Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی _ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو گفت: موضع‌گیری‌ها و سخنان غیردوستانه برخی از حوزویان و دانشگاهیان نسبت به یکدیگر به تدریج همدلی و خوش‌بینی متقابل را کم‌رنگ می‌سازد.

به گزارش ایکنا از آذربایجان غربی، سعید مرادی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو، روز گذشته، ۲۷ آذر به مناسبت سال‌روز شهادت شهید مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه با حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد هاشمی، امام جمعه ماکو دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید مرادی در این دیدار اظهار کرد: ضرورت دارد که دانشگاهیان در تمام مسائل با حوزه‌های علمیه در ارتباط باشند زیرا علم و دین بال‌های پرواز انسانیت هستند و دانشگاه ضمن برخورداری از علم، باید معنویات و دین را نیز از طریق ارتباط تنگاتنگ با حوزه کسب کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو با تاکید بر بیانات امام خمینی(ره) درباره ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه عنوان کرد: امروز یکی از ضروری‌ترین تشکل‌ها، بسیج دانشجو و طلبه است که نقش اساسی در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها دارد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاه‌ها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند، افزود: بسیجیان در این دو مرکز، پاسدار اصول تغییرناپذیر شعار «نه شرقی نه غربی» هستند و امروز دانشگاه و حوزه به اتحاد و یگانگی بیشتر احتیاج دارند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ماکو گفت: شاید نخستین مانع در راه وحدت حوزه و دانشگاه عدم وضوح و تبیین دقیق مفهوم آن نزد طرفین است که به نظر می‌رسد این موضوع به صورت جدی بررسی نشده و در عوض، برخی نتایج علمی و احتمالی این وحدت در زمینه‌های مختلف مورد تأکید بوده است.

وی همچنین نبود همدلی و خوش‌بینی متقابل را از مانع دیگری در راه وحدت حوزه و دانشگاه برشمرد و تصریح کرد: موضع‌گیری‌ها و سخنان غیردوستانه برخی از طرفین به تدریج همدلی و خوش‌بینی متقابل را کم‌رنگ ساخته و می‌سازد.

مرادی خاطرنشان کرد: کمیته‌های مشترکی با حضور نخبگان حوزه و دانشگاه در راستای ارائه راهکارهای ممکن برای بهبود و توسعه روابط دانشگاه و حوزه تشکیل می‌شود.

رسیدن به تقرب الهی با وحدت حوزه و دانشگاه

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد هاشمی، امام‌ جمعه ماکو نیز در این دیدار گفت: نخستین شخصی که بعد از انقلاب در راستای  وحدت حوزه و دانشگاه قدم برداشت، شهید مفتح بود که نهایتاً روز شهادت این عالم وارسته با دستور امام خمینی(ره) روز وحدت حوزه و دانشگاه نام‌گذاری شد.

وی اظهار کرد: دشمنان و استکبار همیشه از ارتباط نزدیک دانشگاه با حوزه نگران و متضرر بودند و از آثار این ارتباط آگاهی داشتند و داستان آیت‌الله کاشانی و محمد مصدق بهترین عبرت برای مردم هستند که باید با عبرت گرفتن از تاریخ دیگر اجازه ندهند این وحدت بین حوزه و دانشگاه از بین برود.

امام جمعه ماکو افزود: در زمان امام‌ صادق‌(ع) حوزه و دانشگاه هر دو در یک مکان بودند و شاگردان بسیار برجسته‌ای توسط ایشان در حوزه علوم دینی و هم در سایر حوزه‌ها تربیت می‌شدند.

حجت‌الاسلام هاشمی گفت: هدف نهایی بشر تقرب الهی و رسیدن به آن با دو بال ممکن است که یک بال را دانشگاهیان با علم دانشگاهی و بال دیگر را که علوم دینی است، حوزویان تأمین می‌کنند؛ بنابراین این دو بال باید در یک کالبد قرار گیرند تا بشر به آرمان و هدف اصلی خود که تقرب الهی است برسد و اوج بگیرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا آذربایجان غربی وحدت حوزه و دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۳۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویی که فرمانده جنگ بود

محسن وزوایی از نخستین دانشجویان پیرو خط امام بود که در جریان راهپیمایی ضد سیاست‌های مداخله‌گرایانه آمریکا در ایران، در سالروز کشتار دانش‌آموزان به دست رژیم پهلوی و سالگرد تبعید امام خمینی (ره) عهده‌دار حرکتی شد که رهبر انقلاب، از آن با تعبیر بدیع «انقلابی بزرگ‌تر از انقلاب اول» یاد فرمودند.

به گزارش ایسنا، محسن وزوایی، ۵ مرداد ماه سال ۱۳۳۹ در محله نظام آباد تهران، متولد شد. او در سال ۱۳۵۵ به دانشگاه راه یافت و در رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تحصیل شد. پس از ورود به دانشگاه، به جریان مکتبی انجمن‌های اسلامی دانشجویان این دانشگاه پیوست و هم زمان با شرکت در فعالیت‌های سیاسی و جلسات عقیدتی، از سال ۱۳۵۶ مسئولیت هدایت و جهت دهی به مبارزات دانشجویی ضد دیکتاتوری را در سطح دانشگاه شریف عهده دار شد.

در سال‌های ورودش به دانشگاه، نقش فعالی در تشکیلات اسلامی دانشگاه از خود نشان می‌داد. این جوان مبارز و پرشور، از تظاهرات خونین ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ تا ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ و ورود امام خمینی (ره) به ایران، در همه صحنه‌ها از جمله پیشتازان و جلوداران تظاهرات مردمی بود.

او در روزهای پرتلاطم انقلاب نیز نقش حساس هدایت را بردوش می‌کشید و در درگیری‌های مسلحانه و سرنوشت ساز ۱۹ بهمن تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، حضوری پرثمر داشت. محسن وزوایی در تصرف دو پادگان مهم جمشیدیه و عشرت‌آباد نیز شهامت بالایی از خود نشان داد.

وی از نخستین دانشجویان پیرو خط امام بود که در جریان راهپیمایی ضد سیاست‌های مداخله‌گرایانه آمریکا در ایران، در سالروز کشتار دانش‌آموزان به دست رژیم پهلوی و سالگرد تبعید امام خمینی (ره) عهده‌دار حرکتی شد که رهبر انقلاب، از آن با تعبیر بدیع «انقلابی بزرگ‌تر از انقلاب اول» یاد فرمودند.

محسن وزوایی در سال ۱۳۵۸ همزمان با کار تبلیغاتی در جمع دانشجویان پیرو خط امام، بلافاصله با تشکیل سپاه پاسداران، به این ارگان نظامی پیوست و در دوره‌ای فشرده، آموزش‌های چریکی را در سپاه آموخت. او مدتی در سپاه به عنوان فرمانده مخابرات انجام وظیفه کرد، سپس سرپرستی واحد اطلاعات عملیات را به عهده گرفت.

محسن وزوایی به دنبال تجاوز عراق به ایران، داوطلبانه به جبهه غرب عزیمت کرد. با ورود او به این منطقه، تحولی پدید آمد؛ به گونه‌ای که در عملیات سرنوشت ساز پارتیزانی به عنوان فرمانده گردان، مسئولیت محور تنگ کورک تا حد فاصل تنگ حاجیان را برعهده گرفت و ضمن حمله‌ای پارتیزانی به مواضع و استحکامات دشمن، به کمک هم‌رزمان خود، ارتفاعات حساس و سوق‌الجیشی تنگ کورک را از تصرف قوای اشغالگر بعث خارج ساخت.

در عملیات جدیدی که از سوی رزمندگان اسلام در اردیبهشت ماه ۱۳۶۰ طرح‌ریزی شده بود، محسن وزوایی فرمانده گردان شد. در این عملیات، او با آن که مجروح شده بود، ولی با گامی استوار و خستگی ناپذیر و روحی امیدوار به نبرد ادامه می‌داد.

در حین عملیات، بیشتر رزمندگان شهید یا مجروح شده و تنها محسن و چند رزمنده دیگر زنده بودند؛ و شگفت آن که همین چند نفر، توانستند ۳۵۰ تن نیروهای کماندوی بعث عراق را به اسارت بگیرند.

محسن وزوایی، نقش فعالی در طراحی عملیات فتح بلندی‌های «بازی دراز» ایفا کرد و در همین نبرد به شدت مجروح شد و به تهران انتقال یافت. او در بیمارستان با وجود درد بسیار، ناله نمی‌کرد و به یکی از پزشکان که از مقاومت او در برابر درد ابراز شگفتی کرده بود گفت: «آقای دکتر! من هر چه بیشتر درد می‌کشم، بیشتر لذت می‌برم و احساس می‌کنم از این طریق به خدای خودم نزدیک می‌شوم». پس از بهبودی نسبی از مجروحیت، قدم به معرکه‌ای گذاشت که فرجام آن، آزادسازی خرمشهر اشغال شده بود.

او در طول جنگ تحمیلی، در عملیات‌های متعدد با مسئولیت‌های گوناگون حضور داشت. در ۲۰ آذر ۱۳۶۰، در عملیات «مطلع الفجر» فرمانده بود. در اسفند سال ۱۳۶۰ فرمانده گردان حبیب بن مظاهر و تیپ تازه تأسیس محمد رسول اللّه (ص) شد که در عملیات «فتح المبین»، این گردان نوک عملیات بود.

با تأسیس «تیپ ۱۰ سیدالشهدا»، فرمانده این تیپ شد. همین تیپ، در ۲۳ فروردین ماه ۱۳۶۱ وارد عملیات «الی بیت المقدس» شد و برای اجرای بهتر عملیات، با تیپ حضرت رسول صلی الله علیه و آله ادغام شد و محسن وزوایی نیز فرماندهی محور اصلی را عهده‌دار شد.

محسن وزوایی، ، پس از ماه‌ها مجاهدت و مبارزه با دشمنان اسلام و حماسه آفرینی در عملیات‌های متعدد و به ویژه «الی بیت المقدس»، سرانجام در دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱، در ۲۲ سالگی هنگام هدایت نیروهای تحت امر خود، بر اثر اصابت گلوله و ترکش به شهادت رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وحدت اعضای شورا با شهرداران باعث رونق امور شهری می‌شود
  • تشخیص بدعت و انحرافات، ویژگی ممتاز یک معلم
  • برگزاری جلسه کارگروه ایمنی و بهداشت آب و فاضلاب در ماکو
  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • عقیده سالم در افراد، جامعه سالم به دنبال دارد
  • دانشجویی که فرمانده جنگ بود
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد