Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی گفت: در استان خراسان رضوی هزار ۸۰۸ کانون وجود دارد که هزار و ۳۶ مورد آن در سطح روستاها فعالیت دارند و در مجموع ۹۰ هزار نفر عضو کانون های فرهنگی هنری مساجد در سطح استان می باشند.

حجت الاسلام رحیم ولی زاده در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین در بردسکن گفت: ۲۶ کانون فرهنگی هنری مساجد نیز در مناطق عشایری استان  راه اندازی شده است و خوشبختانه خراسان رضوی به لحاظ تعداد کانون های فرهنگی هنری مساجد در کشور  رتبه اول را دارا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین گفت: کانون های استان در فعالیت ها و با اجرای ۱۶ هزار و ۴۰۰ برنامه در حوزه اوقات فراغت جایگاه اول کشور را به خودش اختصاص داد.

وی با بیان اینکه در سال جاری مجوز هیچ کانون جدیدی در استان صادر نمی شود گفت: تا ساختار و ساماندهی کانون های فعلی  هیچ مجوزی صادر نخواهد شد و  از سال آینده مجوز های جدید  برای تاسیس کانون ها را صادر خواهیم کرد.  

معاون ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی به اجرای طرح فهما در استان اشاره کرد و گفت: نزدیک به یکسال است  که نظام فعالیتی کانون های فرهنگی هنری مساجد در کشور تغییر پیدا کرده است و این مهم در استان خراسان رضوی ۲۵ دی ماه  همزمان با سالروز ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س)  به عنوان پایتخت فهما معرفی خواهد شد.

وی اظهار داشت: فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد در ۸ شاخص در حوزه قرآن و عترت، فضای مجازی، اوقات فراغت، کتاب و کتابخوانی، خلاقیت و نوآوری و دیگر مباحث فرهنگی در طرح فهما ثبت و تخصیص هر گونه اعتبار و یا تجهیزات براساس فعالیت های انجام شده در طرح فهما به کانون ها اختصاص داده می شود.

 وی بیان کرد: فعالیت های ثبت شده  براساس امتیازات  حداقل هزار تا ۲۰ هزار می باشد و خوشبختانه طی سال جاری ۷۰۰ میلیون تومان در قالب تجهیزات برای کانون ها خریداری شده است و برای سال آینده این مهم نیز ادامه دارد.

 حجت الاسلام ولی زاده افزود: از مجموع کانون های فرهنگی هنری مساجد استان  بیش از ۵۰ درصد آن به لحاظ تجهیزات  وضعیت مناسبی دارند و برخی از کانون ها که قدمت آنها به سال ۷۲ برمی گردد نیاز است که به لحاظ تجهیزات بروز رسانی شوند.

وی عنوان کرد: طبق برنامه پنجم توسعه  می بایست ۲۵ درصد از مساجد کل کشور کانون فرهنگی هنری داشته باشند که خوشبختانه این رقم در خراسان رضوی بالای ۳۰ درصد است و در برنامه ششم توسعه نیز این ۲۵ درصد نیز در استان تکمیل شده است.  

وی از تشکیل شورای سیاست گذاری کانون های فرهنگی هنری مساجد  در  مرکز استان و شهرستان های استان در آینده نزدیک خبر داد و گفت:  ریاست این شورا در مرکز استان برعهده حضرت آیت الله علم الهدی  و دبیری آن استاندار است که در شهرستان ها رئیس آن ائمه جمعه و دبیری آن برعهده فرمانداران می باشد.

وی هدف اصلی از راه اندازی این تشکل را هماهنگی و حمایت از کانون های فرهنگی هنری و استفاده از ظرفیت های ادارات و خیران  برشمرد.

 وی داشتن اختلاف سلیقه در برخی از مساجد استان را یک مشکل در کانون ها بیان کرد و گفت:  متاسفانه برخی از ائمه جماعات مساجد  و هیات امناء  با فعالیت های کانون ها طبل مخالفت می زنند که دراین رابطه مرکز رسیدگی به امور مساجد  مکلف کرده است که  مدیر کانون ها نیز به عنوان یکی از اعضای هیات امناء مساجد  انتخاب شوند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کانون های فرهنگی هنری مساجد بردسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۲۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان

مدیر کل فرهنگی و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: دانشگاه فردوسی مانند نخ تسبیح است که فردوسی دوستان، و شاهنامه پژوهان را کنار یکدیگر قرار می‌دهد تا در مسیر اعتلای فرهنگ و زبان پارسی گام بردارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی میراث‌فرهنگی خراسان رضوی، محمد حسین‌زاده در جلسه عوامل ستاد اجرائی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی اظهارداشت: دانشگاه فردوسی سال گذشته با برگزاری همایش علمی و هم‌چنین با مشارکت در برنامه‌های بزرگداشت نقش مهمی داشت و اتفاقات کم‌نظیری را رقم زده است.

وی تصریح کرد: دانشگاه فردوسی نقطه پمپاژ فضای فکری و محتوایی به جامعه است که سال گذشته در حوزه هویت ملی اتفاقات مهمی رخ داد و با توجه به فضاهای شکل گرفته، بازگشت به گنجینه هویتی و ملی از اهمیت ویژه برخوردار است.

حسین زاده با اشاره به همکاری، همراهی و هماهنگی شکل گرفته بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث‌فرهنگی و انجمن مفاخر کشور برای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت: چندین جلسه در سطح ملی برگزار و تقسیم کار لازم صورت گرفته است، هدف این است که فردوسی به عنوان شاعر حماسه سرای کشور تمامی دستگاه‌ها نقش داشته باشند.

مدیرکل فرهنگی و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: تجلیل از فردوسی شناسان، شاهنامه پژوهان و نواختن زنگ فردوسی در مدارس از مواردی است که توسط دانشگاه‌های وزارت علوم، دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش در سطح استان‌های سراسر کشور اجرا خواهد شد.

وی گفت: صدا و سیما نیز برنامه‌های ویژه‌ای به این مناسبت خواهد داشت که برخی از این برنامه‌ها از مشهد برای کشور تولید خواهد شد.

حسین‌زاده یادآور شد: روایتگری عملیات وعده صادق به سبک پرده خوانی از دیگر برنامه‌های ویژه بزرگداشت فردوسی است.

تقاضای مشارکت دانشگاه در روزهای ملی مفاخر خراسان رضوی 

سید جواد موسوی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی نیز اظهارداشت: شاعران مفاخر استان خراسان رضوی شامل فردوسی، خیام و عطار نیشابوری و بیهقی در تقویم رسمی کشور دارای روز ملی هستند که با توجه به جایگاه علمی و پژوهشی، دانشگاه فردوسی باید در برنامه‌های آن‌ها نیز مشارکت داشته باشد.

وی با اشاره به برنامه‌های بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی اظهار کرد: همگرایی خوبی بین دستگاه‌های اجرایی شکل گرفته است و باید از ظرفیت‌های دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این رویداد ملی بیشتر بهره‌مند شویم.

مسعود میرزایی شهرآبی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این جلسه با اشاره به رویکرد و سیاست‌های این دانشگاه اظهارداشت: دانشگاه فردوسی می‌خواهد حل مسئله کند، نمی‌خواهد بودجه نفتی را بگیرد و مصرف کند.

وی با بیان این که در دانشگاه رویکرد انقلابی شکل گرفته است، ادامه داد: دانشگاه فردوسی می‌خواهد کف جامعه و در کنار مردم و مسئولان باشد، می‌خواهد بال دولت و دولتی‌ها باشد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به بزرگداشت فردوسی گفت: با توجه به رویکرد حل مسئله در دانشگاه فردوسی، تربیت نسلی، هویتی ملی و اسلامی در خدمت جامعه خواهد بود، اگر ما در صحنه نباشیم افراد دیگری به صحنه خواهند آمد و میدان‌داری خواهند کرد.

وی با اشاره به برنامه‌های دانشگاه در این حوزه گفت: در حوزه فرهنگی بودجه‌های چشمگیری اختصاص دادیم و از این پس نیز در حوزه فرهنگی هزینه خواهیم کرد چون معتقدیم تا زمانیکه مسائل نرم افزاری را رفع نکنیم در فیزیک، شیمی، ریاضی و ... توفیق نخواهیم داشت.

فرزاد قائمی، دبیر علمی همایش فردوسی نیز با اشاره به سابقه و رویکرد برگزاری همایش‌های بزرگداشت فردوسی اظهارداشت: بعد از دهه 70 که مقام معظم رهبری از منطقه توس بازدید کردند و بر آبادانی این منطقه تاکید کردند، دوباره فردوسی به کانون توجه تبدیل شد و دانشگاه نیز در کنار دیگر دستگاه‌های اجرایی در برگزاری بزرگداشت فردوسی نقش داشته است.

مجید طهوریان عسکری، عضو شورای اسلامی شهر و رئیس کمیسیون ساماندهی و عمران توس در شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: شورای اسلامی شهر مشهد برای همکاری در بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی آمادگی دارد و برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در این زمینه با تصویب لوایح شهرداری همراهی لازم صورت گرفته است.

حضور بیش از 1000نویسنده از28 استان در جشنواره داستان حماسی

مجید عسکری، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی نیز با بیان این‌که شاهنامه فردوسی یک اثر هنری است، گفت: آسیب شناسی‌هایی را در حوزه فردوسی، شاهنامه انجام دادیم و مقرر شده است که آثار هنری مبتنی بر این آسیب شناسی و ظرفیت‌های فردوسی و شاهنامه تولید کنیم.

وی با اشاره به برگزاری چهار دوره  جشنواره داستان حماسی افزود: داستان حماسی به عنوان یک گونه داستان شناخته شده و بیش از هزار نویسنده در 28 استان کشور درگیر داستان‌ حماسی شده‌اند.

عسکری تصریح کرد: ادبیات حماسی نبازمند روزآمدسازی است و باید از منظر جدید به آن نگریسته شود و مردم به ویژه دانشجویان در این زمینه مشارکت داشته باشند.

 25 تا 3خرداد دهه حماسه  در شهر مشهد

جلیل بامشکی، مدیر گردشگری و زیارت شهرداری مشهد  نیز گفت: نگاه ما ارتقای جایگاه و هویت ملی است و بر همین مبنا برنامه‌هایی را از 25 اردیبهشت که روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی است آغاز و تا سوم خرداد که روز آزادسازی خرمشهر است به عنوان دهه حماسه، اجرا می‌کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌های دهه حماسه تصریح کرد: امیدواریم در سال آینده با مشارکت دانشگاه فردوسی مشهد جشنواره‌های فرهنگی و هنری مرتبط با شاهنامه و فردوسی را اجرا کنیم و دانشگاه نقش بیشتری را داشته باشد.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • رییس نهاد رهبری در دانشگاه‌های خراسان رضوی: هم افزایی فعالیت‌های سپاه با دانشگاه برکت دارد
  • ۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • آغاز به کار ستاد برگزاری نخستین المپیاد هنر در مشهد
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود