Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در بیانیه‌‌ای یکی از دلایل تداوم جنگ و ناامنی در افغانستان را ادامه حضور نیروهای خارجی در این کشور عنوان کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در پایان نشست یک روزه دبیران، مشاوران امنیت ملی و مقامات عالی‌رتبه امنیتی هفت کشور ایران، روسیه، چین، هند، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان که با موضوع افغانستان در تهران برگزار شد؛ دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان میزبان این نشست در بیانیه‌ای با اشاره به چالش‌های مشترکی که با ماهیت فراملی، امنیت کشورهای منطقه را تهدید می‌کند، بر لزوم ایجاد سازوکارهای همکاری منطقه‌ای برای مواجهه با این مشکلات تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل این بیانیه بدین شرح است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

دومین نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی و مقامات عالی‌رتبه امنیتی کشورهای منطقه در خصوص افغانستان، در تاریخ ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر ۱۳۹۸) با میزبانی جمهوری اسلامی ایران و با شرکت نمایندگان جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری خلق چین، جمهوری فدراتیو روسیه، جمهوری تاجیکستان، جمهوری هند و جمهوری ازبکستان در تهران برگزار و بر موارد زیر تأکید شد.

۱) با آگاهی از اینکه چالش‌های مشترکی با ماهیت فراملی از جمله تروریسم، مواد مخدر، جرائم سازمان‌یافته، مهاجرت، فقر، سطح پایین آموزش و ضعف اقتصادی امنیت کشورهای منطقه را تهدید می‌کند؛ بر کم‌اثر بودن اقدامات منفرد هر یک از کشورها برای مواجهه با این چالش‌ها تأکید کرده، لزوم ایجاد سازوکارهای همکاری منطقه‌ای برای مواجهه با این مشکلات را مورد توجه قرار دادند.

۲) با توجه به اهمیت ارتباطات منطقه‌ای در توسعه اقتصادی و تولید ثروت و تأثیر آن بر امنیت منطقه، بر لزوم همکاری جمعی برای ایجاد و تقویت مسیرهای ترانزیتی امن و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز، تسهیل روابط تجاری بین خود و تداوم برنامه‌های کمک به بازسازی افغانستان تأکید کردند.

۳) با در نظر گرفتن اهمیت انرژی در رشد و توسعه اقتصادی کشورهای منطقه و جهان، بر حق همه کشورهای صادرکننده نفت و گاز برای تأمین نیازهای بازار انرژی و حق کشورهای واردکننده برای دسترسی آزادانه به بازار انرژی در منطقه تأکید و توافق کردند سازوکارهای منطقه‌ای برای مقابله با محدودیت‌های اجباری و تحمیل سیاست‌های انرژی به کشورها را مورد بررسی و توافق قرار دهند.

۴) با توجه به آنکه مسئله افغانستان راه‌حل نظامی ندارد؛ تأکید کردند تنها راه ایجاد صلح و امنیت در افغانستان، توافق مذاکره شده بین‌الأفغانی با مالکیت و کنترل افغانستان خواهد بود.

۵) از روند صلح با مشارکت تمام اقشار مردم افغانستان حمایت کرده، تمامی طرف‌های درگیر به شمول طالبان را به شرکت در گفتگوهای بین‌الأفغانی به‌منظور یافتن راه‌حل سیاسی دعوت کردند.

6) با توجه به اینکه ادامه حضور نیروهای نظامی خارجی در افغانستان یکی از مهمترین دلایل ادامه جنگ و تداوم بی‌ثباتی شناخته می‌شود، بر ضرورت خروج هرچه سریع‌تر و مسئولانه نیروهای نظامی خارجی با مشورت دولت افغانستان به‌عنوان یک گام مثبت در مسیر صلح، تأکید کردند.

۷) نظر به ضرورت کمک به دولت افغانستان برای تأمین امنیت بعد از خروج نیروهای نظامی خارجی به‌عنوان لازمه رسیدن به صلح پایدار، شرکت‌کنندگان توافق کردند که یافتن راه‌های مناسب برای همکاری‎های دفاعی-امنیتی دسته‌جمعی با دولت افغانستان در دستورکار مشورت‌های منطقه‌ای قرار گیرد.

۸) ضمن ابراز نگرانی از روند انتقال داعش به افغانستان و تأکید بر آنکه داعش در مرزهای ملی افغانستان محدود نخواهد ماند؛ بر تدوین راهبرد امنیت جمعی برای مقابله با داعش به‌عنوان ضرورتی فوری، تأکید کردند.

۹) با اذعان به تأثیرات امنیتی مهاجرت در درون مرزهای ملی و نیز مهاجرت‌های بین‌المللی، بر لزوم پرداختن به علل ریشه‌ای آن و تدوین سیاست‌های منسجم بین کشورهای منطقه برای کنترل آثار مهاجرت و نیز اهمیت مساعدت کشورهای توسعه‌یافته به کشورهای منطقه در این رابطه، تأکید کردند.

۱۰) با آگاهی از ارتباط برخی شبکه‌های مواد مخدر و جرائم سازمان‌یافته با گروه‌های تروریستی، بر لزوم هماهنگی در اجرای سیاست‌های مبارزه با کِشت، تولید و ترانزیت مواد مخدر و افزایش ارتباطات کاری بین دستگاه‌های ذی‌ربط کشورها تأکید کردند.

انتهای پیام/4079/

منبع: آنا

کلیدواژه: داعش شورای عالی امنیت ملی ناامنی در افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۵۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است

معاون اول رئیس جمهور گفت: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه های همکاری های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی ، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می توانند با تعمیق روابط خود تحریم های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای 12 تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت های شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت های ایران در زمینه های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • امیر آشتیانی: راهبرد نیروهای مسلح تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است
  • وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است
  • راهبرد نیروهای مسلح تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • تأکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد