Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل روسیه گفت: تامین اعتبار ۵ میلیارد دلاری بین ایران و روسیه در واقع از لحاظ سیاسی تعمیق روابط دو کشور را به دنبال خواهد داشت و از لحاظ اقتصادی نیز سرمایه گذاری مناسب برای دوکشور محسوب می‌شود.

                                          محمد ساجدی، کارشناس مسائل روسیه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اخذ وام پنج میلیارد دلاری ایران از روسیه و واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه که آن را به جای اخذ وام تامین اعتبار بین دو کشور دانست، گفت: جمهوری اسلامی تقاضای یک سرمایه گذاری جدید از روس ها در ایران کرده است که سقف آن پنج میلیارد دلار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این به معنی آن نیست که روس ها به ما پول بدهند که ما هر چه بخواهیم بخریم بلکه ما یک میدان انرژی در اختیار آنها قرار خواهیم داد و روسیه اسباب و تکنولوژی خود را در آن مستقر می کند و سود منافع آن بین دو کشور تقسیم می شود.

ساجدی تصریح کرد: بر همین اساس هم روس ها سرمایه گذاری می کنند و هم جمهوری اسلامی به سود خود می رسد و می توانیم از عواید این سرمایه گذاری به کشورهای هم جوار خود انرژی صادر کنیم.

این کارشناس مسائل روسیه ادامه داد: در حقیقت با این اقدام جمهوری اسلامی با همسایگان خود به وسیله تهاتر نفت در جنوب مبادله می کند و یک قرینه سازی اقتصادی برای ما رخ می دهد.

وی در تشریح بیشتر این طرح گفت: اگر روس ها به استقرار تکنولوژی در این منطقه نپردازند در قبال آن حاضر به پرداخت پول نقد به ما نیستند به عنوان مثال در زمان دولت سازندگی اروپایی ها در مقطعی برای دادن وام به ایران آمدند که به نتیجه نرسید و دلیل آن هم این بود که اروپا گفته بود آنها تعیین می کنند که چه چیزی به ایران صادر شود.

ساجدی تصریح کرد: اما بحث فعلی و سرمایه گذاری روسیه متفاوت از این داستان است و بناست روس ها در بحث انرژی، تونل ها، بسترسازی، فاضلاب و کانال ها در منطقه شمال سرمایه گذاری کنند و ما از خروج مختصات آن به کشورهای حاشیه شمالی انرژی صادر کنیم.

این کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه چین تجربه این اقدامات را در بسیاری از کشورها داشته است و به عنوان مثال به ساخت اتوبان، سد و یا مسائلی از این دست در کشورها مبادرت می ورزیده و تا چند سال از عواید حاصل از آن بهره می برده است، گفت: در شرایط فعلی نیز روسیه در قبال افزایش ارزش افزوده سرمایه گذاری که در ایران انجام می دهد تا چند سال به بهره برداری می پردازد و جمهوری اسلامی در قبال این سرمایه گذاری روس ها پولی پرداخت نمی کند اما صاحب سرمایه گذاری جدید در ایران می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این اقدام در واقع از لحاظ سیاسی تعمیق روابط دو کشور را به دنبال خواهد داشت و از لحاظ اقتصادی نیز سرمایه گذاری مناسب برای روس ها و بهره برداری مناسب در آینده برای ایران محسوب خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ساجدی روسیه وام 5میلیارد دلاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۲۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد

نرسی قربان کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی را دارا است، گفت: ایران از لحاظ تئوری می‌تواند به هاب انرژی تبدیل شود و سال‌های سال در رابطه با آن صحبت شده است زیرا ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارا است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که به چندین کشور مختلف راه دارد؛ اعم از کشورهایی که گاز دارند به همین جهت همواره بر سر این موضوع بحث بوده که ایران بتواند ایران گاز را از کشورهایی نظیر ترکمنستان که گاز دارند دریافت و به ترکیه، هند و.... بدهد که به دلیل تحریم‌ها مکان پذیر نبود.

به گفته این کارشناس انرژی تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.

وی ادامه داد: برای به تعادل رسیدن تولید و مصرف باید تولید گاز افزایش پیدا کند زیرا گاز در سبد کشور ما سهم ۷۰ درصدی دارد و اگر بخواهیم تولید گاز را افزایش دهیم که برای تولید برق و سایر مصارف را پاسخگو باشد مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است که مقدار آن بسیار بالاست و به گفته وزیر نفت ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری نیاز داریم.

به گفته قربان در صورتی که سرمایه گذاری صورت بگیرد باید سرمایه گذاری خارجی باشد تا پاسخگوی نیاز ما باشد.

قربان در رابطه با راهکارهای بهینه سازی مصرف، خاطر نشان کرد: راه کارهای مختلفی در این زمینه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها قیمت گذاری است به گونه‌ای که قیمت انرژی را به جایی برسانند که صرفه‌جویی در آن بسیار جذاب شود که به علت مسائل سیاسی چنین امکانی وجود ندارد

وی ادامه داد: راه کارهای دیگری نظیر سرمایه گذاری وجود دارد و بهینه سازی به طوری که در خانه و ادارات حتی کارخانه‌ها سرمایه گذاری صورت بگیرد تا مصرف بهینه باشد و با توجه به اینکه سرمایه گذاری وجود نداشته این نوع از بهینه سازی هم میسر نشده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست‌های انرژی دولت مرتباً در حال تغییر است و هیچ زمان سیاست واحدی را در دولت‌ها مختلف نداشته‌ایم و همه این موارد دست به دست هم داده تا بهینه سازی به تعویق می‌افتد.

کد خبر 6090017 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • عقیدتی سیاسی سپاه به دنبال تعمیق معنویت در علم است
  • جریمه میلیاردی برای پزشک متخلف در اردبیل صادر شد
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد