Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@00:04:40 GMT

غذاهایی که بعد از تاریخ انقضا هرگز نباید مصرف کنید

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۶۴۵۵۴

غذاهایی که بعد از تاریخ انقضا هرگز نباید مصرف کنید

  فرارو- آیا واقعاً تاریخ انقضا مواد غذایی را قبل از خرید بررسی می‌کنید؟

هر تاریخ درج شده‌ای بر روی محصولات غذایی، به معنای تاریخ انقضا نیست. بنا به ادعا سازمان USDA آمریکا، سه تاریخچه به استثنا تاریخ انقضا روی برچسب مواد غذایی که در فروشگاه‌های مواد غذایی فروخته می‌شود، وجود دارد که عبارتند از:

• تاریخ تولید: تاریخ تولید محصول در کارخانه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


• تاریخ بسته بندی: آخرین تاریخی که محصول در بسته بندی خود قرار می‌گیرد.
• بهترین زمان استفاده: بهترین تاریخی که ماده غذایی کیفیت بالا و خوبی دارد.

هیچ یک از این تاریخ ها، تاریخ انقضا نیستند و همچنین نشان نمی‌دهند که غذا برای خوردن بی خطر است یا خیر. در حقیقت، FDA به تولید کنندگان این امکان را می‌دهد که تقریباً هر غذایی را که از این تاریخ‌ها گذشته است بفروشند. از این گذشته آن‌ها اعلام کردند، تولید کنندگان دیگر لازم نیست که هیچ یک از این تاریخ‌ها را روی محصولات غذایی خود درج کنند. این تصمیم کاملاً به عهده آنهاست. اگرچه سازمان FDA ادعا می‌کند که این تاریخ‌ها تا حدودی گیج کننده هستند و، اما اکثر صنایع غذایی دوست دارند به یک عبارت استاندارد دست یابند مانند: "اگر از این محصول در این زمان استفاده شود کیفیت بهتری دارد. "  
چرا تاریخ انقضا غذا مهم است؟ به نظر می‌رسد گاهی اوقات ممکن است ظاهر و بو محصولات غذایی فریب دهنده باشد (مانند جوشاندن یک پاکت شیر و در نهایت حالت دلمه ایجاد شدن)، به همین دلیل تاریخ‌های انقضاء که بر روی بسته بندی محصولات دیده می‌شوند می تواند فرد را به مسیر درست راهنمایی کرده و به جلوگیری از مسمومیت‌های غذایی کمک کنند. از پنیر‌های خامه‌ای گرفته تا گوشت‌های تازه، بهتر است همگی این مواد غذای را در صورتی که از آخرین تاریخ انقضاء آن‌ها گذشته است، دور بریزید.

۱. جایگزین تخم مرغ
یک شانه کامل تخم مرغ نسبت به جایگزین‌های تخم مرغ مدت مصرف طولانی تری دارند. اما هر دو باید به موقع مصرف شوند. تخم مرغ خام به همراه پوسته می‌تواند تا دو هفته در یخچال و فضای خنک نگهداری شود. اما برای محصولات جایگزین تخم مرغ، به طور متوسط حدود سه تا پنج روز پس از شکسته شدن پوسته آن‌ها زمان خواهید داشت. جسیکا کراندال، در RDN و سخنگوی ملی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی می‌گوید: اگر بسته بندی تخم مرغ‌های جایگزین را باز نکرده باشید، تا نزدیک به ۱۰ روز می‌توانید درون یخچال از آن‌ها نگداری کنید.  

۲. پنیر‌ها
پنیر‌هایی نظیر پنیر چدار یا گودا ماندگاری بیشتری در یخچال دارند، زیرا نفوذ باکتری‌ها و کپک زدن آن‌ها پروسه کمی پیچیده‌تر دارد. هرچند که بسته بندی شان اگر باز نشده باشد، طبق آکادمی ادعا تغذیه و رژیم غذایی، به دلیل فرایند فرآوری که روی آن‌ها انجام شده می‌توانند حدود سه تا چهار هفته در یخچال دوام بیاورند — و علاوه بر این در صورت مشاهده یک بخش کپک زده کوچک می‌توانید اطراف ناحیه کوچک کپک زده را دور بریزید و در صورت امکان از بقیه پنیر‌ها استفاده کنید. با این حال، سایر پنیر‌ها مانند ریکوتا، پنیر خامه‌ای یا پنیر حاصل از شیر بز، حساسیت بیشتری نسبت به باکتری‌ها دارند و باید در صورت مشاهده اولین علائم خراب شدن، فاسدی یا گذشت از تاریخ انقضا دور ریخته شوند. به عنوان یک قاعده کلی، هرچه پنیر نرم‌تر باشد، ماندگاری آن کوتاه‌تر و کمتر است، بنابراین حداکثر زمان نگهداری برای پنیر خامه‌ای دو هفته و یک هفته برای پنیر ریکوتا می‌باشد.  

۳. چاشنی‌ها
به نظر می‌رسد که چاشنی‌ها و سس‌ها برای همیشه ماندگار باشند. اما فقط به این دلیل که در یک ظرف شیشه‌ای و در یخچال نگهداری می‌شوند، به این معنی نیست که باکتری‌ها نمی‌توانند به داخل آن‌ها نفوذ کنند. هنگامی که درب ظرف را باز کردید، آن مهر و موم ایمنی شکسته شده است، دیگر مسیر برای ورود باکتری را کاملا فراهم کرده اید. علاوه بر این، به عنوان مثال هنگامی که ساندویچ درست می‌کنید، چاقوی خود را درون ظرف حاوی سس فرو می‌برید و آن را روی ساندویچ خود می‌مالید و دوباره آن را درون ظرف می‌زنید. با این کار مقداری از آن باکتری‌ها را به درون ظرف منتقل می‌کنید. طبق گفته وزارت کشاورزی نیویورک، در صورتی که آب وارد ظرف حاوی سس شود، احتمال تغییر رنگ یا بو بالا می‌رود، که این به معنای فاسد و خراب شدن آن است و دیگر فرقی ندارد چه مدت در یخچال نگهداری شود.  

۴. سالاد سیب زمینی
مواد غذایی خرد شده، سالاد سیب زمینی، تن ماهی یا تخم مرغ حساسیت بیشتری در برابر رشد باکتری‌ها دارند، زیرا موارد بیشتری در معرض آلودگی قرار دارند. در صورتی که سالاد ماکارونی آلوده و فاسد شود، مطمئنا بیشتر در معرض مسمومیت غذایی هستید. گاهی اوقات زمانی که همه چیز از دمای هوا مناسب نگهداری نشود یا اگر در معرض و شرایط مناسب برای رشد باکتری باشد، در این مواقع باید احتیاط بیشتری به خرج دهیم؛ بنابراین USDA هشدار می‌دهد، سالاد‌های حاوی سس و خانگی را بعد از سه تا پنج روز نگهداری در یخچال دور بریزید.  

۵. آبمیوه‌های طبیعی Cold-pressed juice
آب میوه‌هایی که ممکن است مصرف روزانه شان بسیار توصیه شود، اما آبمیوه‌های خانگی نباید به مدت طولانی در یخچال نگهداری شود. آب میوه‌هایی که به دلیل داشتن مواد مغذی بسیار غنی هستند و در بین مصرف کنندگان از محبوب بالایی برخوردار هستند، اما مسئله حائز اهمیت این است که به سرعت مصرف شوند. بر خلاف آب میوه‌های فرآوری شده، آبمیوه‌های طبیعی برای از بین بردن باکتری‌های مضر و افزایش ماندگاری تحت پاستوریزاسیون قرار نمی‌گیرند، و در صورت قرار گرفتن در معرض آلودگی فورا شرایط را برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌آورند. بعضی از آبمیوه‌هایی که تحت فشار سرما با پردازش فشار بالا قرار می‌گیرند، گاهی اوقات Cold-pressed juice نیز نامیده می‌شوند. این‌ها می‌تواند ماندگاری آبمیوه تازه را تا حدود ۳۰ روز افزایش دهند، و معمولاً وقتی پنج روز پس از باز شدن در یخچال قرار بگیرند طعم مطلوب و دلنشینی دارند. حتماً برچسب محصول را برای استفاده بررسی کنید.  

۶. گوشت تازه
گوشت تازه یکی از محصولات غذایی است که در خرید آن باید توجه کنید. شما معمولاً برای تهیه آن با یک "تاریخ انقضا" سروکار دارید، که باید آن را به دقت بررسی کنید، زیرا یکی از حساس‌ترین مواد غذایی است که فورا می‌تواند در معرض فاسد شدن قرار بگیرد. این چه معنی دارد؟ آیا لازم است فورا آن را مصرف کنید یا زمانی که به خانه رسیدید آن را فریز کنید. "فروش گوشت توسط" فروشگاه مشخص می‌کند باید آخرین مهلت استفاده از آن تا چه زمانی است. در صورت طبخ گوشت تازه باید به این نکته توجه کنید که در دمای مناسب آن را بپزید تا تمامی باکتری‌های موجود در گوشت از بین برود.  

۷. گوشت‌های چرخکده
بنا به ادعای سازمان USDA، گوشت چرخکده باید در طی دو روز بعد از خرید خورده یا فریز (منجمد) شود، حال این گوشت می‌تواند گوشت گاو، گوشت گوسفندی، بوقلمون، بره و هر نوع دیگر باشد. از آنجا که این گوشت چرخکده است، باکتری‌هایی که در ابتدا در سطح موجود بودند می‌توانند پس از انجام چرخ شدن در تمام گوشت مخلوط شوند و خطر ابتلا به مسمومیت غذایی یا بیماری دیگر را افزایش دهند.  

۸. گوشت فرآوری شده یا Deli
مطابق توصیه سازمان USDA، این گوشت‌های فرآوری شده مانند ژامبون، بیکن، سوسیس و سایر موارد مشابه فقط حدود سه تا پنج روز دوام می‌آورند، بنابراین مهم است که در صورت تهیه این نوع از گوشت آن‌ها را فورا مصرف کنید و بیشتر از این بازه زمانی مطرح شده در یخچال‌ها نگهداری نکنید. این چنین گوشت‌های فرآوری شده از قبل بسته بندی می‌شوند که در بسته بندی استاندارد به ف. ۶ روش می‌رسند، در صورت عدم بازشدن، دو هفته بیشتر از نمونه برش خرده دوام خواهند آورد، اما به محض اینکه بسته آن‌ها باز شود و در معرض باکتری‌ها قرار بگیرند فاسد می‌شوند. این نوع از گوشت‌های Deli مستعد نوع خاصی از باکتری‌ها به نام Listeria است که می‌تواند در محیط‌های سرد مانند یخچال نیز تکثیر شوند، بنابراین نگهداری از آن‌ها در فضایی سرد مانند یخچال به معنای محافظت کامل آن نیست. برخی از باکتری‌هایی که می‌توانند فرد مصرف کننده را بیمار کنند، تنها دربو یا مزه ماده غذایی تغییر ایجاد می‌کنند. اگر تغیری در رنگ، بو و مزه این چنین گوشت‌های مشاهده کردید، بدون شک آن را دور بریزید.  

۹. ماهی
بنا به توصیه USDA، ماهی‌ها هم به اندازه گوشت‌ها مستعد باکتری هستند و ممکن است فورا فاسد شوند و از همین رو باید در طی یکی دو روز پس از خرید مصرف شوند. در غیر این صورت، آن را در کیسه فریزر یا فویل ضد آب بپیچانید و درون فریزر قرار دهید، جایی که می‌تواند سه ماه یا بیشتر دوام بیاورد.  

۱۰. توت‌های تازه
چه توت‌ها را از فروشگاه تهیه کنیدو چه از بازار تره بار، باید بدانید که کلا انواع توت‌ها طول عمر کمی دارند. تمشک و توت فرنگی تنها حدود سه روز پس از خرید تازه و با کیفیت هستند، در حالی که طبق آمار برنامه غذایی FoodSafety.gov، تمشک می‌تواند تا یک هفته تازه بماند. نکته‌ای که برای نگهداری از انواع توت حائز اهمیت است این است که هر نوع توت را که می‌دانید در آن بازه زمانی بیان شده نمی‌خورید، فریز کنید. زیرا در صورت عدم نگهداری در فریزر به سادگی می‌توانند فاسد و دور ریختنی شوند.  

۱۱. سبزیجات
سبزیجات حتی آن دسته‌های شسته و بسته بندی شده می‌توانند حاوی باکتری باشند. سبزیجات بدون برگ همچنان پتانسیل دارا بودن باکتری‌هایی مانند E. coli را دارند، بنابراین برای کاهش خطر ابتلا به مسمومیت‌های غذایی، آن‌ها را به خوبی شستشو دهید تا تمامی باکتری تا حد ممکن از بین بروند. علاوه بر این اگر بسته‌های کارخانه‌ای استفاده می‌کنید، بهتر است طبق تاریخ درج شده بر روی برچسب آن عمل کنید تا از بروز خطرات احتمالی پیشگیری کنید.  

۱۲. جوانه‌ها
بنا به توصیه FDA، جوانه‌ها در شرایط گرم و مرطوب رشد می‌کنند، که این زمینه لازم را برای رشد بالقوه برای باکتری‌ها فراهم می‌کند. آن‌ها را در تاریخ ایده آل بخورید (حدود دو روز پس از خرید) و خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با مسمومیت غذایی را کاهش دهید. اگر باردار هستید یا اخیرا مریض بودید، در کل از مصرف آن‌ها خودداری کنید. اگر در سلامت کامل هستید، حتما قبل از مصرف، جوانه‌ها به خوبیب بشویید یا آن‌ها را بپزید.  

۱۳. صدف
مانند سایر غذا‌های دریایی، صدف نیز قبل از قرار گرفتن در معرض فضای مناسب برای رشد هر گونه باکتری باید در یخچال و فریزر نگهداری شود، زیرا این ماده غذایی همانند گوشت و ماهی می‌تواند فورا فاسد شود. طبق برنامه غذایی Foodkeeper، صدف را باید ظرف مدت ۵ روز پس از خرید خورده شود، در حالی که گوشت صدف فقط سه روز می‌تواند دوام بیاورد. اگر متوجه هر بوی نامطبوع از هر غذای دریایی شدید، فوراً آن را بیرون بریزید.  

منبع: thehealthy

منبع: فرارو

کلیدواژه: تاریخ انقضا مواد غذایی انقضا محصولات غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۴۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نودل برای کودکان؛ ممنوع!

به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذاهای فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد چرا که این نوع غذاها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه‌دار می‌شوند. غذاهایی که برای بزرگترها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر است.

ایسنا در گزارشی نوشت: در دنیای امروز غذاهای فوری جزو غذاهای محبوب محسوب می‌شوند، یکی از این غذاها، نودل‌های فوری است که در کشور خودمان نیز شاهد تبلیغات گسترده تلویزیونی و بیلبوردهای تبلیغاتی برای این غذای وسوسه‌انگیز هستیم. تبلیغاتی که بینندگانش را به خوردن این نودل‌ها با بسته‌بندی‌های وسوسه انگیز و چاشنی‌های متنوع، ترغیب می‌کنند. اما در این میان تبلیغاتی که برای بچه‌ها انجام می‌شود، بحث برانگیز است.

بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذاهای فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد. چرا که این نوع غذاها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه دار می‌شوند. غذاهایی که برای بزرگترها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر هستند. اما بچه‌ها با توجه به طعم‌های خوشمزه این غذای فوری از علاقه‌مندان به آن محسوب می‌شوند و والدینی که به خاطر راحتی آماده شدن آن، حاضرند آن را جایگزین غذاهای سالم برای بچه‌ها کنند.

نودل چیست؟

نودل یک غذای اصیل آسیایی است. غذایی شبیه اسپاگتی که عمدتا از آرد گندم تهیه می‌شود. این غذای فوری ابتدا در روغن سرخ و سپس خشک شده و درنهایت در بسته‌بندی‌های کوچک همراه با یک بسته طعم دهنده از چاشنی‌های مختلف فروخته می‌شوند. معمولا نودل فوری را در آب جوش می‌پزند. بعد از زمان کوتاهی می‌توان نودل را مصرف کرد. البته شیوه استفاده از آن ممکن است در نقاط مختلف فرق کند یا این که برخی‌ها هم ممکن است در هنگام مصرف موادی به آن اضافه کنند. در ادامه درباره مضرات این غذای فوری با خانم سمیرا ابراهیم‌اف متخصص علوم تغذیه و مدیر کلینیک رژیم درمانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور به گفتگو نشستیم:

این متخصص تغذیه درباره ارزش غذایی نودل می‌گوید: نودل در واقع بر پایه گندم ساخته می‌شود و مثل بقیه غذاهای رشته‌ای موجود در بازار است. ترکیب آن برای کسانی که می‌خواهند استفاده کنند ترکیبی اجباری است و از نظر علم تغذیه ترکیب مفیدی نیست چون که کالری خیلی بالایی دارد. یک بسته‌ای که به ظاهر یک بسته خیلی کوچک است اما در همان بسته خیلی کوچک تقریبا ۴۰۰ کالری به فرد می‌رساند. به غیر از کالری بالا، حجم ترکیبات‌اش هم جالب نیست. حدودا ۳۵ درصد انرژی آن از چربی هست. و این درصد بالایی است. معمولا توصیه ما در یک رژیم غذایی مطلوب این است که حداکثر ۳۰ درصد انرژی از چربی باشد. اما با مصرف نودل در یک وعده غذایی ۳۵ درصد از انرژی از چربی است. کربوهیدرات آن تقریبا ۵۵ درصد است که معقول است. اما مشکل آن نداشتن فیبر است. یعنی غذایی تقریبا بدون فیبر است که قندش بلافاصله جذب می‌شود و می‌تواند زمینه ساز ابتلا به دیابت و مشکلات دیگری در درازمدت باشد. پروتیین کمی هم دارد. علاوه بر این‌ها نمک خیلی زیادی دارد و حتی ممکن است به عنوان طعم دهنده به آن منوسدیم گلوکامات(نوعی نمک سدیمی) اضافه کنند که آن هم ضررهای مخصوص به خودش را دارد و می‌تواند استفاده مدام از آن مضر باشد.

با توجه به اینکه این غذای فوری طرفداران زیادی دارد چه میزان از آن را توصیه می‌کنید؟

شاید اگر کسی بخواهد تنوع غذایی داشته باشد. یا دسترسی به غذاهای دیگری نداشته باشد نهایتا یک‌بار درهفته به عنوان یک وعده‌ غذایی و آن هم نه در آخر شب مصرف شود. و این‌که حداقل چاشنی‌های که کناراش را حذف کند تا میزان نمک‌ ‌اش پایین و اگر امکان‌اش هست با سبزیجات مخلوط شود تا درصد فیبرش بالا رود. تا حداقل به این شیوه ترکیبات‌اش مفید تر شود. اگر می‌خواهند ترکیب پروتئینی داشته باشند حتما باید به آن مواد پروتئینی مانند تخم مرغ یا گوشت اضافه کنند. اگر افرادی پروتئین برایشان مهم نیست. حتما سبزیجات را اضافه کنند می‌توانند هر نوع سبزیجاتی را به آن اضافه کنند. با فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، هویج یا هر نوع سبزیجات دیگه ای استفاده کنند. سبزیجاتی که فیبرش را بالا ببرد اثرات مضر کربوهیدارت، چربی، و نمک زیاد راکمی کاهش دهد.

مهم ترین عوارضی که نودل فوری می‌تواند برای یک شخص داشته باشد چیست؟

زمانی که مصرف نودل زیاد می‌شود می‌تواند باعث چاقی شود. چون درصد چربی و کربوهیدرات‌ آن بالا و پروتئین‌اش پایین است. خاصیت سیرکنندگی خیلی زیادی ندارد و فرد وقتی آن را می‌خورد ممکن است بعد از یکی یا دو ساعت گرسنه شود و دوباره به سمت غذا خوردن رود. همچنین نمک زیاد آن می‌تواند زمینه ساز ابتلا به فشار خون باشد.‌

با توجه به تبلیغاتی که برای این غذا می شود و بچه‌ها از طرفداران آن هستند چگونه می‌توان مضرات نودل را برای بچه‌ها کم کرد؟

همان طورکه قبلا هم بیان شد باید ترکیب‌اش اصلاح شود.نخست حذف طعم دهنده‌ای است که همراه نودال است. بعد افزودن سبزیجات است. به خصوص بچه‌ها تا فیبر لازم را دریافت کنند و همچنین سیر کنندگی برای آن‌ها داشته باشد. چون بچه‌ها در حال رشد هستند و نیاز به پروتئین دارند اگر پروتئین کافی دریافت نکنند به جای این که در بدن‌شان عضله سازی انجام شود چربی ساخته می‌شود این موضوع درسنین پایین باعث بیماری‌های مزمن مثل دیابت و کبد چرب در بچه‌ها می‌شود مشکلی که متاسفانه خیلی هم شایع است. بنابراین توصیه می شود برای بچه‌ها حتما منبع پروتئینی و سبزیجات به نودل اضافه و دفعات مصرف آن هم کم شود. همچنین یک بسته نودل در یک وعده برای یک بچه‌ها استفاده نشود. تا جایی که امکان دارد برای بچه‌ها توصیه نمی‌شود چون نمک زیاد ذائقه بچه‌ها را تغییر می‌دهد. وقتی بچه‌ای از کودکی به خوردن این مقدار از نمک عادت داشته باشد، مدام به غذاهای دیگرش هم نمک اضافه می‌کند. به این روش ذائقه بچه تغییر پیدا می‌کند. حتی به نظر من برای بچه‌ها یک‌بار در هفته هم اضافه است و غذای سالمی برای آن‌ها نیست.

با توجه به مضرات نودل مشاهده می‌شود تبلیغات زیادی برای این ماده غذایی به خصوص در تلویزیون برای بچه‌ها می‌شود سیاست گذاری خاصی در این زمینه وجود ندارد؟

متاسفانه این رسانه‌ها به خصوص تلویزیون به جای این که به فکر سلامت افراد باشند به فکر درآمدزایی هستند. با وجود این‌که شورای سیاست گذاری سلامت و مواردی از این قبیل وجود دارد. ولی همچنان تبلیغات پفک را در تلویزیون می‌بینیم. چرا که هدف تلویزیون از تبلیغات فارغ از درستی یا نادرستی کسب درآمد است. متاسفانه چنین تبلیغات در حال انجام است و چاره‌ای در مقابل آن نداریم اما می‌توانیم یک‌سری آموزش‌هایی را به کوکان بدهیم تا مصرف این نوع غذاها کمتر یا حداقل اصلاح شود. باید جا بیافتد که هر چیزی تبلیغ می‌شود حتما مفید نیست.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899544

دیگر خبرها

  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد