Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- آمریکا نیز با خبری دروغین مدعی شد عراق و لبنان به انباری از موشک‌های ایرانی تبدیل شده است. بهانه‌ای که می‌رود کاخ سفید را برای یک حمله محدود نظامی آماده سازد. اما فراموش نشود که تمام متغیر‌ها در میدان عراق و لبنان به نفع کاخ سفید نیست. هرچند جوکر‌ها در این دو کشور تلاش می‌کنند معادلات امنیتی منطقه را تغییر دهند، اما وجود «مرجعیت» موضوعی نیست که آمریکایی‌ها بدون توجه به آن بخواهند اشتباه ۲۰۰۳ را تکرار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 11:32 - 28 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۸۳۸۳

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، به نقل از روزنامه خراسان، تصویر اعدام وحشیانه یک نوجوان ۱۷ ساله وسط شهر بغداد جنجال‌های بسیاری به پا کرد.

تحلیلگران معتقدند این نوع واکنش اعتراضی وجاهت قانونی ندارد و بسیاری آن را کار گروه‌های تروریستی و وابسته به حزب بعث می‌دانند.

با این حال تصویر منتشر شده در جهان سرو صدای فراوان داشت. گروهی معتقدند حوادث اخیر در لبنان و عراق و حتی هنگ کنگ و شیلی جدا از آن که مطالبات بسیاری از معترضان در این کشور‌ها برای مقابله با فساد و رفع مشکلات درخواست‌های به جایی است، اما برخی تحرکات در این کشور‌ها و شکل آن بازسازی ادبیات خشونت‌های فراگیر «جوکر» هاست.

بیشتر بخوانید: اغتشاش؛ ابزاری برای برهم زدن وحدت پساداعشی عراق

کسانی که با الگوگیری از شهر گاتهام سیتی بر تمامی قوانین حاکم شورش می‌کنند تا در این آشوب و ناآرامی با غارت اموال مختلف، سهمی از قدرت و اقتصاد داشته باشند.

با اکران فیلم جوکر در سال ۲۰۱۹ و استقبال جهانی از آن، کارشناسان معتقدند این فیلم الگوی جدیدی از ناآرامی‌ها و خشونت‌ها برای سرنگونی است که پیشتر از الگوی غیرخشونت بار آن در کشور‌های گرجستان و اوکراین به عنوان «انقلاب مخملی» یاد می‌شد.

با این حال جوکر‌ها در عراق و سوریه تنها پازل براندازی و شهر پر از آشوب نیستند. آمریکا از سال ۲۰۱۸ به این سو و پس از شکست داعش در عراق و سوریه، با چالش مهمی مواجه شد که از آن به عنوان «واکنش هیبریدی» یاد می‌شود. واکنش هیبریدی واکنشی است که آمریکایی‌ها در ماجرای داعش شاهد آن بودند و توانستند با حمایت مرجعیت، فتوای آن، حمایت ایران از تسلیح عراق و آموزش نیرو‌های مردمی و از همه مهم‌تر شور و هیجان اجتماعی، پرونده تروریستی عراق را بسته و شهر‌های این کشور را یکی پس از دیگری آزاد سازند.

آمریکایی‌ها تصور می‌کردند، در حوادث سال ۲۰۱۴، مشکلات فرقه‌ای و مذهبی در عراق پاشنه آشیل این کشور است و ارتشی که هیچ آمادگی برای مهار تروریست‌ها ندارد، ظرف مدت کوتاهی با دریافت نکردن تسلیحات خریداری شده قبلی از پنتاگون، فروپاشیده و نابود می‌شود. اما واکنش ترکیبی از چند موضوع به ویژه مرجعیت، مردم عراق و ایران، یک چند ضلعی ویژه تشکیل داد تا ارتش و نیرو‌های مسلح عراق در برابر تروریسم پیروز شوند.

در چنین شرایطی، کاخ سفید تصمیم گرفت از ابتدای سال ۲۰۱۹، جنگ هیبریدی را در برابر ترتیبات امنیتی عراق و لبنان به کار گیرد. در جنگ هیبریدی، تحریم مقامات محور مقاومت، ترور شخصیت‌های مهم، فشار ارتش صهیونیستی و حملات نظامی آن در کنار چرخش پول‌های کثیف برای براندازی و از همه مهم‌تر دوره‌های آموزشی ایلپ عراق و مرکز آموزش دانشگاه آمریکایی بیروت، جوکر‌هایی را به میدان آورد تا ترکیبی از یک نظام براندازی چند ضلعی باشد.

در این میدان، اقدامات خشونت آمیز «هدف» اصلی این جوکر‌ها برای ناامن سازی داخلی است، تا جایی که این بار به جای فیلم‌های سینمایی و شهر خیالی گاتهام سیتی، بغداد و بیروت آماج بحران‌های امنیتی و سیاسی قرار گیرد و به شهر جنگ زده‌ها تبدیل شود.

در الگوی ناآرام سازی عراق و لبنان و جنگ هیبریدی آمریکا در این دو کشور چند مرحله مهم را می‌توان دید. مرحله اول از موج نارضایتی عمومی که به دلیل حضور عناصر فاسد و دولتمردان وابسته به بازیگران خارجی شکل گرفت، آغاز شده و با تظاهرات سراسری ادامه می‌یابد.

در این بین کاخ سفید اعلام کرد برای حمایت از تظاهرات کنندگان و پخش برنامه آنان، به طور رایگان اینترنت در اختیار شهروندان عراقی و لبنانی قرار می‌دهد. سپس موجی از کشته سازی‌ها راه می‌افتد و دو دولت عراق و لبنان با استعفا به دولت‌های پیشبرد امور تبدیل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: حقوق بشر غربی؛ ابزار سرکوب ملت‌ها/ زبان دراز برای شعار؛ خاک در اختیار تروریست‌ها

در نهایت پارلمان به جمع بندی نرسیده و دولت‌های پیشبرد امور مجبور هستند مسئولیت را تحویل رئیس جمهور این کشور دهند و حتی سناریوی انحلال مجلس را مطرح کنند. مرحله دوم با بحران خلأ قدرت آغاز شد. در این مرحله، جوکر‌ها در میدان‌های شهر هر عنصر وابسته به حکومت یا نظام سیاسی را به بدترین شکل ممکن می‌کشند! می‌خواهد دار زدن نوجوان ۱۷ ساله با تیر چراغ برق باشد یا آتش زدن ماشین آمبولانس و کشتن دو مجروح آن؛ در کنار آن با درگیر شدن نیرو‌های امنیتی با مسائل و بحران‌های شهری، گروه‌های تروریستی داعش و هسته‌های خاموش «گرگ»‌های تنها به میدان می‌آیند و عملیات خود برای به دست گرفتن مراکز راهبردی و شهر‌های کوچک را دنبال می‌کنند.

در این مرحله، آمریکایی‌ها با تحریم‌های سخت و وضع قوانین بین المللی، کارزار جدیدی راه می‌اندازند تا مقامات کشور‌های عراق و لبنان به دلیل مشکلات اقتصادی و ضرورت پاسخ گویی به شهروندان معترض، تحت فشار حداکثری قرار گیرند و با کاخ سفید در تحریم مقامات امنیتی مقاومت همراهی کنند. تحریم چهره‌های مهم مقاومت در عراق، وضع قوانین بین المللی برای تروریستی دانستن شاخه سیاسی حزب ا... و ممانعت از مشارکت این حزب در دولت جدید لبنان بخشی از این سناریوی خطرناک است.

در نهایت مرحله آخر براندازی با مشارکت و استفاده از توان نظامی و امنیتی آمریکا و کشور‌های منطقه آغاز می‌شود. در این مرحله کودتا، عملیات نظامی و اشغال بخشی از منابع مهم اقتصادی، جنگ مستقیم و تجاوز مهم‌ترین سناریو‌های محتمل است.

خبر‌هایی که از عراق به گوش می‌رسد نشان می‌دهد، اماراتی‌ها با هدایت آمریکا تیمی را برای کودتا در ارتش عراق به کار گرفتند که توسط دستگاه اطلاعاتی این کشور منهدم و دستگیر شدند. در کنار آن حملات پهپادی و موشکی رژیم صهیونیستی در عراق و لبنان افزایش یافته و شاهد حمله به مراکز مقاومت به بهانه‌های واهی هستیم.

آمریکا نیز با خبری دروغین مدعی شد عراق و لبنان به انباری از موشک‌های ایرانی تبدیل شده است. بهانه‌ای که می‌رود کاخ سفید را برای یک حمله محدود نظامی آماده سازد. اما فراموش نشود که تمام متغیر‌ها در میدان عراق و لبنان به نفع کاخ سفید نیست.

هرچند جوکر‌ها در این دو کشور تلاش می‌کنند معادلات امنیتی منطقه را تغییر دهند، اما وجود «مرجعیت»، بیش از صد تیپ و لشکر عملیاتی «حشدالشعبی» در عراق و همراهی مردم حتی در صورت خلأ قدرت موضوعی نیست که آمریکایی‌ها بدون توجه به آن بخواهند اشتباه ۲۰۰۳ را تکرار کنند. موضوعی که همانند آن را در لبنان شاهد هستیم. به نظر می‌رسد اتفاقات چند روز آینده اهمیت ویژه‌ای دارد که باید با دقت به آن نگریست.


انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عراق آمریکا جوکر کاخ سفید حشدالشعبی عراق تروریستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۴۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

به نقل از المعلومه، ادامه دخالت‌های «النا رومانوسکی» سفیر آمریکا در امور امنیتی و مسائل اجتماعی عراق، واکنش محافل عراقی را به همراه داشته است.

در این راستا «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از کشورش به خاطر اظهارات مداخله جویانه او شد.

وی با بیان اینکه اظهارات اخیر سفیر واشنگتن در بغداد مردود و نیازمند موضع ملی برای بیرون راندن آن از عراق است، تاکید کرد: رومانوسکی ملت و دولت عراق را بسیار خوار و خفیف کرده و تداوم تحرکات وی خطرناک است و تبعاتی برای حاکمیت کشور به همراه دارد.

به گفته الصالحی، این قبل تحرکات آمریکا، دخالت آشکار در امور داخلی عراق است.

«نیسان الزایر» عضو کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق نیز اظهارات رومانوسکی درباره اصلاح قانون مبارزه با فحشا و بی بندو باری جنسی در مجلس عرا، را مورد انزجار قرار داد.

«یاسر الحسینی» دیگر نماینده مجلس عراق نیز گفت: ما نمی‌پذیریم که سفیر آمریکا در بغداد خود را رئیس جمهور عراق بداند. دخالت‌های وی مخرب است، از این رو از دولت می‌خواهیم که قیمومیت آمریکا بر عراق را متوقف کند.

وی به دخالت‌های سفیر آمریکا در عراق در امور امنیتی و مسائل اجتماعی در کشورش اشاره کرد و خواستار واکنش دولت و وزارت خارجه عراق در قبال تحرکات سفیر آمریکا در بغداد شد.

پیش از این نیز «علی جابر التمیمی» کارشناس مسائل حقوقی عراق با اشاره به اینکه، رومانسکی قانون‌های بین المللی را در خصوص این کشور نقض کرده، گفته بود: رومانسکی به قانون مبارزه با فحشا در عراق اعتراض کرده که این اقدام در تضاد با مفاد یک، ۲ و سه منشور سازمان ملل و ماده ۲۷ توافقنامه راهبردی امضا شده با طرف آمریکایی در سال ۲۰۰۸ به شمار می‌رود.

وی افزود: بدین ترتیب عراق حق دارد سفیر آمریکا را بر اساس توافقنامه وین سال ۱۹۶۱ بند مربوط به تعیین روابط دیپلماتیک از این کشور اخراج کند. بر اساس ماده ۹ توافقنامه وین، هر کشوری می‌تواند هر سفیر نامطلوبی را اخراج کند.

در همین حال، «ابتسام الهلالی» رئیس فراکسیون المنتج الوطنی در پارلمان عراق نیز تاکید کرده بود: سفیر آمریکا در عراق برای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی در این کشور تلاش می‌کند.

وی افزود: ما شاهد اقدامات پارلمانی در عراق برای جلوگیری از تحرکات آمریکا در این کشور در راستای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی هستیم. اقدامات سفیر آمریکا به ویژه در خصوص حمایت از همجنس گرایی در جامعه عراق نگران کننده است.

الهلالی ادامه داد: ما باید از طریق کانال‌های قانونی و دیپلماتیک در برابر پیاده شدن این پروژه‌ها در عراق وارد عمل شویم. اقدامات سفیر آمریکا در راستای اجرای راهبرد این کشور با حمایت برخی کشور‌های غربی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، پارلمان عراق اخیرا با وجود مخالفت‌ها از سوی آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی، قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی در این کشور را با یک اصلاحیه به تصویب رساند.

پارلمان عراق با اعمال اصلاحیه‌ای در قانون قبلی که روابط همجنس‌گرایانه و تغییر جنسیت را جرم تلقی می‌کرد، مجازات تعیین شده برای این جرائم را از اعدام به ۱۵ سال حبس تغییر داد و آن را به تصویب رساند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • کاکائو: مدرسه فوتسال ایران را می‌ستایم/با یک اشتباه حذف شدیم
  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است