Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@00:59:16 GMT

ماهاتیرمحمد: وضعیت جهان اسلام بحرانی است

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۶۵۶۲۲

ماهاتیر محمد در نخستین روز از فعالیت رسمی اجلاس سران کوالالامپور۲۰۱۹ در پایتخت این کشور وضعیت جهان اسلام را بحرانی توصیف نمود و ابراز امیدواری کرد: راه حل های جدیدی دراین اجلاس برای رفع آنها ارائه شود.

به گزارش تابناک، تارنمای استار گزارش داد: ماهاتیر امروز پنجشنبه در نخستین روز از فعالیت رسمی این اجلاس درجمع برخی از سران کشورهای اسلامی و صدها نفر از مقام ها، شخصیت ها و اندیشمندان شرکت کننده از ۵۶ کشور دراین اجلاس تاکید کرد "ما کسی را از دیگری جدا نمی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تلاش هستیم تا گام های کوچک را شروع کنیم.

ماهاتیر گفت: اجلاس کوالالامپور ۲۰۱۹ به معنای تبعیض یا منزوی کردن کشورها نیست بلکه فقط تلاشی برای ارائه پیشنهادات و راه حل هایی است که برای جهان اسلام قابل قبول و کارآمد باشد.

نخست وزیر مالزی در سخنان خود ضمن استقبال از حضور سران شرکت کننده در اجلاس کوالالامپور گفت که اهداف این اجلاس بحث و گفت و گو در مورد "مذهب" نیست و در عوض هدف بررسی وضعیت امور جهان اسلام است، که وی آن را "وضعیت بحرانی" توصیف کرد.

وی گفت: در هرجا که می بینیم، کشورهای مسلمان درحال نابودی هستند، شهروندان آنها مجبور به فرار از کشورهای خود و پناهندگی در کشورهای غیرمسلمان شده اند و هزاران نفر د راین مسیر جان خود را ازدست می دهند.

وی افزود: از طرف دیگر، ما شاهد هستیم که برخی از مسلمانان مرتکب اعمال خشونت آمیز می شوند، قربانیان بی گناهی از مرد، زن، کودک، بیمار و ناتوان را می کشند.

نخست وزیر مالزی تاکید کرد: این اجلاس نیاز دارد تا در مورد اینکه چطور اسلام هراسی ایجاد شد بحث و گفت و گو کند و به همین دلیل نشست سران برگزار شده است. حداقل می توانیم از طریق بحث و گفت وگو، متوجه شویم که چه اشتباهی رخ داده است. ما حتی می توانیم راه حل هایی پیدا کنیم و اگر نتوانیم این فجایع را به پایان برسانیم، حداقل برای بیدار کردن جهان و امت اسلام ضرورت دارد تا مشکلات و علل آنها به رسمیت شناخته شود.

ماهاتیر افزود: جهان اسلام نیز باید با جنگ های برادرکشانه، جنگ های داخلی، دولت های ناکام و بسیاری فجایع دیگر که امت اسلامی و اسلام را بدون هیچ گونه تلاش جدی برای پایان دادن یا کاهش یافتن آنها و احیای دین، به ستوه آورده ، مقابله کند.

وی افزود: ما شاهد این هستیم که سایر کشورها ویران شده از جنگ جهانی دوم نه تنها به سرعت بهبود یافتند، بلکه با قدرت در حال پیشرفت هستند. اما به نظر می رسد چند کشور مسلمان حتی نمی توانند به خوبی اداره شوند و کمتر توسعه و پیشرفت می کنند.

وی با طرح سوالاتی مانند" آیا دین این راه را نشان می دهد؟ آیا اسلام مخالف موفقیت دنیوی و تبدیل شدن به یک کشور توسعه یافته است؟ یا آیا این خود مسلمانان هستند که مانع از اداره خوب کشورهای خود و توسعه یافتن آنها می شوند؟ گفت: درک مشکلات و علل آنها ممکن است ما را در راه غلبه یا کاهش مسائل پیش روی امت روشن کند.

ماهاتیر در سخنانش در ۱۶ بند موارد مختلفی را برای سران و نمایندگان رسمی کشورهای شرکت کننده دراجلاس کوالالامپور در مورد مسائل جهان اسلام مطرح کرد.

اجلاس سران کشورهای اسلامی (کوآلالامپور ۲۰۱۹) صبح پنجشنبه به وقت محلی با حضور حجت الاسلام و المسلمین روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران و سران کشورهای مالزی، ترکیه و قطر و صدها تن از شخصیت ها و نخبگان کشورهای اسلامی در مرکز همایش های بین المللی شهر کوالالامپور پایتخت مالزی آغاز شد.

کشورهای قطر، ایران و ترکیه و بسیاری از دیگر کشورهای اسلامی از این اجلاس چهار روزه استقبال کرده اند.

دکتر روحانی رئیس جمهوری ایران نیز در روز نخست فعالیت این اجلاس در سخنانی با برشمردن مهمترین چالش های نوظهور جهان اسلام در سطوح ملی و بین المللی، همکاری و تعامل میان کشورهای اسلامی را برای تبدیل جهان اسلام به یک بلوک بزرگ قدرت در عرصه بین المللی، یک اصل بی‌جایگزین دانست و برای تحقق این هدف، ۳ طرح اجرایی مهم را به شرح ذیل به اجلاس کوالالامپور پیشنهاد داد:

۱. تاسیس «صندوق مشترک نشست کوالالامپور برای تأمین مالی همکاری‌های فناورای میان کشورهای اسلامی» به منظور ورود قوی به زنجیره ارزش‌های جهانی؛
۲. تاسیس «مرکز تحقیقات مشترک در حوزه فناوری‌های هوش مصنوعی» و «امنیت سایبری» برای پیش‌گامی در فناوری‌های میان‌رشته‌ای اطلاعاتی و ارتباطی؛
۳. تاسیس «بازار مشترک کشورهای اسلامی در حوزه اقتصاد دیجیتال» و همکاری و تبادل تجربیات در زمینه رمزارزها؛

اجلاس سران کوالالامپور ۲۰۱۹ صبح امروز پنجشنبه با حضور روسای جمهور ایران و ترکیه، نخست وزیر مالزی و امیر قطر و صدها تن از شخصیت ها و نخبگان کشورهای اسلامی در مرکز همایش های بین المللی مالزی آغاز شد. روسای جمهور ایران و ترکیه نیز در جلسات صبح و بعد از ظهر این اجلاس سخنرانی نمودند.

منبع: ایرنا

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا علی فروغی طرح ملی مسکن شهید مفتح عارف عارف کیا وحدت حوزه و دانشگاه پرویز مشرف ستار همدانی ماهاتیر محمد جهان اسلام کوالالامپور انتخابات مجلس یازدهم رمز پویا علی فروغی طرح ملی مسکن شهید مفتح عارف عارف کیا وحدت حوزه و دانشگاه پرویز مشرف ستار همدانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۵۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان

جام جم آنلاین اصفهان؛ امیر کشانی در نشست خبری دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا یکی از مواردی که در دوره‌های گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته است،اظهار کرد:روابط بین‌المللی و ارتباط‌گیری اتاق با شهرهای آسیایی بود که یکی از اهداف برگزاری اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا(ACD) ارتباط با سایر کشورهای آسیا و ایجاد رشد اتاق بازرگانی اصفهان است. 
وی گفت: در این اجلاس اعضای مجمع گفتگوی آسیایی به اصفهان آمده و فضای تجاری، اقتصادی و بین‌المللی رونق خواهد گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان به تشکیل پنج کمیته؛کشاورزی و امنیت غذایی، فناوری و دانش‌بنیان،گردشگری، توسعه پایدار و بین‌المللی اشاره کرد و اظهار داشت: در این اجلاس حوزه‌های سرمایه‌گذاری ایران و اصفهان به عنوان یک کشور آسیایی به سایر کشورها معرفی و در سایت این اجلاس بارگذاری خواهد شد. 
وی با اشاره با اینکه پیشنهاد اولیه برگزاری این اجلاس در شهریور ماه گذشته مطرح و سپس به تایید وزارت امور خارجه رسید، بیان داشت: این اجلاس فرصتی برای مذاکره حضوری نمایندگان اتاق‌های بازرگانی آسیا است زیرا نخستین اجلاس به میزبانی ترکیه به صورت غیرحضوری برگزار شد. 
وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۳ کشور آسیایی برای این اجلاس دعوت شده‌اند، افزود: اعلام حضور بیش از ۳۰ نماینده اتاق در یک اجلاسیه یک رکود محسوب می‌شود. 
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به سه وظیفه اصلی اتاق بازرگانی تصریح کرد: اتاق‌های بازرگانی سه وظیفه آموزش (ارتباط اتاق بازرگانی با دانشگاه‌ها)، امور تجاری و فعالیت اقتصادی و چانه‌زنی با دولت و مجلس را بر عهده دارند. 
وی ادامه داد: در کنار نهاد حاکمیتی و حمایت از بخش‌های داخلی، اتاق بازرگانی در این دوره ارتباطات تجاری و بازرگانی در خارج کشور را مورد توجه قرار داده که یکی از تجربه‌های مفید آن برگزاری اجلاس نمایندگان (Icc )تجارت جهانی بود. 
کشانی با اشاره به اینکه اتفاقات اخیر در حوزه سیاسی کشور ‌امکان تعلیق این اجلاس را نیز رقم زد، افزود: اصفهان از هفته گذشته تاکنون جزو مهمترین اخبار در صدر دنیا قرار گرفته که با پیگیری وزارت خارجه با سفرای کشورهای آسیایی این اجلاس تحت شعاع قرار نگرفت و به قوت خود باقی ماند. 
وی با تاکید به این نکته که برخی نیز قصد بر هم زدن و تحت شعاع قراردادن این اجلاس را داشتند، گفت: همزمان با برگزاری این اجلاس در اصفهان نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ در تهران برگزار می‌شود و بسیاری از فعالان اقتصادی با توجه به برگزاری این دو برنامه به ایران سفر می‌کنند. 
کشانی با تاکید با اینکه این اجلاس با همکاری اتاق ایران برگزار می‌شود، گفت: مدعوین این اجلاس روسای اتاق، نایب رییس، عضو هیات رئیسه و یا نماینده کشورهای دعوت شده هستند‌. اصفهان پیشرو و در سه سال آینده چهره جدیدی از اصفهان جهانی را معرفی خواهد کرد. 
وی با تاکید به اینکه این اجلاس یک فرصت جهانی برای ایران و اصفهان است، بیان کرد: فرصت ویژه جذب توریست به اصفهان و جهانی شدن آن یک موقعیت بی نظیر است و تمامی تمهیدات لازم از جمله مباحث ترافیکی و امنیتی لازم برقرار و هماهنگی‌ها انجام شده که از این فرصت جاری بودن زاینده‌رود و رونق گردشگری نیز استفاده مفید شود. 
کشانی خاطرنشان کرد: طی چند روز گذشته نیز اتاق بازرگانی اصفهان میزبان هیات‌هایی از کشور روسیه و ازبکستان بوده و در این راستا پیشنهاد میز مشترک در اصفهان و کشورهای مقابل مطرح شده است. 
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در ادامه صحبت‌های خود به نقش رسانه‌ها در ایجاد گفتمان جدید اشاره و بیان داشت: البته همه مشکلات تجاری با برگزاری این اجلاس حل نخواهد شد اما زمینه همکاری‌های دوجانبه‌ فراهم خواهد کرد و در این راستا اتاق بازرگانی اصفهان برپایی نمایشگاه جنبی نیز برای تعاملات تجاری بیشتر در نظر گرفته است که اعضای اتاق بازرگانی نیز در آن مشارکت دارند. 

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • اجلاس اتاق های بازرگانی کشورهای عضو ACD-اصفهان
  • همکاری‌های بین‌المللی و رشد اقتصادی نیازمند برقراری صلح است
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان