Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: علیرغم تصور جامعه، زنان ایران در رشته‌های فنی و مهندسی پیشرفت خوبی داشته‌اند و درصد زنان شاغل در این رشته‌ها در ایران حتی از زنان فرانسه هم بیشتر است اما مهمترین چالش پیش روی زنان نه تنها در ایران که در همه کشورهای دنیا داشتن مسئولیت‌های خانگی و اجتماعی همزمان است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، امیر نیک‌پی در جلسه کمیسیون بانوان شورای اسلامی شهر اصفهان با موضوع "زنان، مسئولیت، قدرت" اظهار کرد: تشویش‌های زیاد رفتاری ناشی از این است که به لحاظ نظری نمی‌دانیم چه می‌خواهیم و معمولا سوء تفاهمات را رفع نمی‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در دنیای پیش مدرن تنها برابری نژادی وجود داشته است، افزود: هر گونه برابری دیگر اعم از سیاسی، اجتماعی، طبقاتی و جنسیتی در دوران جدید ایجاد شده است و نباید به دنبال برابری جنسیتی در دوران پیش مدرن بگردیم.

برابری جنسیتی با عدالت جنسیتی متفاوت است

این جامعه‌شناس تصریح کرد: عدالت جنسیتی با برابری جنسیتی متفاوت است، برابری جنسیتی آخرین حلقه‌ای است که انسانها به صورت عام در کشورهای غربی و بعد از آن در دیگر کشورها پذیرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۷۰ سال بعد از انقلاب فرانسه زنان حق رای پیدا کردند، اظهار کرد: از گذشته تاریخ مردان در تمام جوامع همه قدرت را در دست داشتند و حتی در جاهایی که زنان قدرتی داشتند تصمیم گیرنده نهایی آنها نبودند.

نیک‌پی با تاکید بر اینکه موضوع زنان در سه سطح مطرح می‌شود، افزود: مرحله اول آگاهی بخشی است که در بسیاری از موارد این امر اتفاق افتاده است اما با وجود توانایی زنان هر جا که زنان مسئولیتی داشتند مردان برای آنها تصمیم می‌گرفتند.

وی با اشاره به اینکه در دنیای سنتی جای زن در خانه و تصمیم گیرنده اصلی مرد بوده است، اظهار کرد: در سطح آگاهی خوشبختانه زنان ایران در وضعیت مطلوبی قرار دارند و بیش از ۱۰۰ سال است که زنان به عرصه آموزش وارد شده‌اند و حوزه زنان از نظر مطالبات از غنی‌ترین حوزه‌هاست.

این انسان‌شناس با تاکید بر اینکه بعد از آگاهی بخشی مرحله جنبش‌های اجتماعی است، گفت: بهتر است زنان به صورت گروهی جمع شوند تا هویت آنها به رسمیت شناخته شود هرچند در جنبش اجتماعی تنها حریف وجود دارد و در اینجا دشمنی نداریم بلکه باید دید رقیب در هر حوزه‌ای چه کسی است همچنین بعد از آن باید مطالبات را مشخص کرد.

لزوم ایجاد تبعیضات مثبت برای زنان

وی با تاکید بر لزوم اتخاذ تبعیضات مثبت در حوزه زنان تصریح کرد: در آمریکا به جهت ظلم‌های تاریخی که به سیاهپوستان شده بود امکانات خاص یا تبعیضات مثبتی برای آنها در نظر گرفته شد که در حوزه زنان هم باید از این روش استفاده کرد.

نیک‌پی با تاکید بر اینکه زنان حاضر نیستند هزینه کار اجتماعی را بپردازند، اظهار کرد: مطرح کردن مطالبات هزینه دارد اما زنان حاضر به پرداخت این هزینه‌ها و دور هم جمع شدن نیستند.

وی اساس حقوقی به دست آمده در حوزه زنان را ناشی از تلاش زنان ندانست و گفت: این دستاوردهای به دست آمده در حوزه زنان به لحاظ تلاش‌ها و مبارزات اجتماعی زنان نبوده است چرا که اگر با تلاش و مبارزات زنان به دست آمده بود اجازه از دست رفتن آنها را نمی‌دادند.

این جامعه‌شناس با ابراز تاسف از اینکه هرگونه مطالبه اجتماعی به موضوعی سیاسی تبدیل می‌شود، افزود: بسیاری از افراد و فعالان مدنی طرفدار نظام هستند و تنها مطالبه اجتماعی دارند اما مطالبات اجتماعی به پرونده سازی و حرکت‌های سیاسی متهم می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه پست‌های پائین مدیریتی نباید برای زنان غایت باشد، گفت: زنان می‌توانند در همه عرصه‌ها وارد شوند و نباید تنها خود را به حوزه سیاسی محدود کنند در اقتصاد می‌توانند کارخانه‌های بزرگ را به دست بگیرند و حتی در نظامی‌گری هم می‌توانند ورود کنند.

نیک‌پی در خصوص وضعیت دیگر کشورها در قوانین حوزه زنان، افزود: در برخی جوامع مانند افغانستان اگرچه قانون آنها قوانین مدرن برابری را در خود دارد اما به لحاظ واقعی از قانون خود عقب تر هستند.

بزرگترین چالش زنان داشتن مسئولیت‌های خانگی و اجتماعی همزمان است

وی با تاکید بر اینکه زنان ایران از زنان افغانستان جلوتر هستند، تصریح کرد: اما زنان افغانستان برابری قانونی بیشتری نسبت به زنان ایران دارند چرا که در قانون آنها برابری بیشتری لحاظ شده است.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: مطالبه افغانستان و کشورهای غربی گذر از برابری حقوقی و رسیدن به برابری واقعی است، در اکثر کشورها برابری قانونی وجود دارد اما برابری واقعی وجود ندارد برای مثال در کشوری مانند فرانسه هنوز هم زنان ۲۵ درصد حقوق کمتری نسبت به مردان می‌گیرند که در ایران هم این موضوعات دیده می‌شود؛ برای مثال در زمان رکود اقتصادی قبل از مردان، زنان از کار بیکار می‌شوند و در تعدیل نیرو اولویت با آنهاست.

وی با تاکید بر اینکه واژه "رجل" به معنای انسان عام است، تصریح کرد: کمبود ارتباط خود زنان با همدیگر موضوع مهمی است و آنها باید بدانند که در سرنوشت هم شریک هستند و ظلم به زنان برای همه زنها اعم از فقیر و پولدار، باسواد و بیسواد فرقی ندارد و همه آنها را شامل می‌شود.

نیک‌پی با بیان اینکه علیرغم تصور جامعه زنان ایران در رشته‌های فنی و مهندسی پیشرفت خوبی داشته‌اند، اظهار کرد: درصد زنان شاغل در این رشته‌ها در ایران حتی از زنان فرانسه هم بیشتر است اما مهمترین چالش پیش روی زنان نه تنها در ایران که در همه کشورهای دنیا داشتن مسئولیت‌های خانگی و اجتماعی همزمان است.

زنان از کمال‌طلبی بیش از حد دست بردارند

وی با تاکید بر لزوم از یاد بردن کلیشه‌های جنسیتی مانند ناتوانی زنان در برخی مسئولیت‌ها به دلیل احساسی بودن آنها، افزود: برنامه‌های رسانه‌ها زنان را تنها در شغل‌های محدودی نشان می‌دهد و زن خوب را تنها مادر یا همسر خوب می‌داند که باید از کلیشه‌های جنسیتی در این حوزه دوری کرد.

این جامعه‌شناس اظهار کرد: کمبود اعتماد به نفس از موضوعات مهم زنان است و باید زنان از کمال‌طلبی بیش از حد دست بردارند چرا که نمی‌توانند در همه امور بهترین باشند و اصلا لزومی هم ندارد که در همه موضوعات بهترین باشند به همین دلیل باید از کمال‌گرایی فاصله بگیرند و اگر در یک یا دو مورد به پرورش توانمندی خود بپردازند و عالی باشند درموارد دیگر سطح عادی داشتند هم اشکالی ندارد.

وی با تاکید بر اینکه همه افرادی که به قدرت دست می‌یابند باید مسئولیت کار خود را به عهده بگیرند، گفت: متاسفانه در فضایی هستیم که برخی با بیشترین قدرت کمترین مسئولیت‌پذیری را دارند و باید افراد از خود بپرسند قرار است چه میراثی برای آیندگان خود به جا بگذارند؟ ‌ متاسفانه این سوال در بسیاری از پست گرفتن‌ها دیده نمی‌شود.

کد خبر 401820

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زنان حقوق زنان برابری جنسیتی عدالت جنسیتی جامعه شناسی جامعه ايراني شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۲۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از طرح‌های مختلف همزمان با روز شوراها در بوشهر

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر با اشاره به اینکه در هفته شوراها برنامه‌های مختلف فرهنگی، هنری، عمرانی و اجتماعی تدوین شده است، گفت: در این هفته از طرح‌های مختلف در شهرها و روستاهای استان بوشهر بهره‌برداری می‌شود. - اخبار استانها -

عبدالخالق برزگرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با گرامیداشت هفته شوراها از 9 تا 15 اردیبهشت اظهار داشت: در این هفته برنامه‌های مختلفی تدارک و تدوین شده است.

وی، عناوین هفته شوراها را برشمرد و گفت: 9 اردیبهشت به‌عنوان شوراها، تولید با مشارکت مردمی، 10 اردیبهشت، شوراها  و مشارکت اجتماعی زنان، 11 اردیبهشت شوراها و ارتقای سرمایه اجتماعی، 12 اردیبهشت شوراها و شاخص‌های کیفیت زندگی، 13 اردیبهشت شوراها و شادابی و نشاط اجتماعی، 14 اردیبهشت شوراها و رونق تولید و کارآفرینی و 15 اردیبهشت شوراها و درآمد پایدار محلی نامگذاری شده است.

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستاها را یکی از نقاط عطف تاریخ سیاسی ایران نام برد و افزود: تشکیل شوراهای اسلامی را نشان از ظرفیت سیاسی ایران برای جلب مشارکت بیشتر مردم در اداره امور کشور، تحقق مردم سالاری دینی و تمرکززدایی دارد.

برزگرزاده با بیان اینکه تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا نقش مهمی در تحقق مشارکت مردم در فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و عمرانی دارد اضافه کرد: این نهاد در تسریع و تسهیل فرآیندهای توسعه، تقویت ارتباط و تعامل مردم با حاکمیت، بهره‌گیری مطلوب از ظرفیت، توان و قابلیت‌های مردم به‌عنوان بازیگران و کنشگران اصلی و صاحبان اصلی نظام در فرایند توسعه ملی نقش تاثیرگذاری دارد.

وی، 9 اردیبهشت را مصادف با فرمان تاریخی امام راحل(ره) در سال 1358 مبنی بر تثبیت حاکمیت ملت ایران در سرنوشت خویش و تشکیل شوراهای اسلامی اعلام و خاطرنشان کرد: ارتقای شأن منزلت و جایگاه شوراهای اسلامی پایه شامل عشایر، روستایی و شهری در بخش، شهرستان و استان هدف از برگزاری مراسم روز شوراهاست.

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر بهره‌گیری از ظرفیت شوراهای اسلامی در تحقق شعار سال، پیشبرد اهداف و برنامه‌های نظام اسلامی و معرفی دستاوردهای شوراهای اسلامی به مردم و سایر دستگاه‌های اجرایی را از دیگر اهداف اجرا برنامه‌های هفته شوراها دانست.

برزگرزاده، هم‌اندیشی با صاحبان علم و تجربه، جوانان، زنان، نخبگان و اقشار مختلف مردم را از دیگر اهداف برگزاری این مراسم ذکر و بیان کرد: این هم‌اندیشی در راستای بررسی آسیب‌ها و چالش‌های پیش‌روی شوراهای اسلامی و راهکارهای برون‌رفت از آنها برگزار می‌شود.

وی تجلیل از برترین‌های خانواده بزرگ شوراهای اسلامی و شهروندان نمونه برتر در تعامل با شوراها را از دیگر امور در این هفته دانست و اضافه کرد: در هفته شوراها ضمن برگزاری همایش با حضور منتخبین شوراهای اسلامی شهر و روستا در سطح استان بوشهر و شهرستان‌‌ها، از اقدامات و فعالیت‌های شوراهای اسلامی شهر و روستا تجلیل می‌شود.

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر تعداد اعضای شوراهای استان را یک‌هزار و 460 نفر دانست و خاطرنشان کرد: در استان بوشهر 10 شورای اسلامی در سطح شهرستان، 25 شورا در بخش‌ها و 40 شورا در سطح شهرها تشکیل شده است.

برزگرزاده با بیان اینکه در مجموع یک‌هزار و 250 نفر عضو شوراهای روستایی این استان هستند، تصریح کرد: 150 نفر اعضای شوراهای اسلامی روستاهای استان بانو و مابقی آقایان هستند.

وی تعداد اعضای شورای اسلامی شهرهای استان بوشهر را 210 نفر اعلام کرد و گفت: در هفته شوراها برنامه‌های مختلف فرهنگی، هنری، عمرانی و اجتماعی تدوین شده و در این هفته از طرح‌های مختلف در شهرها و روستاهای استان بوشهر بهره‌برداری می‌شود.

رئیس شورای اسلامی استان بوشهر وی جایگاه شوراها در قانون اساسی را بسیار رفیع دانست و افزود: اعضای شوراهای اسلامی طبق وظیفه قانونی، همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم و به‌صورت مستمر پیگیر حل مشکلات مردم در بخش‌های مختلف هستند.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از طرح‌های مختلف همزمان با روز شوراها در بوشهر
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • خواسته به حق مردم ایفای مسئولیت‌های اجتماعی صنایع است
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • صنایع نفت و گازوپتروشیمی به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • بازنگری تعهدات وزارت نفت نسبت به طرح‌های درمانی بوشهر
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت در استان بوشهر افزایش یابد