Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دبیر شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: ایران به هیچ عنوان کمک نظامی به طالبان هم نمی‌کند. کمک نظامی ایران به طالبان با مشی عمومی جمهوری اسلامی ایران که تولید ثبات در افغانستان توسط دولت افغانستان است در تضاد است. تاریخ انتشار: 16:57 - 27 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۸۲۶۷ به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، امیر دریابان علی شمخانی در نشست خبری پایانی اجلاس گفت‌وگوی امنیت منطقه‌ای با موضوع افغانستان که امروز چهارشنبه ۲۷ آذر در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد، گفت: اجلاس گفت‌وگوی امنیتی منطقه‌ای از سال گذشته به ابتکار جمهوری اسلامی ایران راه‌اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  بیشتر بخوانید:
ورود مقامات عالی امنیت ملی روسیه، افغانستان و هند به تهران وی‌ با بیان اینکه خوشحالیم که این ابتکار مورد تایید کشور‌های موثر در منطقه واقع شده است، عنوان کرد: امسال، چون بحث‌های اساسی اجلاس امنیتی منطقه‌ای پیرامون موضوع افغانستان بود، همسایه‌های افغانستان از جمله تاجیکستان و ازبکستان هم به نشست دعوت شدند و مشارکت خوبی داشتند.  
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه سطح تعاملات اجلاس امسال بسیار خوب و مناسب بود و هر کدام از کشور‌ها پیشنهادت خیلی خوبی را پیرامون موضوع افغانستان مطرح کردند، گفت: قرار شد آنچه در اجلاس امروز گفته شد تبدیل به صورت‌جلسه‌ای شود و در حدفاصل این اجلاس تا اجلاس سال آینده، توسط دبیران شورای امنیت پیگیری‌شود.

شمخانی با بیان اینکه در اجلاس امروز مقرر شد که اجلاس امنیتی منطقه‌ای به صورت مستمر و سالیانه باشد، گفت: همچنین قرار شد آنچه گفته در اجلاس امروز بیان شد پیگیری اجرایی و عملیاتی شود.

وی افزود: با توجه به فشار حداکثری آمریکا علیه ایران، حضور ۷ کشور تاثیرگذار منطقه در اجلاس تهران، دلیلی بر این بود که فشار حداکثری آمریکا علیه ایران با ایستادگی فعال کشور‌های منطقه مواجه شده است.  
دبیر شورای‌عالی امنیت ملی افزود: مشارکت‌کنندگان در اجلاس امسال، در بعد همکاری‌های امنیتی جمعی، هم فرصت‌های کار مشترک در منطقه و هم دغدغه‌های پیش آمده به واسطه حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای در منطقه را یادآور شدند.

انتقال داعش به افغانستان یک تهدید مشترک علیه کشور‌های منطقه است شمخانی با بیان اینکه انتقال داعش به افغانستان یک تهدید مشترک علیه کشور‌های منطقه است، گفت: آن که به اسم اسلام و دولت اسلامی ترور و خون را در منطقه ترویج می‌کند هیچ نسبتی با اسلام رحمانی ندارد.

وی با بیان اینکه بر خلاف پروپاگاندای تو خالی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، اجلاس امروز نشان داد که ایران انزواپذیر و تسلیم‌پذیر نیست گفت: مذاکرات آمریکا با طالبان بدون حضور دولت افغانستان است و ما به همین دلیل با آن مخالف هستیم.

دبیر شورای‌عالی امنیت ملی با بیان اینکه به دلیل عدم اعتماد به آمریکایی‌ها ما در فرمت آمریکا برای حل بحران افغانستان شرکت نکردیم، گفت: در هر نوع تصمیم گیری برای افغانستان باید مردم و دولت افغانستان مشارکت داشته باشند.

شمخانی با بیان اینکه آمریکایی‌ها بیشتر از آنکه به دنبال حل بحران افغانستان باشند، به دنبال مدیریت ناامنی برای استفاده از کرانه افغانستان هستند، عنوان کرد: مذاکره ما با طالبان در جهت تسهیل ارتباط گروه‌های افغان با دولت افغانستان است. ایران هر کجا ورود نظامی کرده آن را کتمان نکرده است.     وی تاکید کرد: ما به فلسطین کمک می‌کنیم. به عراق و یمن نیز کمک مستشاری می‌کنیم. هیچ‌نیازی به کمک تسلیحاتی به افغانستان وجود ندارد. در افغانستان سلاح از انواع مختلف به وفور وجود دارد که به راحتی قابل خرید است. همچنین ایران به هیچ عنوان کمک نظامی به طالبان هم نمی‌کند. کمک نظامی ایران به طالبان با مشی عمومی جمهوری اسلامی ایران که تولید ثبات در افغانستان توسط دولت افغانستان است در تضاد است.

وی افزود: هدف انتقال داعش به افغانستان این بود که در سال ۲۰۱۹ مرز‌های ناامنی برای ایران، آمریکا و چین به وجود بیاید که خوشبختانه این هدف ناکام ماند.

شمخانی ادامه داد: نیرو‌های مبارزه با تروریسم ناتو که به افغانستان رفتند ۱۴۰ هزار نفر بودند، ولی واقعیت این است که این ماموریت توفیقی برای ناتو و غرب در زمینه‌های مبارزه با تروریسم و مقابله با کشت مواد مخدر نداشت.

شمخانی با بیان اینکه ما در اجلاس امروز اعلام کردیم آمادگی‌داریم یک قرارگاه مشترک عملیاتی بزنیم و از مقدورات نظامی خودمان از جمله پهپاد علیه داعش در افغانستان استفاده کنیم گفت: در این زمینه باید منتظر باشیم و ببینیم نتیجه انتخابات در افغانستان چگونه خواهد شد.

وی افزود: اجلاس سوم گفت‌وگوی امنیت منطقه‌ای در سال آینده نیز با همین ترکیب امسال برگزار خواهد شد و در صورتی که تشکیلات شورای امنیتی پاکستان شکل بگیرد، آن‌ها هم در اجلاس سال آتی حضور خواهند داشت.  
شمخانی همچنین گفت: در دیدار‌های دوجانبه امروز ما با مقامات امنیتی ۷ کشور شرکت کننده در اجلاس تهران، همگی این مقامات از آمریکا به عنوان زورگو و متخلف در برجام یاد کردند و اقدامات ایران در‌کاهش تعهدات هسته‌ای را اقدامات قابل درکی دانستند. بیشتر بخوانید:
اگر مسیر عدم اجرای تعهدات از سوی اروپا تدوام یابد ناگریز هستیم گام‌های بعدی را برداریم
نمی‌توانیم هم تحریم شویم هم اقدامات دور زدن تحریم را در سی‌اف‌تی نشان دهیم وی با بیان اینکه ما در ایران در زمینه مقابله با پولشویی و مقابله با تروریسم قوانینی سخت‌تر از کنوانسیون سی‌اف‌تی را عملیاتی کرده‌ایم، یادآور شد: ما نمی‌توانیم هم تحریم شویم هم اقدامات دور زدن تحریم را در سی‌اف‌تی نشان دهیم. در دیدار‌های دوجانبه امروز درخواست کردیم که هم از چین و هم از روسیه هیئت‌هایی را به ایران بفرستند تا قوانین مترقی کشورمان در زمینه مقابله با پولشویی و مقابله با تروریسم را به آن‌ها نشان دهیم.

دبیر شورای‌عالی امنیت ملی با بیان اینکه خروج ناتو از افغانستان با توجه به وضع مالی افغانستان باید با هماهنگی دولت این کشور باشد گفت: اگر ناتو بخواهد افغانستان را ترک کند، باید آنچه به عنوان سلاح در افغانستان دارد را در این کشور بگذارد و در اختیار دولت این کشور قرار دهد و آن وقت خاک افغانستان را ترک کند.

شمخانی در پایان با بیان اینکه جغرافیای مقابله با تروریسم جفرافیای محدودی نیست گفت: اعتقاد ما این است که فقط نباید با داعش افغانی مقابله کرد بلکه باید در برابر داعش با هر زبان و قومیتی ایستاد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: علی شمخانی شورای عالی امنیت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۶۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان

بورل با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: با حسین امیرعبداللهیان گفت‌وگو کردم تا بار دیگر بر اهمیت خویشتنداری و تنش زدایی در منطقه تاکید کنم.

وی در سایه ادعا‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز اتمی کشورمان، به «ضرورت ادامه همکاری‌ها در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای» هم اشاره کرد.

برنامه اتحادیه اروپا برای تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران در پی عملیات وعده صادق، از دیگر موضوعاتی است که به گفته بورل در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کشورمان مورد بحث قرار گرفت. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «من تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشکی و پهپادی ایران را توضیح دادم.»

اتحادیه اروپا در تداوم سیاه‌نمایی غرب علیه دفاع مشروع کشورمان در برابر اقدام تجاوزکارانه رژیم تروریستی صهیونیستی قصد دارد تا تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند. وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا هفته پیش در این زمینه به توافق رسیدند.

به گفته بورل تحریم‌های جدید، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نیابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود. جزئیات این تحریم‌ها تا زمان انتشار این خبر، به صورت رسمی اعلام نشده است.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

امیرعبداللهیان پیشتر در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم ایران در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: مایه تاسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وی گفت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسئولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر

حسین امیرعبداللهیان و شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی در این تماس، آخرین وضعیت تحولات فلسطین و تلاش‌ها و تحرکات دیپلماتیک جاری برای توقف فوری تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و نسل‌کشی مردم بی‌دفاع فلسطین و راه‌های تسریع در ارسال کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی به غزه را مورد بررسی قرار دادند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • کاظمی قمی: افغانستان شریک ما در مبارزه مشترک با تروریسم است
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است