Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@02:47:05 GMT

مبنای وحدت حوزه و دانشگاه تقویت نظامی اسلامی است

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۶۱۷۸۹

مبنای وحدت حوزه و دانشگاه تقویت نظامی اسلامی است

گروه فرهنگی - نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال‌وبختیاری در تشریح معنای وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: مبنای این وحدت در یک جمله، تمرکز این دو نهاد برای تقویت نظام اسلامی است.

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری دیدار اساتید حوزه‌های علمیه و مراکز آموزش عالی چهارمحال‌وبختیاری با نماینده ولی‌فقیه به مناسبت ۲۷ آذرماه روز وحدت حوزه و دانشگاه و سالروز شهادت آیت‌الله مفتح، شب گذشته با حضور مسئولان و مدیران استانی و اساتید حوزه و دانشگاه‌های استان در حوزه علمیه امامیه شهرکرد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدعلی نکونام‌، نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال‌وبختیاری و امام‌جمعه شهرکرد با اشاره به نظرات و دیدگاه‌های مطرح شده از سوی برخی از اساتید حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: این دیدار اگر هیچ خروجی نداشته باشد، که قطعاً خروجی‌هایش فراوان است، همین شنیدن و بیان و آگاهی حوزویان و دانشگاهیان از دغدغه‌ها و مسائل یکدیگر ارزشمند است چرا که در ادامه کار، آثار بلندی را در جهت مواجهه با مسائل مختلف خواهد داشت.

وی در تشریح معنای وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: مبنای این وحدت در یک جمله، تمرکز این دو نهاد برای تقویت نظام اسلامی است و نظام نه به معنی حکومت بلکه تمام آن چیزی است که از اسلام عزیز استخراج کرده و به عرصه آورده‌ایم.

حجت‌الاسلام نکونام تصریح کرد: نظام اسلامی به این معنا نیست که چه کسانی گرداننده هستند که متأسفانه نبایدهایی هم رخ می‌دهد اما برکات و دستاوردهای زیادی را در سایه نظام اسلامی شاهد هستیم.

رئیس حوزه‌های علمیه استان با بر شمردن نمونه‌ای از برکات نظام اسلامی و ارزش بخشیدن به ایران اسلامی در عرصه جهانی، بیان کرد: نمونه آن‌را در حضور رئیس‌جمهور در سازمان ملل شاهد بودیم که حکام اروپایی چه تلاش و التماسی برای ترتیب دادن دیدار رئیس‌جمهور ایران با رئیس‌جمهور به اصطلاح بزرگ‌ترین مدعی جهان، داشتند.

حجت‌الاسلام نکونام ادامه داد: رئیس‌جمهور پس از بازگشت به کشور و در محضر رهبر معظم انقلاب اذعان کرد که تمام سران دولت‌های غربی در برابر ایران خاضع شده بودند و رهبر انقلاب علت این امر را ناشی از مقاومت ایران در مسئله برجام دانستند.

وی با تأکید بر اینکه نظام اسلامی باید تقویت شود، گفت: منظور از نظام اسلامی عملکرد عده‌ای افراد و بی‌تدبیری‌ها که گاه فجایعی می‌آفرینند و دل‌ها را خون می‌کنند، نیست؛ مشکلات فراوان هستند اما در سایه مقاومت در برابر دشمن و داخل، قابل حل است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با اشاره به تصویب سند اخلاق و معنویت بیانیه گام دوم، تأکید کرد: ما مشکل سند و برنامه در کشور نداریم بلکه مشکل ما افراد پای‌کار برای اجرایی کردن است که مقام معظم رهبری نیز همواره بر این موضوع صحه می‌گذارند که «ما نیازمند دولت جوان پای‌کار هستیم»، لذا نظام اسلامی برای ماندن و طی مسیر و ادامه کار نیاز به نیروی جوان پای‌کار دارد.

حجت‌الاسلام نکونام انتخابات را فرصتی بسیار خوب برشمرد و تصریح کرد: ما انتخابات چالشی نمی‌خواهیم، خواسته‌ای که دشمن به دنبالش است و نمونه آن را در قضایای آبان‌ماه دیدیم که تمام آن حوادث تدارک دشمن برای انتخابات بود، حال باید پرسید دستگاه‌های نظارتی و اطلاعاتی در آن قضایا کجا بودند.

وی ادامه داد: این دستگاه‌ها کار خود را به خوبی انجام داده بودند اما فضای مجازی فرصت را در اختیار دشمن داد و همین مسئله ضرورت پرداختن و تقویت شبکه اینترنت ملی را گوشزد می‌کند که دانشگاه‌ها، مراکز علمی و دانش‌بنیان باید به این مهم بپردازند تا جایی که جامعه را از خطرات مصون بدارند.

امام جمعه شهرکرد در پایان با توصیه به دانشگاهیان برای انقلابی نگه داشتن فضای دانشگاه، بیان کرد: تمام داشته‌های ما اعم از حافظ و سعدی و ... پرورش یافتگان مکتب قرآن و اهل‌بیت(ع) هستند و ما از این حیث ثروتمند هستیم، لذا جوانان را سر سفره معالم دینی و قرآنی بنشانیم چرا که به تعبیر مقام معظم رهبری «به آینده کشور به شدت امید داریم».

در ادامه این دیدار، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدابولحسن فاطمی، مدیر حوزه علمیه امامیه شهرکرد با بیان تاریخچه‌ای از این حوزه و با تأکید بر وحدت حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: این وحدت یک آرزوی ارزشمند است که در این راستا زحمات زیادی کشیده شده است.

وی با تبیین اشکالی که بر مفهوم «علم» یا science در مغرب‌زمین وارد است، گفت: در تعریف آنان، علم تنها مباحث حسی و تجربی را شامل می‌شود که در آزمایشگاه قابل اثبات باشد بنابراین مسائل معنوی را در بر نمی‌گیرد که متأسفانه این تعریف به دیگر ممالک نیز تراوش و سرایت کرد.

حجت‌الاسلام فاطمی با استناد به حدیثی از امام موسی کاظم(ع) و با تأکید بر اینکه علم الهی در درجه اول علوم قرار دارد، گفت: علم الهی آخرت و جاودانگی انسان را تضمین می‌کند و به تعبیر امام معصوم(ع)، لازم‌ترین علم برای انسان علمی است که او را به صلاح قلبش راهنمایی کند و فرد با عمل به آن، در قیامت مورد پرسش قرار نگیرد.

مدیر حوزه علمیه امامیه شهرکرد در پایان خطاب به اساتید دانشگاه، گفت: توصیه می‌شود که دایرة‌المعارفی از معارف دینی باشید و بر کام فرزندان این مملکت، شهد شیرین دین و هدایت را ارزانی دارید.

یادآوری می‌شود، در ابتدای این دیدار تعدای از اساتید حوزه و دانشگاه استان به بیان دغدغه‌ها، مشکلات، دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود پرداختند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری وحدت حوزه و دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۱۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرش دستباف هنر مادر است

مریم جلالی عصر امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نشست با اعضای کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی با اشاره به ضرورت تقویت همکاری‌ها بین بخش دولتی و خصوصی اظهار کرد: همکاری اتاق‌های بازرگانی و معاونت صنایع‌دستی در مرحله بسیار خوبی است و این همکاری‌ها بیش از پیش باید تقویت شود.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اشاره به اهمیت صادرات و ظرفیت‌های آن افزود: خوشبختانه ما از این مرحله عبور کردیم و اکنون فرصت بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها است.

او اضافه کرد: بهتر است انسجام بین دولت و بخش خصوصی بیش از پیش تقویت شود چرا که به تعبیر مهندس ضرغامی، سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی سربازان خط مقدم هستند.

جلالی یادآور شد: اعتقاد من بر این است که صنایع‌دستی که من اسمش را اقتصاد هویت‌بنیان گذاشته‌ام، موانعی پیش رو دارد که باید آنها را برطرف کرد و به اهداف عالی پیش رو فکر کرد و به آن دست یافت.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: معاصرسازی و تولید بر اساس سلیقه مشتری می‌تواند باعث شود تا صنایع‌دستی لوکوموتیو پیشران قطار هنر‌های مختلف مانند فرش دستباف در کشور باشد.

او سپس به اهمیت صادرات و برنامه‌ریزی در باره بازار‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: ما بازار‌های کشف نشده‌ای داریم که یکی از آنها کشور قطر است و باید بر روی این بازار‌های کشف نشده برنامه‌ریزی کنیم.

جلالی به حمایت‌ها از صنایع‌دستی در اسناد بالادستی اشاره کرد و افزود: در برنامه هفتم موظف شدیم زیست‌بوم صنایع‌دستی را تدوین کنیم و ادبیات جدیدی در حکمرانی شکل بگیرد. خوشبختانه قدم‌های خوبی در حوزه صادرات صنایع‌دستی برداشته شده که می‌توان به موضوع حذف پیمان‌سپاری ارزی اشاره کرد. در همین حال خوشبختانه در حوزه نمایشگاهی نیز کار‌های خوبی انجام شده و هنرمندان ما در نمایشگاه‌های مختلف حضوری چشمگیر دارند.

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: مشکل ما این است که در حوزه صنایع‌دستی و هنر در مرحله توصیف مانده‌ایم. در حالی که باید از توصیف عبور کنیم و به توزیع بپردازیم و صنایع‌دستی را به‌عنوان صنعتی سبز در بخش‌های مختلف تقویت و معرفی کنیم.

او به موضوع معرفی صنایع‌دستی از زاویه قصه و روایت اشاره کرد و افزود: روش‌های قدیمی دیگر برای فروش صنایع‌دستی و هنر جوابگو نیست. نسل جدید سلیقه دیگری دارد از این رو فروشندگان ما باید ادبیات جدیدی را یاد بگیرند تا شاهد نتایج بسیار خوب در این حوزه باشیم.

معاون صنایع‌دستی یادآور شد: من فرش دستباف را هنر مادر می‌دانم چرا نقوش فرش دستباف، دستمایه بسیاری دیگر از هنر‌های ما بوده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • لیست حزب باهنر در انتخابات دور دوم مجلس؛ از حسین نجابت و جراره تا پورمحمدی، نظام الدین موسوی و ...
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • تشکل جامعه اسلامی در حوزه سیاست‌گذاری دانشگاه اثرگذار بوده است
  • تقویت دفاع نظامی و غیرنظامی در دستورکار آلمان
  • افزایش قدرت در حوزه نظامی عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • حج تجلی وحدت و اقتدار امت اسلامی است
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی