت‌پذیر بورس می‌باشد. در این میان حمایت جدی وزیر نفت هم نقش بسزایی دراین‌خصوص داشته است. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بورس انرژی ایران فراورده های پالایشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۴۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته

شرکت گازپروم روسیه در پی کاهش صادرات ناشی از تحریم‌های غرب، اولین ضرر سالانه خود از سال ۱۹۹۹ را گزارش کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، شرکت گازپروم روسیه در پی کاهش صادرات ناشی از تحریم‌های غرب، اولین ضرر سالانه خود از سال 1999 را روز پنجشنبه گزارش داد.

بر اساس گزارش درآمد گروه گازپروم، این شرکت دولتی روسیه در سال 2023 زیان خالص 629 میلیارد روبلی (6.7 میلیارد دلاری) را ثبت کرد که اولین زیان سالانه آن در 25 سال گذشته است. این نتیجه برخلاف سود خالص 13.2 میلیارد دلاری در سال 2022 گزارش شده است.

کل درآمد این شرکت از 126 میلیارد دلار در سال قبل به 92 میلیارد دلار در سال 2023 کاهش یافت.

گازپروم روسیه: اتحادیه اروپا با کمبود گاز مواجه می‌شودآلمان شرکت تابعه غول انرژی روسیه را مصادره می‌کند

در گزارش گازپروم آمده است که درآمد حاصل از فروش گاز با 40 درصد کاهش به 47.4 میلیارد دلار رسیده در حالی که درآمد حاصل از تجارت نفت با افزایش 4 درصدی به 38 میلیارد دلار رسیده است. فروش در کسب و کار برق این شرکت نیز نزدیک به 9 درصد افزایش یافت و به 6.6 میلیارد دلار رسید.

پس از گزارش درآمد روز پنجشنبه، سهام گازپروم بیش از 4 درصد سقوط کرد.

صادرات گاز روسیه به بازارهای سنتی خود در اتحادیه اروپا به دلیل تحریم‌های مربوط به جنگ اوکراین و خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم، که قبلا مسیر اصلی گاز روسیه به این منطقه بود، کاهش یافته است.

بر اساس محاسبات رویترز، عرضه گاز طبیعی گازپروم به اروپا در سال 2023 با 55.6 درصد کاهش به 28.3 میلیارد متر مکعب رسید.

طبق برآورد آژانس بین المللی انرژی، این صادرات به پایین ترین سطح خود از اوایل دهه 1970 کاهش یافت.

با این حال، گازپروم مقصد تجارت انرژی خود را به سمت آسیا تغییر داده است و چین به یکی از بزرگترین خریداران این شرکت تبدیل شده است.

در صورت بهره برداری کامل از خط لوله قدرت سیبری، حجم صادرات گاز روسیه به چین می تواند به 100 میلیارد متر مکعب در سال برسد.

به گفته گازپروم، هنگامی که این اتفاق بیفتد، چین به طور کامل جایگزین اتحادیه اروپا از نظر واردات گاز روسیه خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • مشکل سرایت بنزین به آب‌های سطحی اهواز در حال رفع است
  • درآمد ترکمنستان از فروش گاز به چین از روسیه بیشتر شد
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی