Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی و پس از پیروزی بزرگ ارتش سوریه و متحدین در آزادسازی شهر حلب، اولویت ارتش و محور مقاومت پایان دادن به حضور گروه‌های تروریست در مناطق تحت محاصره در استان‌های مرکزی و جنوبی این کشور بود. این مناطق شامل شهرهای رستن و تلبیسه در شمال استان حمص، قلمون شرقی و غربی، غوطه شرقی در استان ریف دمشق و سرانجام مناطق تحت اشغال استان‌های درعا و قنیطره بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جولای سال ۲۰۱۸ پیشروی سریع و خیره‌کننده ارتش در شمال درعا موجب شد تروریست‌های حاضر در مرکز شهر درخواست آتش بس و مصالحه بدهند و بدین ترتیب ارتش بدون نیاز به درگیری موفق به بازپس گیری شهر درعا به عنوان یکی از نخستین مناطقی که در سال ۲۰۱۲ به اشغال تروریست‌ها درآمد شود.

سرنوشت گروه‌های معارض در استان درعا

پس از اینکه دو طرف بر سر مصالحه و تحویل شهر به ارتش سوریه توافق کردند، مقامات دولت سوریه پیشنهادی سخاوتمندانه و از روی اثبات حسن نیت به گروه‌های مسلح حاضر در این منطقه ارائه دادند: عفو عمومی و امکان باقی ماندن در شهر و خانه به همراه خانواده هایشان و حتی بازگشت به بدنه ارتش سوریه. همچنین سایر افرادی که اهل مناطق جنوبی سوریه نبودند (نظیر تروریست‌های خارجی عضو هیات تحریرالشام) تصمیم به خروج از این منطقه و انتقال به استان ادلب گرفتند. بر خلاف سوابق قبلی مصالحات میان دو طرف که عمده تروریست‌های حاضر در مناطقی مانند غوطه شرقی یا شمال حمص تصمیم به کوچ کردن به استان ادلب گرفتند وضعیت در استان درعا و قنیطره کاملا متفاوت بود و به جز چند هزار نفر از نیروهای تکفیری و تندرو، عمده اعضای سابق جبهه جنوبی ارتش آزاد و خانواده‌هایشان تصمیم به ادامه حضور در این منطقه و بازگشت به آغوش دولت سوریه گرفتند.

نا امیدی و خشم شدید رهبران تکفیری از تصمیم مردم منطقه

این واقعه برای سران تروریست‌ها و قدرت‌های حامی آنها بسیار ناگوار بود زیرا آنها به زعم خود درعا البلد را قلب انقلاب برشمرده و بر مقاومت تا زمان ساقط کردن دولت سوریه تاکید می‌کردند. از این رو پس از آزادی شهر و برقراری مجدد آرامش و امنیت پس از ۶ سال نبرد و خونریزی اقدام به طراحی نقشه‌ای جدید برای جلوگیری از حفظ ثبات امنیتی این استان کردند. جنبش جدید " المقاومه الشعبیه " نام گرفت که اهداف خود را ترور نظامیان ارتش سوریه، اعضای سابق ارتش آزاد که به ارتش پیوستند و فرماندهان سابق معارضین که اقدام به مصالحه با ارتش سوریه کردند اعلام کرد.

آغاز فعالیت هسته‌های خفته تروریستی در درعا

تقریبا از ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ حملات این گروه به نظامیان ارتش سوریه آغاز شد. در روز ۲۴ نوامبر دو نیروی ارتش سوریه در شهرک جاسم در غرب درعا هدف تیراندازی افراد ناشناس قرار گرفته و کشته شدند.

به تدریج حملات سازمان یافته تر شده و به صورت قرار دادن تله‌های انفجاری در مسیر کاروان های ارتش یا حمله به مراکز ایست و بازرسی انجام می‌شد.

در روز ۵ فوریه سال جاری انفجار بمب در نزدیکی پست بازرسی ارتش در شهرک نمر موجب کشته شدن ۳ سرباز سوری شد.

در تاریخ ۲۰ مارس شخصی به نام سامر الناصر از اعضای سابق شورشی که به نیروهای دفاع وطنی سوریه پیوسته بود توسط هسته‌های مخفی تروریست در شهر صنمین استان درعا ترور شد.

شب ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ منزل سرتیپ رامی تکلا فرمانده کل پلیس شهر درعا هدف یک تیر راکت RPG قرار گرفت اما خوشبختانه به وی آسیبی نرسید. این مورد بلند مرتبه ترین شخصیت از نیروهای امنیتی سوریه بود که هدف ترور ناموفق قرار گرفت.

در ماه آوریل سال جاری همچنین ۴ تن از رهبران سابق گروه‌های مسلح از جمله محمد بردان فرمانده مشهور سابق ارتش آزاد که در مصالحه شهرک طفس نقش داشتند توسط گروه‌های تروریست کشته شدند. محمد بردان پیش از این حمله دو بار در ماه اکتبر ۲۰۱۸ و فوریه ۲۰۱۹ نیز هدف ترور قرار گرفته و جان سالم به در برده بود.

در آخرین مورد از این حملات شب ۱۲ دسامبر ماه جاری سروان میلاد غسان تفوح اهل استان لاذقیه در ایست و بازرسی شهرک ام المیاثین هدف گلوله قرار گرفته و به شهادت رسید.

بررسی آماری تلفات حملات استان درعا

از زمان آغاز حملات هسته‌های خفته تروریستی در این منطقه ۷۹ نفر از نیروهای ارتش سوریه هدف ترور قرار گرفته و به شهادت رسیده‌اند. همچنین ۱۳ نفر از اعضای سابق مخالفین که به ارتش پیوستند و ۱۷ نفر از افرادی که تصمیم به ادامه زندگی در مناطق تحت کنترل ارتش سوریه گرفتند در این حملات کشته شدند.

بررسی آماری حملات به تفکیک هر ماه نشان میدهد ماه اکتبر سال جاری خونین ترین ماه در حملات هسته‌های ترور با ۲۳ کشته بوده است.

همچنین قابل ذکر است که این آمار تنها مربوط به تلفات نظامیان سوری و شبه نظامیان سابق گروه‌های مسلح است و ده‌ها نفر از مردم عادی منطقه نیز در حملات تروریستی ۱ سال اخیر کشته شده‌اند.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سوریه حلب درعا سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۹۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده اشغالگران درباره توافق یا حمله به رفح تصمیم‌ می‌گیرند

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» در این باره گزارش داد طبق برآوردها در ارتش به زودی درباره توافق تبادل اسرا و یا حمله به رفح تصمیم گیری می‌شود.

این روزنامه نوشت: ارتش اسرائیل پس از تکمیل مقدمات عملیات رفح، تخمین می‌زند که ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده درباره عملیات نظامی در جنوب نوار غزه یا معامله تبادل اسرا با حماس تصمیم‌گیری خواهد شد.

این گزارش در حالی است که رسانه‌های عبری زبان گزارش دادند رژیم صهیونیستی در خصوص توافق تبادل اسیران با خروج نیروهای خود از کریدور «نتزاریم» به عنوان بخشی از آنچه آن را انعطاف پذیری بیشتر در مذاکرات خواند، موافقت کرد.

کانال عبری زبان «کان» گزارش داد حماس خواستار شفاف سازی و تضمین در خصوص اجرای خواسته‌های اساسی خود مانند آتش‌بس دائمی و عقب‌نشینی از غزه است.

از آن طرف، رفح در حال حاضر میزبان بیش از نیمی از جمعیت غزه است که بر اثر جنگ آواره شده‌اند و همچنین مسیر اصلی کمک‌های بشردوستانه به حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است که نیاز مبرمی به این کمک‌ها دارند.

ارتش رژیم صهیونیستی با آغاز حملات به شمال نوار غزه مدعی شد جنوب این منطقه تحت‌ محاصره، امن است و ساکنان شمال می‌توانند به این منطقه بروند، اما با ادامه جنگ حملات زمینی و هوایی را نیز به جنوب نوار غزه و به‌ویژه خان یونس انجام داد تا بار دیگر آواره‌های فلسطینی را آواره کند.

این آوارگان پس از حملات به خان یونس در حال حاضر به رفح منتقل شده‌اند و رژیم صهیونیستی درصدد کوچاندن اجباری آنها به خارج سرزمین‌های فلسطین است.

رژیم صهیونیستی درحال زمینه‌چینی برای یورش به «رفح» است و در همین راستا، «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش این رژیم پیشتر اعلام کرده بود که طرح حمله زمینی به رفح را تایید کرده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • واکنش فرانسه به تصمیم اسرائیل برای حمله به رفح
  • حملات مقاومت به محل استقرار نظامیان اشغالگر در جنوب غزه
  • اسرائیل حزب‌الله را تهدید کرد/ جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • انسان‌هایی که تبخیر می‌شوند؛ استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری در غزه
  • سربازان زن صهیونیست دچار حملات پانیک می‌شوند
  • ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده اشغالگران درباره توافق یا حمله به رفح تصمیم‌ می‌گیرند
  • رونمایی قسام از بمب جدید «القفازه»
  • شهادت ۲۴ فلسطینی در رفح/ رونمایی قسام از بمب جدید «القفازه»