Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جنگل ها گفت: گیلان قطب شماره یک زراعت چوب کشور است و باید با توسعه زراعت چوب، کشور را از واردات چوب و همچنین احتمال ورود آفات و امراض جدید به جنگل نجات دهیم.

خسرو شهبازی امروز (پنجشنبه ۲۸ آذر) در نشست شورای معاونین منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی سازمان حفظ، احیا و توسعه جنگل است و در این راستا مقام معظم رهبری و رئیس جمهور، نمایندگان مجلس و وزیر تاکید ویژه ای هم به آبخیزداری، پوشش گیاهی و حفظ توسعه پایدار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه توسعه پایدار تعادل بین جنگل و طبیعت است، افزود: توسعه پایدار بر مباحث زیست محیطی، عرصه های منابع طبیعی و پوشش جنگل و طبیعت توجه ویژه ای دارد که در اولویت امور قرار دارد و امیدواریم بتوانیم از این فرصت استفاده بهینه کنیم.

شهبازی با بیان اینکه طرح های آبخیزداری مانع وقوع سیلاب و خسارات در هنگام بارندگی های شدید می شوند، گفت: حفاظت از جنگل ها اولویت کار ماست و حفظ آنها از سیلاب بر عهده ماست که با طرح های آبخیزداری انجام می گیرد.

وی ادامه داد: آبخیزداری فن سختی نیست اما دانشی است که با هدف کاهش وقوع سیلاب، عدم تخریب اراضی ملی، مانع تلفات منابع آب و کاهش خسارات ناشی از سیلاب می شود.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه صندوق توسعه ملی پشتوانه ای برای آیندگان است که فقط در برخی موارد با تشخیص مقام معظم رهبری در قالب تسهیلات به کشور اختصاص داده می شود، تصریح کرد: امسال با دستور مقام معظم رهبری ۱۵۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای فعالیت‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری کشور در راستای تقویت و حمایت از منابع طبیعی اختصاص اختصاص یافته است. همچنین پدیده گردوغبار و بیابان زدایی بسیار مورد توجه مقام معظم رهبری است که اعتبار ویژه‌ای هم برای این پدیده اختصاص داده‌اند.

شهبازی با بیان اینکه طرح کاداستر اراضی یکی از اموری است که باید انجام گیرد، گفت: طرح کاداستر با هدف تثبیت مالکیت اراضی، مدیریت و ساماندهی اراضی ملی و همچنین تثبیت مالکیت نظام و دولت بر عرصه های منابع طبیعی انجام می گیرد، در راستای اجرای این طرح مهم ترین مسئله رعایت حقوق مردم است.

وی با اشاره به اهمیت جنگل ها به عنوان میراث جهانی، خاطرنشان کرد: در تخریب جنگل همه حساس هستیم، عناصر کربن و co۲ بر زمین اثرات مخربی دارند که برای کاهش این اثرات مخرب باید در حفظ و توسعه جنگل تلاش کنیم؛ در گردهمایی بیابان زدایی که پیش تر با حضور ۱۶۹ کشور برگزار شد تاکید بر این بود که باید از توان بانوان در عرصه های روستایی و حفظ جنگل ها استفاده شود.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی بسیار مهم است، بیان کرد: جنگل های هیرکانی که از لحاظ گردشگری و توریستی اهمیت بالایی دارند، برای رسیدگی و حفظ آنها طرح جایگزینی با حساسیت بیشتر اجرا شود زیرا با برنامه ریزی جهت مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی باید این میراث گرانبها را حفظ کنیم.

شهبازی با تاکید بر اینکه در طرح باید در طرح مبارزه با آفات شمشاد باید بازنگری صورت گیرد و به سمت رفع مشکلات برویم، گفت: نجات شمشاد ها از مهم ترین کارهای سازمان است که باید برای مبارزه با قارچ بلایت و آفت پروانه برگ خوار شب پره ضمن بهره گیری از ظرفیت های علمی، نیازمند بازنگری هستیم.

وی با اشاره به محل پاشی در راستای مبارزه با آفات شمشاد در اراضی جنگلی، افزود: در جنگل برای مبارزه با این آفات از محلول های گیاهی استفاده می کنیم زیرا محلول های سمی و شیمیایی برای محیط زیست و انسان خطر دارد؛ باید از علم و پژوهش محققان در حل مشکل شمشادها استفاده کنیم.

رئیس سازمان جنگل ها با اشاره به واردات چوب و محصولات چوبی، تاکید کرد: در راستای واردات چوب باید حساسیت ویژه ای به خرج دهید و مانع ورود آفات و امراض جدید به اراضی جنگل ها شوید زیرا ورد هر نوع آفت جدید به جنگل ها غیرقابل کنترل است و این امر باعث آسیب و تهدید سرمایه ملی می شود.

شهبازی با اشاره به تجدید نظر در طرح زراعت چوب و توجه به توجیه اقتصادی آن، تصریح کرد: باید طرح زارعت چوب را برای همگان تسهیل کنیم و برای حفظ منابع طبیعی طرح زراعت چوب را توسعه دهیم، گیلان قطب شماره یک زراعت چوب کشور است و باید با توسعه زراعت چوب، کشور را از واردات چوب نجات دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در نهالستان ها یک میلیون و ۱۷۰ هزار اصله تولید نهال داریم ولی ظرفیت  آنها بیش از این است که باید در این راستا اقدام کرد زیرا با اجرای طرح جایگزینی، به نهال های بیشتری احتیاج خواهیم داشت.

رئیس سازمان جنگل ها ادامه داد: طرح های مرتع داری هم باید با تجدیدنظر مجدد دنبال شود، باید روی کارکردهای مرتع کار کنیم و اینکه نباید برای عشایر، دامداران و ... مشکل زاد باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سازمان جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۶۶۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،به نقل از خانه ملت، جعفر قادری با اشاره به سفر رئیس جمهور به پاکستان و تاثیرات این سفر بر توسعه اقتصادی و سیاسی ایران و پاکستان گفت: پاکستان یکی از کشورهای پرجمعیت در همسایگی ایران است. همچنین این کشور علاقمندان زیادی به انقلاب اسلامی و مردم ایران دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور پاکستان موقعیت ژئوپلتیکی مهمی دارد، ادامه داد: جمعیت پاکستان می تواند یک ظرفیت مناسب برای صادرات کالاهای غیر نفتی، محصولات نفتی و گازی ما باشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین این کشور در مسیر ترانزیت کالا از چین به سمت ایران و عراق و اروپاست و از این منظر هم می تواند به عنوان بخشی از کریدور ترانزیتی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مردم ایران و پاکستان فرهنگ و اعتقادات مشترکی دارند، بیان کرد: همه این موارد ایجاب می کند که ما به دنبال توسعه روابط با پاکستان باشیم و نمی توانیم ظرفیت این کشور را نادیده بگیریم.

دیگر خبرها

  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند 
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند
  • توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی ایران و هند
  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان