Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادرات شیر خشک تقلبی حاوی روغن پالم از اروپا به کشورهای غرب آفریقا جنجال برانگیز شده است.

مردم آفریقا شیرهای تقلبی مصرف می کنند که از اروپا وارد می شود. صنایع لبنی اروپایی شیر خشک تقلبی حاوی روغن پالم (به آفریقا) صادر می کنند. پنج سازمان مردم نهاد اروپایی و تولیدکنندگان (شیر) در غرب آفریقا با راه انداختن کمپین « مشکلات خود را صادر نکنیم» صادرات این شیر خشک های تقلبی را محکوم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنایع لبنی اروپا چربی شیر را گرفته و از آن کره تهیه می کنند که به قیمتی بالا فروخته می شود. به این ترتیب مقدار زیادی شیر بدون چربی می ماند که برای ذخیره سازی به پودر تبدیل می شود.
اما چگونه این شیر بدون چربی را می فروشند؟ آنها به این پودر به جای چربی حیوانی، روغن پالم اضافه می کنند که یک دوازدهم کره قیمت دارد. سپس این شیر تقلبی به غرب آفریقا صادر می شود و در آنجا تا 30درصد ارزانتر از شیر محلی به فروش می رسد.
فرانس24 افزود: در قفسه های فروشگاه به سختی می توان این شیرهای تقلبی را از شیرهای سالمی که صد درصد از شیر گاو تهیه می شود، تشخیص داد. در کشور سنگال این شیرهای تقلبی را در همه جا، حتی در محصولاتی که انتظار نمی رود، می توان یافت. کریستین کورنیو، کارشناس شیر در این باره می گوید: بیشتر در مورد شیر خشک حرف زده می شود اما در ماست، شیر مایع، پنیر و شیر غلیظ شده هم وجود دارد در واقع امروز در بیشتر محصولات لبنی که در غرب آفریقا به فروش می رسد و بر پایه این پودر شیر تهیه می شود، وجود دارد».
حال این پرسش وجود دارد که چرا محصولی که نه طعم خوبی دارد نه ارزش غذایی شیر گاو را دارد، فروخته می شود؟
شرکت نستله که پودر شیر خشک «گلوریا»​را می فروشد فروش این محصول را چنین توجیه کرده است: «گلوریا با جایگزین کردن چربی گران شیر با روغن گیاهی، محصولات لبنی را برای افراد کم درآمد قابل دسترس می کند».
طی هشت سال، صادرات این محصول بیش از دو برابر شده و از 123 هزار و 407 تن در سال 2010 به 276 هزار و 892 تن در سال 2018 رسیده است. تولید کنندگان محلی غرب آفریقا ماه ژوئن در سمپوزیوم شیر در داکار خشم خود را از این کار ابراز کردند.مصطفی دیا، تولید کننده شیر در سنگال گفت: « امروز اروپا (می گوید) به آفریقا کمک می کند تا از ناامنی غذایی خارج شود اما در واقع با صادر کردن این پودرهای شیر خشک در حال ایجاد ناامنی در آفریقا است تا آنجا که ما تولید کنندگان شیر نمی توانیم ارزش تولید خود را ارزیابی کنیم».
کمیسیون اروپا ابتدا این اتهامات را رد کرد. در ماه ژوئن، زمانی که کمپین «مشکلات خود را صادر نکنیم» به راه افتاد، فیل هوگان PHIL HOGAN، کمیسر کشاورزی و توسعه روستایی وقت اتحادیه اروپا، به سرزنش آن پرداخت و گفت: «اینها اخبار جعلی هستند، اطلاعات نادرستی به نفع یک سیاست قحطی».
در نهایت ابتدای اکتبر در کنفرانس «شیر منصفانه محلی» در بلژیک دو تصمیم اعلام شد:
- کمیسیون اروپا از اول ژانویه سال 2020 برای پودرهای شیر خشک حاوی روغن گیاهی یک خط تعرفه ویژه ایجاد می کند که امکان داشتن آماری رسمی در باره تجارت این شیرها را فراهم می کند.
- کمیسیون اروپا گفتگو با سازمان های غیردولتی و تولید کنندگان شیر را با صنایع لبنی اروپا تسهیل می کند.
تولید کنندگان محلی آفریقا هم در حالی که منتظر عمل به این وعده ها هستند، برای نجات تولیدات خود با الهام از تولید کنندگان بلژیکی بسیج شده اند. آنها می خواهند برندی برای ارزش گذاری شیر محلی ایجاد کنند و در بازار بیشتر دیده شوند. 23231 کد خبر 1332769

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شیر خشک رسوایی اتحادیه اروپایی اتحادیه آفریقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۱۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش جام جم آنلاین، «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دوشنبه در حاشیه نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض اعلام کرد که چندین کشور اروپایی تا پایان ماه می (ماه آتی میلادی) دولت فلسطینی را به رسمیت می شناسند.

خبرگزاری رویترز به نقل از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این ارتباط اعلام کرد: انتظار می رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه می کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

به گزارش العربیه، در ماه مارس، اسپانیا، ایرلند، مالت و اسلوونی اعلام کردند که به طور مشترک برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تلاش خواهند کرد. این در حالیست که اشغالگران قدس مخالفت صریح خود را با با این اقدام اعلام کردند.

از سوی دیگر، پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا پیشتر گفته بود که انتظار دارد مادرید تا ماه جولای به رسمیت شناختن فلسطینیان را اعمال کرده و معتقد است به زودی یک «توده بحرانی» در اتحادیه اروپا وجود خواهد داشت که چندین عضو را برای اتخاذ موضع مشابه تحت فشار نیز قرار دهد.

دیگر خبرها

  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • تلاش مهدی طارمی برای دریافت شهروندی پرتغال
  • برخی کشورهای اروپایی طالب خرید خودروهای ایرانی هستند
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی