Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان به کابل سفر و با رهبران حکومت وحدت ملی دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، گفته شده که ارائه اطلاعات در مورد سفر زلمای خلیل‌زاد، نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان به قطر و پاکستان و تامین آتش‌بس میان طالبان و دولت پیش از آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی مهمترین موضوع مورد بحث در این دیدارها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیدارها در حالی صورت می‌گیرند که گفت‌وگوها میان طالبان و آمریکا پنج روز پیش به طور موقت متوقف شد.

یک منبع دیپلماتیک به بی‌بی‌سی اعلام کرد، احتمالا ظرف دو هفته آینده مذاکرات از سر گرفته شده و تا سال نو توافق نهایی صورت خواهد گرفت.

طالبان نیز گفته‌اند آنها در حال مشورت و رایزنی با رهبران‌شان هستند.

پنج روز پیش، مذاکرات طالبان و آمریکا پس از حمله طالبان به پایگاه بگرام به طور موقت متوقف شد. خلیل‌زاد گفت، طالبان باید نشان دهند که مایل هستند و می‌توانند به خواست افغانستان برای صلح پاسخ دهند.

او در توییتی با اعلام خبر این توقف موقت نوشت: "ما مکث کوتاهی می‌کنیم تا آنها با رهبری خود در مورد این موضوع اساسی مشورت کنند."

در بیانیه ریاست جمهوری افغانستان آمده که محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور در دیدار امروز با خلیل‌زاد، روی چگونگی تامین آتش‌بس و پرداختن به پناهگاه‌های امن طالبان در بیرون از افغانستان بحث کرده است.

گفته شده، غنی نگرانی‌اش را در مورد ادامه خشونت‌ها از سوی طالبان ابراز داشته و تاکید کرده که تمام مردم این کشور خواهان یک صلح پایدار هستند.

در بیانیه ریاست اجرایی نیز آمده که عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان ابراز امیدواری کرده که مذاکرات جاری به پایان خشونت و جنگ در افغانستان منتهی شود.

خلیل‌زاد هم در دیدار با عبدالله گفته او نیز امیدوار است دور تازه مذاکرات، کاهش خشونت‌ها و آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی را به دنبال داشته باشد.

طالبان و آمریکا در آستانه امضای توافقنامه صلح بودند که حمله خونین گروه طالبان در کابل در ۱۴ شهریور منجر به کشته شدن ۱۲ نفر از جمله یک سرباز آمریکایی شد. بعد از این حمله دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مذاکره با طالبان را متوقف کرد.

پس از توقف تقریبا سه ماهه بعد از تبادل سه زندانی گروه حقانی از جمله انس حقانی، برادر رهبر کنونی گروه حقانی و معاون گروه طالبان، در مقابل دو استاد دانشگاه آمریکایی این گفت‌وگوها در اواسط ماه مارس از سر گرفته شدند.

دولت افغانستان نیز آن زمان اعلام کرد که رهایی این سه زندانی با هدف زمینه‌سازی برای آغاز مذاکرات مستقیم طالبان با دولت افغانستان صورت گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زلمای خلیل زاد مذاکرات صلح افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۷۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

در ویدئوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، حوریه مصدق، زن افغان فعال حقوق بشر در فرودگاه هیترو لندن به زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در صلح با طالبان می‌گوید: افغانستان را تباه کردی.

به گزارش فرارو، زلمی خلیلزاد در پاسخ می‌گوید که او هم از وضعیتی که در افغانستان پیش آمده است راضی نیست و از وضعیت زنان پس از تسلط طالبان بسیار متاثر است.

وی تاکید می‌کند تا زمانیکه افغان‌ها به یک توافق کلی برای یک افغانستان آباد و آزاد و پیشرفته نرسند کار ناتمام است.

خلیلزاد در پاسخ این سوال که آیا در اعتماد به طالبان اشتباه کرده است، می‌گوید: اعتماد هیچوقت نبوده، فیصله‌هایی [تصمیم‌ها]که گرفته شده بود، [این بود که] چه شده می‌توانست شود و چه شده نمی‌توانست. هیچ وقت مسئله اعتماد نبود.

خلیلزاد درباره اینکه آیا از زنان افغانستان عذرخواهی می‌کند، می‌گوید: نه، عذرخواهی نمی‌کنم. آن‌هایی که این وضع را بوجود آورند باید عذرخواهی کنند.

در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ زلمی خلیلزاد به نمایندگی از آمریکا با عبدالغنی برادر، نماینده طالبان توافقنامه موسوم به آوردن صلح به افغانستان را امضا کردند که پس از آن طالبان به‌سرعت پیشروی کرده و در ۱۵ آگوست/اوت نظام جمهوری را ساقط کردند.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • طالبان خواستار سرمایه‌گذاری تاجران روسی در افغانستان شد
  • وقوع انفجار در کابل
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است